Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 26, 2017

ΤΟ 1833 ΙΔΡΥΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ

Εικόνα

Στις 27 Δεκεμβρίου του 1833 ιδρύθηκε ο Δήμος Λαμιέων, τον οποίον αποτελούσαν 16 μικρά χωριά, που βρίσκονταν γύρω από τη Λαμία. Τα όριά του άρχιζαν απ’ την Αλαμάνα και έφθαναν στο Δερβέν Φούρκα (Καλαμάκι) και τη Δίβρη. Η Λαμία είναι πρωτεύουσα της Επαρχίας Φθιώτιδας, ενώ πρωτεύουσα του νομού, Λοκρίδας και Φωκίδας είναι η Άμφισσα.

ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
Μετεπαναστατικό χρονολόγιο της Λαμίας (1833-2013) του Δημήτριου Θ. Νάτσιου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr

Προσπάθεια αξιοποίησης της ιστορικής σιδηροδρομικης γραμμής Λειανοκλάδι - Τιθορέα (video)

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Λένα Παρασκευά Δημιουργήθηκε : 01 Απριλίου 2017 Την δημιουργία τουριστικού τρένου που θα διέρχεται από την παλιά σιδηροδρομική γραμμή από το Λειανοκλάδι μέχρι την Τιθορεά
που σύντομα θα σταματήσει να λειτουργεί λόγω της ολοκλήρωσης της νέας σιδηροδρομικής χάραξης στην περιοχή, επιχειρούν οι δήμοι Λαμιέων
και Αμφίκλειας Ελάτειας μέσω συνεργασίας και με άλλους φορείς. Το θέμα έθεσε και στον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου ο δήμαρχος Γιώργος Γώγως ζητώντας την έμπρακτη βοήθεια του.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΕΝΟ ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙ - ΤΙΘΟΡΕΑ από LAMIASTARGR

Δεκάδες γυναίκες θύματα βίας ζητούν προστασία από τον ξενώνα της Λαμίας (video)

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Λένα ΠαρασκευάΟλοένα και περισσότερες γυναίκες είτε μόνες είτε με τα παιδιά τους αναζητούν στέγη και προστασία στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων βίας του Δήμου Λαμιέων που λειτουργεί από το 2016.
Ο Ξενώνας στελεχώνεται από Κοινωνική Λειτουργό, Ψυχολόγο, Παιδοψυχολόγο, Διοικητικό Υπάλληλο, Υπάλληλο Γενικών Καθηκόντων και 3 φύλακες.

Ο Ξενώνας λειτουργεί καθημερινά, όλο το εικοσιτετράωρο, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και φιλοξενεί γυναίκες που δέχονται οποιασδήποτε μορφής βία, όχι μόνο από την Λαμία και την Φθιώτιδα αλλά από όλη την περιφέρεια όπως δήλωσε στο star η αρμόδια αντιδήμαρχος Βίβιαν Αργύρη.


ΞΕΝΩΝΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΑΜΙΑΣ από LAMIASTARGR

Κάρτα Ανεργίας: Αυτές οι εκπτώσεις ισχύουν για το 2017

Αυτές και αρκετές επιμέρους είναι οι εκπτώσεις που ισχύουν για τους έχοντες κάρτα ανεργίας. Από τα Μέσα Μεταφοράς, έως τον κινηματογράφο και το φαγητό, ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς έχουν προχωρήσει σε εκπτώσεις το τρέχον έτος για τους ανέργους.
Δείτε ποιές είναι αυτές:
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Δωρεάν Απεριόριστη Χρήση σε όλα τα μέσα ΜΜΜ της Αττικής
ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Καμία έκπτωση για ανέργους, αλλά 25% έκπτωση για ηλικίες κάτω των 26 ετών
ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ :
35 ευρώ πήγαινε και 55 ευρώ επιστροφή

