Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 26, 2015

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Εικόνα
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων:

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣΚαθημερινή της ΚυριακήςΕΘΝΟΣ της Κυριακής


REAL NEWS


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣTO ΠΑΡΟΝ


ΤΟ AΡΘΡΟ


ΤΟ ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


KONTRA NEWS


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015, 21:06

Οποιαδήποτε ημέρα η ανάληψη των 420 ευρώ

Εικόνα
Νέα ανάσα για τους καταθέτες μετά την απόφαση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών,


 σύμφωνα με την οποία μπορεί να γίνει η ανάληψη μέχρι του ποσού των 420 ευρώ την εβδομάδα, οποιαδήποτε ημέρα επιθυμεί ο καταθέτης και όχι αναγκαστικά στο τέλος της εβδομάδας.

Για την επόμενη ανάληψη ο καταθέτης θα πρέπει να περιμένει το επόμενο επταήμερο.

Για παράδειγμα, αν "σήκωσε" 420 ευρώ την Πέμπτη, θα πρέπει να περιμένει την επόμενη Πέμπτη για να κάνει και πάλι ανάληψη 420 ευρώ.

nooz.gr

Αρχαία Φθία και Μυρμιδόνες

Εικόνα
Πηγή: hellinon.net

ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΕΞΗΚΙΑ ΑΤΤΙΚΟΣ ΜΕΛΑΝΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΛΥΚΩΤΟΣ ΚΡΑΤΗΡΑΣ ΤΟΥ 530 ΠΧ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΟΜΗΡΙΚΗ ΜΑΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΨΥΧΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΚΛΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ.ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ .ΑΡΧ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΦΘΙΑΣ
Αρχαία περιοχή από όπου προερχόταν οι Μυρμιδόνες και πατρίδα του Αχιλλέα. Η ακριβής της θέση, σύμφωνα με ιστορικές πηγές, πιθανόν να συμπίπτει με εκείνη των σημερινών Φαρσάλων. Πρώτος ο Φερεκύδης ταύτισε με την Ομηρική Φθία την πόλη Φάρσαλο της αρχαιότητας, όπου λατρευόταν η μητέρα του Αχιλλέα, Νηρηίδα Θέτιδα και ο παιδαγωγός του, κένταυρος Χείρωνας. Στην περιοχή της πόλεως της Φαρσάλου ανήκε και η εκτεταμένη άκρη της πεδιάδας, η οποία στην κοιλάδα του Ενιπέως φτάνει μέχρι την Ερέτρια. Εδώ βρισκόταν το Θετίδειον, στον δρόμο πορείας του Αλεξάνδρου από τις Φερές προς τη Φάρσαλο και του Φλαμινίνου από τις Φερές - Ερέτρια προς τη Σκοτούσσα. Στην «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη αναφέρεται το «Θετίδειον Ιερόν» αφιερωμένο στη Θέτιδα, μητέρα του Αχιλλέα. Οι αρχαιολό…

Ποιοι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν άμεσα σύνταξη

Εικόνα
Υπάρχουν 13 κατηγορίες εργαζομένων που δεν χρειάζεται να γεράσουν για να πάρουν σύνταξη. Εάν έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας και τα έτη ασφάλισης που προβλέπονται με βάση τον προηγούμενο νόμο μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανοίξουν την πόρτα εξόδου.
Ποιοι μπορούν να πάρουν σύνταξη άμεσα:
Μητέρες στο ΙΚΑ και τα ειδικά ταμεία που το 2010 είχαν 5.500 ένσημα και ανήλικο παιδί και έχουν συμπληρώσει το 50 έτος για μειωμένη ή τα 55 για πλήρη.
Αντίστοιχα μητέρες στο ΙΚΑ και τα ειδικά ταμεία που το 2011 είχαν 5.500 ένσημα και ανήλικο παιδί και εάν είναι πλέον 52 ετών μπορούν να λάβουν μειωμένη ή 57 ετών και μπορούν να πάρουν πλήρη σύνταξη.
Μητέρες με ασφάλιση στο ΙΚΑ και τα ειδικά ταμεία που το 2011 είχαν 5.500 ένσημα και ανήλικο παιδί το 2012 δεν απειλούνται εάν έχουν συμπληρώσει το 55 έτος για μειωμένη ή το 60 για πλήρη σύνταξη.

