Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 27, 2015

Η νομοθεσία και τα διαδικαστικά για το διαζύγιο

Εικόνα
Η απιστία, η ψυχολογική και σωματική βία, οι διαφορετικές ανάγκες του ζευγαριού, η προβληματική σεξουαλική ζωή, τα οικονομικά προβλήματα, η παρέμβαση τρίτων στη ζωή του ζευγαριού ή οι εξαρτήσεις είναι οι συνηθέστεροι λόγοι που οδηγούν το ζευγάρι στο διαζύγιο. Η έλλειψη επικοινωνίας και αγάπης είναι ο κοινός παρανομαστής σε όλα αυτά τα προβλήματα, επισημαίνουν οι σύμβουλοι γάμου, οι οποίοι θεωρούν πηγή του κακού το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν συντρόφους προσδοκώντας να τους αλλάξουν στο μέλλον. Συντρόφους που μπορεί να μην γνωρίζουν καλά ή να μην ταιριάζουν μαζί τους, αλλά που θεωρούν κατάλληλους για οικογένεια ή απλά για παρέα.


Και ενώ το διαζύγιο είναι ίσως σωτήρια λύση για ένα νέο ζευγάρι χωρίς παιδιά, όταν υπάρχουν παιδιά η διαδικασία είναι πολύ πιο ψυχοφθόρα, καθώς αυτά γίνονται οι δυστυχέστεροι αποδέκτες καταστάσεων οι οποίες μπορούν ακόμα και να τα στιγματίσουν. Από την άλλη, τονίζουν οι ψυχολόγοι, το διαζύγιο δεν συνεπάγεται το τέλος του κόσμου …

Και μέσω ΚΕΠ οι αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Εικόνα
Ξεκίνησε, εδώ και λίγες μέρες η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο Χειμώνας 2015 – 2016, στην ειδική εφαρμογή του TAXISnet όπου δύναται να υποβληθεί αίτηση ή να επισκοπηθεί αίτηση παλαιότερων ετών. Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και στα ΚΕΠ, έως και τις 30 Μαΐου 2016.
Οι δικαιούχοι δεν μπορούν να λάβουν προκαταβολή της επιδότησης. Το επίδομα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.
Όσοι αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης παραπάνω από μία φορά δεν χρειάζεται να υποβάλουν άλλη αίτηση.
Το επίδομα χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα, που πληρούν τα κριτήρια χορήγησης και αφορά αγορές πετρελαίου θέρμανσης που πραγματοποιούνται από 15 Οκτωβρίου 2015 μέχρι και 30 Απριλίου 2016. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται μέχρι 30 Μαΐου 2016.
Στην αίτηση οι δικαιούχοι αναγράφουν τον αριθμό παροχή ρεύματος κύριας κατοικίας, τα τετραγωνικά, το αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη, ΑΦΜ του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος, …

Έρχονται αλλαγές στα δημοτικά τέλη – Νέες αντικειμενικές αξίες ανακοινώνει το ΥΠΟΙΚ

Εικόνα
Τις νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων, που θα έχουν αναδρομική ισχύ για ένα διάστημα του 2015, πρόκειται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών, εφαρμόζοντας τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων θα εφαρμοστούν με αναδρομική ισχύ από τον Μάιο του 2015. Όπως δήλωσε στο κανάλι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, «οι νέες αντικειμενικές αξίες θα ισχύσουν και για ένα διάστημα του 2016, έως ότου εφαρμοστεί το νέο σύστημα εμπορικών αξιών, το οποίο θα αντικαταστήσει το σύστημα των αντικειμενικών αξιών που έχει κλείσει τον κύκλο του».
Οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες αναμένεται να επηρεάσουν και τα δημοτικά τέλη.
Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι οι υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό μετά την απόφαση του ΣτΕ και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθούν οι νέες τιμές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες δεν πρόκειται να επη…

Στο «κόκκινο» 16 δήμοι: Δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ από τις οφειλές του κράτους στους ΟΤΑ λόγω υπέρογκων χρεών! (λίστα)

