Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 6, 2015

Ευχές απο το Επημελητήριο Φθιώτιδας

Εικόνα

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Εικόνα

Αποτελέσματα Α' Φθιώτιδας-Μώλος -Αταλάντη 2-1

Εικόνα
Μαλεσίνα 2008-Καμένα Βούρλα 2-1 (55’, 85’ Δουσιώτης - 86’ Κουτσούκος)
Κηφισσός Κ. Τιθορέας-Προμηθέας Στυλίδας 3-1 (55’, 72’, 88’πεν. Π. Μπακούσης - 6’ Γ. Πολύμερος)
Αστέρας Σταυρού-Καλαπόδι 2-2 (33’ Τσιλίκας, 40’ Γάτσιος - 14’ Ζιάκας, 87’ Ι. Λιάσκος)
Μώλος -Αταλάντη 2-1 (Καραΐνδρος, Στ. Ρίζος - Κωνσταντίνου)
Ευρυτανικός Λαμίας - Ένωση Δυτ. Φθιώτιδας 0-1 (- 3’ Παπαλέξης)
Άρης Αγ. Κων/νου-Ολυμπιακός Λαμίας 1-2 (90’ Μ. Νταμιάν - 69’ Καυκιάς, 86’ Ν. Λέντας)
Δάφνη Λιβανατών-Παγκρατιακός 5-2 (12’ Κλωτσοτήρας, 15’, 48’ Στ. Μακρόπουλος, 33’, 83’ Παπαναστασίου - 38’, 75’ Ορ. Τσιγκόλης)
Νέο Κρίκελλο-Ελατειακός 3-3 (35’, 37’ Ρουμπής, 54’ α/γκ Καλαλές - 51’ Π. Μερμίγγης, 71’ Καραούζας, 75’ Τσάμης)
Στυλίδα-Ράχες 2-1 (9’, 65’πεν. Λάγιος - 41’ Αραπίτσας)
efthia.gr

Αφορολόγητο μόνο αν πληρώσουμε 9.545€ μέσω κάρτας – To σχέδιο για τις e-συναλλαγές

Εικόνα
Δαπάνες συνολικού ποσού μέχρι 9.545 ευρώ θα πρέπει να πραγματοποιήσει το 2016 κάθε μισθωτός και συνταξιούχος, είτε μέσω μίας και μοναδικής πιστωτικής κάρτας είτε μέσω ενός μόνο τραπεζικού λογαριασμού συνδεδεμένου με χρεωστική κάρτα είτε μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking), προκειμένου να κατοχυρώσει έκπτωση φόρου έως και 2.100 ευρώ, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
Οι επαγγελματίες
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», εντός του 2016 κάθε επιχειρηματίας κι ελεύθερος επαγγελματίας θα υποχρεωθεί να εισπράττει μέσω ενός και μοναδικού επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων του ή την παροχή των υπηρεσιών του, τα οποία θα του πληρώνουν οι πελάτες του με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών (μέσω καρτών ή ηλεκτρονικής τραπεζικής). Τα χρήματα των εισπράξεων αυτών κάθε επιχειρηματίας κι ελεύθερος επαγγελματίας δεν θα μπορεί να τα «σηκώνει» από το συγκεκριμένο λογαριασμό για να τα βάζει στην τσέπη του ή να …

Αυξάνονται κατά 133,75% οι εισφορές του ΟΓΑ

Εικόνα
Αύξηση σε τέσσερις δόσεις, που μπορεί να φτάσει συνολικά στο εξωφρενικό 133,75%, προγραμματίζει το υπουργείο Εργασίας, για τις ασφαλιστικές εισφορές 640.000 αγροτών. Η προοπτική είναι οι εισφορές να αυξηθούν από το 7% που είναι σήμερα στο 20%, φτάνοντας στα επίπεδα του ΙΚΑ το αργότερο έως το 2018.
Το «πρώτο χτύπημα» αναμένεται να έρθει άμεσα, από τις εισφορές του β’ εξαμήνου του 2015, στις οποίες προετοιμάζεται να επιβληθεί αύξηση τριών ποσοστιαίων μονάδων για να φτάσουν στο 10%. Άλλες τρεις ποσοστιαίες μονάδες θα προκύψει αύξηση τόσο το 2016, όσο και το 2017, για να φτάσουν στο 16% και για να καλυφθεί το όριο του 20%, το 2018, νέα αύξηση κατά τέσσερις μονάδες στις ασφαλιστικές εισφορές
Για το τρέχον εξάμηνο, προκύπτει ότι η πρώτη ασφαλιστική κατηγορία, από 34 ευρώ που είναι σήμερα, θα ανέλθει στα 48,68 ευρώ. Οι περισσότεροι ασφαλισμένοι αγρότες (περίπου 375.000 ή το 65%), βρίσκονται εγγεγραμμένοι στην τρίτη ασφαλιστική κατηγορία. Άρα, από 50 ευρώ που καταβάλλουν σήμε…

