Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 12, 2015

Κατά φωνή κι ο γάιδαρος! Από πού βγήκε αυτή η φράση;

Εικόνα
Κατά φωνή κι ο γάιδαρος. Μια φράση την οποία λέμε συνήθως αστειευόμενοι, όταν βλέπουμε ξαφνικά τον άνθρωπο για τον οποίο μιλούσαμε. Είναι μια φράση που προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα.
Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι το γκάρισμα ενός γαϊδάρου ήταν καλός οιωνός για μία μάχη. Έτσι πίστευε και ο Αθηναίος στρατηγός Φωκίων που προσπάθησε να ανακόψει την προέλαση του βασιλιά Φιλίππου της Μακεδονίας προς την Αθήνα. Το 348 π.Χ. πολέμησε στην Εύβοια εναντίον μισθοφόρων που είχαν χρηματοδοτήσει οι Μακεδόνες. Ο Φωκίων ήταν προληπτικός και δεν επέτρεπε στον στρατό να πολεμήσει μέχρι να ολοκληρώσει τις θυσίες προς τους Θεούς. Οι στρατιώτες παράκουσαν τις εντολές τους και επιτέθηκαν, αλλά ηττήθηκαν.
Τελικά, όταν πια ο Φωκίων ήταν σίγουρος ότι είχε την εύνοια των Θεών, οργάνωσε αντεπίθεση, η οποία έληξε θριαμβευτικά. Το 339 π.Χ. αντιμετώπισε τον Φίλιππο στο Βυζάντιο. Οι Μακεδόνες είχαν καταλάβει τις γύρω περιοχές και ο Φωκίων ανέλαβε να τους διώξει. Τη μέρα της μάχης ο Αθηναίος στρα…

Νέα υπηρεσία για την εξυπηρέτηση Ελλήνων του εξωτερικού από το Δημόσιο

Εικόνα
Σε λειτουργία τέθηκε μια νέα, πιλοτική υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, η οποία σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, τα Κ.Ε.Π., αλλά και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα αποτελεί, σε περιπτώσεις συναρμοδιότητας, σύνδεσμο με άλλα Υπουργεία και Υπηρεσίες, συνδράμοντας τους απόδημους στην εξεύρεση λύσεων επί θεμάτων που αντιμετωπίζουν.
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι, μέσα από την αξιοποίηση των ήδη υφισταμένων αλλά και των νέων, υπό ανάπτυξη υποδομών, να έχουν οι απόδημοι Έλληνες τη δυνατότητα πρόσβασης και εξυπηρέτησης στους τόπους διαμονής τους. Στον σχεδιασμό της υπηρεσίας προβλέπεται και η αξιοποίηση συναφών εφαρμογών που είναι ήδη σε λειτουργία όπως είναι το «ΕΡΜΗΣ» και το «StartUpGreece». Η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού είναι ο κατ’εξοχήν αρμόδιος κρατικός φορέας που ασχολείται με θέματα του Ελληνισμού της Διασποράς και, μεταξύ άλλων, είναι επιφορτισμένη με την παροχή ενημέρωσης για θέματα που αφορούν την επαφή των Αποδ…

6ο Κλασικό Ράλλυ Ελλάδας στους Δελφούς με μία στάση στην Αγόριανη {εικόνες}

Εικόνα
Ξεκίνησε το 6ο Κλασικό Ράλλυ Ελλάδας το οποίο συνδιοργανώνεται από τις λέσχες ΦΙΛ.Π.Α. και Σ.Ι.Σ.Α. και λαμβάνει χώρα στους Δελφούς. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο Regularity Rally της χρονιάς το οποίο προσμετρά στο Πρωτάθλημα ΦΙΛ.ΠΑ, στο πρωτάθλημα Σ.Ι.Σ.Α. όπως επίσης και στο Πρωτάθλημα Regularity της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ.
Στην φετινή εκδήλωση συμμετέχουν 60 ιστορικά αυτοκίνητα ηλικίας από 30-70 ετών. Έχει δοθεί έμφαση σε κλασσικές, θρυλικές «ειδικές» & γραφικές «απλές» διαδρομές που διασχίζουν την Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα & Φωκίδα.
Σήμερα Σάββατο, τα ιστορικά αυτά αυτοκίνητα, έκαναν μία στάση στην Αγόριανη και το Le Grand Chalet και φυσικά τα απολαύσαμε.
Αύριο Κυριακή 19/4 το πρωί τα πληρώματα θα επανεκκινήσουν για τις διαδρομές της 2ης ημέρας και θα κατευθυνθούν μεταξύ άλλων μέσω των ειδικών διαδρομών της Τριταίας, Προσηλίου και Σουβάλας για ανασυγκρότηση στην Αμφίκλεια. Μετά τις Ειδικές Τιθορέα, Χαιρώνεια και Πλατανάκι ο τερματισμός θα γίνει πανηγυρικά στην παλαιά γέ…