Εικόνα
Στο «κόκκινο» βρίσκονται 16 δήμοι σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι δεν παίρνουν κυριολεκτικά ούτε ένα εύρω από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ΟΤΑ λόγω των υπέρογκων χρεών που έχουν προς δικούς τους οφειλέτες!
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους δήμου:
ΑχαρνώνΚαισαριανής,Κερατσινίου-Δραπετσώνας,Νικαίας-Αγ. Ι. Ρέντη,Καλυμνίων,Σουφλίου,Ζακύνθου,Καρδίτσας,Κέρκυρας,Κοζάνης,Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων,Νοτίου Πηλίου,Σκιάθου,Τοπείρου (νομός Ξάνθης),Έδεσσας καιΤρικάλων. Να σημειωθεί ότι οι παρακρατηθέντες πόροι δίνονται στους δήμους, αφού, όμως, πρώτα έχουν εξοφληθεί μέσω αυτών τα χρέη που έχουν οι δήμοι προς τρίτους.
Έτσι, οι δήμοι αυτοί βρίσκονται, στην κυριολεξία, πολύ κοντά στην οικονομική ασφυξία.
Στο επόμενο διάστημα, στόχος των εν λόγω δημοτικών αρχών θα είναι να μάθουν περισσότερες πληροφορίες και να καθορίσουν καλύτερα τη στάση τους απέναντι στην διαμορφούμενη κατάσταση.
Το συνολικό ποσό είναι της τάξης των περίπου 214 εκατ. ευρώ προς τους δήμους όλης της χώρας και …

Τέσσερα νέα προγράμματα για 41.000 ανέργους

Εικόνα
Από τον προσεχή Ιανουάριο θα ξεκινήσουν να προκηρύσσονται τα πρώτα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας (μέσω του ΟΑΕΔ) που αφορούν 12μηνη επιδοτούμενη απασχόληση για τους δικαιούχους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν προκηρυχθεί τέσσερα νέα προγράμματα για 41.000 ανέργους όλων των κατηγοριών (νέοι, γυναίκες, μακροχρόνια άνεργοι κ.ά.).

Βασική προϋπόθεση και απώτερος στόχος των νέων προγραμμάτων είναι ότι ένα ποσοστό των ανέργων που θα συμμετάσχει σε αυτά θα συνεχίζει να εργάζεται και μετά τη λήξη τους.
Πιστοποίηση γνώσεων
Ορισμένα από αυτά τα προγράμματα «νέου τύπου» θα οδηγούν σε πιστοποίηση γνώσεων και σε «εφοδιασμό» των ανέργων με τα απαραίτητα προσόντα, ώστε να μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και όχι να επιστρέφουν στην ανεργία.
Εξάλλου, θα υπάρξουν στοχευμένες παρεμβάσεις σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας, σε κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας που έχουν τοπικά μεγαλύτερη βαρύτητα και δυναμική καθώς και σε ειδικές κατηγορίε…

Καλή Χρονιά με υγεία! Χαρούμενο και ευτυχισμένο το 2016 !

Εικόνα
Καλή Χρονιά με υγεία! Χαρούμενο και ευτυχισμένο το 2016 !

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο ιδιοκτήτες δεν πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ

Οι νέοι φόροι του 2016
Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο ιδιοκτήτες δεν πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ. Και από τα επιμέρους στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι δεν είναι αυτοί που καλούνται να πληρώσουν μεγάλα ποσά. Είναι κατά κύριο λόγο οι μικροϊδιοκτήτες οι οποίοι συμμετέχοντας σε ένα άτυπο κίνημα "δεν πληρώνω" αφήνουν απλήρωτα κατά κύριο λόγο μικροποσά.

Το γιατί δεν πληρώνουν χωρά πολλές ερμηνείες. Είτε επειδή δεν έχουν κουλτούρα "καλοπληρωτή" καθώς δεν πλήρωναν στο παρελθόν φόρο ακινήτων, είτε επειδή πραγματικά δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε μερικές δεκάδες ευρώ για να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ.

