Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 24, 2014
Εικόνα
Πληρώνετε «έναντι» και γλιτώνετε την κατάσχεση από τα Ταμεία Ασπίδα στις κατασχέσεις για χιλιάδες οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων αποτελούν οι «έναντι» πληρωμές που φτάνουν να αντιστοιχούν σχεδόν στο 50% των εσόδων που εισπράττονται από όσους ακόμη παραμένουν σε ρύθμιση και μπορούν να πληρώνουν υπέρογκες μηνιαίες δόσεις.

Οι έναντι καταβολές αποτελούν έναν άτυπο διακανονισμό μεταξύ οφειλετών και ασφαλιστικών ταμείων με την προϋπόθεση ότι όσοι δεν είναι σε ρύθμιση ή έχουν βγει εκτός ρύθμισης, θα δίνουν κάθε μήνα ένα ποσό έναντι της υπόλοιπης ανεξόφλητης οφειλής τους προκειμένου να αξιολογηθούν θετικά και να μη συμπεριληφθούν στη λίστα των υποψηφίων για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων. Το μέτρο εξυπηρετεί όσους δεν χρειάζονται να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα, από τη στιγμή που δεν εντάσσονται στη ρύθμιση χρεών.Όπως είχε αποκαλύψει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής από τον περασμένο Ιούνιο, πρόκειται για έναν «άτυπο διακανονισμό» εκτός ρύθμισης με απεριόριστες μικρο-δόσε…
Εικόνα
OAEΔ-Ξεκινούν τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος
Από τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι οικογένειες με δύο παιδιά να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στον ΟΑΕΔ, προκειμένου να τους χορηγηθεί το οικογενειακό επίδομα, το οποίο θα διατεθεί φέτος για τελευταία φορά.
Υπενθυμίζουμε ότι από την 1η Οκτωβρίου θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους οι οικογένειες με ένα παιδί.
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά οικογενειακού επιδόματος που κατατίθενται μέσω εργοδότη, ΚΕΠ ή ταχυδρομείου θα παραλαμβάνονται από τις Υπηρεσίες ανεξάρτητα από των αριθμό παιδιών. Οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών, σε περιπτώσεις που αυτοί κρίνουν, δύνανται να παραλαμβάνουν δικαιολογητικά, ανεξάρτητα από τον αριθμό παιδιών, σε χρονική περίοδο εκτός της αντίστοιχης ορισθείσας.
Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας κατάθεσης αίτησης οικογενειακού επιδόματος έτους 2014 ορίζεται η 31-01-2015.
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του οικογενειακού επιδόματος είν…
Εικόνα
Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στους νεοεισαχθέντες φοιτητές Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στους νεοεισαχθέντες φοιτητές Έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και στα μέλη της οικογένειας που τους συνοδεύουν, ανακοίνωσε η Hellenic Seaways.
Εικόνα
Πότε ξεκινούν οι εγγραφές στα Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα Πότε ξεκινούν οι εγγραφές στα Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα Στις 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε..
Εικόνα
Νέα ΚΑΠ: Αλλάζει το σύστημα των αγροτικών επιδοτήσεων Νέα ΚΑΠ: Αλλάζει το σύστημα των αγροτικών επιδοτήσεων Μεγάλες αλλαγές στις αγροτικές και κτηνοτροφικές επιδοτήσεις φέρνει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, καθώς πλέον το σύστημα χορήγησης κοινοτικών κονδυλίων θα συνδέεται με την παραγωγή προϊόντων για την περίοδο 2014-2020.
Εικόνα
Ιδρύθηκαν δύο νέα κόμματα – Δείτε ποια είναι
Οι εκλογές πέρασαν, αλλά τίποτα δεν σταματά τη δημιουργία νέων κομμάτων. Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, νέα κόμματα ίδρυσαν τις τελευταίες μέρες ο Οδ. Βουδούρης, που ήταν υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές στην Πελοπόννησο με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο γνωστός αοιδός Β. Παϊτέρης. Ο πρώτος (υπογράφοντας για λογαριασμό διοικούσας επιτροπής) μετεξέλιξε την «Κοινωνία Πρώτα» από κίνηση σε κόμμα, καταθέτοντας όλα τα απαραίτητα χαρτιά στον Αρειο Πάγο, ενώ ο δεύτερος ηγείται του Δημοκρατικού Κόμματος Ευπαθών Ομάδων.
Εικόνα
Συμβουλές για φοιτητές που ψάχνουν σπίτι από το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών!Το ΚΕ.Π.ΚΑ. εύχεται συγχαρητήρια, στους νέους σπουδαστές, που πέτυχαν την εισαγωγή τους, σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Οι νέοι αυτοί ανοίγουν μια καινούρια σελίδα, στη ζωή τους, γεμάτη ελπίδες, ομορφιά, γνώση, εμπειρίες αλλά και προβλήματα. Το πρώτο πρόβλημα, για όσους πέτυχαν, σε σχολές, μακριά, από την οικογενειακή κατοικία, είναι η στέγη.

Για την εύρεση κατοικίας, υπάρχουν, σε κάθε πόλη, μεσιτικά γραφεία, αγγελίες, ιστοσελίδες, ενοικιαστήρια, ανακοινώσεις κ.λπ. Καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε, από τις τοπικές εφημερίδες, να αξιολογήσουμε τις μικρές αγγελίες που υπάρχουν, στους ειδικούς πίνακες ανακοινώσεων των σχολών, να επισκεφτούμε μεσιτικά γραφεία, να κάνουμε μια βόλτα στην πόλη.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ψάχνοντας, για σπίτι, πρέπει να γνωρίζουμε:

Τα σπίτια, στο κέντρο των πόλεων, είναι κατά κανόνα παλαιότερα και πιο ακριβά, σε σχέση, με αυτά, που βρίσκονται, εκτός κέντρου.

Ελέγχουμε την τοποθεσία του σπιτ…
Εικόνα
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης» Οι «εύλογες δαπάνες διαβίωσης», όπως αναφέρει ο Κώδικας Δεοντολογίας των τραπεζών, αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης για τους δανειολήπτες και τις τράπεζες στο μέτωπο της ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

Ωστόσο, πολλοί δανειολήπτες θεωρούν ότι το ποσό που θα καταβάλλουν στις τράπεζες ως μηνιαία δόση μετά τη ρύθμιση που θα κάνουν θα είναι αυτό που θα "περισσεύει", αν περισσεύει, από το εισόδημα τους, αφού πρώτα αφαιρεθούν οι "εύλογες δαπάνες διαβίωσης". Δυστυχώς όμως δεν είναι σωστή η συγκεκριμένη εκτίμηση, καθώς οι "εύλογες δαπάνες διαβίωσης" θα λαμβάνονται υπόψη για να διαμορφώνουν τη δόση που θα καταβάλλει ο δανειολήπτης άσχετα αν "περισσεύει" ή όχι εισόδημα.

Δηλαδή ακόμη και χαμηλότερο να είναι το εισόδημα του δανειολήπτη από τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης που έχουν καθοριστεί, δεν απαλλάσσεται από την καταβολή δόσης για να παραμείνει στην ιδι…
Εικόνα
Πως να ξεφορτωθείς τον ιό που κόλλησες στο Facebook (βήματα)
Εάν, εκεί που λάμβανες ένα μήνυμα μια στο τόσο, έχει γεμίσει το inbox του λογαριασμού σου στο Facebook με μηνύματα γνωστών τε κι αγνώστων, που σε κατηγορούν ότι «σπαμάρεις το σύμπαν» κι εσύ δεν έχεις καταλάβει τίποτα, τότε, ο λογαριασμός σου έχει μολυνθεί από έναν ιό τύπου Malware. Don’t Panic. Έχει συμβεί σε πολλούς χρήστες. Κατά πάσα πιθανότητα «ψάρωσες» και πάτησες το link προς κάποιο δήθεν “σοκαριστικό βίντεο’, πρόσθεσες κάποιο ύποπτο «add on» προγραμματάκι στο browser σου, άνοιξες κάποιο .rar αρχείο που έλαβες από ευπαρουσίαστο χρήστη ή (κατά το Facebook) επισκέφθηκες κάποιο site που υποσχόταν πρόσθετες παροχές και… «υπερδυνάμεις» στο κοινωνικό δίκτυο. Αυτή σου η ενέργεια, «μόλυνε» το λογαριασμό σου με έναν ιό τύπου malware που είναι σχεδιασμένος να ενεργεί για λογαριασμό σου και συνήθως χωρίς τη δική σου έγκριση. Μετά τα τελευταία κρούσματα του επίμονου ιού Koobface, που υπάρχει από το 2010, στραφήκαμε στ…
Εικόνα
Η ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή στους κυνηγούς ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου (ΦΕΚ 2154/Β’/06-08-2014), η οποία θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015, εφιστά την προσοχή στους κυνηγούς να μην στοχεύουν τα θηράματά τους όταν αυτά βρίσκονται πάνω ή πλησίον των ηλεκτροφόρων Δικτύων (αγωγοί, καλώδια, στύλοι, υποσταθμοί, μονωτήρες κλπ) καθώς εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι ατυχημάτων, τραυματισμών, πρόκλησης πυρκαγιάς, βλάβης στο Δίκτυο ηλεκτροδότησης κλπ. Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος από τα παραπάνω αίτια οι υπεύθυνοι διώκονται από το Νόμο. Παράλληλα ο ΔΕΔΔΗΕ, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, συνιστά για την περίπτωση που κάποιος πολίτης αντιληφθεί φθορά στο Δίκτυο ηλεκτροδότησης (πτώση καλωδίων, αγωγών κλπ), η οποία ενδέχεται να έχει προκληθεί από τα παραπάνω φαινόμενα ή από άλλα αίτια, να ενημερώσει άμεσα το γραφείο βλαβών της τοπικής…
Εικόνα
Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Φθιώτιδας, Ν.Δ., κ. Κώστα Κουτσογιαννακόπουλου ΚΩΝ. Ι. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ
Αθήνα, 29/08/2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεταξύ των 15 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που συνυπέβαλλαν Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας για τη συνέχιση της καταβολής της ισόβιας σύνταξης στις πολύτεκνες μητέρες, είναι ο Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος. Με την ερώτηση τους, τόσο ο Βουλευτής Φθιώτιδας, όσο και οι συνυπογράφοντες βουλευτές, επιδεικνύοντας γρήγορα κοινωνικά αντανακλαστικά, ζητούν την έμπρακτη στήριξη του ρόλου της πολύτεκνης μητέρας...
