Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 18, 2016

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Εικόνα
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


REAL NEWS


EΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

KONTRA NEWS


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣTO XΩΝΙ


AΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


TO ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟΤα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στην Α’ Φθιώτιδας-Οπούντιος Μαρτίνου-Παμμωλιακός 6-2

Εικόνα
Καλαπόδι-Όμβρος Ομβριακής 2-1 (30’ Γουργιώτης, 45’ Γ. Ζιάκας-33’ Νάσιος)
Ολυμπιακός Λαμίας-Προοδευτική Λάρυμνας 4-0 (25’ Ν. Λέντας, 30’ Ζήσιμος, 48’ Καυκιάς, 56’ Κακάβας)
Ευρυτανικός-Καμένα Βούρλα 8-1 (22’ Ντεμίρης, 34’, 45’ Κυριτσόπουλος, 36’ πεν. Γιολδάσης, 59’ αυτογκόλ Θεοδοσόπουλος, 64’, 77’ Αλεξίου, 80’ Διαμαντής-66’ Τσεκούρας)
Δάφνη Λιβανατών-Μαλεσίνα 1-3 (77’ Τσιάμης-37’ Καλλής, 80’ Δουσιώτης, 93’ Γουρνάς)
Νέο Κρίκελλο-Καλύβια 2-0 (31’ Αυγέρης, 48’ Χαντζής).                            Αστέρας Σταυρού-Στυλίδα 0-2 (36’ Λάγιος, 60’ Βαρυπάτης)
Άρης Αγ. Κων/νου-Αταλάντη 0-1 (27’ Δαραμάρας)
Οπούντιος Μαρτίνου-Παμμωλιακός 6-2 (12’, 34’, 35’ Μιχαήλ, 22’ Νούλας, 43’, 88’ Γκανάς-50’ Γκιάτας, 60’ Σκόρδας)
Ένωση 2010-Ηρακλής Ροδίτσας/Ακαδημία 0-3 ά.α
Η βαθμολογία:
ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ 9
ΟΛΥΜΠ. ΛΑΜΙΑΣ 7
ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ 7
ΣΤΥΛΙΔΑ 7
ΑΤΑΛΑΝΤΗ 7
ΟΜΒΡΟΣ 6
ΚΑΛΑΠΟΔΙ 6
ΗΡΑΚΛΗΣ/ΑΚΑΔΗΜΙΑ 5
ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ 4
ΠΡΟΟΔ. ΛΑΡΥΜΝΑΣ 4
Ν. ΚΡΙΚΕΛΛΟ 4
ΜΑΛΕΣΙΝΑ 4
ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ 3
ΑΡΗΣ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ 1
ΠΑΜΜΩΛ…

Που είναι ο αρχαίος μαστόδοντας της Λαμίας και ο απολιθωμένος δράκος της Γλύφας ;

Εικόνα
Από άρθρα της εφημερίδας ''Αθηνά'' το 1852 διαβάζουμε ότι βρέθηκε αρχαίος μαστόδοντας στη Λαμία καθώς και αρχαίος απολιθωμένος δράκος στη Γλύφα Φθιώτιδας.


Ἀθηνᾶ, ἀρ. φύλ. 1902, 28.08.1852
 «Ἐκ Λαμίας μᾶς γράφουν, ὅτι ὁ Νομάρχης ἀνεκάλυψε τερατώδεις ὀδόντας, ἀπολελιθωμένους, εἰς τὴν κορυφὴν ὑψηλοῦ τινος ὄρους, Ὄρθρυς ὀνομαζομένου. Οἱ ὀδόντες οὗτοι μετακομισθέντες εἰς τὸ Νομαρχικὸν κατάστημα ἤδη, ἀνήκουσι, κατὰ τὴν ὁμολογίαν τοῦ Νομάρχου, εἰς ἀρχαῖα θηρία, τὰ ὁποῖα οἱ γεωλόγοι ὀνομάζουσι παλαιοθηρία ἢ μαστόδοντα, ὡς ἐκ τοῦ σχήματος τοῦ ἄκρου τῶν ὀδόντων. Εἷς ἐξ αὐτῶν τῶν ὀδόντων πρέπει νὰ ζυγίζῃ πλέον τῶν τεσσάρων ὀκάδων (σμ. πάνω ἀπὸ 11 κιλὰ ), ἑπομένως ὁ ὄγκος τῆς κεφαλῆς καὶ τοῦ σώματος τῶν θηρίων τούτων, τὰ ὁποῖα ἔζων εἰς Φθιώτιδα πρὸ τοῦ κατακλυσμοῦ τοῦ Δευκαλίωνος, θὰ ἦτο, τίς οἶδε, πόσον μέγας. Ἰδοὺ ὕλη γεωλογικῆς ἐρεύνης, ἀξία τῆς σπουδῆς τῶν φυσικοϊστορικῶν».


« ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Περὶ ἀνακαλύψεως ἀπολιθωμένου Δράκοντος.
Ἐπισκεφθεὶς κατ…

Μαθήματα χορού στα Καμένα Βούρλα – Έναρξη εγγραφών

Εικόνα
Μαθήματα χορού στην Σχολή ”Βήματα Χορού” στα Καμένα Βούρλα.  Η εγγραφές ξεκινούν στις 26 Σεπτεμβρίου 2016.
Αναλυτικές πληροφορίες στην αφίσα
fonografos.net

Οι νέοι τομεάρχες της Ν.Ε. ΠΑΣΚΟΚ Φθιώτιδας

Εικόνα
Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου  2016 έγινε η δεύτερη συνεδρίαση της  Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας.
Σε κλίμα αισιοδοξίας , ενότητας και συστράτευσης αξίζει να σημειωθεί πως οι αποφάσεις κατά την διάρκεια των αρχαιρεσιών πάρθηκαν ομόφωνα και τις νέες θέσεις αναλαμβάνουν οι εξής:
Υπεύθυνος Οργανωτικού : Γέμελος Μάνος , Γκούβας Βασίλης
Υπεύθυνος Επικοινωνίας : Τσιμούρτος Ζήσης
Υπεύθυνη Αγρ. Τομέα & Οικονομικού : Σωτηροπούλου  Γεωργία
Υπεύθυνος Συνδικαλιστικού Τομέα: Βογιατζής Σπύρος
Υπεύθυνος Τομέας Επιστημόνων : Μιχόπουλος Βασίλης
Υπεύθυνη Γυναικών : Ρούλια Ιωάννα
Υπεύθυνη  Μαζ. Κινημάτων /Εργασίας κ. Κοιν. Ασφαλίσεων : Παπαρούνα Κική
Υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης : Γουλόπουλος Στάθης

Μαζί ξανά ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
fonografos.net

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας διοργανώνει ΗΜΕΡΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΖΩΟΥ

Εικόνα
ΗΜΕΡΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ
Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας διοργανώνει ΗΜΕΡΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΖΩΟΥ στην Πλατεία Πάρκου και ώρες από 9-2.Θα υπάρχουν κουταβάκια, τα οποία θα δοθούν αποκλειστικά σε φιλόζωους, με τσιπ και συμβόλαιο υιοθεσίας. Θα μοιραστεί και ενημερωτικό υλικό.

Πληρωμές με κάρτα στο δήμο Μώλου Αγίου Κων/νου

Εικόνα
Στην τοποθέτηση τερματικών αποδοχής καρτών (POS) προχώρησε ο  ο δήμος Μώλου Αγίου Κων/νου. Μετά τα capital controls, στο νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στις συναλλαγές των πολιτών πρωταγωνιστούν οι πιστωτικές και κυρίως οι χρεωστικές κάρτες.
Για τον σκοπό αυτό, ο δήμος Μώλου Αγίου Κων/νου, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι δημότες, αποφάσισε να προχωρήσει τη συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς για Υπηρεσίες Αποδοχής Συναλλαγών με κάρτες Πλρωμών.
Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου για το θέμα επιλογής Τράπεζας Α π ο φ ά σ ι σ ε  κατά πλειοψηφία 4 υπέρ και 1ψήφο κατά(μειψήφησε ο κύριος Φακίρη ισχυριζόμενος οτι έπρεπε να είχε ζητηθεί προσφορά και απο άλλη Τράπεζα)

“ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2016”: Ξεκινα αυριο η γιορτη Ιστοριας και Πολιτισμου

Εικόνα
Για ένα διήμερο Σάββατο και Κυριακή ο Ιστορικός χώρος των Θερμοπύλων γίνεται το επίκεντρο εκδηλώσεων για όλη την Στερεά Ελλάδα.