Τα στοιχεία αυτά δημιουργούν "ιδέες" στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μεταφέρει φορολογικό βάρος του φόρου ακινήτων από τους μικρούς ιδιοκτήτες στους μεσαίους και μεγάλους ιδιοκτήτες, δηλαδή αυτούς που έχουν ακίνητα σημαντικής αντικειμενικής αξίας και καλούνται να πληρώσουν φόρο ακινήτων δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Ποιοι πληρώνουν πόσα

Ειδικότερα…

"Ποδαρικό" με φόρους στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ και το κρασί

Εικόνα
Ενεργοποιείται από την Πρωτοχρονιά η επιβολή φόρου στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ και στο κρασί.

Την Τετάρτη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η εγκύκλιος της ΓΓΔΕ με την οποία ενεργοποιείται από την 1η Ιανουαρίου 2016 η επιβολή τέλους 5 λεπτών του ευρώ ανά στήλη σε κάθε τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ, ενώ έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης 20 λεπτών ανά λίτρο κρασιού.


Από τους δύο αυτούς φόρους η κυβέρνηση επιδιώκει να εισπράξει 400 εκατ. ευρώ περίπου. Από την επιβολή ειδικού τέλους στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά έσοδα της τάξεως των 350 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί αναμένεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών να επιβαρύνει την εγχώρια κατανάλωση με 55 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή είναι τα προβλεπόμενα πρόσθετα έσοδα για το Δημόσιο.

Τα δύο αυτά μέτρα ελήφθησαν ως ισοδύναμα για την κατάργηση της διάταξης νόμου η οποία ψηφίστηκε τον περασμένο Ι…

«Πόθεν έσχες» για όλους από το 2016

Εικόνα
Τι πρέπει να δηλώσουμε
«Πόθεν έσχες» για όλους φέρνει το 2016 αφού στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζονται να θέσουν σε εφαρμογή το περιουσιολόγιο.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι φορολογούμενοι θα κληθούν πρώτα να αποκαλύψουν τα αδήλωτα εισοδήματα μέσω φορολογικών δηλώσεων, οι οποίες πιθανότατα θα γίνουν νωρίτερα φέτος, και στη συνέχεια να τα δηλώσουν και στο περιουσιολόγιο την άνοιξη (Απρίλιος-Μάιος).
Στο περιουσιολόγιο θα πρέπει να περιλαμβάνονται αρχικά μια πλήρης ανάλυση των τραπεζικών καταθέσεων, με αναφορά σε ποσό και πηγή προέλευσης αλλά και οι συνδικαιούχοι, ακίνητα, δαπάνες πολυτελείας για αγορές ακινήτων ή δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία. Από το 2017 είναι πιθανό να προστεθούν και έργα τέχνης ή κοσμήματα.

Όσοι δεν προχωρήσουν σε δήλωση των εισοδημάτων τους θα βρεθούν προ... προστίμων, κατασχέσεων, ακόμα και διώξεων. Αντίθετα, για όσους επαναπατρίσουν κεφάλαια από το εξωτερικό θα υπάρξει σημαντική έκπτωση στον φόρο ενώ θα αρθούν και τυχόν ποινικές διώξεις.Τέλη Κυκλοφορίας 2016 και κατάθεση πινακίδων : Δόθηκε παράταση μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου

Εικόνα
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι "ανταποκρινόμενο στα αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων, παρατείνει την προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας για το 2016, μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016".
Επισημαίνει, επίσης, ότι:
1. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας. Η παράταση δίνεται για να αντιμετωπιστούν υπαρκτά οικονομικά προβλήματα, καθυστερήσεις σε μισθοδοσία κλπ.
2. Η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων.
3. Η πληρωμή τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει (στις τράπεζες) και μέσω διαδικτύου, χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.sperchios.com/news/teli-kykloforias-2016-kai-katathesi-pinakidon-dothike-paratasi-mechri-kai-tin-paraskeyi-8-ianoyarioy/

Αποποινικοποιείται η μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο έως 100.000 ευρώ

Με την εγκ. ΠΟΛ.1272/16.12.2015, κοινοποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 8 του ν. 4337/2015 περί ποινικής δίωξης λόγω μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο (άρ. 25 ν.1882/1990) και παρέχονται σχετικές οδηγίες.
Αυξάνεται το κατώτερο ποσό της συνολικής ληξιπρόθεσμης οφειλής συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων προς το Δημόσιο και τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα, άνω του οποίου ζητείται η ποινική δίωξη των υπευθύνων, από πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ που ίσχυε μέχρι τη δημοσίευση του νόμου, σε εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ.

