Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 20, 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΩΛΟΥ(ΦΩΤΟ)

Εικόνα

Τα νέα όρια συνταξιοδότησης

Εικόνα
Οδηγό για το πότε ένας μηχανικός, γιατρός, δικηγόρος ή ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να βγει στη σύνταξη, στα 67 ή στα 62 έτη του, εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας με δύο εγκυκλίους. 

Σύμφωνα με τις οδηγίες, χάνουν τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν με 35 έτη ασφάλισης οι ασφαλισμένοι του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
Αυτό προκύπτει από τον νόμο 4336/2015 που περιλαμβάνεται στις εγκυκλίους που εκδόθηκαν από το Υπ. Εργασίας και οι οποίες περιγράφουν αναλυτικά και με ενδεικτικά παραδείγματα τις μεταβολές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τη λήψη πλήρους και μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος από τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης.

Από το 2019 και μετά, τα γενικά όρια ηλικίας σε όλα τα Ταμεία θα είναι τα 67 έτη ή 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης.

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο για το ΕΤAΑ στις περιπτώσεις που ίσχυε η συνταξιοδότηση χωρίς όριο ηλικίας, η σταδιακή αύξηση αρχίζει από 18/8/2015 με…

Μέχρι τις 20 Απριλίου επεκτείνεται η απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων

Εικόνα
Ο Χριστουγεννιάτικος μποναμάς της κυβέρνησης στους λάτρεις του αυτοκινήτου, είναι η επέκταση του ευνοϊκού μέτρου της απόσυρσης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει την αγορά των καινούριων αυτοκινήτων και να δώσει μια ακόμη ευκαιρία σε όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα καινούργιο και ασφαλές αυτοκίνητο.

Η απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων και η αντικατάσταση τους με καινούργιο όχημα, επεκτείνεται μέχρι τις 20 Απριλίου 2016. Σημειώνεται ότι το μέτρο έληγε στις 20 Δεκεμβρίου. Αυτή η σημαντική απόφαση αυξάνει την δυναμική της αγοράς καινούργιων αυτοκινήτων και ενισχύει την αγοραστική ικανότητα των καταναλωτών.

Είναι μια δίκαια απόφαση, η οποία δείχνει την ευαισθησία της κυβέρνησης στα θέματα της οδικής ασφάλειας, του περιβάλλοντος και της μείωσης του αριθμού των παλαιών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Η απόφαση είναι έτοιμη και σύντομα θα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, για να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη προσπάθεια ενίσχυση…

Πόσα πληρώνει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ ετησίως

Η εκταμίευση του ποσού των 2 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) έδωσε την δυνατότητα στην Ελλάδα να πληρώσει, εκτός των άλλων, τις ετήσιες συνδρομές της σε διεθνείς οργανισμούς και άλλους.
Μια από αυτές τις πληρωμές αφορούσε την ετήσια συνδρομή της χώρας στο ΝΑΤΟ για υποδομές.
Μιλάμε για το ποσό των 5 εκ. ευρώ περίπου.
Η μοναδική μας απορία είναι αν αυτά τα λεφτά η περισσότερα κατευθύνονται για την κατασκευή έργων στην Ελλάδα ή αλλού.
Για το τελευταίο δεν έχουμε απάντηση.

Ποια είναι τα πέντε βασικά βήματα που πρέπει να κάνουμε για την ανακύκλωση – Συμβουλές της ΕΕΑΑ που επεκτείνει το δίκτυό της σε όλο και περισσότερους δήμους