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων...

Εικόνα
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Απριλίου 2015, 19:48 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣTO BHMA THΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


REAL NEWS


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


EΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRA NEWS

ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΤΟ ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΒΡΑΔΥΝΗ


MAKEΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Απριλίου 2015, 20:19

Α΄ Φθιώτιδας: Φιέστα για τη Μαλεσίνα - Νίκη 5-0 για Μώλο-33η Αγωνιστική - Αποτελέσματα - Βαθμολογία

Εικόνα
πηγή φώτο: facebook - A.E MALESINAS FC
lamiareport.gr 
Άλλη μία νίκη για την έτσι και αλλιώς πρωταθλήτρια Μαλεσίνα, νίκησε με 3-1 το Κρίκελο και έκανε φιέστα στο γήπεδό της! Στον αντίποδα, τα πέντε γκολ που έβαλε ο Παμμωλιακός στην έδρα της Προοδευτικής ήταν και η ταφόπλακα στην ομάδα της Λαρυμνας, που αποχαιρετά την κατηγορία μαζί με τον Αχιλλέα Δομοκού. Μεγάλη νίκη με τέσσερα γκόλ και για τα Καμμένα Βούρλα με τέσσερα γκολ εναντίον της Στυλίδας. Δείτε παρακάτω αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα:
33η Αγωνιστική - A΄ ΕΠΣΦ ΣΚΟΡ MAΓΝΗΣΙΑΚΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ 0 - 1 ΑΡΗΣ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ - ΑΧΙΛ. ΔΟΜΟΚΟΥ 0 - 3 α.α. ΟΛΥΜΠ. ΛΑΜΙΑΣ - ΕΝΩΣΗ 2010 1 - 0 ΑΤΑΛΑΝΤΗ - ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ 3 - 1 ΠΡΟΟΔ. ΛΑΡΥΜΝΑΣ - ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ 0 - 5 ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ - ΣΤΥΛΙΔΑ 4 - 0 ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΑΠΟΔΙ 2 - 0 ΑΡΧΑΝΙ - ΚΗΦΙΣΣΟΣ 3 - 1 ΜΑΛΕΣΙΝΑ - Ν. ΚΡΙΚΕΛΛΟ 3 - 1
Βαθμολογία της A΄ Φθιώτιδας- 33η Αγωνιστική
ΘΕΣΗ                    ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ 1 ΜΑΛΕΣΙΝΑ 93 2 ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ 82 3 ΑΡΧΑΝΙ 61 4 ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΛΟ 59 5 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ 58 6 ΚΑΛΑΠΟΔΙ 57 7

Αγωνας των προ μινι Α Ο ΜΩΛΟΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ (VIDEO)

Εικόνα

Οίκος ανοχής... κληρώνει ένα σπορ αυτοκίνητο!

Εικόνα
Mε μια πρωτότυπη κίνηση για να προσελκύσει πελάτες αλλά και να ευχαριστήσει αυτούς που τον επισκέπτονται, προχώρησε οίκος ανοχής στη...Θεσσαλονίκη.

Το εν λόγω... ερωτικό στούντιο στην περιοχή των Σφαγείων, ανακοινώνει με αφίσες που έχει αναρτήσει στις εγκαταστάσεις του  ότι κληρώνει ένα σπορ αυτοκίνητο, για τους επισκέπτες του!

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το κόκκινο σπίτι, δεν θυμίζει σε τίποτα οίκο ανοχής  καθώς είναι φτιαγμένο από ξύλο και θυμίζει καλύβα.