ΝΕΑ ΠΝΠ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΕΙΡΕΣΙΑ

Εικόνα
ΝΕΑ ΠΝΠ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΕΙΡΕΣΙΑ
Επιταγές, γραμμάτια και συναλλαγματικές με ημερομηνία πληρωμής – λήξης από τις 20 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, που δεν εξοφλούνται, δεν θα μπουν στον «Τειρεσία», εάν εξοφληθούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό προβλέπεται μεταξύ άλλων σε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Η παράταση δίνεται για την διευκόλυνση των επιχειρήσεων που εξαιτίας των περιορισμών, που ισχύουν στην λειτουργία των τραπεζών δεν μπορούν να ανταποκριθούν εγκαίρως στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Ειδικότερα στο δεύτερο άρθρο της ΠΝΠ με ΦΕΚ 90/31-7-15 αναφέρεται:
«Επιταγές, επί των οποίων έχει βεβαιωθεί από την πληρώτρια τράπεζα αδυναμία πληρωμής με ημερομηνία από την 20η Ιουλίου 2015 μέχρι την 31η Αυγούστου 2015, όπως και γραμμάτια εις διαταγήν και συναλλαγματικές με ημερομηνία λήξης εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, που δεν εξοφλήθηκαν, δεν εμφανίζονται σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπ…

Στον πάγο λόγω «στεγνών» ταμείων ενστάσεις Eνιαίας

Εικόνα
«Πάγο» στην επεξεργασία των ενστάσεων που αφορούν την καταβολή ενιαίας ενίσχυσης 2014 και έχουν υποβληθεί στα τέλη της περασμένης χρονιάς από τους αγρότες, έχει βάλει, σύμφωνα με πληροφορίες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
Μέχρι ώρας έχουν εξεταστεί μόλις 2.000 ενστάσεις για την ενιαία ενίσχυση του 2014 από τις 32.000 περίπου που έχουν υποβληθεί.
Οι πληροφορίες θέλουν τις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνεργασία με τους φορείς υποδοχής και διασταύρωσης των δηλώσεων, να έχουν εξετάσει περί τις 2.000 ενστάσεις σε σύνολο 32.000 περίπου που είχαν υποβληθεί.
Το «στοπ» στη συνέχιση των διασταυρώσεων, έχει να κάνει με την ταμειακή - οικονομική αδυναμία ικανοποίησης των ενιστάμενων που θα δικαιωθούν, καθώς, όπως όλα δείχνουν τα ταμεία παραμένουν στεγνά και η «τεχνική εκκρεμότητα» αφήνει περιθώρια καθυστέρησης των πληρωμών.
Σημειωτέον ότι οι εν λόγω εκκρεμότητες δεν έχουν να κάνουν μόνο με κτηνοτρόφους από τη γνωστή υπόθεση των βοσκοτόπων, αλλά και χιλιάδε…

Συμπεράσματα Έρευνας: Το προφίλ του Πυροσβεστικού Σώματος

Εικόνα
Ανδριανού Γκουρμπάτση,
Αντιστράτηγου – Υπαρχηγού ΠΣ,ε.α, Νομικού Συμπεράσματα Έρευνας Σημαντικά στοιχεία αποκαλύπτονται από την πρόσφατη (Ιούλιος 2015) Έρευνα »Το προφίλ του ΠΣ». Ειδικότερα στην εν λόγω Έρευνα μου, διαπιστώθηκαν σημαντικά στοιχεία για τα χαρακτηριστικά και την ανθρωπογεωγραφία του ΠΣ και γενικά το προφίλ του καθώς και τη συγκριτική θέση του στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, η ως άνω Έρευνα κατέληξε ενδεικτικά στα εξής συμπεράσματα: 1) Το ΠΣ στην Ελλάδα:
Βρίσκεται στην 6η θέση, μεταξύ 51 διαφόρων χωρών παγκοσμίως, με τον μεγαλύτερο αριθμό (επαγγελματιών) πυροσβεστών. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των (επαγγελματιών) δηλαδή μονίμων πυροσβεστών είναι (1,15) πυροσβέστες/ανά 1.000 κατοίκους, αριθμός που είναι 61,9% μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο μέσο αριθμό πυροσβεστών που υπηρετούν σε διάφορες άλλες χώρες.Βρίσκεται στην 11η θέση, μεταξύ 48 διαφόρων χωρών παγκοσμίως, με τον μεγαλύτερο αριθμό πυροσβεστικών οχημάτων (υδροφόρων και …