Οι διαδικασίες για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

Εικόνα
Οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης από τους δικαιούχους, περιλαμβάνει η εγκύκλιος που το υπουργείο Οικονομικών έστειλε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αναλυτικά, όπως διευκρινίζει η εγκύκλιος, στην αίτηση αναγράφονται κατά περίπτωση τα ακόλουθα στοιχεία:...
• ο αριθμός Φορολογικού Μητρώου του αιτούντος-υπόχρεου φορολογικής δήλωσης, • το ονοματεπώνυμό του, • ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του, • ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό και το ονοματεπώνυμο του πρώτου δικαιούχου, • ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας, • η ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, • αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη καθώς και ο ΑΦΜ του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος, • τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, • η ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία, τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομ…

Ερώτηση για τους αγρότες που δεν πήραν επιδότηση,κατέθεσαν 23 βουλευτές

Εικόνα
Για τους αγρότες που δεν πληρώθηκαν την ενιαία ενίσχυση, 23 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση προς απάντηση στη Βουλή, στον αρμόδιο Υπουργό.
Αναλυτικά όπως σημειώνουν οι βουλευτές:
Στις 7 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η πληρωμή της πρώτης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης, με μεγάλη καθυστέρηση εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών. Σε προγενέστερο χρόνο, ο αρμόδιος Υπουργός με δηλώσεις του, συνιστούσε στους παραγωγούς υπομονή, δεσμευόμενος ότι οι πληρωμές που θα γίνουν, θα αφορούν το 90% των δικαιωμάτων, ενώ όπως αποδείχτηκε, αφορούσαν το 90% της βασικής ενίσχυσης του 55%(!).
Επιπλέον, με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης στερείται η δυνατότητα από τους δικαιούχους της ενιαίας ενίσχυσης, να κάνουν χρήση του νέου ευεργετικού κοινοτικού κανονισμού 1748/2015 και να πληρωθούν μέχρι 30 Νοεμβρίου 2015 το 70% της προκαταβολής, αντί του 50% όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα, οι νεοεισερχόμενοι αγρότες – κτηνοτρόφοι δικαιούχοι του Εθνικού Αποθέματος, δεν πληρώθηκαν την προ…

Κοινωνικός Τουρισμός: Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους δικαιούχους

Εικόνα
Αναρτήθηκαν σήμερα τα οριστικά Μητρώα «Δικαιούχων – Ωφελουμένων» και «Παρόχων» καθώς και οι οριστικοί Πίνακες Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2015 - 2016. 

Οι δικαιούχοι τoυ Μητρώου δεν χρειάζεται να προσέρχονται στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την παραλαβή οποιουδήποτε εντύπου, που να πιστοποιεί την επιλογή τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα. 
Η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά και μπορεί να ενεργοποιηθεί μέχρι την 30.11.2016. Έχοντας αυτόν τον αριθμό και μόνο, οι δικαιούχοι μπορούν να επικοινωνούν με το τουριστικό κατάλυμα που επιθυμούν από το Μητρώο Παρόχων για κρατήσεις δωματίων. 

Οι πάροχοι εν συνεχεία ελέγχουν την ύπαρξη επιταγής και την ενεργοποιούν μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ.

Με δύο γιατρούς έμεινε η Μονάδα τεχνητού νεφρού Λαμίας!

