Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 1, 2015

Μέσα στο Νοέμβρη αποζημιώσεις ΕΛΓΑ 38 εκατ. ευρώ για τα υπόλοιπα του 2014

Εικόνα
Την έγκριση του υπουργείου Οικονομικών στην τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ, με ποσό ύψους 38 εκατ. ευρώ, περιμένει η διοίκηση του οργανισμού, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Agronews, προκειμένου να εξοφλήσει τις εκκρεμότητες για τα υπόλοιπα από τις αποζημιώσεις του 2014.
Μάλιστα, όπως δηλώνει ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Θανάσης Ζαννιάς στο Agronews, «ο οργανισμός έχει καταβάλει στους αγρότες όλης της χώρας μέχρι τέλος Ιουλίου του 2015, το ποσό των 122,5 εκατ. ευρώ περίπου, για ζημιές που προξενήθηκαν από διάφορους φυσικούς κινδύνους (βροχοπτώσεις, παγετούς, χαλαζοπτώσεις κ.λπ.), μέσα στο έτος 2014». Ωστόσο, όπως εξηγεί ο κ. Ζαννιάς, «επειδή εκκρεμούν κάποιες ενστάσεις, ενδέχεται να μείνουν κάποια λίγα ποσά απλήρωτα, η ξόφληση των οποίων θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους».  Μάλιστα, όπως ο ίδιος εξηγεί, «όλα τα χρήματα από τις εισφορές των αγροτών που μπήκαν στα ταμεία του οργανισμού για το έτος 2014, ύψους περίπου 155 εκατ. ευρώ, επιστρέφουν φέτος στ…

Οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο: Ποιοι θα πάρουν αύξηση

Εικόνα
Πηγή: Αυτοί θα είναι οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο -Ποιοι και πόση αύξηση θα πάρουν [πίνακες] | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/234457/aytoi-tha-einai-oi-neoi-misthoi-sto-dimosio-poioi-kai-posi-ayxisi-tha-paroyn-pinakes#ixzz3qh7tDjZq Μεγάλες ανατροπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, έρχονται από τον Δεκέμβριο καθώς το ενιαίο μισθολόγιο θα φέρει αυξήσεις αλλά και μειώσεις. Κρίσιμο σημείο για τις αλλαγές θα είναι το «ξεπάγωμα» των ωριμάνσεων που μπορεί να φέρει υψηλότερες μηνιαίες αποδοχές, όχι όμως εντυπωσιακή αύξηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Έθνος από το νέο μισθολόγιο ευνοούνται περίπου 310.000 υπάλληλοι, ενώ άλλοι 380.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο θα δουν τις αποδοχές τους να παγώνουν για έξι ακόμη χρόνια.
Στους πίνακες που ακολουθούν καταγράφεται η αναπροσαρμογή ανά μισθολογικό κλιμάκιο το οποίο υπολογίζεται στο 3% του προηγούμενου μισθού. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές εάν οι αυξήσεις θα είναι ποσοστιαίες ή με βάση κάποιο σ…

Tέλος οι συναλλαγές με μετρητά, πλαστικό χρήμα παντού

Εικόνα
Πηγή:www.dimokratiki.gr Πλαστικό χρήμα παντού και για όλους είναι το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών από το 2016 προκειμένου αντιμετωπίσει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής που μόνο για το ΦΠΑ φτάνει τα 8 δις ευρώ το χρόνο που αντιστοιχεί στο 34% του αναλογούντα φόρου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε ομιλίες του στη Βουλή και σε εκδήλωση του ΣΕΒ περιέγραψε τις βασικές πτυχές του σχεδίου της κυβέρνησης για την επέκταση του «πλαστικού χρήματος» σε όλες τις συναλλαγές που αποτελεί και ένα από τα μνημονιακά μέτρα του Νοεμβρίου και θα συζητηθεί και στην αξιολόγηση του μνημονίου που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα.
Με βάση αυτά που είπε ο κ. Αλεξιάδης το σχέδιο για την επέκταση της χρήσης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών προβλέπει:

1. Την υποχρεωτική εγκατάσταση μηχανημάτων υποδοχής χρεωστικών και πιστωτικών καρτών (POS) σε όλες τις νέες επιχειρήσεις και τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα υποβάλουν δηλώσεις έναρξης δραστηριοτήτων από την 1η-1-2016 και μετ…