ΚΡΗΤΙΚΗ ΑΣΠΙΡΙΝΗ: Τo ΦΥΣΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ από ΒΟΤΑΝΑ και ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Εικόνα
Επανάσταση στον τομέα της υγείας αναμένεται να προκαλέσει η λεγόμενη «Κρητική Ασπιρίνη» που σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Κρητική Ασπιρίνη» είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι. Το προϊόν είναι αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας ομάδας Καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης με τη συνεργασία της Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου... περισσότερα  police-voice.blogspot.gr/

Νυκτερινή Θεία Λειτουργία και δέηση επί συμφοράς λαού

Εικόνα
<>
Πλήθος πιστών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της τοπικής μας Εκκλησίας για πανστρατιά προσευχής υπέρ της καταπαύσεως της πολυμετώπου κρίσεως, η οποία ενέσκηψε στην Πατρίδα μας, την Παρασκευή 31 Ιουλίου το βράδυ και κατέκλυσε τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας, όπου τελέσθηκε νυχτερινή Θεία Λειτουργία.  Στην Ιερά Αγρυπνία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος με τη συμμετοχή απάντων των Ιερέων και Διακόνων της πόλεως και έψαλλαν δύο βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση του Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού Ναού και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ανδρέου Ιωακείμ και του Μουσικολογιωτάτου Αρχιμ. π. Δαμασκηνού Ξηρομερίτη. Κατά τη διάρκεια της νυκτερινής θείας Λειτουργίας τέθηκαν προς προσκύνηση και ενίσχυση των πιστών τα Ιερά Λείψανα  του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ, του Αγίου Νικολάου του Πλανά, του Οσίου Ξενοφώντος, του Αγίου Μηνά του Καλλικελάδου και των Σαββαϊτών Πατέρων των Ιερο…

Συλλήψεις για σκηνοθετημένα τροχαία με στόχο είσπραξη μεγάλων ασφαλιστικών αποζημιώσεων

Εικόνα
Μια καλοστημένη επιχείρηση με εικονικά δυστυχήματα φέρεται να έστησαν πέντε πρόσωπα από τη Λεμεσό, τα οποία με διάφορες μεθόδους προσπάθησαν να αποσπάσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ως αποζημίωση από ασφαλιστικές εταιρείες.

H αποκάλυψη της παράνομης δράσης τους έγινε προχθές, μετά από σχετική καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία Λεμεσού, με αποτέλεσμα μετά από έρευνα που έγινε σε συνεργασία με συγκεκριμένες ασφαλιστικές εταιρείες να συλληφθούν τέσσερις Ελληνοκύπριοι (ένας ιδιοκτήτης γκαράζ, ένας ισιωτής και δυο οδηγοί ρυμουλκών οχημάτων) και ένας αλλοδαπός υπάλληλός τους, ηλικίας από 25 ώς 50 χρόνων. Για την υπόθεση καταζητούνται από την Αστυνομία ακόμη δύο αλλοδαποί.
Εναντίον τους διερευνώνται διάφορα σοβαρά αδικήματα που αφορούν μεταξύ άλλων συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, απάτη και παροχή ψευδών πληροφοριών. Τα αδικήματα, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι ανακ…

Συμβουλές για αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που αποσπούν χρηματικά ποσά