Μάλιστα διαθέτει και ψυγείο με αναψυκτικά και κρύα σάντουιτς για όσους θελήσουν ένα σνακ, μετά την ερωτική τους εμπειρία...
Aπο: newsit.gr

Hμερήσια εκδρομή απο τον Σύλλογο Γυναικών Μωλου

Εικόνα
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΩΛΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ - ΜΟΝΗ ΤΑΤΑΡΝΑΣ ΣΤΙΣ 3 ΜΑΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 20 ΕΥΡΩ ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 7.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Καρδιοχτύπι σε τρία γήπεδα της Α' Φθιώτιδας-ο Γιώργος Τζοβάρας στο Προοδευτική Λάρυμνας – Παμμωλιακός

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την eΦΘΙΑ

Μπλούνας, Τζοβάρας και Σουφλερός καλούνται να παίξουν το Σάββατο στα τρία «κόκκινα» παιχνίδια της Α’ Κατηγορίας που θα διεξαχθούν το Σάββατο 18 Απριλίου στις 17.00, εξαιτίας του βαθμολογικού τους ενδιαφέροντος για τους γηπεδούχους. Ο Γιάννης Μπλούνας θα είναι ο άρχοντας του αγώνα Μαγνησιακός – Δάφνη Λιβανατών, ο Γιώργος Τζοβάρας στο Προοδευτική Λάρυμνας – Παμμωλιακός και ο Σταύρος Σουφλερός στο Παγκρατιακός – Καλαπόδι. Οι γηπεδούχοι και στα τρία αυτά ματς θέλουν μόνο νίκη στον αγώνα που κάνουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις μόνο το γόητρο θα αποτελέσει κίνητρο για το τελικό αποτέλεσμα καθώς δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ας δούμε όμως όλους τους διαιτητές σε όλα τα πρωταθλήματα για το διήμερο που έρχεται: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (33η αγωνιστική)
Σάββατο 18-4-2015 ΩΡΑ: 17:00
Αγώνας: ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ-ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ
Διαιτητής: ΜΠΛΟΥΝΑΣ
Βοηθοί: ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ-ΚΑΚΛΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
Αγώνας: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ-ΕΝΩΣΗ 2010 (ΓΗΠ ΑΝΘΗΛΗΣ)
Διαιτητής:…

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ «ΕΦΥΓΑΝ» Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

Εικόνα
Δυο ταλαντούχοι Έλληνες τραγουδιστές «έφυγαν» στις 17 Απριλίου και τώρα τραγουδούν στη γειτονιά των Αγγέλων.
Ήταν 17 Απριλίου του 2011 όταν «έφυγε» σε ηλικία 63 ετών έπειτα από πολυετή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, ο Νίκος Παπάζογλου. Ένα χρόνο μετά, στις 17 Απριλίου του 2012 η Ελλάδα «βυθίστηκε» και πάλι στο πένθος από το χαμό του λαϊκού ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνου, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό θεραπευτήριο έπειτα από οξύ πνευμονικό οίδημα σε ηλικία 64 ετών.
Τρία χρόνια χωρίς τον Δημήτρη Μητροπάνο

Ο γνήσιος λαϊκός ερμηνευτής γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1948, στο χωριό Αγία Μονή, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Τρίκαλα. Τα παιδικά χρόνια του ήταν γεμάτα φτώχεια, αλλά και πολύ μπάλα με τους φίλους του!
Προτού τελειώσει το γυμνάσιο άρχισε να εργάζεται ως τραγουδιστής. Παράλληλα, οργανώθηκε στη Νεολαία των Λαμπράκηδων, καθώς είχε ήδη πολιτικοποιηθεί από νωρίς, δεχόμενος μάλιστα απειλές ότι δε θα τον άφηναν να σπουδάσει λόγω των αριστερών του κα…

UNESCO: Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών η 18η Απριλίου

Εικόνα
Διπλή επέτειος για την πολιτιστική κληρονομιά είναι η 18η Απριλίου φέτος. Η συγκεκριμένη ημερομηνία σηματοδοτεί τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών και την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών. (όλο το άρθρο)

Ηλικιωμένος κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα ενώ έβαφε τοίχο ξενοδοχείου

Εικόνα
Απίστευτο περιστατικό με ηλικιωμένο που τον χτύπησε ρεύμα στην περιοχή πριν το Σταλό και ειδικότερα πριν το ξενοδοχείο Πανόραμα. Συγκεκριμένα. (όλο το άρθρο)

ΟΧΙ ΔΙΟΔΙΑ: ΤΕΡΜΑ στις διώξεις της Αστυνομίας , για μη καταβολή διοδίων.Τροπολογία 29 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις διώξεις από την Αστυνομία , για μη πληρωμή ΔΙΟΔΙΩΝ.

