Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 31, 2016

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Εικόνα
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


BHMA THΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


REAL NEWS


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


TO ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΤΟ ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣΗ ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΚΟΝΤRA NEWS


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016, 19:50

Ελεύθερες οι online αγορές με ελληνικές κάρτες από ιστοσελίδες του εξωτερικού

Εικόνα
Ποιες συναλλαγές δεν επιτρέπονται
Χαράς ευαγγέλια για τους Έλληνες e-shoppers, οι οποίοι για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2015, θα έχουν τη δυνατότητα online αγορών στο εξωτερικό.

Μετά τις τελευταίες αλλαγές στα capital controls, χαλάρωσε πάρα πολύ το καθεστώς που διέπει τις αγορές μέσω διαδικτύου, με κάρτες εκδόσεως ελληνικών τραπεζών, όλων των ειδών.

Πλέον, είναι η δυνατή η πραγματοποίηση online αγορών με τη χρήση ελληνικών καρτών, σχεδόν σε όλες τις ιστοσελίδες που έχουν έδρα εκτός Ελλάδος.
Η απελευθέρωση

Οι μόνοι περιορισμοί στη χρήση των καρτών, έχουν να κάνουν με περιπτώσεις όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία αγορά για μεταφορά χρημάτων που βρίσκονται σε ελληνικές τράπεζες, εκτός χώρας.

Συγκεκριμένα, εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα εκκαθαρίζουν τις συναλλαγές καρτών σε λογαριασμό που τηρούν σε τράπεζα του εξωτερικού, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις κάρτες σας:

- μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα, και

- εντός του ορίου ποσού το οποίο εγκρίνεται …

Μαρίνι Στυλίδας: Λίγο πριν τα σπίτια πρόλαβαν τη φωτιά…

Εικόνα
Γλίτωσαν τα χειρότερα οι κάτοικοι στο Μαρίνι Στυλίδας χάρη στην άμεση επέμβαση της Π.Υ.

Για την ακρίβεια λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά από άγνωστη αιτία κοντά στο ξενοδοχείο του Τσαμαντάνη. Οι σφοδροί άνεμοι που έπνεαν οδήγησαν γρήγορα την φωτιά προς τον συνοικισμό Μαρίνι ωστόσο 4 οχήματα με 8 πυροσβέστες κατάφεραν να την σταματήσουν λίγο πριν τα πρώτα σπίτια, για την ακρίβεια 30 μέτρα από το πρώτο σπίτι του οικισμού.
Αφού η φωτιά έκαψε 7-8 στρέμματα ελαιόδενδρων και ξερόχορτων τέθηκε υπό έλεγχο από τις δυνάμεις της Π.Υ, πριν έχουμε χειρότερα. Η οριστική κατάσβεση της φωτιάς έγινε λίγο μετά τις 16.00.

lamianow.gr
Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2016/08/m.html#ixzz4GZUytWdd

Απειλείται η συμφωνία για την αξιοποίηση του Ελληνικού

Εικόνα
Στον αέρα απειλεί να τινάξει τη συμφωνία για την αξιοποίηση του Ελληνικού το υπουργείο Πολιτισμού το οποίο αίφνης ανακάλυψε ότι σχεδόν όλη η έκταση του πρώην αεροδρομίου είναι... διατηρητέα και πρέπει να κηρυχθεί αρχαιολογική.

Παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι θα τηρήσει τη μνημονιακή υποχρέωση που έχει καταληκτική ημερομηνία τη 16η Νοεμβρίου, σύμφωνα με επιστολή της γενικής διεύθυνσης αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς του υπουργείου, με την ένδειξη εξαιρετικά επείγουσα, η οποία απευθύνεται προς όλα τα αρμόδια υπουργεία και κοινοποιείται μεταξύ άλλων και στο ΤΑΙΠΕΔ, τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και την υπό παραχώρηση Ελληνικό Α.Ε., οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου ενημερώνουν πως «πρόκειται να κινήσουν τη διαδικασία οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου σε περιοχή που εκτείνεται στους Δήμους Αλίμου και Ελληνικού - Αργυρούπολης».
Ζητούν με αυτήν την επιστολή από όλους τους αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και τα υπουργεία Αμυνας,Υποδομών και Οικονομικών,…

«Καταθεσιολόγιο»: Αναδρομικοί έλεγχοι 15ετίας για όλους τους Έλληνες

Εικόνα
Αναδρομικούς έλεγχους στις καταθέσεις, στα εμβάσματα και σε όλα τα τραπεζικά προϊόντα που είχαν από το 2002 μέχρι σήμερα οι φορολογούμενοι, με σκοπό να συγκρίνει τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών τους με τα εισοδήματα που δήλωναν τότε στην Εφορία, ξεκινάει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών. Και όχι μόνο για όσους έχουν στοχοποιηθεί για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό από τις διωκτικές αρχές, αλλά για όλους τους φορολογουμένους στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ζήτησε από τις ελληνικές τράπεζες να έχουν έτοιμα όλα τα στοιχεία μέχρι τέλος Ιουλίου για τις κινήσεις και τους λογαριασμούς των Ελλήνων καταθετών κατά την τελευταία 15ετία (από το 2002 και μετά) προκειμένου να μπορούν να διασταυρωθούν με τις αντίστοιχες δηλώσεις εισοδήματος Ε1.

Ηδη όμως τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει τουλάχιστον τρεις δοκιμαστικές διασταυρώσεις σε δείγμα φορολογουμένων με πολύ καλά ποσοστά επιτυχίας (απόκλιση 1%-3%). Στη συνέχεια θα υπάρξουν κ…

Ποιοι δικαιούνται το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΟΓΑ

Εικόνα
Με τη συμπλήρωση των 67 ετών θα έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης στον ΟΓΑ για τη χορήγηση Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ύψους 360 ευρώ, οι ανασφάλιστοι, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος και η οποία καθορίζει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Για τη χορήγηση του επιδόματος ισχύουν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:
Ο δικαιούχος να έχει συμπληρώσει τα 67, να μη λαμβάνει ή να μη δικαιούται σύνταξη από το εξωτερικό ή οποιαδήποτε ασφαλιστική ή προνοιακή παροχή από την Ελλάδα μεγαλύτερη από 360 ευρώ, να διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα 15 χρόνια, να έχει ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα μέχρι 4.320 ευρώ ή οικογενειακό μέχρι 8.640 ευρώ, φορολογητέα αξία ακίνητης περιουσίας κάτω από 90.000 ευρώ και τεκμήριο αντικειμενικής δαπάνης κινητής περιουσίας κάτω από 6.000 ευρώ.
Ο έλεγχος του εισοδηματικού κριτηρίου γίνεται με βάση τα εισοδήματα της δήλωσης του φορολογικού …

Ποιοι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα λάβουν το επίδομα των 360 ευρώ (η απόφαση)

Εικόνα
Με βασική προϋπόθεση την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, και εφόσον έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος ηλικίας, θα μπορούν οι ανασφάλιστοι υπερήλικες να λάβουν το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης των 360 ευρώ.
Η υπουργική απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλος καθορίζει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι.
Υπενθυμίζεται πως για να πάρει κανείς το επίδομα πρέπει σωρευτικά: να έχει συμπληρώσει τα 67, να μην λαμβάνει ή να μη δικαιούται σύνταξη από το εξωτερικό ή οποιαδήποτε ασφαλιστική ή προνοιακή παροχή από την Ελλάδα μεγαλύτερη από 360 ευρώ (σε όσους παίρνουν σύνταξη μικρότερη από 360 ευρώ δίνεται μόνο η διαφορά), να διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα 15 έτη, να έχει ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα μέχρι 4.320 ευρώ ή οικογενειακό μέχρι 8.640 ευρώ, φορολογητέα αξία ακίνητης περιουσίας κάτω από 90.000 ευρώ και τεκμήριο αντικειμενικής δαπάνης κινητής περιουσίας κάτω από 6.000 ευρώ.