Αποποινικοποιείται, δηλαδή, η μη καταβολή χρεών για συνολικά ποσά μικρότερα των 100.000 ευρώ.

Χρόνια Πολλά από τον "Άγιο Φανούριο Μώλου"

Εικόνα

Γιατί τώρα το Σύμφωνο Συμβίωση;....άρθρο του Γιάννη Φραγκούλη

Κε αρχισυντάκτη Βαρύγδουπες κουβέντες ακουστήκαν κατά την συζήτηση του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών στο κοινοβούλιο. Απόψεις περί «σεξουαλικά παρεκτρεπόμενους» (Κατσικής των ΑΝΕΛ) ή «αν ένας γκέι συνευρεθεί με τον Κατσίκη κινδυνεύει να κατηγορηθεί για κτηνοβασία» (Αμηράς του Ποταμιού). Για την αρχή, ας δούμε γιατί επιλέχθηκε αυτή η στιγμή για αυτές τις συζητήσεις, μήπως γιατί η κυβέρνηση ανέκρουσε κακήν κακώς πρύμναν για το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» λόγω της αντίδρασης των δανειστών; Μήπως για να αποστρέψει τη συζήτηση από τα άθλια νομοθετήματά της, στα πλαίσια του 3ου μνημονίου; Άραγε τυχαία είναι και η εμφάνιση μίας νέας λίστας Φαλτσιανί που κυρίως αναφέρεται σε έτσι και αλλιώς μόνιμα αφορολόγητους, όπως οι εφοπλιστές; Τα μέτρα που έρχονται στο επόμενο πακέτο του 3ου μνημονίου τους υποχρεώνουν να προβούν σε ενέργειες αποπροσανατολισμού και φαίνεται ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έμαθαν γρήγορα στις πολιτικές λαμογιές. Θα ήθελα να συμβάλω στη συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης των…

Πρωτοχρονιάτικη ΠΝΠ για συντάξεις και προσλήψεις

Εικόνα
Νέα «εορταστική» Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να ρυθμιστούν «εκκρεμότητες».Με άλλη Πράξη αναστέλλονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο. Μετά την εορταστική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσίευσε στο ΦΕΚ η κυβέρνηση την παραμονή των Χριστουγέννων, ήρθε άλλη μία για να διευθετήσει δεκάδες ζητήματα της τελευταίας στιγμής "από το παράθυρο".
Αυτή τη φορά η νέα, πρωτοχρονιάτικη, ΠΝΠ συνοδευόταν και από μια Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία αναστέλλονται έως το τέλος του 2016 όλες οι προσλήψεις στο δημόσιο, παρατείνοντας ρύθμιση που ήδη βρίσκεται σε ισχύ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, προβλέπονται:  -Απόδοση εσόδων από εκποίηση δημόσιου υλικού από τη Δ/νση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού στους δικαιούχους φορείς (Τοπική Αυτοδιοίκηση κλπ.)
-Πιλοτική εφαρμογή της «Τάξης Μαθητείας» σε Επαγγελματικά Λύκεια της περιφέρειας το 2016
-Προσαρμογή χρονικού πλαισίου για την εφαρμογή εσωτερικών κανονισμών και…

Το 2016 θα είναι μια χρονιά γεμάτη… τριήμερα (αναλυτικά)