Εικόνα
Πέντε βασικά βήματα πρέπει να κάνουμε όλοι μας προκειμένου να υποστηρίξουμε την Ανακύκλωση στους μπλε κάδους. Όπως τονίζει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ)  τα βήματα αυτά  είναι:
Διαχωρίζουμε καθημερινά τις συσκευασίες μας από χαρτί, πλαστικό, γυαλί, λευκοσίδηρο και αλουμίνιο από τα υπόλοιπα απορρίμματα στο νοικοκυριό Διπλώνουμε τις ογκώδης συσκευασίες (πχ χαρτοκιβώτια) Καθαρίζουμε τις συσκευασίες μας από τα υπολείμματαΡίχνουμε χύμα τις συσκευασίες μας στους μπλε κάδους και όχι μέσα σε δεμένες σακούλες Δεν πετάμε ποτέ σκουπίδια στους μπλε κάδους Να σημειωθεί ότι πολύτιμοι συνεργάτες της ΕΕΑΑ ώστε να αντιμετωπιστούν με επιτυχία οι προκλήσεις της εποχής και να έρθει η ανακύκλωση ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη των Εθνικών Στόχων, στάθηκαν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και οι πολίτες.
Στο πλαίσιο αυτό,  έχοντας ως βασική προτεραιότητα τον άνθρωπο και το περιβάλλον, η εταιρεία αύξησε το σύνολο των ανακυκλώσιμων…

Οι μεγάλοι χαμένοι – Ποιοι θα φορτωθούν με επιπλέον 17 χρόνια δουλειάς

Εικόνα
Σοκ προκαλούν οι αλλαγές που προωθούνται στα όρια συνταξιοδότησης καθώς περίπου 80.000 ασφαλισμένοι εγκλωβίζονται στην εργασία το 2016.
Ωστόσο τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα καθώς σε βάθος χρόνου αναμένεται να εγκλωβιστούν ως και 17 επιπλέον χρόνια στην εργασία συνολικά 350.000 άτομα.
Ο νόμος 4336/2015 αφορά στο σύνολο των Ταμείων, με μεγάλους χαμένους κυρίως τις μητέρες ανηλίκων, τους εργαζομένους με 35ετία αλλά και τους δημοσίους υπαλλήλους με 25ετία.
Διευκρινίζεται επίσης πως όπου για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος δεν προβλεπόταν όριο ηλικίας, αλλά μονάχα χρόνος ασφάλισης, στις περιπτώσεις που ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης είναι τουλάχιστον 35 έτη η σταδιακή αύξηση αρχίζει από το 58ο έτος, ενώ στις περιπτώσεις που ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης είναι μικρότερος από 35 έτη η σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας αρχίζει από το 55ο έτος και έτσι η επιβάρυνση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Ακόμα στις περιπτώσεις όπου το προ…

Μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι οι συναλλαγές στις εφορίες σήμερα

Από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) ανακοινώθηκε ότι, επειδή η 24η Δεκεμβρίου (παραμονή Χριστουγέννων) και η 31η Δεκεμβρίου (παραμονή Πρωτοχρονιάς) είναι ημέρες ημιαργίας, οι υπάλληλοι των υπηρεσιών της Γ.Γ.Δ.Ε. θα αποχωρήσουν από τις υπηρεσίες τους στις 13:30 μ.μ.
Η συναλλαγή των πολιτών με τις Δ.Ο.Υ. θα ολοκληρωθεί στις 12:30 μ.μ.

Εγκύκλιος ΟΠΕΚΕΠΕ για τις ενστάσεις δικαιούχων ενιαίας ενίσχυσης 21.12.2015 | 10:57

Εικόνα
Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτημάτων αναθεώρησης για το έτος ενίσχυσης 2015 θέτει την 18η Ιανουαρίου σχετική εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ. Όπως τονίζεται, δεν απαιτείται να υποβάλλουν αίτημα αναθεώρησης (ένσταση) γεωργοί, οι οποίοι υπέβαλαν το 2015 αίτημα μεταβολών, για το οποίο εκκρεμεί το αποτέλεσμα ελέγχου ή/και για τους οποίους εκκρεμεί ο έλεγχος του κριτηρίου του ενεργού γεωργού από το Υπουργείο Οικονομικών, καθότι θα ενημερωθούν με κάθε πρόσφορο μέσο για τη χορήγηση ή μη καθώς και για τον αριθμό και την μοναδιαία αξία των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο υπάρχουν τέσσερα κριτήρια στα οποία πρέπει να εντάσσονται οι αγρότες ώστε να έχουν το δικαίωμα υποβολής ένστασης.