Οικισμοί στον Άγιο Σεραφείμ Φθιώτιδας

Εικόνα
Άγιος Στέφανος

Ο οικισμός είνα παραθαλάσσιος (εκτείνεται από τα 350 έως τα 850 μέτρα από την παραλία) και απέχει 5 χλμ. από τα Καμένα Βούρλακαι 2 χλμ από τον Αγιο Σεραφείμ


Πρόσβασηαπό ΑθήναΟ Άγιος Στέφανος  έχει πρόσβαση  από εθνική οδό μετά τα Καμένα Βούρλα στα9χιλ. θα βρείτε την έξοδο για Μώλο  [μετά την αερογέφυρα για το τρένο] στα δεξιά ,μόλις φθάσετε στον Αγ.Σεραφείμ στον μεγάλο πλάτανο στρίβουμε δεξιά και ακολουθούμε τον χωματόδρομο , συναντούμε τρεις διασταύρωσης στην τρίτη στρίβουμε αριστερά και μετά από 100mδεξιά, η μόλις φθάσετε στον Άγ.Σεραφείμ στον μεγάλο πλάτανο πάτε για την παραλία και στο λιμάνι στρίβετε δεξιά, μετά το κάμπικ δεξιά στα 500mείναι ο οικισμός .
Πρόσβαση από Λαμία .Ακολουθούμε την Εθνική οδό για Κανένα Βούρλα στα 40 χιλ. από την Λαμία στον κόμβο για Μώλο  δεξιά.Μόλις φθάσετε στον Αγ.Σεραφείμ στον μεγάλο πλάτανο στρίβουμε δεξιά και ακολουθούμε τον χωματόδρομο , συναντούμε…

Άγιος Σεραφείμ Φθιώτιδας

Εικόνα
Άγιος Σεραφείμ, όμορφο χωριό που βρίσκεται στα παράλια του Μαλιακού κόλπου, απέχει από τη Λαμία 35χλμ και από τα Καμένα Βούρλα 6χλμ. Περιβάλλεται από κατάφυτη περιοχή από ελιές. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημοτικά διαμερίσματα  του ΔήμουΜώλος-Άγιος Κωνσταντίνος με 1000 περίπου κάτοικους.Στο χωριό, ο επισκέπτης μπορεί να γευτεί φρέσκο ψάρι και ντόπια κρεατικά στις ταβέρνες και τα εστιατόρια του χωριού και να απολαύσει τον καφέ του ή το ποτό του στα cafe, θα ασχοληθεί με το ψάρεμα στον Μαλιακό κόλπο θα κυνηγήσει στον κάμπο και στους γύρο ορεινούς όγκους.

Ο Αγιος Σεραφείμ έχει αρκετά μεγάλη εμπορική κίνηση. Στην κεντρική πλατεία υπάρχουν αρκετές ταβέρνες για βραδινό φαγητό, καφετέριες, μπαρ και στη παραλία του ψαροταβέρνες.

Κύρια ασχολία τον κατοίκων είναι η γεωργία. Το χωριό παράγει άριστη ποιότητα λαδιού και βρώσιμης ελιάς, κηπευτικά και σιτηρά. Ανέκαθεν αγροτική περιοχή παράγει όλους τους καρπούς της γης. Σήμερα κυριαρχεί η καλλιέργεια της ελιάς για αυτό και τα πολλά ελ…