Εικόνα
Μπορεί το 2015 να μην έχει φύγει ακόμη, ωστόσο, αν θέλετε να μάθετε από τώρα πόσα τριήμερα βγαίνουν το 2016, μπορείτε απλά να κοιτάξετε παρακάτω και να χαρείτε αφού η επόμενη χρονιά είναι γεμάτη από τριήμερα.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ημερολόγιο:
Πρωτοχρονιά 2016: Παρασκευή
Καθαρά Δευτέρα 2016: 14 Μαρτίου
Ευαγγελισμός Θεοτόκου 2016: Παρασκευή 25 Μαρτίου
Αγίου Πνεύματος 2016: Δευτέρα 20 Ιουνίου
15αύγουστος 2016: Δευτέρα
28η Οκτωβρίου 2016: Παρασκευή
2η μέρα Χριστουγέννων 2016: Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου
Επιπλέον υπάρχει το (σχεδόν) τετραήμερο του Πάσχα Μ. Παρασκευή 29 Απριλίου, Μ. Σάββατο 30 Απριλίου, Πάσχα 1η Μαΐου και Δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου.
Στα μείον είναι ότι η Πρωτομαγιά πέφτει ανήμερα Πάσχα.

Παράταση "λίγων ημερών" για τέλη κυκλοφορίας και πινακίδες

Εικόνα
"Παράταση λίγων ημερών θα δοθεί για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων", δήλωσε σήμερα το πρωί στο Μέγκα ο αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Τρ. Αλεξιάδης.

Σήμερα θα αποφασίσουμε για το πόσες ημέρες θα δοθεί παράταση μόλις έχουμε και τα πλήρη στοιχεία για την Τετάρτη, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, τονίζοντας ότι μέχρι την Τρίτη είχαν πληρωθεί τέλη για 4,5 εκατομμύρια οχήματα.


Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε πως στο ΥΠΟΙΚ εξετάζεται πώς θα αντιμετωπισθεί το θέμα εκείνων που έχασαν τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων.
Υπογράμμισε ότι η ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των αδήλωτων χρημάτων είναι στη φάση της διαβούλευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών.

Σε ό,τι αφορά τις λίστες με τους Έλληνες καταθέτες τόνισε πως έχουμε προχωρήσει σε ταυτοποίηση ονομάτων από τις λίστες με τους φοροφυγάδες.

Πληρώνει προκαταβολές εξισωτικής αποζημίωσης ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις 31/12

Εικόνα
Παραμονή πρωτοχρονιάς επέλεξε ο ΟΠΕΚΕΠΕ να πληρώσει στους αγρότες των ορεινών περιοχών της χώρας άλλα 100 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2015 Επίσης, θα πραγματοποιηθούν πληρωμές άλλων 100 εκατ. ευρώ για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και το Πρόγραμμα Αλιείας. Δηλαδή συνολικά 200 εκατ. ευρώ.

Με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο υπουργός Β. Αποστόλου δηλώνει σχετικά: «Όπως είχαμε υποσχεθεί, με το κλείσιμο της χρονιάς κλείνουμε και όλες τις παλιές εκκρεμότητες και οφειλές που ταλαιπωρούσαν τους αγρότες ακόμα και από το 2008.

Συνολικά οι πληρωμές του Δεκέμβρη ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, φτάνοντας κοντά στα 1,7 δις. ευρώ. Αν, δε, προσθέσουμε και την καταβολή των επιδομάτων του ΟΓΑ που πληρώνονται αυτές τις μέρες, τότε το συνολικό ποσό πλησιάζει τα 2 δις. ευρώ.

Έτσι, κλείνει ένας κύκλος νοικοκυρέματος των πληρωμών και ανοίγει το μεγάλο κεφάλαιο της ανάπτυξης στον αγροτικό τομέα. Πώς θα με…

Σήμερα καταβάλλεται το επίδομα ενοικίου

Εικόνα
Σήμερα, εκτάκτως, γίνεται η καταβολή του επιδόματος ενοικίου όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα είναι η καταβολή της πέμπτης δόσης του επιδόματος στους δικαιούχους και αφορά 19.443 άτομα με το καταβαλλόμενο ποσό να ξεπερνάει τα 2,4 εκατ. ευρώ. Η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση -με ευθύνη των δικαιούχων- των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών, δεδομένου ότι το επίδομα καταβάλλεται στους ιδιοκτήτες, ενώ είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με δικές τους βεβαιωμένες οφειλές στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία. iefimerida.gr

Στερεά Ελλάδα: Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων

Εικόνα
Εν όψει των έντονων καιρικών φαινομένων, που σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ξεκινούν από το βράδυ της 30/12 και θα διαρκέσουν μέχρι την 1/1, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, Ευθύμιου Καραΐσκου σύσκεψη, για το συντονισμό, την οργάνωση και την αντιμετώπιση των φαινομένων από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Π.Ε.φθιωτιδας .
Μετά τη σύσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των φαινομένων, τόσο από άποψης μηχανολογικού εξοπλισμού και προσωπικού της Π.Ε. Φθιώτιδας, όσο και από ιδιωτικά μηχανήματα σε επιφυλακή .
Παρακαλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κινούνται βάσει του κώδικα οδικής κυκλοφορίας για να μη δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα»
Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τα μέτρα αυτοπροστασίας από χιονόπτωση ή παγετό, από το site της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.pste.gov.gr , ενώ μπορούν να επ…

Χρηστικός οδηγός για τον τροποποιημένο νόμο Κατσέλη - Πώς να σώσετε την κύρια κατοικία σας

Όλα τα "μυστικά" του νέου νόμου. Πώς υπολογίζεται η δόση, ποια κριτήρια θεσπίζονται
Κυριολεκτικά στον «αέρα» βρίσκονται χιλιάδες δανειολήπτες οι οποίοι από την αρχή του νέου έτους θα πρέπει να ξετυλίξουν «τον μίτο της Αριάδνης» ώστε να σώσουν την κύρια κατοικία τους.

Όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα αλλάζουν και πλέον από την 1η Ιανουαρίου και τις τροποποιημένες διατάξεις του νόμου Κατσέλη οι δανειολήπτες θα βρεθούν μπροστά σε ένα βουνό αριθμών, προβλέψεων, αξιών και εκτιμήσεων τόσο για να υπαχθούν στον ν. Κατσέλη όσο και για να βγάλουν (αν βγάλουν) εις πέρας τη δόση που θα τους ορίσει το δικαστήριο να πληρώνουν.

Ο τροποποιημένος νόμος Κατσέλη εντάσσει ένα νέο πολύπλοκο τρόπο υπολογισμού της μηνιαίας δόσης που θα υποχρεούται να καταβάλει ο δανειολήπτης προς τις Τράπεζες προκειμένου να διασώσει την κύρια κατοικία του, εφόσον βεβαίως η αίτησή του για υπαγωγή γίνει δεκτή από το Δικαστήριο.

Η υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη δεν θα σημαίνει πλέον απαραίτητα και διάσωση της κύριας…

Νέο ψαλίδι (30%) στα ψίχουλα για το επίδομα θέρμανσης

Εικόνα
Σοβαρές πιθανότητες να υποστούν γενναίο «κούρεμα» στο επίδομα θέρμανσης έχουν οι δικαιούχοι. Το σχέδιο για αναλογικό ψαλίδισμα. | Σοβαρές πιθανότητες να υποστούν γενναίο «κούρεμα» στο επίδομα θέρμανσης που δικαιούνται, έχουν οι καταναλωτές που θα αναβάλουν για… του χρόνου, την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης. Η ρήτρα που ενσωμάτωσε το υπουργείο Οικονομικών στη σχετική απόφαση για αναλογική καταβολή του επιδόματος σε περίπτωση που το ποσό των 105 εκατ. ευρώ που έχει δεσμευτεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εξαντληθεί, φαίνεται ότι θα ενεργοποιηθεί. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, σε σύνολο περίπου 450.000 αιτήσεων που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα για την είσπραξη του επιδόματος θέρμανσης, περισσότερες από 320.000 αιτήσεις έχουν ήδη γίνει δεκτές καθώς οι καταναλωτές πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που έθεσε το υπουργείο Οικονομικών.
Οι υπηρεσίες του υπουργείου, δεν γνωρίζουν ακόμη το ακριβό ποσό που απα…