Εικόνα
«Χαιρετίζουμε την υπογραφή από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Κώστα Μπακογιάννη της σύμβασης για την αποπεράτωση του κτιρίου του πρώην σανατορίου όπου θα εγκατασταθεί και η μονάδα τεχνητού νεφρού» δηλώνει στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Φθιώτιδας Κώστας Γατσινάρης. Μέχρι τότε όμως πρόσθεσε κάνουμε προσπάθειες και ζητούμε τη βοήθεια και των πολιτικών να στελεχωθεί η μονάδα τεχνητού νεφρού, όπως είναι σήμερα, με περισσότερους γιατρούς γιατί ο αριθμός όσων κάνουν αιμοκάθαρση είναι γύρω ....http://www.lamiafm1.gr/

Xριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις απο τον Πολιτιστικό & Επιμορφωτικό Σύλλογο Καινουρίου

Εικόνα

38χρονος κάτοικος Καινούργιου Καμμένων Βούρλων συνελήφθη για κατοχή, καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης.

Εικόνα
Το περιστατικό είναι ένα από τα πολλά που έχουν γίνει αντιληπτά στην περιοχή, από τους άνδρες της αστυνομίας και έχουν διωχθεί ποινικά.

Πέραν όμως των ιδιωτών που καλλιεργούν στα σπίτια τους κάνναβη θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τις φυτείες που έχουν βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή το τελευταίο διάστημα. Κι εκεί δε μιλάμε για ένα ή δύο δενδρύλια, αλλά για ολόκληρες φυτείες εκατοντάδων φυτών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία:
«Συνελήφθη, στις 07-12-2015 το μεσημέρι στη Λαμία, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ένας 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τον 38χρονο, εντόπισαν αυτόν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε περιοχή της Λαμίας και σε έλεγχο που διενήργησαν, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνν…

Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το ελληνικό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Εικόνα
Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) για την Ελλάδα εγκρίθηκε επίσημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 11 Δεκεμβρίου 2015, και σε αυτό περιγράφονται οι προτεραιότητες της Ελλάδας για την αξιοποίηση της διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης ύψους 5,9 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2014-2020 (EUR 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ από εθνική συγχρηματοδότηση). Το ελληνικό ΠΑΑ επικεντρώνεται κυρίως στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της ανταγωνιστικότητας, στη διατήρηση και την ενίσχυση των οικοσυστημάτων και στην προώθηση της τοπικής ανάπτυξης στις αγροτικές περιοχές. Θα διατεθεί ενίσχυση στους αγρότες για να καλυφθεί ποσοστό 10,3 % των γεωργικών εκτάσεων βάσει συμβάσεων για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, 12,1 % για τη βελτίωση της διαχείρισης των υδάτων και το 10,7% για τη βελτίωση της διαχείρισης του εδάφους και/ή της πρόληψης της διάβρωσης του εδάφους. Αναμένεται ότι 6.300 γεωργικές εκμεταλλεύσεις…

Φθιώτιδα: Χιονίζει στα ορεινά (φωτογραφίες, video)

Εικόνα
Written by GoLamia Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχή στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, επικρατούν αυτήν την ώρα.
Σείτε φωτογραφίες από τον Παρνασσό και video από Καρπενήσι που μας έστειλαν συνεργάτες μας.

Χιoνίζει στο Καρπενήσι...


Χιονίζει στο Καρπενήσι από LAMIASTARGR

Πώς γίνεται φέτος η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας;