Ορκομωσία Νεοσυλλέκτων Οπλιτών Δ' ΕΣΣΟ 2016 στο ΚΕΥΠ

Εικόνα
Στην τελετή Ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της  2016 Δ΄ ΕΣΣΟ παρέστη σήμερα 5 Αυγούστου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας  κ. Νικόλαος, η οποία πραγματοποιήθηκε στο  Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου στη Λαμία.            Στην τελετή παρέστησαν επίσης μεταξύ άλλων ο Υποστράτηγος Τσιάλτας Αναστάσιος, Διευθυντής Σώματος Υλικού Πολέμου, ο Διοικητής του Κέντρου Ταξίαρχος Ελευθέριος Παπαδόπουλος, ο υποδιοικητής και οι Αξιωματικοί του ΚΕΥΠ και Διοικητές άλλων Μονάδων της περιοχής, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Χρήστος Σταικούρας και κ Ιωάννης Σαρακιώτης, η πρώην βουλευτής Φθιώτιδος  κα Έλενα Μακρή, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής καθώς και πολλοί συγγενείς και φίλοι των νεοσυλλέκτων οπλιτών.           Μετά την τελετή παρετέθη μικρή δεξίωση.

Beaches in Kamena Vourla-παραλίες στα Καμένα Βούρλα

Εικόνα
Beaches in Kamena Vourla
All along the coast of Kamena Vourla the water is clean and swimming is permitted. There are organized beaches, which provide all the comforts and also many sections that are not organized, but ideal for swimming. All beaches are easily accessible from the road. Beach Violetta/Παραλία βιολέτα In front of hotel Violetta, between adjacent cafes and restaurants, overlooking the boats swaying lazily in the currents of the Evian Gulf, lies a unique beach ideal for sunbathing and swimming. It is covered with sand and small pebbles. Beach Saint PanteleimonΠαραλία Αγιος Παντελεήμωνας In the center of the city, opposite the church of St. Panteleimon, there is a small beach of fine sand which is very popular among local residents and officials vacationers. Isabella Beach/Παραλία isabella Right next to the beach of Agios Panteleimon, opposite the hotel Galini is the beach Isabella. It is organized with umbrellas and sunbeds, admission is free, and works …

Καμμένα Βούρλα:ΥΠΠΟ και EOT αγνοούν αρχιτεκτονικά μνημεία

Εικόνα
Σε εγκατάλειψη δύο προπολεμικά ξενοδοχεία και ένα υδροθεραπευτήριο ρυθμού bauhaus στα Καμένα Βούρλα, έρμαιο των καθυστερήσεων του Κεντρικού Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων και της αν μη τι άλλο περίεργης αδιαφορίας του ΕΟΤ
Σε εγκατάλειψη δύο προπολεμικά ξενοδοχεία και ένα υδροθεραπευτήριο ρυθμού bauhaus στα Καμένα Βούρλα, έρμαιο των καθυστερήσεων του Κεντρικού Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων και της αν μη τι άλλο περίεργης αδιαφορίας του ΕΟΤ.Όπως τονίζουν, στα Καμένα Βούρλα βρίσκονται κατασκευασμένα από το 1937-38 τα κτίρια των ξενοδοχείων ΡΑΔΙΟΝ και ΘΡΟΝΙΟΝ καθώς και του Υδροθεραπευτηρίου ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ, ιδιοκτησία του ΕΟΤ, όλα σε ρυθμό Bauhaus σχεδιασμένα από τον γνωστό αρχιτέκτονα Γεράσιμο Μολφέση. Η Α.Ξ.Ε. ΑΣΤΗΡ της Εθνικής Τράπεζας που εκμεταλλευόταν το όλο συγκρότημα ως το 1998 σταμάτησε τη λειτουργία του ΘΡΟΝΙΟΝ από τα μέσα της δεκαετίας του ΄80 και του ΡΑΔΙΟΝ το 1989..Από το 2004 έχουν γίνει προσπάθειες από τοπικούς φορείς για τη διάσωση των 3 κτιρίων - μνημ…