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ 7 & 8-11-2015

Εικόνα
https://edepsf.wordpress.com/
9η αγωνιστική Α΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας
Σάββατο 7-11-2015 ΩΡΑ: 15.00
Αγώνας: ΜΑΛΕΣΙΝΑ-ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ ΓΗΠ ΤΡΑΓΑΝΑΣ
Διαιτητής: ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Βοηθοί: ΚΟΝΤΟΣ -ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ
Αγώνας: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ
Διαιτητής: ΞΑΡΧΑΣ
Βοηθοί: ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ- ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Αγώνας: ΕΝΩΣΗ 2010-ΡΑΧΕΣ
Διαιτητής: ΚΟΥΔΑΣ
Βοηθοί: ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΟΣ- ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ
Αγώνας: ΑΤΑΛΑΝΤΗ-ΣΤΥΛΙΔΑ
Διαιτητής: ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Βοηθοί: ΚΑΛΥΒΑΣ Β –ΚΑΝΤΖΑΡΗΣ Κ
Αγώνας: ΚΑΛΑΠΟΔΙ-ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΟ
Διαιτητής: ΤΖΟΒΑΡΑΣ
Βοηθοί: ΔΟΣΚΟΡΗΣ -ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αγώνας: ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ-ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ
Διαιτητής: ΤΣΙΑΒΟΣ
Βοηθοί: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Σ-ΚΑΝΤΖΑΡΗΣ Φ
Αγώνας: ΚΑΜ ΒΟΥΡΛΑ-ΑΡΗΣ ΑΓ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Διαιτητής: ΜΟΥΤΣΩΚΟΣ
Βοηθοί: ΛΙΤΟΣΕΛΙΤΗΣ -ΚΟΜΗΤΗΣ
Αγώνας: ΚΗΦΙΣΣΟΣ- ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ
Διαιτητής: ΜΠΛΟΥΝΑΣ
Βοηθοί: ΒΛΑΧΟΣ – ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ
Αγώνας: ΑΣΤΗΡ ΣΤΑΥΡΟΥ-ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ
Διαιτητής: ΚΟΥΡΕΜΑΔΑΣ
Βοηθοί: ΜΑΡΑΝΔΙΑΝΟΣ -ΒΕΝΕΤΗΣ
https://edepsf.wordpress.com/
7η αγωνιστική Β΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας
Σάββατο 7-11-2015 ΩΡΑ: 15.00
Αγώνας: ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ-ΠΑΝΖΕΛΙΑΚΟΣ
Διαιτητής: ΣΩΣΩΝΗΣ

ΔΕΗ: Έδωσε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ να κόψει το ρεύμα σε 50.000 οφειλέτες

Εικόνα
Με στόχο να κλείσει μαύρη τρύπα 2,2 δισ. ευρώ από ανεξόφλητες οφειλές, η ΔΕΗ βάζει για πρώτη φορά στο κάδρο και τη Λάρκο, της οποίας οι οφειλές από απλήρωτους λογαριασμούς έχουν ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ και «τρέχουν» με 5,5 εκατ. τον μήνα, ενώ έχει δώσει ήδη εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για τη διακοπή ρεύματος σε 50.000 καταναλωτές σε όλη την επικράτεια.
Πρόκειται για καταναλωτές που εντοπίστηκαν μέσω του νέου ηλεκτρονικού συστήματος με βάση τις καταναλώσεις και το ύψος των οφειλών. Είναι το πρώτο πρόγραμμα εκτεταμένων διακοπών ρεύματος στο πλαίσιο της βελτίωσης της εισπραξιμότητας της Επιχείρησης, ο χρόνος υλοποίησης του οποίου θα εξαρτηθεί από τη δυναμικότητα των συνεργείων του ΑΔΜΗΕ. Σε ό,τι αφορά τη Λάρκο, η διοίκηση της ΔΕΗ, αφού ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τη νέα διοίκηση της μεταλλευτικής βιομηχανίας για τη ρύθμιση των χρεών, οι οποίες δεν κατέληξαν σε κάποιο αποτέλεσμα, έχει αποφασίσει να στείλει επιστολή μέσα στην εβδομάδα μέσω της οποίας την καλεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υπ…

Πρωτοφανής κλοπή τριφυλλόσπορου στη Σπερχειαδα

Εικόνα
Μιά πρωτόγνωρη κλοπή έγινε το βράδυ της Τρίτης 3 Νοεμβρίου στη Σπερχειάδα.
Οι άγνωστοι προς το παρόν δράστες, αφού αρχικά παραβίασαν μάντρα συγκέντρωσης παλιών μετάλλων στην είσοδο της Σπερχειάδας στη θέση Στρίμα, στην συνέχεια και αφού εσπασαν τον φράχτη μπήκαν στο παρακείμενο καθαριστήριο τριφυλλόσπορου παραβιάζοντας την πόρτα και έκλεψαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περίπου 60 τσουβάλια τριφυλλόσπορο συνολικής αξίας 12000 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.sperchios.com/news/protofanis-klopi-trifyllosporoy-sti-spercheiada/

Άλλο ένα ισοδύναμο;

Εικόνα
Θανος ΑσημακηςΠολιτικό Γραφείο
Μαραθιάς Φωκίδας, 3 Νοεμβρίου 2015
Άρθρο
Θάνου (Αθανάσιος) Ασημάκη
Στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών
Απόφοιτου Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης
Παντείου Πανεπιστημίου
Facebook page: www.facebook.com/Αθανάσιος-Ασημάκης-773093272769486/
Άλλο ένα ισοδύναμο;
Αν δεν με απατά η μνήμη μου μετά από μία γενναία και περήφανη διαπραγμάτευση 6 και πλέον
μηνών η κυβέρνηση ψήφισε στα μέσα του Αυγούστου το 3ο μνημόνιο. Τα μέτρ

Τριπλασιάζονται οι ασφαλιστικές εισφορές για τους αγρότες

Εικόνα
Αναπόφευκτες θεωρούνται οι αυξήσεις εισφορών για 620.000 ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, ενώ μεγάλες ανατροπές έρχονται και για τους 680.000 ήδη συνταξιούχους του οργανισμού.