Αδύνατη η πώληση ακινήτου αν χρωστάς στην εφορία

Εικόνα
Του Σπύρου Δημητρέλη Χθες το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε μια διευκόλυνση σε όσους χρωστούν στο δημόσιο και επιθυμούν να προχωρήσουν στην πώληση κάποιου ακινήτου τους προκειμένου να γλιτώσουν από τα φορολογικά τους χρέη. Το ποσοστό της παρακράτησης από το τίμημα υπέρ του δημοσίου μειώθηκε από το 70-100% στο 50% υπό την προϋπόθεση ότι ο φορολογούμενος θα διασφαλίσει την οφειλή του με την προσημείωση από το δημόσιο κάποιου άλλου ακινήτου του. Μόνο που και αυτή η διευκόλυνση αποτελεί απλώς μια άνευ ουσιαστικής σημασία παρέμβαση αφού παραμένει σε ισχύ μια άλλη πρόβλεψη που μπλοκάρει σχεδόν όλες τις προσπάθειες των φορολογούμενων που χρωστούν να πουλήσουν. Πιο συγκεκριμένα, η φορολογική νομοθεσία ορίζει ότι στις περιπτώσεις που από τη πώληση του ακινήτου το τίμημα δεν επαρκεί για να εξοφληθεί πλήρως το δημόσιο τότε το ποσοστό της παρακράτησης του δημοσίου δεν υπολογίζεται με βάση την εμπορική τιμή αλλά την αντικειμενική, εφόσον βέβαια η δεύτερη είναι υψηλότερη. Με αυτό…

Προχωράει το τουριστικό θέρετρο Kilada Hills

Εικόνα
ΕΣΧΑΔΑ (10 MB) Του Δημήτρη Δελεβέγκου Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται το τουριστικό θέρετρο Kilada Hills του οποίου το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΔΑ) δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδος της Κυβέρνησης. Τον περασμένο Ιούνιο το Ε' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε εγκρίνει το ειδικό χωροταξικό σχεδίου (ΕΣΧΑΣΕ), αναφέροντας ότι η έκταση βρίσκεται εκτός των ορίων τού από το 1980 κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου του σπηλαίου Φράγχθι. Το συγκρότημα θα αναπτύξει η εταιρεία Mind Compass Overseas Ltd. σε έκταση 2.100 στρεμμάτων που είναι θυγατρική της Dolphin Capital Investors, με την επένδυση να είναι ενταγμένη στο νόμο για την επιτάχυνση των στρατηγικών επενδύσεων. Θα υλοποιηθεί:
-υπερπολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα Chedi 300 κλινών επιφάνειας 29.150 τ.μ.
-γήπεδο γκολφ επιφάνειας 768 στρεμμάτων
-320 επαύλεις, 100 βίλες και 28 κατοικίες
Συνολικά η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση στο σύνολο του παραθεριστικού – τουριστικού χωριού δεν μπορεί ν…

Έρχεται δυναμική η 26η AGROTICA

Εικόνα
30 Δεκεμβρίου , 2015

Μία από τις μεγαλύτερες κλαδικές εκθέσεις στη μακρά ιστορία του εθνικού εκθεσιακού φορέα, η 26η AGROTICA, θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως την 31η Ιανουαρίου του 2016 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Η 26η AGROTICA θα αναπτυχθεί σε πάνω από 35.000 τμ, καλύπτοντας όλους τους στεγασμένους και υπαίθριους χώρους της έκθεσης, ενώ θα συγκεντρώσει και περισσότερους από 1.500 εκθέτες. Στο μεγάλο αυτό «ραντεβού» του αγροτικού κόσμου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης οι άμεσοι εκθέτες προέρχονται από όλη την Ελλάδα και από πλήθος ξένων χωρών, όπως είναι οι Αυστρία, Ιρλανδία, Σερβία, Ολλανδία, Ιταλία, Τουρκία, Κύπρος, Γαλλία και Βουλγαρία. Οι έμμεσοι εκθέτες εκπροσωπούν πάνω από 40 χώρες, ενώ ήδη μεγάλες αποστολές εμπορικών επισκεπτών από Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Σερβία, Κύπρο, Ιράν, Λίβανο, Ρουμανία και Ρωσία έχουν προγραμματίσει την επίσκεψή τους στην AGROTICA.
Η έκθεση θα αποτελέσει για μία ακόμη φορά το σημείο παρουσίασης όλων των τ…