Kammena Vourla

Εικόνα
Kamena Vourla is internationally renowned for its famous thermal springs. In the town are modern establishments staffed by experts. Also, well-known are the springs of " Koniaviti " and " Kallidika " just outside the town. The composition and quality of the medicinal waters make these spas unique throughout the world for the prevention and treatment of many health problems such as arthritis, rheumatism venal complaints and nervous or skin disorders.
The visitor to Kamena Vourla will enjoy immensely the sun and of course, the sea. The beautiful beaches with their clear, blue sea are the reason that the town has won the "Blue Ribbon Award" from international ecological organizations. The best known beaches include "Glaros" (Seagull) and "Asproneri" (White water). In addition there is the beach of the Hotel &qu…

Η μισή Ελλάδα τρέφεται από το Δημόσιο... Τι ανάπτυξη να περιμένεις;

Εικόνα
Τα στοιχεία από μόνα τους τα λένε όλα. Περί τα 2,5 εκ μισθωτοί ,ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι συν οι μερικώς απασχολούμενοι,τρέφουν τη μισή Ελλάδα με τους φόρους τους, τις εισφορές τους κλπ. Ποιος και πόσους τρέφουν;  3 εκ. συνταξιούχους (και μάλιστα αρκετές δεκάδες χιλιάδες ακόμη  μεγαλοσυνταξιούχους), 800.000 σε δημόσιο και ΔΕΚΟ , 500.000 με τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, και   κοινοτικές επιδοτήσεις σε 600.000 αγρότες .
Δείτε περισσότερα στο newpost.gr

Καμένα Βούρλα:Η Καλλυντική πηγή της Αφροδίτης και το πολύτιμο φυτοπλαγκτον της

Εικόνα
Πηγή Αφροδίτη Οι καλλυντικές πηγές της Αφροδίτης που κατά την μυθολογία η θεά χρησιμοποιούσε τη λάσπη της πηγής ως καλλυντικό Στα Καμένα Βούρλα στο χώρο των πηγών έχουν δημιουργηθεί δύο πισίνες ανάμεσα στον αγροτικό δρόμο και την παλιά εθνική οδό παράλληλα με το βουνό Η κατασκευή των δεξαμενών έχει γίνει ακολουθώντας την κλίση του εδάφους Από τον πάτο των δεξαμενών αναβλύζει ζεστό άοσμο υφάλμυρο νερό με  θερμοκρασία 32°C, που τυλίγει με θαλπωρή το κορμί του λουόμενου με τη συνέργεια των αερίων που εκλύονται υπό την μορφή φυσαλίδων
Επιπλέον η περιεκτικότητα  του νερού σε κολλοειδές θείο κάνει το δέρμα απαλό κι ενεργοποιεί την ανάπλασή του κι αυτή τη διεργασία ο λουόμενος την αισθάνεται άμεσα Από μαρτυρίες των ανθρώπων εκεί πολλοί χρησιμοποιούν το φυτοπλαγκτόν που γλύφει τα τοιχώματα των δεξαμενών ως καλλυντικό το μαζεύουν το αποξηραίνουν το κάνουν σκόνη και το διατηρούν γι ́αρκετό καιρό .Αυτό το υλικό υπάρχει μόνο μέσα στις δεξαμενές και το χρώμα του νερού είναι γαλαζοπράσινο ενώ στα σημεία διαφ…