Εικόνα
Συμβουλές για αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους δίνει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών στην περιφέρειά από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά. Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας συνιστά:
• Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά.
• Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτ…

Το ΠΑΡατηρητήριο ΑΓροτικής Οικονομίας – ΠΑΡ.ΑΓ.Ο. της Ελληνικής Γεωργίας

Εικόνα
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ εγκαινιάζει μια νέα στήλη μέσω της οποίας θα παρατηρούμε τακτικά τα βασικά μεγέθη της ελληνικής αγροτικής οικονομίας όπως αυτά καταγράφονται και δημοσιεύονται από αρμόδιες αρχές και φορείς και κυρίως από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Πρόκειται για το ΠΑΡατηρητήριο ΑΓροτικής Οικονομίας (ΠΑΡ.ΑΓ.Ο.) Μέσω του ΠΑΡΑΓΟ θα παρουσιάζουμε εύληπτα και με τη χρήση διαγραμμάτων, στοιχεία για σημαντικά μεγέθη του πρωτογενή τομέα. Κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί λοιπόν να βρει εδώ συγκεντρωμένη όλη τη διαθέσιμη πλην όμως διάχυτη πληροφορία που αφορά τα μεγέθη της αγροτικής οικονομίας της χώρας μας. Το ΠΑΡΑΓΟ θα εκδίδεται σε δελτία που με τη μορφή pdf αρχείων θα ανεβαίνουν σε συγκεκριμένη ενότητα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ εδώ. Η συχνότητα δημοσίευσης των δελτίων του ΠΑΡΑΓΟ θα είναι ως επί το πλείστον μηνιαία και κάθε φορά θα παρουσιάζονται οι μεταβολές των διαφόρων μεγεθών που παρακολουθούμε και είναι διαθέσιμες τη στιγμή της δημοσίευσης. Τα βασικά μεγέθη που θα παρακολουθούμε ε…

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Ποιοι θα παίρνουν από σήμερα 70 ως 220 ευρώ το μήνα;

Εικόνα
Ενεργοποιήθηκαν την Παρασκευή οι Κάρτες Αλληλεγγύης και οι...
146.360 δικαιούχοι τουεπιδόματος σίτισης θα μπορούν να χρησιμοποιούν την κάρτα τους σε περισσότερα από 5000 καταστήματα τροφίμων που διαθέτουν μηχανήματα ανάγνωσης τραπεζικών καρτών (POS). Η διανομή των καρτών από τα ΚΕΠ έχει αρχίσει από την περασμένη Τρίτη.

Η κάρτα από σήμερα θα παρέχει την επιδότηση σίτισης, θα πιστώνεται με το ποσό των 70 ευρώ μηνιαίως για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 30 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας έως όμως το ποσόν των 220 ευρώ.

Όσοι δεν καταναλώσουν ολόκληρο το ποσό εντός του μήνα, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υπόλοιπο και τον επόμενο μήνα μαζί με το νέο ποσό που θα έχει πιστωθεί.

Η επιλογή των δικαιούχων, έγινε με βάση τα εισοδήματα τα οποία δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 4.500 ευρώ το έτος για τετραμελή οικογένεια.

Ακύρωση των δωρεάν ιατρικών εξετάσεων της 2/8/2015

Εικόνα
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η προγραμματισμένη για την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015 δράση πραγματοποίησης ΔΩΡΕΑΝ προληπτικών ιατρικών εξετάσεων από ομάδα ιατρών όλων των ειδικοτήτων με επικεφαλής την ιατρό Κα Μαρία Μπέτση στον Άγιο Κων/νο, αναβάλλεται λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (συνθήκες καύσωνα)


Καμένα Βούρλα, 31-7-2015

Τα δύο σενάρια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών: Το δεύτερο μπορεί να έχει “κούρεμα”…

Εικόνα
Το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, μετέδωσε το Mega στο βραδινό του δελτίο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σενάρια για την ανακεφαλαιοποίηση.
Το πρώτο και επικρατέστερο είναι να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση με μια διαδικασία ανάλογη με αυτήν του 2012, δηλαδή μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Σε αυτήν την περίπτωση δεν υφίσταται κίνδυνος κουρέματος καταθέσεων, ωστόσο το ποσό που θα απαιτηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση θα επιβαρύνει το δημόσιο χρέος. Το δεύτερο σενάριο προβλέπει απευθείας ανακεφαλαιοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, κάτι που δεν θα επιβαρύνει το δημόσιο χρέος, ωστόσο φέρνει προ των πυλών το “κούρεμα”. Ο κανονισμός του ESM προβλέπει ότι για απευθείας ανακεφαλαιοποίηση απαιτείται να γίνει 8% κούρεμα σε μετοχές, ομολογίες και καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ. Στέλεχος της ΤτΕ ανέφερε ό…

Οι ξαπλώστρες μάστιγα στις ελληνικές παραλίες

Εικόνα
Η μία μετά την άλλη οι παραλίες των ελληνικών νησιών, αλλά και των παραθαλάσσιων θερέτρων της ηπειρωτικής χώρας καταλαμβάνονται από ξαπλώστρες (που σε ορισμένες περιπτώσεις νοικιάζονται ακόμα και με τη σεζόν έναντι εξωφρενικών τιμημάτων).
Σε πάρα πολλές περιπτώσεις πρόκειται για παράνομες ενέργειας από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και καταστρατηγούν τα εξής τρία κριτήρια που πρέπει να πληρούνται στις παραλίες όπου επιτρέπεται η τοποθέτηση ξαπλωστρών: ελάχιστη απόσταση πέντε μέτρων από τον γιαλό, διάδρομοι ανάμεσα στις ξαπλώστρες και κάλυψη της παραλίας σε μέγιστο ποσοστό 50%.
Οι ξαπλώστρες στις παραλίες πέρα από το αντιαισθητικό θέαμα που προσφέρουν και τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές του προβλήματος αποτελούν ένα ακόμα αντικείμενο διαπλοκής ανάμεσα στο Δημόσιο και τους πολίτες στην κομματοκρατούμενη Ελλάδα.


Το Δημόσιο, ως ιδιοκτήτης του συνόλου των αιγιαλών και των παραλιών της Ελλάδας, εκμισθώνει προς εκμετάλλευση ή παραχωρεί…

Διευκρινίσεις για τους συντελεστές του ΦΠΑ :μοσχαρίσιο κιμά 23% ΦΠΑ,χοιρινό κιμά ΦΠΑ 13%

Εικόνα
Νέες διευκρινίσεις για την ορθή εφαρμογή των συντελεστών του ΦΠΑ δίνει με εγκύκλιο της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου. Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται, μεταξύ άλλων ότι αποκλειστικά για μοσχαρίσιο κιμά ο συντελεστής είναι 23%, ενώ, αν είναι, μόνο χοιρινός, 13%. Όμως, αν είναι ήδη αναμεμειγμένος και δεν μπορεί να διαχωριστεί κατά κατηγορία κρέατος, τότε ο ΦΠΑ είναι 23%. Επίσης, αν ο πελάτης καθίσει στο σουβλατζίδικο για επιτόπια κατανάλωση, όλα τα προϊόντα υπάγονται στο συντελεστή ΦΠΑ 23%. Αν πάρει πακέτο που περιλαμβάνει σαλάτα, σουβλάκια χοιρινά, αναψυκτικό, νερό και ψωμί, φορολογείται, ως εξής: Η σαλάτα, τα σουβλάκια και το αναψυκτικό με 23%, το νερό και το ψωμί με 13%.  http://thessalianews.gr