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει τα εξής: «Σύμφωνα με το άρθρο 23, της υπ' αριθμ. 104/7056/2015 ΥΑ, οι γεωργοί μπορούν να υποβάλλουν αίτηση αναθεώρησης εντός ενός ημερολογιακού μήνα από τη γνωστοποίηση με κάθε πρόσφορο μέσο των ατομικών πράξεων προσδιορισμού των προ…

Ομιλία στην Ολομέλεια της 22-12-2015 του Βουλευτή Ι. Σαρακιώτη επί του σ/ν “σύμφωνο συμβίωσης, άσκηση δικαιωμάτων και λοιπές

Εικόνα
fonografos.net
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Το φερόμενο σήμερα προς ψήφιση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Σύμφωνο συμβίωσης, άσκηση δικαιωμάτων, ποινικές και άλλες διατάξεις» αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια της Κυβέρνησης της Αριστεράς για την προάσπιση και ενίσχυση καίριων για τη λειτουργία της δημοκρατίας ατομικών, συνταγματικά κατοχυρωμένων, δικαιωμάτων και ελευθερίων, που στη σημερινή ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική και κοινωνική συγκυρία είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική ανάγκη να τύχουν της ιδιαίτερης προσοχής της Πολιτείας.
Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που διέπεται από τη σαφή αυτή πρόθεση της Κυβέρνησης για οριοθέτηση και εν γένει ρύθμιση της άσκησης δικαιωμάτων και υπό το πρίσμα αυτό ιδωμένο, δεν συνιστά πολυνομοσχέδιο αλλά ένα πλούσιο νομοσχέδιο απαρτιζόμενο από διατάξεις με ενιαία φιλοσοφία και προσανατολισμό την προαγωγή και περαιτέρω ενίσχυση της ελεύθερης δημοκρατικής έκφρασης, της απόλαυσης ισότητας και ισονο…

Διευκολύνεται η υπαγωγή στον Νόμο Κατσέλη

Τη δυνατότητα στους δανειολήπτες να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους 45 ημέρες μετά την υποβολή στα Ειρηνοδικεία της σχετικής αίτησης υπαγωγής τους στο Νόμο Κατσέλη, η οποία εκπνέει στις 31/12/2015, δίνει σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομίας.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος, που φέρει ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου, έχει προκαλέσει σύγχυση σε αρκετούς ενδιαφερόμενους, οι οποίοι ερμήνευσαν την παράταση στην υποβολή των δικαιολογητικών κατά 45 ημέρες ως παράταση στην υποβολή της αίτησης. Για τον λόγο αυτό άλλωστε το υπουργείο Οικονομίας εξέδωσε δελτίο Τύπου με το οποίο διευκρινίζει τι ισχύει.

Η ουσία είναι ότι οι δανειολήπτες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Νόμο Κατσέλη θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτησή τους στα Ειρηνοδικεία έως τις 31 Δεκεμβρίου, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Όπως έλεγαν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας, η προθεσμία αυτή δεν μπορεί να αλλάξει.
Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη εγκύκλιο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Επί αιτήσεων …

Αλλαγές στις μεταθέσεις όλων των σωμάτων -Τι θα ισχύει για τη θητεία στα σύνορα

Εικόνα
Το νομοσχέδιο προβλέπει 5μηνη υποχρεωτική θητεία για όλους τους οπλίτες σε μονάδες επιχειρησιακής εκπαίδευσης.