Ο Μύλος του Κονιαβίτη και η ιαματική πηγή

Εικόνα
Στον τόπο που βρίσκεται η πηγή Κονιαβίτη παλιότερα υπήρχε υδρόμυλος με ιδιοκτήτη κάποιον που ονομαζόταν Τσάλης, ενώ το 1845 ανέλαβε τον μύλο νέος ιδιοκτήτης που ονομαζόταν Κονιαβίτης. Η πρώτη επέμβαση στην περιοχή έγινε τον Αύγουστο του 1958με την κατασκευή ενός πρόχειρου παραπήγματος, που τέθηκε στη διάθεση των λουόμενων, ώστε να μην είναι εκτεθειμένοι στη κοινή θέα «Αρχικά ήταν χωράφια που τα είχε κάποιος κύριος ο οποίος έμενε εδώ και τα καλλιεργούσε με ένα γαϊδούρι. Κάποια στιγμή το γαϊδούρι αρρώστησεκαι το παράτησε εκεί και μετά από ένα διάστημα γύρισε και το είδε να είναι καλά. Υπήρχε ένα εργαστήρι στην Αθήνα τότε το οποίο έκανε διάφορες εξετάσεις γιαδιάφορες αρρώστιες κι εξέτασε και το νερό γιατί τογαϊδούρι είχε πέσει στο νερό αυτό και μετά έγινεκαλά. Έτσι ανακαλύφθηκε πως το νερό αυτό έκανε καλό .http://www.greekarchitects.gr/

«Υπουλο» χαράτσι 3,6% στα επιδόματα τριτέκνων, πολυτέκνων

Εικόνα
Δυσάρεστη έκπληξη σε χιλιάδες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες επιφύλαξε πρόσφατα ο ΟΓΑ! Βασιζόμενος σε κάποια νομοθετική ρύθμιση που φαίνεται ότι «πέρασε» στα «μουλωχτά» από τη Βουλή, ο Οργανισμός επέβαλε «χαράτσι» 3,6% υπό τη μορφή τέλους χαρτοσήμου στα ποσά των ειδικών επιδομάτων που κατέβαλε τον Ιούλιο στις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες!
Εν κρυπτώ
Με βάση τους νόμους που είναι γνωστοί αυτή τη στιγμή (ν. 4093/2012 και 4252/2014) τα επιδόματα αυτά απαλλάσσονται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου. Φαίνεται, όμως, ότι μέσα στα πολυνομοσχέδια που ψήφισε τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών «πέρασε», χωρίς να γίνει αντιληπτή, διάταξη με την οποία προβλέπεται η επιβολή τέλους χαρτοσήμου 3,6% στα ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών!
Πηγή: eleftherostypos.gr

Ηλιοβασίλεμα Καμένα Βούρλα Ασπρονέρι (video)

Εικόνα

Μετά το ΕΚΑΣ, κόβεται και το πρόγραμμα «Κατ' οίκον βοήθεια»

Εικόνα
Φωτογραφία: Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος
Κατά συνέπεια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η διοίκηση του ΙΚΑ «για την υπαγωγή ωφελούμενων στο πρόγραμμα Κατ’ Οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων, το συνολικό ετήσιο ατομικό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 7.216 ευρώ ή το οικογενειακό το ποσό των ένδεκα χιλιάδων 11.000 ευρώ.
Τεράστιο πλήγμα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ακόμα ένα, μετά το ΕΚΑΣ, αφού κινδυνεύουν να χάσουν ένα από σημαντικότερα προγράμματα στήριξης, το πρόγραμμα «Κατ' οίκον βοήθεια».
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ, με βάση υπουργική απόφαση του 2012 τα κριτήρια υπαγωγής ωφελούμενων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα «μεταξύ άλλων είναι «το συνολικό ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει αυτό της χαμηλότερης εισοδηματικής κλίμακας που προβλέπεται, κάθε φορά, για την παροχή του ΕΚΑΣ».
Ωστόσο, με τις διατάξεις του νέου Ασφαλιστικού που ψήφισε η κυβέρνηση στις 8 Μαϊου, σημειώνεται ότι «τροποποιήθηκε το συνολικό ετήσιο ατομικό και οικογενειακό…

Η παραλία της Γλύφας απο ψηλά... (Video)

Εικόνα
Written by GoLamia
Στα ανατολικά παράλια του νομού Φθιώτιδας, βρίσκεται η Γλύφα, ένα παραθαλάσσιο χωριό και λιμάνι εξόδου προς την Βόρεια Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στον Αγιόκαμπο. Είναι ένα όμορφο χωριό, που προσφέρει πολλές προοπτικές για τις διακοπές σας. Με όμορφη παραλία, πολλές προτάσεις διασκέδασης και ακόμα πιο πολλές προτάσεις περιήγησης , η Γλύφα αποτελεί  ιδανική βάση διαμονής.