Εικόνα
Πώς γίνεται φέτος η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας;
Με τον παραδοσιακό (χρονοβόρο) τρόπο:
Μέσω τραπέζης:Εκτύπωσε τα τέλη σου και πλήρωσέ τα σε ένα κατάστημα τραπέζης μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.Μέσω της εφορίας: Μπορείς να επισκεφθείς μία εφορία με την άδεια κυκλοφορίας και το Α.Φ.Μ σου και να πληρώσεις εκεί τα τέλη.Με το γρήγορο τρόπο:
Μέσω Web-Banking: Πληκτρολογώντας το Α.Φ.Μ, τον αριθμό κυκλοφορίας και τον κωδικό πληρωμής των τελών μπορείς να ολοκληρώσεις την πληρωμής τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το σύστημα της τράπεζας μπορεί να βρει τον κωδικό πληρωμής, με την εισαγωγή του Α.Φ.Μ και της πινακίδας σου, χωρίς να χρειαστεί να ψάξεις παραπάνω. Μπορείς επίσης να πληρώσεις με την πιστωτική σου κάρτα και να βάλεις το ποσό σε δόσεις.
Πόσες δόσεις προσφέρουν οι τράπεζες για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2016;
Εθνική Τράπεζα: 12 δόσειςΤράπεζα Πειραιώς: 12 δόσειςAlpha Bank: 9 δόσειςEurobank: 6 δόσεις Πάτα εδώ για να δεις πως διαμορφώνονται τα τέλη για το 2016.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ" ΜΩΛΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΚΑΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνα
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΜΩΛΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΚΑΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΙΣ 20-12-2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 μ.μ..Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ Α ΚΑΠΗ ΜΩΛΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΩΛΟΥ . ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ " ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΗΝ " ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ .

Πότε πληρώνονται οι μισθοί-συντάξεις Ιανουαρίου 2016-Δώρο Χριστουγέννων ΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΑΕΕ ΟΓΑ ΝΑΤ- ΕΚΑΣ-επιδόματα ΟΑΕΔ-τέλη Κυκλοφορίας 2016-Οικογενειακό επίδομα Α21 ΟΓΑ 2015

Εικόνα
Νωρίτερα θα πληρωθούν  οι συντάξεις  Ιανουαρίου 2016
Συγκεκριμένα, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γ. Κατρούγκαλου οι συντάξεις θα καταβληθούν ως εξής:

 ότι  Οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου αντί στις 4 Ιανουαρίου 2016. 
Παράλληλα, οι συντάξεις όλων των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, Δημόσιο κ.λ.π.) θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου αντί στις 30 Δεκεμβρίου 2015.
Οι συντάξεις  ΝΑΤ και ΤΑ.ΠΟ.ΤΕ στις θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου αντί στις 30 Δεκεμβρίου


Οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται το μισθό τους  κάθε 13 & 27 του μηνός,  αν οι ημερομηνίες πληρωμής είναι αργία τότε πληρώνονται τη προηγούμενη εργάσιμη Για τον Ιανουάριο θα πληρωθούν στις 24/12
Πληρωμές Συντάξεων Δημοσίου  δείτε  ΕΔΩ
Read more: http://my-mosxato.blogspot.com/2013/09/2014.html#ixzz3tzwrOfl0

Ολη η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης - Τα κριτήρια για τους δικαιούχους

Εικόνα
Ανοίγει τις αμέσως επόμενες μέρες η εφαρμογή του συστήματος TAXIS, προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως όλοι οι ενδιαφερόμενοι τόσο για τα κριτήρια όσο και το ύψος του επιδόματος θέρμανσης. Αυτό δήλωσε, από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου. Τα βασικά σημεία της απόφασης:
Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν: Α) Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 12.000 Ευρώ για άγαμο και 20.000 για έγγαμο, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 Ευρώ για κάθε τέκνο. Β) Η αξία της ακίνητης περιουσίας τους να μην υπερβαίνει το ποσό των 100.000 Ευρώ για τους άγαμους και το ποσό των 200.000 Ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες. 2. Νομοί: Έγινε πιο δίκαιη η κατανομή σε κλιματικές ζώνες των νομών, με αποκατάσταση αδικιών που υπήρχαν (Π.χ. Ιωάννινα, Μαγνησία). με αποκατάσταση αδικιών που υπήρχαν (Π.χ. Ιωάννινα, Μαγνησία).
Διαβάστε περισσότερα » βα real news..ανεξάρτητη ενημέρωση..Θήhttp://thivarealnews.bl…

Νωρίτερα η καταβολή των συντάξεων του Ιανουαρίου λογω εορτών

Εικόνα
Στις 21 Δεκεμβρίου (για τον ΟΑΕΕ) και 23 Δεκεμβρίου (για το ΙΚΑ, το Δημόσιο κ.λπ.) θα πληρωθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου λόγω των εορτών Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γ. Κατρούγκαλου οι συντάξεις κύριες και επικουρικές του μηνός Ιανουαρίου θα καταβληθούν ως εξής:

- Οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου αντί στις 4 Ιανουαρίου 2016

- Οι συντάξεις όλων των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, Δημόσιο κ.λ.π.) θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου αντί στις 30 Δεκεμβρίου 2015.