Σύστημα μεταθέσεων των οπλιτών και των δόκιμων έφεδρων αξιωματικών (ΔΕΑ) το οποίο καθιερώνεται και υλοποιείται με απόφαση υπουργού, διατάξεις για την ανακούφιση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και θέματα εκπαίδευσης περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής “Αμυνας «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο:
Οι οπλίτες που κατατάσσονται στο Στρατό Ξηράς μετά το τέλος της βασικής και ειδικής εκπαίδευσης τοποθετούνται σε μονάδες επιχειρησιακής εκπαίδευσης στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων, της Κρήτης και της Μακεδονίας καθώς και σε μονάδες προκάλυψης της μεθορίου της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης.Στο Πολεμικό Ναυτικό τοποθετούνται καταρχήν σε πλοία, ναυστάθμους, ναυτικά παρατηρητήρια ή υπηρεσίες νησιών και στη συνέχεια σε λοιπές …

Έτσι θα γίνει η εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών των δήμων προς τρίτους

Εικόνα
Στο νέο πρόγραμμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους θα ενταχθούν οι δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα, σύμφωνα με απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη προς την ΚΕΔΕ.
Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το μήνα Σεπτέμβριο 2015, το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δήμων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των νομικών τους προσώπων, ανέρχεται σε 282,8 εκ. ευρώ.
Το πρόγραμμα σχεδιάζεται από το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, στην οποία προβλέπεται και η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της Γενικής Κυβέρνησης.
Ωστόσο όπως διευκρινίζεται οι επιχορηγήσεις και οι εκταμιεύσεις του προγράμματος εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα εξαρτώνται από τις δυνατότητες του Τακτικού Προϋπολογισμού και θα προσαρμόζονται ανάλογα με τις ταμειακές συνθήκες και την πορεία της χρηματοδότησης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Αντίστοιχα…

Στοιχεία ΙΣΑ - Γιατροί 1.259 άνεργοι με επίδομα 360 ευρώ – 7.340 έφυγαν στο εξωτερικό

Εικόνα
Το 11,48% των γιατρών είναι άνεργοι και το 16,02% υποαπασχολούμενοι, ενώ 7.340 γιατροί της Αθήνας έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια.Σύμφωνα με στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) 3.821 γιατροί είναι επισήμως άνεργοι, εκ των οποίων 1.259 λαμβάνουν επίδομα ανεργίας περίπου 360 ευρώ τον μήνα. Την ίδια ώρα, η αναλογία γιατρών και πληθυσμού στην Ελλάδα είναι 6,1 ανά 1.000 κατοίκους, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 3,3 γιατροί ανά 1.000 κατοίκους. Σε ό,τι αφορά στη γεωγραφική κατανομή των γιατρών, στην Ελλάδα, το 46% του ιατρικού δυναμικού βρίσκεται στο λεκανοπέδιο της Αττικής, με το χαμηλότερο ποσοστό, κάτω του 2%, να βρίσκεται στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.
Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης σε ημερίδα με θέμα “Νέοι γιατροί, παρόν και μέλλον”, όπου επισημάνθηκε ότι “ο πληθωρισμός κυρίως των νέων γιατρών και η εξαιρετικά μικρή απορροφητικότητα, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, δημιουργεί ασφυκτικά προβλήματα στην…

Νόμος του κράτους το σύμφωνο συμβίωσης

Εικόνα
Αθήνα Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης από την Ολομέλεια της Βουλής το σύμφωνο συμβίωσης. Στην ονομαστική ψηφοφορία -στην οποία υπήρχαν πολλοί απόντες βουλευτές, κυρίως από τη ΝΔ- συμμετείχαν 249 βουλευτές και υπερψήφισαν 194 βουλευτές, ενώ καταψήφισαν 55 βουλευτές.

«Ναι» επί της αρχής ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ένωση Κεντρώων, καθώς και 19 βουλευτές της ΝΔ. Καταψήφισαν 29 βουλευτές της ΝΔ, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και οι ΑΝΕΛ εκτός από τρεις βουλευτές (Κουντουρά, Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις) ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Π.Καμμένος απείχε.

Οι απόντες από τη Νέα Δημοκρατία ήταν συνολικά 27, μεταξύ των οποίων οι Αντ.Σαμαράς, Κ.Καραμανλής και Β.Μεϊμαράκης.