Εικόνα
ΤΕΡΜΑ στις διώξεις της Αστυνομίας , για μη καταβολή διοδίων.Στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής συζητήθηκε η τροπολογία 29 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία καταργούνται οι διατάξεις των νόμων των κ.κ. Ρέππα και Βορίδη που αφορούν στα διόδια. Την τροπολογία υπογράφουν και οι τρεις βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Ζήσης Ζάννας, Μπέττυ Σκούφα και Χαρίλαος Τζαμακλής και αφορά στην παύση των διώξεων των συνδικαλιστών, των αγροτών, των ναυτεργατών και των οδηγών φορτηγών και ταξί αλλά και όλων των πολιτών που συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις, όπως σε αυτές των διοδίων.
Όπως τονίζουν οι βουλευτές αιτιολογώντας την προσθήκη, οι κινητοποιήσεις των πολιτών αποτελούν μέσο συλλογικής διεκδίκησης που προστατεύεται από το σύνταγμα. Την εισήγηση στην αρμόδια επιτροπή έκανε ο βoυλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τζαμακλής, τονίζοντας ότι αποτελεί προϊόν συλλογικής επεξεργασίας πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και κατατέθηκε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρα…

Στα χέρια της αστυνομίας 27χρονος Ρομά, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Σιμόπουλος Συνελήφθη, στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ένας 27χρονος ημεδαπός ROMA, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε το από 18-02-2015 Ένταλμα σύλληψης της κας Ανακρίτριας του 8ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Νέο σοκ: H Ελλάδα θα πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους με... υποσχετικές.

Εικόνα
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αναλύσει ένα σενάριο με βάση το οποίο η Ελλάδα θα ξεμείνει από μετρητά και θα αρχίσει να πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους με υποσχετικές, τα λεγόμενα IOU, δημιουργώντας ένα δεύτερο εικονικό νόμισμα εντός της ευρωζώνης. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, αξιωματούχοι στην ΕΚΤ φέρονται να ανησυχούν καθώς η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει περίπου 1 δισ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εντός του Μαΐου. Μολονότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κατ' επανάληψη τονίσει ότι θέλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αξιωματούχοι της ΕΚΤ εξετάζουν την πιθανότητα να μην τα καταφέρει. Μια ενδεχόμενη χρεοκοπία, συνεχίζει το πρακτορείο, θα ανάγκαζε την ΕΚΤ να αναλάβει δράση και πιθανότατα να περιορίσει την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.
Σε μια τέτοια περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τις πηγές αυτές, οι αξιωματούχοι φοβούνται ότι η Αθήνα θα αναγκαστεί να πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους με IOU. "Το γεγονός είναι ότι δεν βλέπουμε πρόοδο... Για αυτό πρέπει να…

Η απάντηση Βέττα στο… αιχμηρό δελτίο τύπου του Γκλέτσου για ζαρτιέρες

Εικόνα
Η απάντηση Βέττα στο… αιχμηρό δελτίο τύπου του Γκλέτσου για ζαρτιέρες κλπ
«Όποιος νομίζει ότι βρίσκεται, ακόμα, στο βάθρο της τηλεοπτικής του παντοδυναμίας οφείλει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι οι εθνικές εκλογές τελείωσαν εδώ και τρεις μήνες. Οφείλει να αποδεχθεί με αξιοπρέπεια και ήθος το εκλογικό αποτέλεσμα και να μην κατεβάζει τον πολιτικό διάλογο σε επίπεδο χαμαιτυπείου. Δηλώνω πως δεν θα τον ακολουθήσω στον ολισθηρό και δυσώδη πολιτικό κατήφορο που επέλεξε. Άλλωστε η τοπική κοινωνία είναι ο τελικός κριτής όλων μας.» Δημήτρης Βέττας Βουλευτής Φθιώτιδας