Η αναθεώρηση του υφιστάμενου πλαισίου ασφάλισης για τους αγρότες φέρνει ανατροπές σε σχεδόν 1.300.000 συνταξιούχους και ασφαλισμένους στον ΟΓΑ.
Η αρχή αναμένεται να γίνει με την ουσιαστική κατάργηση του Οργανισμού ως αυτόνομου ταμείου ασφάλισης και η ένταξη του συνόλου των ασφαλισμένων και συνταξιούχων υπό την ομπρέλα του ενιαίου ασφαλιστικού φορέα που θα είναι ίδιος για όλους, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους.

Η ένταξη των αγροτών στον ενιαίο αυτό φορέα ασφάλισης, σε συνδυασμό με τις μνημονιακές δεσμεύσεις για αντιστοίχηση των εισφορών με αυτές που καταβάλλονται προς το ΙΚΑ και κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης, αναμένεται να οδηγήσει σε τριπλασιασμό των εισφορών που πληρώνουν σήμερα οι αγρότες για την σύνταξή τους, φθάνοντας το 20% από 7% που είναι σήμερα, ενώ ο υπολογισμός θα γίνει επί του πραγματικού…

ΔΕΗ: Ποιοι κινδυνεύουν με διακοπή ρεύματος

Η ΔΕΗ ξεκινά σάρωμα για να εντοπίσει αυτούς που εκμεταλλεύονται την κατάσταση και αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς παρά το γεγονός ότι μένουν σε πολυτελείς βίλες!

Οι έλεγχοι θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους έχοντες που διαμένουν σε πολυτελείς βίλες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, στο περιθώριο εκδήλωσης για την υπογραφή των συμβάσεων με την ΕΤΕπ, τόνισε ότι δεν επιβεβαιώνεται το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ που αναφέρουν πληροφορίες και υπογράμμισε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται στα 2,2 δισ. ευρώ, προσπαθώντας να παρουσιάσει μία καλύτερη εικόνα του προβλήματος.

Τόνισε δε ότι 2,1 εκατομμύρια παροχές ρεύματος είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους (από τους 7,4 εκατομμύρια), άρα περίπου ένας στους τρεις πελάτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης σημείωσε ότι από εβδομάδα ο ΔΕΔΔΗΕ με εντολή της επιχείρησης θα ξεκινήσει διακοπές σε …

104.000 θέσεις προσωρινής απασχόλησης από 12 νέα προγράμματα (upd)

Δώδεκα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης τα οποία θα προβλέπουν 104.000 θέσεις προσωρινής απασχόλησης εξήγγειλε η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Η υπουργός δήλωσε, οτι έως τώρα έχουν εγγραφεί από πλευράς εξειδίκευσης προγράμματα ανεργίας συνολικού ύψους 950 εκατ. ευρώ και άρα μένουν ακόμη διαθέσιμα άλλα 500 εκατ. ευρώ.
Με τα κονδύλια αυτά προγραμματίζεται να δημιουργηθούν άλλες 150.000 θέσεις προσωρινής απασχόλησης από τον Μάρτιο του 2016 έως το τέλος του έτους, διάρκειας 8-12 μηνών.

Οι 100.000 εξ αυτών θα αφορούν νεά προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης έως 8 μήνες με μισθό 495 ευρώ.

Ταυτόχρονα όπως έίπε η Ελλάδα διεκδικεί απο το ΕΣΠΑ έως 2 δισ. ευρώ περισσότερα κοινοτικά κονδύλια για την καταπολέμηση της ανεργίας διεκδικεί η Ελλάδα/

Αναλυτικά τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν στους επόμενους έξι μήνες.

1. Πρόγραμμα 10.000 θέσεων εργασίας 12μηνης διάρκειας με έμφαση στους μακροχρόνια και πολύ μακροχρόνια ανέργους, γυναίκες και ανέργους κυρίως άνω των…

Οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών

Εικόνα
Από αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές των πανεπιστημίων και ΤΕΙ να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, minedu.gov.gr. Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη γραμματεία της σχολής ή του τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος στο οποίο φοιτούν. Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, δικαίωμα υποβολής αίτησης μετεγγραφής έχουν οι φοιτητές των ΑΕΙ (πανεπιστημίων και ΤΕΙ), των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Tο δικαίωμα μετεγγραφής παρέχεται και στους πάσχοντες από σοβαρές παθ…

Σύλλογος Άγιος Φανούριος Μώλου:Ομιλία με θέμα"Το θαύμα της ανθρώπινης ζωής"

Εικόνα

Εγκαίνια του πρώτου δορυφορικού σταθμού εδάφους του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος από τον Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπαδόπουλο στις Θερμοπύλες

Εικόνα