Με την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων του συμφώνου συμβίωσης «κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης και ντροπής για το ελληνικό κράτος», «ένας κύκλος αρνήσεως και περιθωριοποίησης χιλιάδων συμπολιτών μας» και ανοίγει ένας κύκλος ισονομίας και αξιοπρέπειας» δήλωσε …

ΝΔ-τελικά αποτελέσματα: Έκλεισε η “ψαλίδα” Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη – Πάνω από 400.000 οι ψηφίσαντες

Εικόνα
Στο 10,3% έπεσε η διαφορά μεταξύ του Β. Μεϊμαράκη και του Κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με τα επίσημα τελικά αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου της που ανακοίνωσε λίγα λεπτά πριν τη 1 τα ξημερώματα  ο Προεδρεύων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) του κόμματος Γιάννης Τραγάκης:
Συγκεκριμένα: επί εγκύρων ψηφοδελτίων 404.078, έλαβαν:
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ:       39,8%   ήτοι   160.823 ψήφους
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:          28,5%   ήτοι   115.162 ψήφους
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ:     20,3 %  ήτοι   82.028   ψήφους
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:                  11,4 %  ήτοι   46.065   ψήφους
Ο Προεδρεύων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιωάννης Τραγάκης, για τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση και επιβεβαιώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Κατά τη διαδικασία παρουσιάσθηκαν κάποια τεχνικά θέματ…

Επένδυση σε... γίδες, γαϊδούρια

Εικόνα
«Τα γαϊδούρια και οι γίδες, από συνώνυμα απαξίωσης τις προηγούμενες δεκαετίες, σήμερα συνδέονται με προϊόντα προστιθέμενης αξίας» τονίζει, μιλώντας στην «Κ», ο αναπληρωτής καθηγητής Κτηνιατρικής και διευθυντής του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας του ΑΠΘ Γεώργιος Αρσένος.
Ο ίδιος θεωρεί ότι η αξιοποίηση των δύο αυτών τετράποδων και των προϊόντων τους αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία ώστε η ελληνική κτηνοτροφία να ενσωματώσει καινοτόμες ιδέες. Και να το κάνει χωρίς επιδοτήσεις, οι οποίες σύμφωνα με τον καθηγητή αποτελούν «το ναρκωτικό για κάθε υγιή προσπάθεια ανάπτυξης στην κτηνοτροφία». Η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ έχει αναλάβει πρωτοβουλία για τη διάδοση της κτηνοτροφίας των δύο αυτών ειδών και έχει στήσει... ένα στάβλο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, ενώ υπολογίζεται ότι το 1950 υπήρχαν στην Ελλάδα περί τις 500.000 γαϊδούρια, το 2000 ο πληθυσμός τους έπεσε στις 15.000 και πλέον έχει φθάσει περίπου τις 12.500. Ομως, τα τελευταία χρόνια, σε διάφορες περιοχές της χώρας έχου…

Έρχονται προσλήψεις στους παιδικούς σταθμούς των Δήμων (έγγραφα)

Εικόνα
Εξελίξεις με θετικό πρόσημο για εργαζόμενους σε κοινωνικές δομές παιδικής φροντίδας σηματοδοτεί το νομοσχέδιο – σκούπα που κατέθεσε (και υποστηρίζει ότι θα ψηφίση μετά τις γιορτές) η κυβέρνηση στην Βουλή με τα «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου», ή αλλιώς το «παράλληλο πρόγραμμα».
Συγκεκριμένα, με το άρθρο 14 του νομοσχεδίου μειώνονται σε 30 ώρες την εβδομάδα (αντί 40 που ισχύει σήμερα) το ωράριο εργασίας του προσωπικού του κλάδου Νηπιαγωγών, Βρεφονηπιοκόμων και συναφών κλάδων των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Αυτό σημαίνει ότι το ωράριο εργασίας τους επανέρχεται στο 6ωρο (αντί 8ωρου που ισχύει σήμερα), όπως επίσης επανέρχονται και οι βάρδιες.
Με τη ρύθμιση αυτή αποκαθίσταται το ωράριο εργασίας των βρεφονηπιοκόμων και των συναφών κλάδων, «το οποίο αδικαιολόγητα εξισώθηκε με αυτό του διοικητικού προσωπικού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ιδιαίτερη φύση της συγκεκριμένης εργασίας», αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, όπου προστίθεται ότι «από την εν λόγ…

ΝΕΟ ΕΠΙΔΟΜΑ: Ισχύει για όλους έως 31 Δεκεμβρίου!