Μαζικές προσλήψεις στο Δημόσιο το 2016 – Ανοίγουν πάνω από 45.000 θέσεις εργασίας

Εικόνα
Μαζικές προσλήψεις στο Δημόσιο έρχονται με το νέο έτος.
Συνολικά θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν θα φτάσουν τις 45.737. Από αυτές οι 21.161 θέσεις αφορούν σε μόνιμο προσωπικό, ενώ οι 24.567 σε προσλήψεις εποχικού προσωπικού.
Αναλυτικά:
ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ: 3.000 εποχικοίΕΛΤΑ: 580 εποχικοίΕΥΔΑΠ: 175 εποχικοί Θέσεις εποχικών ανοίγουν στην Υγεία και τους δήμους, αλλά και σε μουσεία, και ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ.
ΚΕΘΕΑ/ΟΚΑΝΑ.ΚΕΕΛΠΝΟ/ΚΕΑΤ: 922 συμβασιούχοιΠαιδικοί σταθμοί δήμων: 3.500 συμβασιούχοιΠεριφέρειες: 1.200 εποχικοίΥπηρεσίες καθαριότητας/ύδρευση δήμων: 6.000 συμβασιούχοιΜουσεία: 3.871 αρχαιολόγοι, εργατες, φυλακες,μηχανικοί με συμβάσειςΠολιτιστικοί οργανισμοί και ΝΠΔΔ:     1.400 καλλιτέχνες, και καθηγητές φυσικής αγωγήςΕΛΓΑ, ΕΛΓΟ, ΕΒΖ: 450 εποχικοίΑΕΙ/ΤΕΙ/ΙΕΚ/ΕΠΑΣ:    4.000 με σύμβαση έργουΚατασκηνώσεις: 700 εποχικοί Ανοίγουν 21.161 μόνιμες θέσεις εργασίας μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ στην Παιδεία, τους Δήμους και τις Περιφέρειες, αλλά και στην ΕΛΑΣ, το Λιμενικό, τη Δικαιοσύνη και την Υγεία.
Υπουργείο…

Καταβολή σε Δήμους 500.000€ ως αντισταθμιστικά ωφέλη – Ποιοι πληρώνονται (έγγραφο)

Εικόνα
Αντισταθμιστικά ωφέλη συνολικού ύψους 500.000 ευρώ κατανέμονται σε 14 δήμους της χώρας, με απόφαση που υπογράφεται από τον υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Μπαλάφα.
Πρόκειται για ποσά που προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελής Πόρους και καταβάλλονται σε δήμους που επιβαρύνονται από τη λειτουργία γειτονικών χώρων διάθεσης απορριμμάτων.
Δείτε ολόκληρη την απόφαση ΕΔΩ
Ο πίνακας των δήμων που λαμβάνουν χρηματοδότηση:

Διαβάστε επίσης:

Μέχρι πότε θα πρέπει να αποκτήσετε τις νέες αστυνομικές ταυτότητες

Εικόνα
Τις καινούργιες αστυνομικές ταυτότητες θα πρέπει να αποκτήσουν όλοι οι Έλληνες μέσα στους επόμενους μήνες.
Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπάρχει ήδη επιτροπή στην οποία συμμετέχουν και οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων, όπου θα υποβάλλουν έως τέλη Γενάρη την πρότασή τους για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων.
Οι πολίτες για να αποκτήσουν την ταυτότητα θα πρέπει να πληρώσουν περίπου 10 ευρώ ενώ όλη η διαδικασία πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τον Ιούνιο.
Η επιτροπή θα προτείνει εάν θα υπάρχουν και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα, σύμφωνα με το paraskinio.gr.
Ακόμη, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο τα νέα δελτία ταυτότητας να περιλαμβάνουν στοιχεία όπως το «αποτύπωμα» της ίριδας του κατόχου αλλά και μικροτσίπ, σύμφωνα με πληροφορίες.
Η διαδικασία αυτή αποφασίστηκε μετά από τις πιέσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ, αλλά και με όσα διεμήνυσε στον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής κ.Τζον Κέρι, ότ…