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΩΡΕΑΝ είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
ΕΣΤΙΑΣΗ
GOODYS
Τα Goody’s Burger House παρέχουν 10% έκπτωση προς τους ανέργους με κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ (Η έκπτωση ισχύει σε συγκεκριμένα καταστήματα)
LA PASTERIA
Έχουν 20% έκπτωση με επίδειξη κάρτας ΟΑΕΔ
EVEREST
10% έκπτωση σε όλα τα προϊόντα
B.Q.
Έκπτωση 20% σε ανέργους
OLYMPUS PLAZA (PARKS FOOD, αυτά που όταν πας ταξίδι, σταματάς για στάση φαγητού και «αράγματος» )
Υπάρχουν ειδικές τιμές σε ανέργους (Ανάλογα τα προϊόντ…

Ο Θανάσης Παπαθανασόπουλος στη διοίκηση του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος

Εικόνα
inShare Τον πρόεδρο και τα μέλη του νέου Δ/Σ, καθώς και τον πρόεδρο και τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου εξέλεξε η πρώτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ), που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.Στην διοίκηση ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαμίας εκπροσωπείται από τον πρόεδρό του Θανάση Παπαθανασόπουλο.Για ιστορική μέρα για τον συνεταιριστικό και αγροτικό κόσμο της χώρας έκανε λόγο στις πρώτες του δηλώσεις ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Αλέξανδρος Κοντός .
Όπως είπε, ο ΣΑΣΟΕΕ με το νέο του Διοικητικό Συμβούλιο, που αποτελείται από σημαντικούς συνεταιριστές από την Κρήτη έως τον Έβρο, είναι ο μοναδικός φορέας και ουσιαστικά αλλά και τυπικά που είναι σε θέση και μπορεί να εκπροσωπήσει δυναμικά, αξιόπιστα και αποτελεσματικά τον αγροτικό/συνεταιριστικό κόσμο της χώρας, να δώσει «μάχη» για τα συμφέροντά του και να συμβάλει στη δημιουργία των καλύτερων συνθηκών και προοπτικών για το μέλλον του.
Τ…

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ – ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

Μέτρα των δασαρχείων κατά της παράνομης υλοτομίας

inShare Ανακοινώνεται η έναρξη εφαρμογής από την Δασική Υπηρεσία, του Ειδικού Προγράμματος πρόληψης λαθροϋλοτομιών έτους 2017 για την αντιμετώπιση του φαινομένου των λαθροϋλοτομιών, της  διακίνησης παράνομα υλοτομημένης ξυλείας και δασικών προϊόντων και διενέργεια ελέγχων που αφορούν την εφαρμογή του Κανονισμού Ξυλείας [Καν.(Ε.Ε.) αριθμ.995/2010] και FLEGT [Καν.(ΕΚ) αριθμ.2173/2005]. Στα πλαίσια υλοποίησης του ειδικού αυτού προγράμματος ,η Διεύθυνση Δασών Φθ/δας και τα κατά τόπους Δασαρχεία (Λαμίας, Αταλάντης, Σπερχειάδας) λειτουργούν με αυξημένη ετοιμότητα,  με ειδικά συνεργεία (ομάδες επιφυλακής) και με προγραμματισμένα εποχούμενα περίπολα, κατά τις απογευματινές ώρες των εργάσιμων ημερών καθώς και τα Σάββατα, τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες εργασίας. Κατά τα ανωτέρω θα υπάρχουν συνεχείς παρουσίες, με αιφνιδιαστικούς ελέγχους στην ύπαιθρο και σε όλα τα πιθανά  σημεία τέλεσης των λαθροϋλοτομιών, αλλά και διακίνησης των παράνομων προϊόντων αυτών. Καλούνται όλοι οι φορεί…

Πάσχα 2017:Καμένα Βούρλα - Mitsis Galini Wellness Spa & Resort 5*

Εικόνα
Περίοδος Πάσχα 2017από168€ Αυτό το πολυτελές θέρετρο ευεξίας προσφέρει εγκαταστάσεις σπα σε μια ιδανική παραθαλάσσια, γραφική τοποθεσία στα Καμένα Βούρλα.