Εικόνα
Τα ΚΕΠ της χώρας... με ανακοινώσεις τους ενημερώνουν τους πολίτες ότι έως 31/12/2015 ισχύει η κατάθεση των αιτήσεων για τις οικογένειες Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών μελών της Ε.Ε, σχετικά με την «Εισοδηματική Ενίσχυση Οικογενειών Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών έτους 2015» που φτάνει έως και τα 600 ευρώ.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται μετά την κατά καιρούς αναπροσαρμογή του :

-σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 ) ετησίως και -σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00).

Ευχές Συκιώτη για το νέο έτος

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Ρούλα Τυλιγάδα
                          Eύχομαι ολόψυχα το νέο έτος να χαρίσει υγεία, ευτυχία, δύναμη, θετική ενέργεια, υπομονή, δημιουργικότητα για σας, στο καθένα ξεχωριστά και σε όλη την οικογένεια σας.Να είναι έτος ελπίδας και με ειρήνη σε όλο τον κόσμο και εθνικής ανάτασης για τον τόπο.
Η χρονιά που έρχεται να είναι χρονιά αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής , ώστε με σταθερότητα και υπευθυνότητα να γίνει η ελληνική κοινωνία, μια κοινωνία προόδου και ευημερίας για όλα τα μέλη της .
Με ενότητα, κοινή στόχευση και κοινό βηματισμό, έχοντας ως σταθερές τις αξίες, τα ιδανικά, που στηρίχτηκε διαχρονικά η Ελλάδα να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά με ελπίδα για το αύριο.
Με σεβασμό και αγάπη προς όλους εύχομαι το 2016 να ικανοποιήσει κάθε ατομική και συλλογική προσδοκία και να είναι η χρονιά που η Ελλάδα μας θα πορευτεί στο δρόμο που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση.
Σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά, να έχετε χαρούμενα Χριστούγεννα και να είναι ευτυχισμένος ο…

Υπ. Υγείας: Επιχορήγηση 1.2 εκ. ευρώ σε νοσοκομεία της χώρας

Εικόνα
Επιχορήγηση ύψους 1.200.000 ευρώ προκειμένου να αντιμετωπισθούν επείγουσες ανάγκες σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό σε νοσοκομεία της χώρας εγκρίθηκε από το υπουργείο Υγείας.
Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ θα εκδώσει εντάλματα πληρωμής τα οποία θα ανέρχονται συνολικά σε 900.000 ευρώ και θα αφορούν ειδικά φάρμακα που εισάγονται μέσω ΙΦΕΤ και αφορούν χρόνιες και σπάνιες παθήσεις προκειμένου να κατανεμηθούν στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και στο Π.Γ.Ν «Αττικό».
Επίσης, για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών που έχουν προκύψει στη Λέσβο λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών, το υπουργείο Υγείας θα ενισχύσει το Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης με επιπλέον 300.000 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων αλλά και του ντόπιου πληθυσμού σε εμβόλια και υγειονομικό υλικό.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτιμά ότι με την αυξημένη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός για το νέο έτος, θα εξομαλυνθούν σε σημαντικό βαθμό τα προβ…

- Εκδήλωση 'Αναζητώντας τις ρίζες', από τον όμιλο 'Παράδοσης και Λαογραφίας' Καμένων Βούρλων.

Εικόνα

Χρηματικό βοήθημα 1000 ευρώ σε 839 αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες

Εικόνα
Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το χρηματικό βοήθημα ύψους 1.000 ευρώ σε 839 αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον ΟΓΑ, που δήλωσαν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων σε 1.500 Πολύτεκνες Αγρότισσες Μητέρες, του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΓΑ. Το Πρόγραμμα απευθυνόταν σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης, ασφαλιστικά ενήμερες ή συνταξιούχους του ΟΓΑ,  που έχουν γεννήσει τουλάχιστον τέσσερα τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας. Η Διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι και οι 839 αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες που υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα, θα λάβουν από τον ΟΓΑ το χρηματικό βοήθημα των 1000 ευρώ, διότι οι αιτήσεις συμμετοχής δεν ξεπέρασαν τις 1.500. Για περισσότερες…

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μώλου σας προσκαλεί στην εκδήλωση "Η Σμύρνη Της Καρδιάς μας"

Εικόνα
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΩΛΟΥ
ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
"ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ"
ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΕΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ
"ΣΜΥΡΝΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ"...

Κατανέμονται 5 εκατ. ευρώ στους δήμους για μισθώματα σχολικών μονάδων

Εικόνα
Αναρτήθηκε: 22.12.2015 Τα μισθώματα της χρονικής περιόδου Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2015 καλύπτονται με την απόφαση του υπουργείου για κατανομή σε δήμους μέρος των ΚΑΠ.
Συγκεκριμένα καταβάλλεται το ποσό των 5.001.364,52 € .
Μέρος των χρημάτων θα αξιοποιηθούν για τη λειτουργία των υπηρεσιών που τους μεταφέρθηκαν από 1-1-2011 σύμφωνα με το ν. 3852/2010.
Αναλυτικά η κατανομή

Εφάπαξ επιδότηση έως 9.000 ευρώ για την πρώτη φύτευση δενδρώνων

Εικόνα
Κοντονής Γιώργος|  21/12/2015 - 03:51 μμ Το κόστος φύτευσης δένδρων όπως καρυδιές, κερασιές και µηλιές και τη συντήρησή τους για µία 8ετία µε τη µορφή εφάπαξ καταβολής ενισχύσεων έως 9.090 ευρώ καλύπτει η Πρώτη ∆άσωση της νέας προγραµµατικής περιόδου, που προβλέπει επίσης την ετήσια πριµοδότηση του αγρότη για 12 χρόνια σε περίπτωση συγκαλλιέργειας µε αροτραίες καλλιέργειες.
Στα 25 και 90 δέντρα ανά στρέµµα ανάλογα µε τη φύτευση ορίζονται οι υποχρεώσεις των δικαιούχων με επιλέξιμες καρυδιές, κερασιές και µηλιές.
Σε σχέση µε τον «Μπαλτατζή» το Μέτρο 8.1 «Στήριξη για δάσωση» ανοίγεται σε έναν νέο κατάλογο επιλέξιµων ποικιλιών δένδρων στα καρποφόρα, όπως είναι οι αχλαδιές, οι µηλιές και οι κερασίες και παράλληλα µειώνει τον ελάχιστο αριθµό δένδρων ανά στρέµµα που υποχρεούται να φυτεύει ο δικαιούχος, σε 25 και 90 δένδρα/στρέµµα ανάλογα τον τρόπο φύτευσης.

Για µία 8ετία η συντήρηση
Επιπλέον οι ενισχύσεις για τη συντήρηση θα δίνονται για µία 8ετία αντί για 5ετία, ενώ το ετήσ…

Ενεργοποιείται η κάρτα αλληλεγγύης και η επιδότηση ενοικίου

Εικόνα
Ενεργοποιείται σήμερα, Τρίτη, για έκτη φορά η Κάρτα Αλληλεγγύης. Ειδικότερα, ποσό 16,29 εκατ. ευρώ, θα πιστωθεί σε 145.330 δικαιούχους. Επίσης εντός της ημέρας θα γίνει η τέταρτη καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου στους δικαιούχους, των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί. Το ποσό των 2.424.864,49 ευρώ θα πιστωθεί στους 19.443 λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων.
Αναλυτικά σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σήμερα, Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 «θα ενεργοποιηθεί για έκτη φορά η Κάρτα Αλληλεγγύης. Το ποσό των 16.297.480 ευρώ, θα πιστωθεί σε 145.330 δικαιούχους, που θα λάβουν έτσι την ΣΤ’ δόση της Κάρτας Αλληλεγγύης».
Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που γίνεται μέσω της χρήσης της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70 –220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.
Επίσης, προστίθεται στην ανακο…

Πώς θα γλιτώσετε το τέλος επιτηδεύματος

Εικόνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες
Προθεσμία μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2016 έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις για να υποβάλουν χωρίς πρόστιμο εκπρόθεσμη δήλωση διακοπής εργασιών προκειμένου να απαλλαγούν από το τέλος επιτηδεύματος που ανέρχεται στα 650 ευρώ και 1.000 ευρώ αντίστοιχα.

Με έγγραφο του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Ι. Μπάκα παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης διακοπής εργασιών, πέραν του έτους, βάσει του πραγματικού χρόνου διακοπής, η οποία έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2015.
Οι επιτηδευματίες που έχουν σταματήσει να ασκούν το επιτήδευμα τους ή δεν έχουν κάποιο εισόδημα από αυτό θα πρέπει να δηλώσουν πως διέκοψαν τις εργασίες τους βάσει του πραγματικού χρόνου διακοπής. Εάν περάσει η προθεσμία θα θεωρηθεί πως η διακοπή των εργασιών έγινε κατά την ημέρα υποβολής της δήλωσης και θα κληθούν να υποβάλλουν όλες τις φορολογικές δηλώσεις και τους αναλογούντες φόρους για το ενδιάμεσο διάστημα.
Σ…

Σε θέσεις μάχης οι υποψήφιοι για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ – Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής (αναλυτικά)

Εικόνα
«Ποδαρικό» με δύο γραπτούς διαγωνισμούς και δύο προκηρύξεις ΑΣΕΠ τον Ιανουάριο, καθώς η εμπλοκή που παρουσιάστηκε με την προκήρυξη της Υγείας πήγε πίσω το χρονοδιάγραμμα έκδοσης των νέων ΦΕΚ πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.
Έτσι, για την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016 μετατίθεται η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων στην προκήρυξη 1Δ/2015, που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 100 θέσεων Πανεπιστημιακής και 21 θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, σε δήμους της χώρας, καθώς και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Επισημαίνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στην Προκήρυξη έχουν μόνο όσοι περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και φορέων, που δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ από 01-01-2009 και μετά, καθώς και όσοι έχουν διατεθεί προς διορισμό σε αντικατάσταση – αναπλήρωση των αρχικώς διορισθέντων υποψηφίων με απόφαση Τμήματος του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, και δεν διορίστηκαν μέχρι σήμερα.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για…

Ετοιμάζεται αύξηση εισφορών ΟΓΑ, από 7% στο 20%, έως το 2018

Εικόνα
Αντιμέτωπος με τον κίνδυνο κατάρρευσης των εσόδων του θα βρεθεί εντός του 2016 ο ΟΓΑ, παρότι ο προϋπολογισμός του ταμείου που εγκρίθηκε από τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, είναι ισοσκελισμένος, με μικρό έλλειμμα της τάξης των 14,4 εκατ. ευρώ, το οποίο μάλιστα εκτιμάται ότι θα καλυφθεί από τα ταμειακά του διαθέσιμα.
Η απόφαση του υπουργείου για αύξηση των εισφορών στους περίπου 640.000 αγρότες που σήμερα ασφαλίζονται στον ΟΓΑ κατά 3 μονάδες το 2016 και συνολικά κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες, ήτοι κατά 133,5%, έως το τέλος του 2018, θέτει σε κίνδυνο την εισπραξιμότητα του Οργανισμού, ο οποίος θα καταργηθεί ως ταμείο κύριας ασφάλισης αγροτών και θα παραμείνει μόνο ως τομέας παροχής Πρόνοιας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κυβέρνηση καταλήγει σε αυτή την απόφαση, παρότι το μνημόνιο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο, ο ΟΓΑ να παραμείνει αυτόνομος. Με ορίζοντα 4ετίας, στο σχέδιο νόμου που αναμένεται να παρουσιαστεί στους πιστωτές την πρώτη βδομάδα του Ιανουαρίου και να κα…