Χωρίς χρήματα τα ταμεία του ΟΠΕΚΕΠΕ προβληματισμός για τις πληρωμές

Εικόνα
Αιχμές για άδεια ταμεία λόγω της μεταφοράς αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος αφήνει ο απερχόμενος πλέον Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αποστολάκος παρουσιάζοντας το έργο της Διοίκησης τα δύο χρόνια από την ανάληψη της
Ειδικότερα στον απολογισμό του ο κ. Αποστολάκης λίγη ώρα πριν από την αλλαγή της Διοίκησης και την ανακοίνωση της νέας απο τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό κ. Αποστόλου, ανέφερε ότι πέραν του γεγονότος της δεσμεύσεως των αποθεματικών του ΕΛΕΓΕΠ στην Τράπεζα της Ελλάδος, με βάση και την δική του απόφαση στην προσπάθειά να συμβάλλει ο Οργανισμό στην καλλίτερη οργάνωση των δημοσιονομικών, υπάρχει θέμα, αρκετά σοβαρό, όσον αφορά στον Πυλώνα 1 και την πληρωμή των άμεσων ενισχύσεων.
Ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Π.Α.Π. & Ε. έχουν υπογράψει τη δανειακή σύμβαση με την Τράπεζα, εμείς πληρώσαμε κανονικά, πέρυσι, όλες τις άμεσες ενισχύσεις, δυστυχώς, όμως, το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ανταποκριθεί, ακόμη, στις συμβατικές του υποχρεώσεις έναντι της Τράπεζας πλη…

ΟΑΕΔ: Δύο νέα προγράμματα για 23.000 ανέργους με διπλάσια αμοιβή

Εικόνα
Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο
 Δύο νέα προγράμματα απασχόλησης για ανέργους ηλικίας από 18 – 29 ετών, με στόχο 23.000 ωφελούμενους, οι οποίοι θα καρπωθούν σημαντικά αυξημένη επιδότηση, πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή τις επόμενες ημέρες, με την υποβολή αιτήσεων να ξεκινάει κατά πάσα πιθανότητα, τον Μάιο. Το πρώτο πρόγραμμα αφορά νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών με στόχο 15.000 ωφελούμενους, απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε ειδικότητες όπως είναι η εφοδιαστική αλυσίδα, το λιανικό εμπόριο και η τεχνολογία της πληροφορίας και των επικοινωνιών. Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά επιταγή εισόδου (voucher) στον τουρισμό για 8.000 ανέργους ηλικίας 25 – 29 ετών απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η επιδότηση για το πρόγραμμα με τους 15.000 ωφελούμενους θα είναι σημαντικά αυξημένη κατά 45,6% και θα ανέλθει στα 1471 ευρώ, αντί για 799 ευρώ που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr ο πάροχος (ΚΕΚ), για κάθε τμήμα κατάρτιση…

Ισόβια κατ' οίκον! Για ποιους ισχύει

Εικόνα
Σε όλες τις περιπτώσεις ισόβιας κάθειρξης, πλην όσων οφείλονται σε εγκλήματα ανθρωποκτονίας, θα μπορεί ο κρατούμενος που έχει εκτίσει πέντε χρόνια στη φυλακή και όχι 10, όπως αρχικά προβλεπόταν, να αποφυλακιστεί και να μπει σε κατ' οίκον περιορισμό για το υπόλοιπο της ποινής του.Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις φυλακές Γ' Τύπου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκ (όλο το άρθρο)