Τα «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2016» ανοίγουν αύριο το απόγευμα τις ...πύλες τους στον χώρο του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών με μια σειρά εκδηλώσεων. Για μια γιορτή ιστορίας και πολιτισμού έκανε λόγο σε συνεντευξή του σήμερα ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης !

“Η υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας, θάρρους και αυταπάρνησης του Λεωνίδα και των συντρόφων του, αποτελεί βαρυσήμαντο σημείο αναφοράς στην ελληνική αλλά και την παγκόσμια Ιστορία” σημείωσε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε οτι μέσα από μια σειρά ποικίλων πολιτιστικών δράσεων, συνεχίζουμε τη συντονισμένη προσπάθεια για ορθολογική ανάδειξη και προβολή του ιστορικού χώρου των Θερμοπυλών. Ταυτόχρονα όμως, επιχειρούμε μέσα από ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα εκδηλώσεων να παρακινήσουμε κάθε πολίτη αυτού του τόπου να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην Ιστορία, ένα βήμα πιο κοντά στις ρίζες του.  

Ως Δήμαρχος Λαμιέων, αλλά…

Αυτές είναι οι ΔΕΚΟ που θα πουληθούν - Δείτε όλο το Πολυνομοσχέδιο

Εικόνα
Tην Τρίτη θα ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για την καταβολή της δόσης.  Στο προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου το οποίο κατατέθηκε στην γραμματεία της κυβέρνησης , και στο οποίο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές μπορεί να υπάρξουν προσθήκες μέχρι την κατάθεση του αύριο Παρασκευή στη Βουλή, αποσαφηνίζεται πλήρως ο κατάλογος με τις ΔΕΚΟ που περνούν στο υπερταμείο. Ανάμεσα σε αυτές είναι ΔΕΗ (το 34%), ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και Αττικό Μετρό, η ΕΛΒΟ, οι κτιριακές υποδομές ΑΕ.
Εκτός της λίστας, προς το παρόν, μένουν η ΕΑΒ και ο ΑΔΜΗΕ. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ακόμα, ρύθμιση για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία συνάπτει σύμβαση εκμίσθωσης διάρκειας έως 10 ετών για την εκμίσθωση τροχαίόυ υλικού με τη ΓΑΙΟΣΕ. Στο προσχέδιο περιλαμβάνονται σειρά ρυθμίσεων για την αναδιοργάνωση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας Περιλαμβάνονται οι γνωστές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύμφωνα με τις οποίες: Δείτε περισσότερα στο imerisia.gr

Λαμία:Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στο ΕΒΕ. Μην λείψει κανείς

Εικόνα
inShare Ανατροπή της τελευταίας στιγμής στο νσ για τα πνευματικά δικαιώματα σε βάρος των μικροεπαγγελματιών και προς όφελος της Ανώνυμης Εταιρείας ΑΕΠΙ. Το ΕΒΕ Φθιώτιδας και ο πρόεδρός του Αλέκος Διαμαντάρας που εδώ και χρόνια δίνει μάχη για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα σε αυτή την ιστορία , καλεί όλους τους επαγγελματίες που ματώνουν για να πληρώσουν τις παράλογες απαιτήσεις της ΑΕΠΙ να βρεθούν το απόγευμα της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕ όπου θα γίνει ενημέρωση αλλά και διαμαρτυρία για τις αρνητικές αλλαγές που σχεδιάζονται.
Αν δεν κινηθούμε μαζικά δεν πρόκειται να γίνει κάτι και θα μείνουμε να κλαίμε ο καθένας τον πόνο του, προειδοποιεί ο κος Διαμαντάρας: lamiafm1.gr

Η διδασκαλία των θρησκευτικών στο σχολείο

Εικόνα
23/09/2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η διδασκαλία των θρησκευτικών στο σχολείο Ο χριστιανισμός, η φιλοσοφία της κλασικής Ελλάδας και οι ιδέες του Διαφωτισμού, είναι τα θεμέλια του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Με αυτή την έννοια, η διδασκαλία του χριστιανισμού ως ιστορικού φαινομένου πρέπει να αποτελεί μέρος των γνώσεων που παρέχει το εκπαιδευτικό σύστημα στους νέους ανθρώπους, ώστε να διαμορφώνει πολίτες ώριμους και έτοιμους να ενταχθούν δημιουργικά στην ευρωπαϊκή κοινωνία.

Μέρος του ευρωπαϊκού πολιτισμού είναι να γνωρίζουν οι πολίτες και τις βασικές αξίες και αρχές των άλλων πολιτισμών, με τους οποίους διαμορφώνουμε το κοινό μας μέλλον. Αυτές οι αξίες και αρχές επίσης μπορεί να εδράζονται και σε θρησκευτικές πεποιθήσεις και παραδόσεις. Με αυτή την έννοια λοιπόν, η διδασκαλία τους στο σχολείο είναι επίσης απαραίτητη.

Ακόμα, είναι μέρος του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της αρχής της ανεξιθρησκείας, να μην προπαγανδίζεται, ούτε να καλλιεργείται στο σχολείο οποιοδήποτε συγκεκριμένο θρησκευτικό δό…

Δήλωση συμμετοχής στην έκθεση " Καλλιτέχνες για τον καλλιτέχνη Richard Bach με αγάπη "-Συμμετοχή της Βιργινίας Μπακογιώργου

Εικόνα
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ RICHARD BACH ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ " ΓΛΑΡΟΣ ΙΩΝΑΘΑΝ " ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΕΚΘΕΣΗΣ : " ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ RICHARD BACH ΜΕ ΑΓΑΠΗ "

Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΣΤΟ ATHENSHEART MALL ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2016 ( 9 - 19 / 12/ 2016 ) .ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ , ΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ ΕΚΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ !

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ
ΣΤΗΝ ΜΩΛΙΩΤΙΣΣΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ ΩΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΜΠΑΧ. - ΩΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ - ΤΕΧΝΙΚΗ :
ΧΡΗΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΜΕΧΡΙ 100 ΕΚ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΠΑΡΕΚΛΗΣΗ ΜΙΚΡΗΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΜΕΧΡΙ 120 ΕΚ. .
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ  ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK( Γλαρος Ιωναθαν Jonathan Livingston Sea gull ) Η ΣΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ Κου George Lenis ( …

Δημόσιο-παράταση συμβάσεων: Τον Οκτώβριο, με αλλαγές, ψηφίζεται η τροπολογία

Εικόνα
Για τον Οκτώβριο μετακινείται η ψήφιση τηςεπίμαχης τροπολογίας για την παράταση έως τις 1 31.12.2017 των συμβάσεων καθαριότητας σε δημόσιο και ΟΤΑ πουαπεσύρθει την περασμένη εβδομάδα από τον αρμόδιο υπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η τροπολογία δεν πρόκειται να ψηφισθεί την ερχόμενη εβδομάδα καθώς το πρόγραμμα της Βουλής είναι φορτωμένο με τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου (Τρίτη) και την προ ημερησίας για την Παιδεία που έχει ζητήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης (μετακινήθηκε για την Τετάρτη). Αυτό πρακτικά σημαίνει, σύμφωνα με κυβερνητικές και κοινοβουλευτικές πηγές που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, ότι η τροπολογία,  το νωρίτερο που μπορεί να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή είναι την εβδομάδα 3 έως 7 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο είτε του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για την Κοινωνική Οικονομία («Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της») είτε αυτού του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κινητικότητα («Ενιαίο Σύστημ…