Πανελλήνιες: Ολες οι αλλαγές που θα ισχύσουν

Εικόνα
Στην δημοσιότητα έρχονται όλες οι αλλαγές που θα ισχύσουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2016 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, δημοσιεύτηκε η Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, για τον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016, Γενικού Λυκείου. Αναλυτικά στο επισυναπτόμενο αρχείο .pdf που ακολουθεί, παρουσιάζονται: α. Αίτηση - Δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (Άρθρο 1). β. Συντελεστές Βαρύτητας ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών (Άρθρο 2). γ. Τρόπος υπολογισμού μορίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Άρθρο 3). δ. Δικαιούχοι υποβολής Δήλωσης προτίμησης (Μηχανογραφικό Δελτίο) εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Άρθρο 4). ε. Δικαιολογητικά, τόπος και χρόνος υποβολής της Δήλωσης προτίμησης (Μηχανογραφικό Δελτίο) στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Άρθρο 5). στ. Βεβαίωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (Άρθρο 6). ζ. Συγκέντρωση βαθμολογιών και προτιμήσεων υπο…

Το νέο σύστημα πανελλαδικών – Πώς καθορίζονται τα μόρια για τους υποψηφίους (ΦΕΚ)

Εικόνα
Με νέο σύστημα που θυμίζει τις παλιές «δέσμες» και περιλαμβάνει την εξέταση μόνο σε τέσσερα ή πέντε (ανάλογα με την κατεύθυνση των υποψηφίων) διαγωνίζονται το καλοκαίρι του 2016 οι υποψήφιοι για τα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.
Το νέο σύστημα πανελλαδικών του καλοκαιριού περιλαμβάνει εξετάσεις μόνο στον σκληρό «πυρήνα» των μαθημάτων για κάθε επιστημονική κατεύθυνση.
Αυτό σημαίνει ότι οι βάσεις εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ το καλοκαίρι δεν θα είναι συγκρίσιμες με τις βάσεις προηγούμενων ετών, καθώς θα απουσιάζει από τον αλγόριθμό τους η προφορική βαθμολογία των υποψηφίων.
Μεγαλύτερη βαθμολογική αξία θα έχουν έτσι τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας σε κάθε κατεύθυνση.  Χαρακτηριστικό είναι ότι, για παράδειγμα, τα Μαθηματικά ή τα Αρχαία Ελληνικά που είχαν με το προηγούμενο σύστημα στο σύνολο των μορίων ενός υποψηφίου βαθμολογική αξία 24%, στο νέο έχουν αξία 33% του συνόλου των μορίων.
Την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης υπέγραψε και τη νέα υπουργική απ…

Αποπεράτωση του Σανατορίου στη Λαμία -Υπεγράφη η σύμβαση του έργου από τον Κώστα Μπακογιάννη

Εικόνα
Υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, η σύμβαση για την αποπεράτωση του κτιρίου του Σανατορίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Οι εργασίες αφορούν στην ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του υπάρχοντος κτιρίου –διαρρυθμίσεις – αντικατάσταση στέγης – κουφωμάτων και ένταξή του στο νέο κτιριακό συγκρότημα. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.347.000,00 ευρώ.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα δώσει λύση σε ένα πραγματικό πρόβλημα, αφού μεταξύ άλλων θα μπορέσουμε να στεγάσουμε και την μονάδα τεχνητού νεφρού. Η Αυτοδιοίκηση κάνει το χρέος της. Κάνει τη δουλειά της. Ελπίζουμε ότι και το κεντρικό κράτος, επιτέλους, θα ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα της υγείας. Γνωρίζουμε όλοι ότι σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Εμείς, ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, βοηθάμε όσο μπορούμε».
Διαβάστε περισσότερα » real news..ανεξάρτητη ενημέρωση..Θήβαhttp://t…