Ορισμοί διαιτητών στη Φθιώτιδα 18 & 19-4-2015

Εικόνα
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 33 η αγωνιστική
Σάββατο 18-4-2015 ΩΡΑ: 17:00
Αγώνας: ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ-ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ
Διαιτητής: ΜΠΛΟΥΝΑΣ
Βοηθοί: ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ-ΚΑΚΛΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
Αγώνας: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ-ΕΝΩΣΗ 2010ΓΗΠ ΑΝΘΗΛΗΣ
Διαιτητής: ΞΑΡΧΑΣ
Βοηθοί: ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ-ΚΑΝΤΖΑΡΗΣ Κ
Αγώνας: ΑΤΑΛΑΝΤΗ-ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ
Διαιτητής: ΚΟΥΔΑΣ
Βοηθοί: ΚΑΛΥΒΑΣ ΒΑΣ-ΚΟΝΤΟΣ
Αγώνας: ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ-ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ
Διαιτητής: ΤΖΟΒΑΡΑΣ
Βοηθοί: ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ-ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ
Αγώνας: ΚΑΜ ΒΟΥΡΛΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ
Διαιτητής: ΔΟΥΔΟΥΜΗΣ
Βοηθοί: ΔΟΣΚΟΡΗΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Αγώνας: ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ-ΚΑΛΑΠΟΔΙ
Διαιτητής: ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ
Βοηθοί: ΣΚΑΡΛΑΣ-ΚΑΝΤΖΑΡΗΣ Φ
Αγώνας: ΑΡΧΑΝΙ-ΚΗΦΙΣΣΟΣ
Διαιτητής: ΤΣΙΑΒΟΣ
Βοηθοί: ΛΙΤΟΣΕΛΙΤΗΣ-ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Αγώνας: ΜΑΛΕΣΙΝΑ-ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΟ
Διαιτητής: ΣΤΑΥΡΟΥ
Βοηθοί: ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΟΣ-ΚΟΥΤΣΟΒΟΥΛΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Σάββατο 18-2015 ΩΡΑ: 17:00
Αγώνας: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Π ΓΙΑΝΙΤΣΟΥΣ-ΟΜΒΡΟΣ
Διαιτητής: ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Βοηθοί: ΠΑΠΠΑ-ΜΠΕΛΛΗΣ
Αγώνας: ΑΣΤΗΡ ΣΤΑΥΡΟΥ-ΔΟΞΑ ΖΗΛΕΥΤΟΥ
Διαιτητής: ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ
Βοηθοί: ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΠ
Αγώνας: ΚΑΛΑΜΑΚΙ-ΘΥΕΛΛΑ ΡΟΔΩΝΙΑΣ ΓΗΠ ΑΜΟΥΡΙΟΥ
Διαιτητής: ΣΩΣΩΝ…

'Αρειος Πάγος: 30 χρόνια κάθειρξη σε δουλέμπορο

Εικόνα
ΕΛΛAΔΑ  Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 30 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 350.000 ευρώ δουλέμπορος ο οποίος κάτω από τραγικές συνθήκες μετέφερε με κλεμμένο ιστιοφόρο 31 παράτυπους μετανάστες και ένα παιδί από την Τουρκία στην Ελλάδα, έναντι αμοιβής από 5. (όλο το άρθρο)

Ακατάλληλο το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Σπερχειάδα (video)

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Σπύρος Καρανάσιος Με αντιδράσεις προειδοποιεί ο δήμαρχος Μακρακώμης Θύμιος Παπαευθυμίου, αν τελικά η Κυβέρνηση στο πλαίσιο αναζήτησης χώρων για να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες, επιλέξει το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Άνω Καλλιθέα Σπερχειάδας.
Όπως τονίζει οι εγκαταστάσεις είναι ακατάλληλες, καθώς έχουν εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα ο δήμαρχος θέτει θέμα ασφάλειας, τόσο για τους φιλοξενούμενους, όσο και για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς ο χώρος δεν μπορεί να ελεγχθεί.

Ακατάλληλο το κέντρο προσφύγων στην Σπερχειάδα από LAMIASTARGR

Δείτε τους χάρτες με της θηριωδίες των Ναζί (1170 χωριά) που κατέθεσε ο Θεοδωρόπουλος στην Επιτροπή των Γερμανικών Αποζημιώσεων...