Η παραλία της Γλύφας έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία από την Ε.Ε, για τα καθαρά νερά και το περιβάλλον της. Έχει έκταση περίπου 180μ μήκος και 20μ πλάτος, προσφέροντας  άνεση και ηρεμία στις στιγμές που χαλαρώνετε στον ήλιο και τη θάλασσα.

Από το λιμάνι της Γλύφας εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια από και προς τον Αγιόκαμπο και εξυπηρετούνται ιδαίτερα επιβάτες από πόλεις της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό.

Η ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΣΦΙΓΓΑ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

Εικόνα
Μαρμάρινη Σφίγγα. Μυθικό ον,  σύμβολο των ξένων γυναικών, χθόνιος δαίμων. Ρωμαϊκή Αυτοκρατορική περίοδος. Βρέθηκε στην Υπάτη.

Η Σφίγγα βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας.

Η Σφίγγα είναι φανταστικό πλάσμα της ελληνικής μυθολογίας, στενά συνδεδεμένο με το μύθο των Λαβδακιδών και συγκεκριμένα με εκείνον του Οιδίποδα. Οι αναπαραστάσεις της χρησιμοποιούνταν σε ασφαλισμένους χώρους ως σύμβολα προστασίας στον αιγυπτιακό, ελληνικό και ρωμαϊκό πολιτισμό. Σύμφωνα με τον Ησίοδο ήταν κόρη της Χίμαιρας και του Όρθρου ή κατά άλλους του Τυφώνος και της Έχιδνας. Η Έχιδνα είχε γεννήσει επίσης τον Κέρβερο, τον Όρθρο (φύλακας των κοπαδιών του Γηρυόνη), το Λιοντάρι της Νεμέας, τη Λερναία Ύδρα και τη Φαία της Κρομμυώνας. Της αποδίδουν επίσης τη Χίμαιρα, το δράκοντα της Κολχίδας, το φύλακα του χρυσόμαλλου δέρατος, το δράκοντα που φυλούσε τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων και τον αετό του Προμηθέα.

Στις ελληνικές αναπαραστάσεις η Σφίγγα απεικονίζεται ως φτερωτό λιοντάρι με κεφάλι γυναίκας (εν α…

Ως 10 Αυγούστου πληρώνονται 16 εκατ. δεσμεύτηκαν 143 εκατ. για αποζημιώσεις

Εικόνα
Μπίκας Αλέξανδρος Έως τις 10 Αυγούστου αναμένεται να καταβληθούν περίπου 16 εκατ. ευρώ για υπόλοιπα από αποζημιώσεις στους αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές το 2015, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές, μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών. Σημειωτέον ότι η ροή της πληρωμής των αποζημιώσεων, σύμφωνα με τις προθέσεις του οργανισμού και του υπουργείου στα μέσα του μήνα κάθε μήνα, έχει διακοπεί από τον Μάιο.
Τα ποσά που δεσμεύτηκαν για τα έτη 2014, 2015 και 2016 έρχονται μετά την υπογραφή της πολυαναμενόμενης ΚΥΑ για την τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ. ΑποστολήΕκτύπωση Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρεμπές δήλωσε πως θα καταβληθούν 16 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις μέχρι τις 10 Αυγούστου, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφόρησε στις 30 Ιουλίου. 
Σημειωτέον ότι με 6 αποφάσεις από τον ΕΛΓΑ, που δημοσιεύθηκαν στη Διαύγεια, ο οργανισμός δεσμεύει ποσό ύψους 142.675.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του, για πληρωμές αποζημιώσεων που αφορούν…

Άγιος Χαράλαμπος(Λιαπάτα):Φωτογραφίες απο το χωριό

Εικόνα
Η βρύση στην πλατεία του χωριού
Ευχαριστούμε την Anna Giannakou-Karavelaki για τις φωτογραφίες

Άγιος Χαράλαμπος(Λιαπάτα):Το παλιό δημοτικό σχολείο(φωτο)

Εικόνα
Ευχαριστούμε την Anna Giannakou-Karavelaki για την φωτογραφία

Καμενα Βούρλα:Το 'Μικρό Παρίσι" με τους «υψηλούς επισκέπτες»

Εικόνα
Μιλάμε πάντα για την δεκαετία 1960-1970 που τότε τα Καμενα Βούρλα ήταν γνωστά ως "Μικρό Παρίσι" και που όταν έκανες βόλτα στην παραλία θα συναντούσες από τον γέρο Καραμανλή τον Ωνάση μέχρι το Βασιλιά της Λιβύης.
Λόγω της ευνοϊκής τους θέσης, κοντά σε δυο μεγάλες πόλεις (Αθήνα και Λαμία), καθώς και ο συνδυασμός βουνού και θαλασσα, είχαν μετατραπεί στο πιο ωραίο θέρετρο εκείνης τις εποχής
Λόγω της ευνοϊκής τους θέσης, κοντά σε δυο μεγάλες πόλεις (Αθήνα και Λαμία), καθώς και ο συνδυασμός βουνό και θάλασσα, είχαν μετατραπεί στο πιο ωραίο θέρετρο εκείνες τις εποχές. - See more at: http://www.epaggelmagynaika.gr/stay-tuned/item/4685-i-mykonos-tis-stereas-ellados-mia-anasa-toso-konta#sthash.fm9r4hnz.dpuf Λόγω της ευνοϊκής τους θέσης, κοντά σε δυο μεγάλες πόλεις (Αθήνα και Λαμία), καθώς και ο συνδυασμός βουνό και θάλασσα, είχαν μετατραπεί στο πιο ωραίο θέρετρο εκείνες τις εποχές. - See more at: http://www.epaggelmagynaika.gr/stay-tuned/item/4685-i-mykonos-tis-stereas-ellados-…

Αρχαιολογικός χώρος του Κύνου στην παραλία Λιβανατών

Εικόνα
Ο ΚΥΝΟΣ των ΟΠΟΥΝΤΙΩΝ ΛΟΚΡΩΝ Ένα μικρό καράβι, σαν εκείνα του μυκηναϊκού στόλου που άνοιξαν τα πανιά τους από το αρχαίο λιμάνι της Κύνου στη Λοκρίδα για τον Τρωικό Πόλεμο. Ο Κύνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός διότι μας παρείχε αδιάψευστα στοιχεία για την εξέλιξη του πολιτισμού στην Κεντρική Ελλάδα κατά το κρίσιμο διάστημα του τέλους της Εποχής του Σιδήρου, στοιχεία τα οποία ανοίγουν νέες ερμηνευτικές δυνατότητες για την ιστορία ολόκληρου του Ελληνικού Πολιτισμού την ίδια εποχή. Ο Κύνος αναφέρεται από τον 'Ομηρο, ως μια από τις πόλεις της ανατολικής Λοκρίδος που μετείχαν στην Τρωική εκστρατεία (Ιλιαδα, ΙΙ, 531-533). Η ανατολική Λοκρίδα αποτελούσε τμήμα του μυκηναϊκού κόσμου και ο Κύνος ήταν το κυριότερο λιμάνι της, που σύμφωνα με τις αρχαίες πηγές κατοικήθηκε από τον Δευκαλύωνα και την Πύρρα (Στράβων ΙΧ, 4,2) ή από τον ήρωα Λοκρό που έδωσε το όνομά του στην περιοχή. Σε χαμηλό παραθαλάσσιο λόφο στη θέση Πύργος ή Πάτι στην παραλία Λιβανατών, βορειοανατολικά της σύγχρονης κοι…