Συγκεκριμένα, ζητούν την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων και αν αυτό δεν είναι δυνατό υπό τις παρούσες συνθήκες, να υπάρξει μέριμνα για ειδική ρύθμιση που θα θωρακίζει τη συνέχιση της αυτοτελούς συνταξιοδοτικής παροχής. Με αυτό τον τρόπο ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος και οι λοιποί ερωτώντες βουλευτές, επιδιώκουν την ουσιαστική υποστήριξη και επιβράβευση της πολύτεκνης μητέρας, επισημα…
Εικόνα
Συνέχιση της ισόβιας σύνταξης στις πολύτεκνες μητέρες ζητούν Κουτσογιαννακοκόπουλος και άλλοι 14 βουλευτές Μεταξύ των 15 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που συνυπέβαλλαν Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας για τη συνέχιση της καταβολής της ισόβιας σύνταξης στις πολύτεκνες μητέρες, είναι ο Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος. Με την ερώτηση τους, τόσο ο Βουλευτής Φθιώτιδας, όσο και οι συνυπογράφοντες βουλευτές, επιδεικνύοντας γρήγορα κοινωνικά αντανακλαστικά, ζητούν την έμπρακτη στήριξη του ρόλου της πολύτεκνης μητέρας. Συγκεκριμένα, ζητούν την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων και αν αυτό δεν είναι δυνατό υπό τις παρούσες συνθήκες, να υπάρξει μέριμνα για ειδική ρύθμιση που θα θωρακίζει τη συνέχιση της αυτοτελούς συνταξιοδοτικής παροχής. Με αυτό τον τρόπο ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος και οι λοιποί ερωτώντες βουλευτές, επιδιώκουν την ουσιαστική υποστήριξη και επιβράβευση της πολύτεκνης μητέρας, επισημαίνοντας παράλληλα και τον κοινωνικό αντίκτυπο αυτής της ενέργειας εν μέσω μίας…
Εικόνα
Θέσεις εργασίας για 12.000 νέους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις- Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις
Από σήμερα, 29 Αυγούστου, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους οι άνεργοι νέοι, 18 έως 24 ετών, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου για νέους από 18 έως 24 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».
Πρόκειται για την πρώτη δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία», το οποίο είχαν εξαγγείλει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Οι ωφελούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 12.000 από τους οποίους 3.000 θα είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων και ανώτερων τεχνολογικών ιδρυμάτων και 9.000 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η ομάδα στόχος που θέλει να καλύψει το πρόγραμμα κατά προτεραιότητα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Πλακιωτάκης, αρμόδιος για τη διαχείριση κοινοτικών πόρων, είναι οι νέοι με χαμηλά π…
Εικόνα
Τι χάνουμε όταν είμαστε συνεχώς online; Όσο περισσότερο κανείς περνάει την ώρα του στο διαδίκτυο, τόσο η ζωή του στερείται από διάφορα ζωτικά πράγματα, όπως ύπνο, φίλους και παραγωγικότητα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, με τον εύγλωττο τίτλο «Τι δεν κάνουμε όσο είμαστε online».
Η μελέτη του Ινστιτούτου Τεχνολογικής Πολιτικής της Ουάσιγκτον, με επικεφαλής τον Σκοτ Γουόλστεν, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», δείχνει ότι για κάθε ώρα που ένας άνθρωπος περνάει online, εργάζεται κατά μέσο όρο 16 λεπτά λιγότερα.
Ακόμα, για κάθε μια ώρα online, κανείς χάνει επτά λεπτά ύπνου τα βράδια, ενώ περνάει 17 λεπτά λιγότερα στον «έξω» κόσμο (τον πραγματικό). Επίσης, διαπιστώνεται πως μετά το 2006, τουλάχιστον στις ΗΠΑ (αλλά κάτι ανάλογο προφανώς συμβαίνει και στις άλλες ανεπτυγμένες χώρες) οι άνθρωποι περνάνε συνολικά 18 λιγότερες ημέρες τον χρόνο με παρέες φίλων (δια ζώσης και όχι ηλεκτρονικές)
.

Όπως είπε ο Σκοτ Γουόλστεν, η νέα έρευνα αναδεικνύει τις οικονομικές και άλλε…
Εικόνα
Φωτιά σε δασική έκταση στη Σφάκα Επίσης ξερά χόρτα καίγονται έξω από το κάμπινγκ του ΕΟΤ στα Καμένα Βούρλα με όχημα του Αγίου Κων/νου να κατευθύνεται ήδη στο σημείοΗ Λοκρίδα ξανάρχεται στην επικαιρότητα πριν καλά - καλά σβήσουν οι φωτιές σε Ανατολική και Δυτική Φθιώτιδα με μεγάλη πυρκαγιά στη Σφάκα Αταλάντης. Στο σημείο έχουν σπεύσει 13 οχήματα με 30 άνδρες, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ τρία (3) αεροσκάφη που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον έλεγχο της φωτιάς στην Σπαρτιά, κάνουν ρίψεις τώρα πάνω από δασική έκταση με αρκετή βλάστηση. Επίσης ξερά χόρτα καίγονται έξω από το κάμπινγκ του ΕΟΤ στα Καμένα Βούρλα με όχημα του Αγίου Κων/νου να κατευθύνεται ήδη στο σημείο
Εικόνα
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΑΔΑΣ

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαο πραγματοποιήθηκε και πέντε μητροπολιτών (Φθιώτιδας, Καρπενησίου, Χαλκίδας, Φωκίδας, Θηβών και Λεβαδείας) η τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ξεκίνησε η ορκωμοσία με πάρα πολύ κόσμο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Κεντρικό πρόσωπο ο νέος Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μπακογιάννης που δεν σταμάταγε να χαιρετά τον κόσμο που ερχόταν συνεχώς να του ευχηθεί ενώ πολλά χομόγελα βλέπαμε από όλους τους νέους συμβούλους.