Εικόνα
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, ο δικηγόρος Σαράντος Θεοδωρόπουλος κατέθεσε έναν παραστατικό χάρτη του 1946, ο οποίος απεικονίζει και τα 1170 χωριά της Ελλάδας που υπέστησαν καταστροφές από τους ναζί κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. «Είναι μια αψευδής απόδειξη της καταστροφής», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρόπουλος. Εμείς σας παραθέτουμε το video από την επιτροπή καθώς επίσης και τους επίσημους ...
 ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ
 Από βομβαρδισμούς, φωτιές ή λεηλασία. ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ
 Οι Γερμανοί εφάρμοσαν ένα προμελετημένο σχέδιο προκειμένου να κάμψουν το ηθικό του ελληνικού πληθυσμού (κάτι που βέβαια δεν κατάφεραν): την θεωρία των αντιποίνων, με βάση την οποία για κάθε απώλεια δικών τους σε μια μάχη ή σε ενέδρα των ανταρτών πυρπολούσαν τα πλησιέστερα χωριά. 1170 ήταν τα χωριά που έκαψαν σε όλη την επικράτεια, όπως φαίνονται στον παρακάτω χάρτη, με τις κόκκινες κουκκίδες...
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΕ…

Σε ποιους εργαζόμενους καταβάλλεται υποχρεωτικά ο μισθός μέσω τράπεζας;

Εικόνα
Οι αποδοχές (μισθός – ημερομίσθια) του προσωρινά απασχολούμενου, δηλαδή του εργαζόμενου που απασχολείται μέσω εταιρείας προσωρινής απασχόλησης (Ε.Π.Α), καταβάλλονται υποχρεωτικά σε τραπεζικό λογαριασμό που ο ίδιος ο εργαζόμενος έχει υποδείξει ( άρθρο 124 του Ν.4052/2012).
Η ανωτέρω υποχρέωση καταβολής των αποδοχών μέσω τραπεζικού λογαριασμού ισχύει, είτε οι αποδοχές καταβάλλονται από τον άμεσο εργοδότη (Ε.Π.Α) είτε αυτές καταβάλλονται από τον έμμεσο εργοδότη, καθώς η Ε.Π.Α και ο έμμεσος εργοδότης είναι αλληλεγγύως και εις ολόκληρον έκαστος υπεύθυνοι έναντι του εργαζόμενου για την ικανοποίηση των μισθολογικών δικαιωμάτων του και για την καταβολή των ασφαλιστικών του εισφορών.

Το άρθρο 40 του Ν.3863/2010 προέβλεπε την υποχρεωτική καταβολή των αποδοχών όλων των εργαζομένων, μέσω τραπέζης (κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων). Ωστόσο η σχετική διάταξη προέβλεπε την έκδοση Υπουργικής Απόφασης προκειμένου να ρυθμιστεί η υποχρεωτική καταβολή των μισθών – ημερομ…

Πού και πώς θα κάνετε τις αιτήσεις για το «δωρεάν ρεύμα»

Εικόνα
Από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 ξεκινά η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τις παροχές του Νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Υπουργείου Εργασίας, η διαδικασία παροχής αιτήσεων αφορά:
1) τη δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος και δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας
2) επιδόματος ενοικίου και
3) επιδότηση σίτισης
Για την υπαγωγή κάποιου στο πρόγραμμα θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένα κριτήρια. Δείτε ΕΔΩ
Σημειώνεται ότι η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Μαΐου 2015 και η αίτηση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά, είτε ιδιωτικά, είτε για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
Η αίτηση θα είναι προσβάσιμη από ηλεκτρονική εφαρμογή που θα είναι προσαρτημένη στη κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΕΔΩ
Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική αίτηση γίνεται με την χρήση των κωδικών του δικαιούχου στο σύστημα της Γε…

Ξεκινά το πρόγραμμα προώθησης φρούτων και λαχανικών στα σχολεία

Εικόνα
Πρόγραμμα που αφορά στην ενημέρωση των μαθητών για τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά ξεκινά σε σχολεία στην Ελλάδα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 2.233.020 ευρώ και η χρηματοδότησή του γίνεται κατά 60% από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά 20% από το ελληνικό κράτος και κατά 20% από τον φορέα υλοποίησης. Φορέας υλοποίησης, μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, είναι κοινοπραξία με επικεφαλής τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγορά Πηλίου.
Οι δράσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα είναι μεταξύ άλλων ενημερωτικές επισκέψεις μαθητών σε εκθεσιακούς και εκπαιδευτικούς χώρους, η δημιουργία ιστοσελίδας και έντυπου προωθητικού υλικού, η υλοποίηση διαφημιστικής καμπάνιας και η διεξαγωγή μαθητικών διαγωνισμών.