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Οίτης

Εικόνα
Θοδωρής Μαγκλάρας  Η προσπάθεια δημιουργίας Μουσείων Εθνικών Δρυμών στην Ελλάδα ξεκίνησε από το Υπουργείο Γεωργίας (Διεύθυνση Δασών) από το 1985. Έτσι, αποφασίστηκε να δημιουργηθούν συνολικά δέκα μουσεία, δηλαδή όσοι είναι και οι Εθνικοί μας Δρυμοί. Η Διεύθυνση Δασών Φθιώτιδας, αποφασισμένη να υλοποιήσει την απόφαση αυτή της Πολιτείας, άρχισε από τα μέσα του 1985 τις εργασίες δημιουργίας Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Οίτης στους πρόποδες του ομώνυμου όρους και μέσα στο χώρο του εκτροφείου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, σε μια περιοχή προικισμένη με αστείρευτη φυσική γοητεία, που απέχει από τον Εθνικό Δρυμό 20χλμ. περίπου.
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Οίτης
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Οίτης, εμπλουτισμένο με τη χλωρίδα και την πανίδα της Οίτης, παρέχει πληροφορίες, που έχουν σχέση με τη Γεωλογία, Παλαιοντολογία, Κλιματολογία, Εδαφολογία και Οικολογία της περιοχής του Εθνικού Δρυμού Οίτης.
Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και Μουσείο Εκτροφείου Θηραμάτων Ιεράς Μονής Αγ…

Καρπούζι: Δεν μπόρεσε να εξαργυρώσει τη ζήτηση από το εξωτερικό λόγω της οικονομικών προβλημάτων στη χώρα

Εικόνα
Στα χωράφια μένουν τα καρπούζια τύπου «βαρέλες» στην Ηλεία και την Αχαΐα που αυτή την περίοδο αποτελούν τις δύο βασικές περιοχές παραγωγής στη χώρα (η Τριφυλία συγκομίζει στις αρχές του καλοκαιριού), αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου δεν υπάρχει ζήτηση. Την ίδια στιγμή, τα «στρογγυλά» πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές που δεν ξεπερνούν σήμερα τα 12 - 15 λεπτά το κιλό (το προηγούμενο διάστημα σε πολλές περιοχές η τιμή έπεσε ακόμα και στα 5 λεπτά το κιλό). Ασφυξία στους παραγωγούς δημιουργείτε και λόγω του περιορισμού των εξαγωγών, παρά την υπάρχουσα σε άλλες χώρες ζήτηση αφού οι εξαγωγείς δυσκολεύονται να πληρώσουν τα μεταφορικά έξοδα τα οποία έχουν αυξηθεί κατά πολύ το τελευταίο διάστημα λόγω έλλειψης επιστρεφόμενου φορτίου.
Το πρόβληµα με τις επιστροφές - σύμφωνα με όσα μας επισημαίνουν παραγωγοί - είχε παρατηρηθεί σε κάποιες περιπτώσεις και πριν την εφαρµογή των capital control, αφού λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας κατά την διάρκεια της πολύμηνης διαπραγμάτευσ…

Γενική Γραμματεία Καταναλωτή:Προσοχή στα φίλτρα νερού!

Εικόνα
Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας επισημαίνει ότι, οι ισχυρισμοί των επιχειρήσεων που διαθέτουν στην αγορά συσκευές φίλτρων νερού, ότι το πόσιμο νερό που φθάνει στις βρύσες των καταναλωτών από δημόσια δίκτυα περιέχει φυτοφάρμακα και άλλες επικίνδυνες ουσίες, ελέγχονται ως εντελώς ανακριβείς και οι μελέτες, αναλύσεις, πιστοποιήσεις, που αυτές επικαλούνται αφορούν σε ενδεχόμενη κατακράτηση διαφόρων ουσιών και δεν σχετίζονται με την καταλληλόλητα του πόσιμου νερού.
Παράλληλα, συστήνει στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αγορά φίλτρων νερού και καλεί τους υπευθύνους διάθεσης τέτοιων συσκευών να προβούν άμεσα σε διορθωτικές ενέργειες και να παρέχουν την κατάλληλη πληροφόρηση στον καταναλωτή, προκειμένου να είναι σε θέση να αξιολογεί τους κινδύνους, κατά τη διάρκεια της συνήθους χρήσης τους.
Σε περιπτώσεις διαπίστωσης παράβασης της νομοθεσίας, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας θα επιβάλλει διοικητικές κυρώσεις σε βάρος των υπευθύνων διάθεσης φίλτρων νερ…