Και ενώ στην αρχή η τελετή εξελίσσονταν ομαλά, όταν ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Μπακογιάννης, ο κ. Αποστόλου εξέφρασε εντόνως την δυσαρέσκεια του γιατί δεν ορκίζονταν το σώμα πρώτα και μετά να ακολουθήσει ο πολιτικός λόγος. Στην αίθουσα επικράτησε φασαρία και χιουχαρίσματα προς τον κ. Αποστόλου ενώ ο κ. Μπακογιάννης προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα…
Εικόνα
Μπακογιάννης: Υπάρχει ελπίδα
Κατάμεστη για μία ακόμη φορά η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην οδό Αινιάνων στη Λαμία, για την ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.
ΝΕΟΣ Περιφερειάρχης ο Κώστας Μπακογιάννης με την ιδέα του «αλλάζουμε στην καρδιά της Ελλάδας», όπως ήταν και το όνομα του συνδυασμού του που κέρδισε στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.
Σύμβουλοι, συγγενείς και φίλοι και από του ςπέντε νομούς της Στερεάς, κατέκλυσαν την αίθουσα για την τελετή ορκωμοσίας όπου πρωτοστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδας και όλοι οι Μητροπολίτες Φθιώτιδας, Θηβών, Χαλκίδος, Καρπενησίου και Φωκίδος.
Κάλεσμα ελπίδας απηύθυνε ο κ. Μπακογιάννης που ανέφερε ότι περπάτησε από άκρη σε άκρη την περιφέρεια, μαθαίνοντας τα πολλά και διαφορετικά της προβλήματα. ¨ Είμαστε η ελπίδα της τελευταίας γενιάς και θα κάνουμε τα πάντα για να μηνπροδώσουμε την εμπιστοσύνη τους¨, είπε ο κ. Μπακογιάννης για να προσθέσει ¨Αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν¨
Δεν …
Εικόνα
Δεν διαγράφονται οι «αιώνιοι φοιτητές» που έδωσαν μάθημα τα δύο προηγούμενα έτη
Βελτιωτική τροπολογία για την διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών» κατέθεσε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Σύμφωνα με την ρύθμιση που παρουσίασε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο κ. Λοβέρδος, από την αυτοδίκαιη απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας εξαιρούνται όσοι είχαν συμμετάσχει σε εξετάσεις σε τουλάχιστο μία εξεταστική περίοδο κατά τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη.
Πάντως, ο υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε στην Επιτροπή ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω βελτιωτική αλλαγή, με την οποία θα εξαιρούνται από την διαγραφή και όσοι φοιτητές έχουν δηλώσει απλά συμμετοχή σε εξεταστική περίοδο τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη.