Τιμοκατάλογος για εκδρομή με δικό σας όχημα


2 νύχτες3 νύχτες4 νύχτεςΤιμή κατ' άτομο με πλήρη διατροφή & Πασχαλινό γεύμα με ζωντανή μουσική:Δίκλινο Standard θέα κήπος168€228€305€3ο άτομο ενήλικας110€165€220€4ο άτομο παιδί έως 1290€135€180€Μονόκλινο Stadard θέα κήπος285€375€495€Δίκλινο Standard θέα θάλασσα188€249€328€3ο άτομο ενήλικας110€165€220€4ο άτομο παιδί έως 1290€135€180€Μονόκλινο Standard θέα θάλασσα310€399€528€Δίκλινο Superior θέα θάλασσα218€305€398€3ο άτομο ενήλικας110€165€220€4ο άτομο παιδί έως 1290€135€180€Family room*505€725€945€Executive Suite*635€895€1185€ 3ο άτομο παιδί έως 12 ετών δωρεάν
*Oι τιμές ισχύουν συνολικά για 4 άτομα
Για κρατήσεις έως 31/03 δωρεάν η 5η νύχτα

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ > Μ. Παρασκευή - Γεύμα και Νηστίσιμο δείπνο μπουφέ μετά τον Επιτάφιο
> Μ. Σάββατο - Γεύμα και Εορταστικό δείπνο μπουφέ …

ΕΛΜΕ ΦΙΘΙΩΤΙΔΑΣ: Εκλογές αντιπροσώπων για το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Εικόνα
Η σχετική ενημέρωση της ΕΛΕΜ Φθιώτιδας για την εκλογική διαδικασία των αντιπροσώπων στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 /5/2017:

ΟΑΕΔ: Αιτήσεις για δωρεάν κατασκηνώσεις έτους 2017

Εικόνα
Ξεκινά τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 και ώρα 08:00 π.μ. η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2017 το οποίο θα υλοποιηθεί από την 15η Ιουνίου 2017 έως την: α) 3η Σεπτεμβρίου 2017 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και β) 10η Σεπτεμβρίου 2017 για τα παιδιά με αναπηρία.
Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).
Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στις οποίες ανήκουν για την έκδοση κωδικών πρόσβασης. Δεν απαιτείται η προσέλευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών μπορούν να πιστοποιηθούν αυτ…

Αναβάλλεται η πληρωμή ασφαλίστρων προς τον ΕΛΓΑ

Εικόνα
ΠΟΤΕ ΛΗΓΕΙ Η ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ - ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΚΚΑΛΗ Την αναβολή της πληρωμής των ασφαλίστρων προς τον ΕΛΓΑ για τα τέλη του ερχόμενου Ιουνίου αποφάσισε την Παρασκευή η διοίκηση του ασφαλιστικού φορέα, έχοντας το «πράσινο φως» από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο χιλιάδες αγρότες.
Συγκεκριμένα, η αναβολή πληρωμής αφορά τις εισφορές του 2016 οι οποίες ήταν προγραμματισμένο να πληρωθούν μέχρι σήμερα Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017. Με τη σημερινή απόφαση, η υποχρέωση αυτή, μετατίθεται για τις 30 Ιουνίου 2017.
Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης τόνισε τα εξής: «Οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις που γίνονται τόσο σε ασφαλιστικό, όσο και στα υπόλοιπα επίπεδα λειτουργίας του κράτους, δημιούργησαν ορισμένες «αρρυθμίες» σε επαγγελματικούς κλάδους. Μία εξ” αυτών, ήταν και η δυσανάλογη σώρευση οικονομικών υποχρεώσεων στους αγρότες, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Αναγνωρίζοντας το πρό…

Μπαίνουν όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς την περίοδο 2017-18