«Μην συνδέσετε το όνομα σας με τραγωδίες ανθρώπων» υπογράμμισε ο επικεφαλής του τομέα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, επιμένοντας στην πρόταση του κόμματος του να διαγράφονται όσοι φοιτητές δεν προσέλθουν να εγγραφούν τα δύο επόμενα ακαδημαϊκά εξάμ…
Εικόνα
Δελτίο τύπου του Εκτελεστικού Γραμματέα Π.Σ.Ε. Ευάγγελου Απ. Ψαθά ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Λαμία 28-08-2014 - ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Με τη σημερινή ορκωμοσία του νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Στερεάς  Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, των Αντιπεριφερειαρχών και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η θητεία της 1ης αιρετής Περιφερειακής Αρχής .
Εύχομαι στο νέο Περιφερειάρχη και την νέα Περιφερειακή Αρχή στο σύνολό της, δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο της .
Ως απερχόμενος Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες για την ιδιαίτερα δημιουργική συνεργασία που αναπτύξαμε. Όλους τους Δημάρχους και τους συνεργάτες τους, τους εκπροσώπους των φορέων, όπως επίσης και τους ανθρώπους της ενημέρωσης.
Ευχαριστώ επίσης τους Προέδρους του Περιφερειακού Συμβουλίου , τους Αντιπεριφερειάρχες και το σύν…
Εικόνα
Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων από όλα τα Λύκεια της Φθιώτιδας
Αγωνία τέλος – Δείτε τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Δείτε παρακάτω όλα τα ονόματα των επιτυχόντων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ-Στρατιωτικές-Αστυνομία,απ΄ όλα τα Λύκεια της Φθιώτιδας, όπως ανακοινώθηκαν από το site της ΔΔΕ.
(Προσοχή: επιλέξτε το λύκειο που σας ενδιαφέρει και πατήστε πάνω στη λέξη αποθήκευση):
ΣχολείοΚωδικόςΕπιτυχ_90%Επιτυχ_10%ΛΥΚΕΙΟ 1ο ΛΑΜΙΑΣ4651010Αποθήκευση -ΛΥΚΕΙΟ 2ο ΛΑΜΙΑΣ4651020Αποθήκευση -ΛΥΚΕΙΟ 3ο ΛΑΜΙΑΣ4651030Αποθήκευση -ΛΥΚΕΙΟ 4ο ΛΑΜΙΑΣ4651032Αποθήκευση -ΛΥΚΕΙΟ 5ο ΛΑΜΙΑΣ4651040Αποθήκευση -ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ4651038 - -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ4670100Αποθήκευση -ΙΔ ΓΛ ΜΠΟΥΚΑΛΗ4651060Αποθήκευση -ΜΟΥΣΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ4651045Αποθήκευση -ΛΥΚΕΙΟ 6ο ΛΑΜΙΑΣ4644001Αποθήκευση -ΛΥΚΕΙΟ ΔΟΜΟΚΟΥ4654010Αποθήκευση -ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ4655010Αποθήκευση -ΛΥΚΕΙΟ Ν. ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ4654020Αποθήκευση -ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ4662010Αποθήκευση -ΛΥΚΕΙΟ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ4657010Αποθήκευση -ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ4651050Αποθήκευση -ΛΥΚΕΙΟ ΥΠΑΤΗΣ4658010Αποθήκευσ…
Εικόνα
Ανακοινώθηκαν οι βάσεις -Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά

Aγωνία τέλος για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών, αφού στις 10 το πρωί σήμερα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Οι υποψήφιοι  μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους καθώς και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο- Ονομα- Πατρώνυμο- Μητρώνυμο).
Σταδιακά θα αποσταλούν τα αποτελέσματα και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και εντός της ημέρας να αναρτηθούν και στα σχολεία.
Ταυτόχρονα, θα ανακοινωθούν και τα  αποτελεσμάτα και για τους υποψηφίους για μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών- μελών της ΕΕ μη ελληνικής καταγωγής. Τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας h…
Εικόνα
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  Υπουργείο Παιδείας   0
inShare Α. Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 28-8-2014 στις 10:00 δίνονται στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από εκείνη την ώρα να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο). Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της Πέμπτης. Β. Επίσης την Πέμπτη 28-8-2014 στις 10:00 ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και τω…