Εικόνα
Στα «αντίμετρα» της συμφωνίας με τους δανειστές, όταν αυτή επιτευχθεί (εκφράζεται αισιοδοξία για κατάληξη σε τεχνική συμφωνία εντός της ερχόμενης εβδομάδας και πριν το Eurogroup της 7ης Απριλίου), σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν από τη σημερινή ενημέρωση των βουλευτών των ΑΝΕΛ από τους υπουργούς Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο και Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου, θα προβλέπεται oτι 120.000 παιδιά θα αποκτήσουν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς χωρίς καμία επιβάρυνση των οικογενειών και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. O αριθμός αυτός καλύπτει σχεδόν το σύνολο των έγκυρων αιτήσεων που έγιναν πέρυσι (121.569).
Με τα ως τώρα δεδομένα, 36.769 παιδιά είχαν μείνει εκτός παιδικών σταθμών ως επιλαχόντες του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», που διαχειρίζεται η ΕΕΤΑΑ ενώ την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να δοθούν επιπλέον 25.000 voucher.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δύο στα τρία παιδιά από τους επιλαχόντες βρήκαν θέση στους παιδικούς σταθμούς, ενώ για πρώτη φορά ο…

Υπογραφτηκε η νεα Εθνικη Γενικη Συλλογικη Συμβαση Εργασιας απο ΓΣΕΕ και εργοδοτικους φορεις

Εικόνα
Oι εργοδοτικοί φορείς (ΣΕΒ,ΓΣΕΒΕΕ,ΕΣΕΕ,ΣΕΤΕ) μαζί με τη ΓΣΕΕ προχώρησαν σήμερα κατόπιν συμφωνίας στην υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ισχύ από 1/1/2017 διάρκειας ενός έτους.

Όπως ρητά συμφωνήθηκε στη νέα ΕΓΣΣΕ όλοι οι θεσμικοί όροι που θεσπίστηκαν με τις προηγούμενες ΕΓΣΣΕ θα συνεχίσουν να ισχύουν, δηλαδή οι τριετίες, το επίδομα γάμου, το Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, το επίδομα αδείας, οι όροι για την προστασία της μητρότητας, της πατρότητας, της μονογονεικότητας και γενικά για τους εργαζόμενους γονείς. Επίσης, ρυθμίσεις για το 40ωρο και γενικά το χρόνο εργασίας, ρυθμίσεις για ευάλωτες ομάδες εργαζομένων.

Στην ΕΓΣΣΕ 2017 αναφέρεται ότι «τα συμβαλλόμενα μέρη ρητά συμφωνούν ότι εάν κατά τη διάρκεια της ισχύος της παρούσας ΕΓΣΣΕ με οποιονδήποτε τρόπο αρθεί οποιαδήποτε περιοριστική διάταξη,που έχει επιβληθεί με νομοθετική παρέμβαση στο περιεχόμενο της ΕΓΣΣΕ 2010-2011-2012, τότε θα ξεκινήσουν άμεσες διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των μισθολο…

Δημόσια διαβούλευση για θερμαλιστικό πάρκο στη Στερεά Ελλάδα

Εικόνα
Τη στρατηγική της Περιφέρειας για την εξειδίκευση στις υπηρεσίες και τις υποδομές του τουρισμού ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, κατά την έναρξη της ημερίδας με θέμα "Η εμπειρία της επιχειρηματικής ανακάλυψης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Η δημιουργία Θερμαλιστικού Πάρκου".
Η ημερίδα αποτελεί ένα σκέλος της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας να θέσει σε δημόσια διαβούλευση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων επιχειρήσεων του τουρισμού, την προοπτική δημιουργίας θερμαλιστικού πάρκου, με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών, από όλο τον κόσμο, που ενδιαφέρονται για τον θεραπευτικό τουρισμό.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην υλοποίηση του σχεδίου της Περιφέρειας για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Στερεάς Ελλάδας, μέσω των συνεργειών όλων των επιχειρήσεων και των φορέων του κλάδου.
Στα πλεονεκτήματα της Στερεάς Ελλάδας για την δημιουργία ενός θερμαλιστικού πάρκου αναφέρθηκε κατά την ομιλία του ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίο…

Πότε θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα και το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

Εικόνα
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, την Παρασκευή 7 Απριλίου θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας
Την ίδια ημέρα θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοήθηματα ανεργίας των αυτοαπασχαλουμένων που κανονικά θα καταβάλλονταν μέχρι τις 23 Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του οργανισμού τα χρήματα θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Επισημαίνεται τέλος ότι ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοαπασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων εξακολουθεί να ισχύει στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί.

Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Αρέθουσα: Παρέλαση και παραδοσιακοί χοροί στον Άγιο Κωνσταντίνο

Εικόνα
Φωτογραφίες απο τη πρόεδρο του Συλλόγου κ.Λένα Κλωτσοτήρα

Συντάξεις: Τι συμβαίνει με όσους πρωτοασφαλίστηκαν από το 1993 και μετά

Υπάρχει ένας γενικός κανόνας στις συντάξεις που λέει ότι:
«οι νέοι ασφαλισμένοι θα πρέπει να σκέφτονται τη σύνταξη για μετά τα 62».
Τι σημαίνει στην πράξη αυτό; Ότι για όλους όσους πρωτοασφαλίστηκαν από 1ης/1/1993 και μετά, σε οποιοδήποτε Ταμείο, τα όρια συνταξιοδότησης έχουν καθοριστεί στα 62 με 40 έτη για πλήρη σύνταξη ή στα 67 και στα 62 για πλήρη και μειωμένη σύνταξη αντίστοιχα, με τουλάχιστον 15 έτη.
Οι νέοι ασφαλισμένοι μετά το 1993 με καθεστώς βαρέων βγαίνουν στα 62 αρκεί να συμπληρώσουν σε ειδικότητες βαρέων 3.375 ημέρες εργασίας και συνολικά 4.500 ημέρες με ένσημα στη μικτή ασφάλιση.

Τι ισχύει όμως για τις άλλες περιπτώσεις και ειδικότερα για το Δημόσιο; Μεγάλοι κερδισμένοι είναι όσοι κατοχύρωσαν δικαίωμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012, καθώς μπορούν να αξιοποιήσουν ακόμα και τώρα ευνοϊκές διατάξεις της νομοθεσίας. Οι πλέον τυχεροί είναι όσοι πρόλαβαν να συμπληρώσουν το κατά περίπτωση όριο μέχρι τις 18 Αυγούστου 2015, καθώς δεν έχουν καμία αλλαγή στην ηλικία συνταξιοδό…

Politico: Οι επιπτώσεις του Brexit σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα ξεχωριστά

Εικόνα
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ενεργοποίησε το άρθρο 50 για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Το Politico μίλησε με αξιωματούχους από κάθε χώρα, που γνωρίζουν τις προετοιμασίες της κυβέρνησής τους για το Brexit. Υπάρχει μια αξιοσημείωτη συναίνεση σχετικά με τη σημασία της διασφάλισης των δικαιωμάτων των πολιτών και της εκπλήρωσης των υφιστάμενων υποχρεώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της ΕΕ. Ωστόσο, υπάρχει επίσης ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων και εθνικών κόκκινων γραμμών που θα μπορούσαν να περιπλέξουν τις τρομερά πολύπλοκες συνομιλίες. Ιδού τα συμπεράσματα:
Ελλάδα
Προτεραιότητες: Δικαιώματα των πολιτών
Η Ελλάδα κρατά κλειστά τα χαρτιά της στο θέμα του Brexit. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη προβεί σε δημόσιες δηλώσεις ή να ανακοινώσεις για το Brexit. Η Αθήνα λέει ότι περιμένει από το Λονδίνο να καταθέσει επίσημα το άρθρο 50 και μετά θα πάρουν όλα τον δρόμο τους σε συνεργασία βεβαίως με μία ειδική ομάδα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπή…