Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 11, 2015
Εικόνα
Βαθμολογία
Επόμενη Αγωνιστική (20η), Σάββατο 24/1/2015, ώρα: 15.00
Προοδευτική Λάρυμνας - Μαγνησιακός (2-3)
Αταλάντη - Καμένα Βούρλα (0-3)
Ολυμπιακός Λαμίας - Παγκρατιακός (5-0)
Άρης Αγ. Κων/νου - Αρχάνι (1-3)
Δάφνη Λιβανατών - Νέο Κρίκελλο (2-1)
Αχιλλέας Δομοκού - Μαλεσίνα 2008 0-3 α.α.
Ένωση 2010 - Κηφισσός Κ. Τιθορέας (2-0)
Ευρυτανικός - Καλαπόδι (1-2)
Μώλος - Στυλίδα (0-0)
19η Αγωνιστική
Μαγνησιακός - Αταλάντη 2-0
Προδευτική Λάρυμνας - Ολυμπιακός Λαμίας 1-0
Καμένα Βούρλα - Άρης Αγ. Κων/νου 0-0 Διακοπή
Παγκρατιακός - Δάφνη Λιβανατών 2-1
Αρχάνι - Αχιλλέας Δομοκού 3-0 α.α.
Νέο Κρίκελλο - Ένωση 2010 0-1
Μαλεσίνα 2008 - Ευρυτανικός Λαμίας 4-0
Κηφισσός Κ. Τιθορέας - Μώλος 3-2
Καλαπόδι - Στυλίδα 0-1


efthia.gr
Εικόνα
Ξυλοκόπησαν τον διαιτητή στα Καμένα Βουρλα Αποτελέσματα Α'Φθιώτιδας . Διακοπή στο παιχνίδι Καμένων Βούρλων - Άρη Αγ. Κων/νου, εξ αιτίας της επίθεσης που δέχτηκε ο διαιτητής Γιώργος Κυριακόπουλος όταν υπέδειξε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων στο 91'...
Μαγνησιακός - Αταλάντη 2-0 (43΄, 79΄ Μπούσιος)
Tα αλλα αποτελέσματα:
Προοδευτική Λάρυμνας - Ολυμπιακός Λαμίας 1-0 (10΄ Δάρρας Αργ.)
Καμένα Βούρλα - Άρης Αγ. Κων/νου 0-0
Παγκρατιακός - Δάφνη Λιβανατών 2-1 (9΄ Μυλωθρός, 43΄ Διαμαντής – 39΄πεν. Πούλος)
Αρχάνι - Αχιλλέας Δομοκού 3-0 α.α.
Νέο Κρίκελλο - Ένωση 2010 0-1 (57΄ Χαλλής)
Μαλεσίνα 2008 - Ευρυτανικός Λαμίας 4-0 (32΄, 50΄, 80΄, 90΄ Ρούσσης)
Κηφισσός Κ. Τιθορέας - Μώλος 3-2 (11΄πεν., 54΄ Καρακατσάνης, 65΄Μεμάι – 42΄ Ριζάδης)
Καλαπόδι – Στυλίδα 0-1 (51΄Αργυρίου) efthia.gr
Εικόνα
«Οι Σαρακατσαναίοι στο χώρο και στο χρόνο» Το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο στη Λαμία.
Στη Λαμία το Παγκόσμιο Συνέδριο Σαρακατσαναίων!
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων θέλοντας να αναδείξει την πλούσια Σαρακατσάνικη πολιτιστική της κληρονομιά, προγραμματίζει τη διεξαγωγή του 3ου Παγκοσμίου Επιστημονικού Συνεδρίου Σαρακατσαναίων με τίτλο « Οι Σαρακατσαναίοι στο χώρο και στο χρόνο» για τον Φεβρουάριο του 2016.
Στο πλαίσιο αυτό απευθύνθηκε στον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών και βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστο Σταϊκούρα για τη δυνατότητα χρηματοδότησης του συνεδρίου.
Ο κ. Σταϊκούρας άμεσα ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα, εξασφάλισε την οικονομική ενίσχυση με 10.000 ευρώ, ώστε το Παγκόσμιο Συνέδριο να πραγματοποιηθεί στη Λαμία.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων, που αποτελεί το ανώτερο όργανο των Σαρακατσάνων, με ανακοίνωσή της εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στον κ. Σταϊκούρα για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμά της και την ουσιαστική συ…
Εικόνα
Νέα ψηφιακή εποχή για το Ασφαλιστικό: Υπολογισμός συντάξεων και καταμέτρηση ενσήμων με ένα μόνο «κλικ»
Ένας αριθμός περίπου 5,35 εκατομμυρίων ασφαλισμένων αποκτούν από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου εύκολη πρόσβαση από τον προσωπικό τους υπολογιστή στις ημέρες ασφάλισης που τους αντιστοιχούν από το σύνολο των 22,8 δισεκατομμυρίων ημερών ασφάλισης των τελευταίων 21 ετών.
Το μόνοπου έχουν να κάνουν, είναι να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.atlas.gov.gr να επιλέξουν «Ασφαλιστικό Βιογραφικό» και να καταχωρήσουν τους κωδικούς τους στο Τaxis και τον ΑΜΚΑ τους. Θα εμφανιστούν στην οθόνη τους συνοπτικά τα διαστήματα ασφάλισης σε κάθε φορέα και με την επιλογή εκτύπωση θα δουν αναλυτικά την πλήρη ανάλυση του χρόνου ασφάλισης. Μπορούν έτσι να εκτιμήσουν το συνολικό χρόνο ασφάλισης τους, να διαπιστώσουν έγκαιρα πιθανές ελλείψεις ή σημεία που 6 χρήζουν διόρθωσης αλλά και να παρακολουθούν από εδώ και στο εξής κάθε μήνα την απρόσκοπτη ενημέρωση του λογαριασμού τους.
Ενιαίος…
Εικόνα
Πώς θα δεις τα ένσημα σου online – Αναλυτικός οδηγός
Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΟΓΑ μπορούν να δουν τα ένσημα τους online στην ιστοσελίδα του συστήματος ΑΤΛΑΣ «atlas.gov.gr» με την χρήση του ΑΜΚΑ τους και τους κωδικούς του taxisnet. Επίσης σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορουν να βρουν επίσης ηλεκτρονικά το ΑΜΚΑ τους μέσω ειδικής εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ. Υπενθυμίζεται από το Υπουργείο Εργασίας ότι το σύστημα ΑΤΛΑΣ φιλοδοξεί σε πρώτη φάση να ενσωματώσει τα ένσημα των ασφαλισμένων για τα έτη από το 1994 και μετά, δηλαδή για την τελευταία 20αετία. Εντός του 2015, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), έχει θέσει ως στόχο να καταφέρει να ενσωματώσει στον «Άτλαντα» και τον χρόνο ασφάλισης πριν από το 1994. Υπολογίζεται ότι έχουν ήδη καταγραφεί για την τελευταία 20αετία πάνω από 22,8 δισ ημέρες ασφάλισης.
Όταν το σύστημα «Άτλας» ολοκληρωθεί, θα μπορεί να εντοπίσει με ακρίβεια τις συνολικές ημέρες ασφάλισης του ασφαλισμένο…
Εικόνα
Το κλάδεμα του αμπελιού

Το κλάδεμα του αμπελιούΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑΤο ΑμπέλιΙστορία του αμπελιούΤο κλάδεμα του αμπελιούΤα εργαλείαΑΜΠΈΛΙΤο αμπέλι , η κλίμα είναι αγγειόσπερμα φυτό ανήκει στην τάξη των Ραμνωδών και στην οικογένεια των αμπελοειδών . Το αμπέλι καλλιεργείται κυρίως για τον καρπό του , το σταφύλι , ενώ και τα φύλλα του χρησιμοποιούνται στη μαγειρική (σταφίδες ,γλυκό του κουταλιού ) η ακόμα και οινοπνευματωδών ποτών ( τσίπουρο ) και τελικά και οινόπνευμα από την αιθανόλη .
ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΙΟΎΣυμφωνά με την ελληνική μυθολογία, ο Σταφυλος ήταν γιος του Διονύσου και της Αριαδνης. Σε άλλο μύθο ο Στάφυλος ήταν βοσκός του βασιλεία της Αιτωλίας Οινέα. Καθώς έβοσκε τις κατσίκες του, παρατήρησε ότι μια από αυτές τρώγοντας συνέχεια ένα συγκεκριμένο καρπό πάχαινε περισσότερο από τις άλλες. Μάζεψε τότε αρκετούς και τους πρόσφερε στον βασιλιά του. Εκείνος παρασκεύασε ένα χυμό τον οποίο ονόμασε "οίνο", στον δε καρπό έδωσε το όνομα του βοσκού του (σταφύλι).
Το αμπέλι και η οι…
Εικόνα
Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας τα σχολεία θα μείνουν κλειστά λόγω εκλογών, Παρασκευή 23 και Δευτέρα 26 Ιανουαρίου. Κάτι αντίστοιχο γίνεται σιγά-σιγά και με τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, που καλούνται να προσαρμόσουν τα προγράμματά τους στις εκλογές.
Συγκεκριμένα οι Πρυτάνεις του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίες στο μεν Δημοκρίτειο θα ανασταλεί το εκπαιδευτικό έργο από την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου έως και τις 26 Ιανουαρίου ημέρα Δευτέρα, ενώ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το εκπαιδευτικό έργο θα διακοπεί Παρασκευή 23/1 και Δευτέρα 26 του ίδιου μήνα.
Αντίστοιχες ανακοινώσεις έχουν εκδοθεί από τα παρακάτω Πανεπιστήμια και ΤΕΙ μέχρι στιγμής:
Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνΦιλοσοφική ΕΚΠΑΣχολή Επιστημών Υγείας ΕΚΠΑ Δημοκρίτειο Παν. ΘράκηςΠανεπιστήμιο ΠειραιώςΤΕΙ Δυτικής Μακεδονί…
Εικόνα
Δωρεάν φάρμακα για την γρίπη απο τα ΦαρμακείαΔωρεάν αντιικά φάρμακα θα μπορούν να χορηγούν στο εξής τα ιδιωτικά φαρμακεία στους ασθενείς. Προϋπόθεση για την δωρεάν προμήθεια των ιδιωτικών φαρμακείων με τα εν λόγω αντιικά φάρμακα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) είναι η συμπλήρωση πρωτόκολλου παράδοσης – παραλαβής μεταξύ ιδιώτη και κρατικού φαρμακοποιού.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας στα πλαίσια της εξασφάλισης διαθεσιμότητας αντιϊκών φαρμάκων που χορηγούνται με σκοπό την αποτροπή εμφάνισης επιπλοκών από τη γρίπη σε άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διευκρινίζεται ότι και κατά τη φετινή ενδημική περίοδο της γρίπης ισχύει η διαδικασία και οι προϋποθέσεις δωρεάν διάθεσης αντιικών φαρμάκων από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Διευκρινίζεται ότι όλες οι Μονάδες υγείας του Ε.Σ.Υ, των Ενόπλων Δυνάμεων και του Π.Ε.Δ.Υ., τα ιατρεία των ασφαλιστικών ταμείων και τα οργανωμένα ιατρεία των Καλλικρατικών Δήμων μπορούν να π…
Εικόνα
Ποιοι «σφυρίζουν» το επόμενο διήμερο στη Φθιώτιδα
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Αποστολόπουλος Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από την Επιτροπή Διαιτησίας (Γούσιος-Σπυρόπουλος-Πουγκακιώτης) της ΕΠΣ Φθιώτιδας οι διαιτητές για τους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο.
Αναλυτικά (σε παρένθεση τα σκορ του α΄γύρου): Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (19η αγων.) Σάββατο 17/1/2015 (15.00) ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ-ΑΤΑΛΑΝΤΗ(0-3)
ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ (ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ-ΤΣΙΛΙΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ(2-1)
ΚΟΝΤΟΣ (ΣΤΟΦΟΡΟΣ-ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗΣ)
ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ-ΑΡΗΣ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ(2-0)
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΟΣ-ΚΟΥΤΣΟΒΟΥΛΟΣ)
ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ-ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ  (1-3)
ΜΟΥΤΣΩΚΟΣ (ΚΑΝΤΖΑΡΗΣ ΚΩΝ.- ΚΑΛΥΒΑΣ Β.)
ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΛΟ-ΕΝΩΣΗ 2010  (2-0)
ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ (ΛΙΤΟΣΕΛΙΤΗΣ-ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΕΛΕΝΑ)
ΜΑΛΕΣΙΝΑ 2008-ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ  (3-2)
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΖΑΦΕΙΡΗΣ-ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ Δ.)
ΚΗΦΙΣΣΟΣ Κ. ΤΙΘΟΡΕΑΣ-ΜΩΛΟΣ  (1-1)
ΞΑΡΧΑΣ (ΚΑΝΤΖΑΡΗΣ ΦΙΛ.-ΔΑΟΥΚΛΙΩΤΗΣ)
ΚΑΛΑΠΟΔΙ-ΣΤΥΛΙΔΑ  (1-2)
ΣΤΑΜΑΤΗΣ (ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΖΩΓΑΣ) ***  Αρχάνι-Αχιλλέας Δομοκού  3-0 χα
Εικόνα
Τι είναι οι αλκυονίδες μέρες Τι είναι οι αλκυονίδες μέρες, πότε και για ποιο λόγο συμβαίνουν; Είναι απλά μύθος ή φυσικό φαινόμενο; Οι απαντήσεις στο άρθρο που ακολουθεί...
Οι αλκυονίδες μέρες είναι εκείνες οι μέρες του χειμώνα κατά τις οποίες επικρατεί καλός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, χωρίς σύννεφα και ανέμους και κάποιες φορές με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Οι ημέρες αυτές κάνουν την εμφάνισή τους από 15 Δεκεμβρίου ως 15 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο, και συχνότερα μεταξύ 16-31 Ιανουαρίου. Η ονομασία τους έχει αρχαιοελληνική προέλευση και αποδίδεται στον Αριστοτέλη.

Το θαλάσσιο πουλί Αλκυόνη

Οι Αλκυονίδες πήραν το όνομά τους από το θαλάσσιο πτηνό Αλκυόνη ή καλύτερα από τον ομώνυμο αστέρα (Αλκυών των Πλειάδων) που φέρει το όνομα του πτηνού. Τις μέρες αυτές ο αστέρας Αλκυών μεσουρανεί τις απογευματινές ώρες πράγμα που σημαίνει ότι τις νύκτες του Ιανουαρίου βρίκεται στο ψηλότερο σημείο (ζενίθ) του ουράνιου θόλου. Αυτό το φυσικό φαινόμενο έδωσε την ονομασία Αλκυονίδες σε όλες τις συνε…
Εικόνα
Εγκύκλιος Υπ.Παιδείας: Στα σχολεία οι μαθητές την ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών
Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας

Εγκύκλιο εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνοντας τα σχολεία πως η εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου δεν είναι αποτελεί μέρα αργίας για Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, λλά ορίζεται, για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα».

Δείτε παρακάτω αυτούσια την εγκύκλιο
            ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

                       -----

         ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

     Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣEΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

             ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε.ΚΑΙ Δ.E.

      ΤΜΗΜΑΤΑ Γ’ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

     ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

                   -----

Ταχ. Δ/νση:   Ανδρέα Παπανδρέου 37

Τ.Κ. – Πόλη:  151 80 Μαρούσι

Ιστοσελίδα:   ht…
Εικόνα
Προεκλογικές εξαγγελίες; Δελτίο Τύπου Δήμου Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου για το Κέντρο Υγείας
Μετά από ενημέρωση που είχαμε από την Υποδ/τρια της 5ης Υγειονομικής Περ/ρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Μπριάνη Ιωάννα, σήμερα 16-1-2015, ενεκρίθη ο Οργανισμός Σύστασης,  Λειτουργίας και Περιοχής Ευθύνης του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Καμένων Βούρλων .
Ως Δήμος Μώλου Αγίου Κων/νου, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Χρήστο  Σταϊκούρα, διότι με τις καίριες  παρεμβάσεις του, κατόπιν έντονων πιέσεων από τον Δήμαρχο Μώλου Αγίου Κων/νου Συκιώτη Ιωάννη,  έδωσε λύση σε σημαντικότατο  πρόβλημα του Δήμου μας, το οποίο εκκρεμούσε για πάρα πολλά χρόνια ( από το Φεβρουάριου του  2003, όταν πήρε ΦΕΚ ιδρύσεως το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας).
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα το ενδιαφέρον και η αμέριστη συμπαράσταση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Χρήστου  Σταϊκούρα, για θέματα μείζονος σημασίας που απασχολούν τους  συμπολίτες μας.

Καμένα Βούρλα, 16-…
Εικόνα
Αίτηση για ρύθμιση οφειλών και στους ανταποκριτές του ΟΓΑ

 Εκτός από τα υποκαταστήματα, και οι ανταποκριτές του ΟΓΑ θα μπορούν να λαμβάνουν χειρόγραφες αιτήσεις από ασφαλισμένους που επιθυμούν να υπαχθούν στη ρύθμιση έως 100 δόσεων των ληξιπρόθεμων οφειλών τους προς τον Οργανισμό Ειδικότερα, με επιστολή του ο υποδιοικητής του ΟΓΑ κ. Κανέλλος Τούντας ζητά από τα υποκαταστήματα του Οργανισμού να ενημερώσουν τους ανταποκριτές του Νομού ή των Νομών που έχουν στη δικαιοδοσία τους ότι μπορούν να δέχονται χειρόγραφες αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ασφαλισμένοι και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο απώλειας εσόδων. Σημειώνεται ότι ο ΟΓΑ διατηρεί 9 υποκαταστήματα και περισσότερους από 3.000 ανταποκριτές.
 πηγη ΑΠΕ ΜΠΕ

www.dikaiologitika.gr
Εικόνα
Πρόσκληση Υποβολής αιτήσεων Erasmus+ 2015
Είναι πλέον διαθέσιμη στην Ιστοσελίδα του ΙΚΥ η Συμπληρωματική Ανακοίνωση της Εθνικής Μονάδας για το Erasmus+. Επίσης, μπορείτε να βρείτε και αναλυτικές οδηγίες για τις αιτήσεις βήμα- βήμα στα Ελληνικά για τη Βασική Δράση 1 για τους Τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Οδηγό του Erasmus+ (διαθέσιμος στα Ελληνικά και στα Αγγλικά). Σας υπενθυμίζουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία για τη Βασική Δράση 1/ ΚΑ1 για τους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης είναι η 4η Μαρτίου 2015 ενώ για τη Βασική Δράση 2 καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 31η Μαρτίου 2015
Εικόνα
165.062 ψηφοφόροι Φθιώτιδας αποφασίζουν για 4 βουλευτικές έδρες
Οι βουλευτικές έδρες και οι σταυροί ανά εκλογική περιφέρεια 
Νέες ρυθμίσεις του ν.4304/2014 και τροποποίηση του ν.3023/2002 σχετικά με τη χρηματοδότηση και τον έλεγχο των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και υποψηφίων. Έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τη λειτουργία της Επιτροπής Ελέγχου
Πατήστε εδώ
Πηγή: Υπουργείο Εσωτερικών-fonografos.net
Εικόνα
Άγιος Σεραφείμ: Τροχαίο με δυο τραυματίες, ο ένας σοβαρά
Το τροχαίο έγινε στις 2:30΄ το μεσημέρι στον Άγιο Σεραφείμ, όπου τραυματίστηκε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το ζευγάρι από τον Άγιο Σεραφείμ είχε πάει με το αγροτικό να μαζέψει ξύλα.
Δυστυχώς όμως ο 72χρονος οδηγός έκανε αναστροφή στη διασταύρωση του Αγίου Σεραφείμ, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με φορτηγάκι εταιρείας, που κινούταν στην παλιό δρόμο της εθνικής οδού.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο 72χρονος οδηγός και πιο ελαφρά η 68χρονη σύζυγός του.
Οι δυο τραυματίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Λαμίας, ενώ τα ακριβή αίτια του τροχαίου εξετάζει το Α.Τ. Μώλου.
Lamiareport.gr
Εικόνα
Αλεπού – Τιμή: 13 ευρώ Με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που εντάσσεται στο  Πρόγραμμα Αξιολόγησης της Αποτελεσματικότητας των Εμβολιασμών των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας και προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός δειγμάτων (αλεπούδες), οι κυνηγοί κατά τη διάρκεια αποκλειστικά της κυνηγετικής περιόδου και μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2015, δύνανται να προσκομίζουν κάποια επιπλέον δείγματα θανατωμένων αλεπούδων στις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές διενεργώντας εξόδους χωρίς τη συνοδεία των λοιπών μελών των συνεργείων δίωξης.
Οι κυνηγοί βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των οικονομικών ενισχύσεων του έτους 2015 που θα συνταχθεί προσεχώς θα δύνανται κατόπιν αίτησής τους στις τοπικές κτηνιατρικές αρχές, να παραλαμβάνουν 13 ευρώ για κάθε νεκρή αλεπού που προσκομίζουν άμεσα μετά τη θανάτωση στην τοπική κτηνιατρική αρχή.

Στο παράρτημα της απόφασης επισυνάπτεται πίνακας με τις 24 Περιφερειακές Ενότητες και τον αριθμό των αλεπούδων-δειγμάτων που πρέπει να συλλεγούν από …
Εικόνα
Αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών – Αυστηροί περιορισμοί στη χρηματοδότηση κομμάτων και υποψηφίων (εγκύκλιος)
Η απογραφή του 2011 επέφερε αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών οι οποίες θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά από φέτος.
 Συγκεκριμένα, στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα αυξηθούν οι έδρες στους παρακάτω νομούς:
Αττικής: Οι έδρες αυξάνονται από 12 σε 15
Β’ Αθηνών: Οι έδρες αυξάνονται από 42 σε 44.
Α’  Πειραιά: Οι έδρες γίνονται 6 από 5
Θεσπρωτία: Οι έδρες γίνονται 2 από 1.
Μαγνησία: Οι έδρες γίνονται 6 από 5.
Κυκλάδες: Οι έδρες γίνονται 4 από 3.

Οι νομοί στους οποίους θα μειωθούν οι έδρες είναι οι εξής:
Α’ Αθηνών: Οι βουλευτές μειώνονται από 17 γίνονται 14.
Σέρρες: Οι έδρες γίνονται 6 από 7.
Τρίκαλα: Οι έδρες γίνονται 4 από 5.
Καρδίτσα: Οι έδρες γίνονται 4 από 5.
Αχαΐα: Οι έδρες γίνοντααι 8 από 9.
Αιτωλοακαρνανία: Οι έδρες γίνονται 7 από 8.
Βοιωτία: Οι έδρες γίνονται 3 από 4.

Πόσους σταυρούς έχουν δικαίωμα να βάλουν οι ψηφοφόροι
1 σταυρός: Στις περιφέρειες από 1 έως …
Εικόνα
Στα 9.808.760 οι εκλογείς της 25ης Ιανουαρίου-Οι εκλογείς άνω των 71 ετών ξεπερνούν τα δυο εκατομμύρια(1 στους 5) Αναρτήθηκε: 16.01.2015 Συνολικά 9.808.760 πολίτες καλούνται να ψηφίσουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, εκ των οποίων οι 5.060.877 είναι γυναίκες και οι 4.747.883 άνδρες.
Όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία του ΥΠΕΣ η δυναμική του εκλογικού σώματος παραμένει σχεδόν σταθερή τα τελευταία χρόνια: 9.834.970 (το 2009), 9.850.802 (το 2012) και 9.808.760 (το 2015).
Τη μεγαλύτερη εκλογική δύναμη παρουσιάζει η Περιφέρεια Β΄ Αθηνών με 1.428.759 εκλογείς και τη μικρότερη εκλογική δύναμη εμφανίζει η Περιφέρεια Λευκάδας με 29.152 εκλογείς. Σε ό,τι αφορά τους θανάτους εκλογέων, συγκριτικά με το 2012 -οπότε είχαν διεξαχθεί οι προηγούμενες βουλευτικές εκλογές- στη χώρα σημειώθηκε μείωση κατά 26.210 εκλογείς, μεταξύ των οποίων 15. 846 λιγότερες γυναίκες και 10.361 λιγότεροι άνδρες.
Σε ό,τι αφορά τους νέους εκλογείς (αυτ…
Εικόνα
Νέα συμπληρωματική πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ στους δικαιούχους αγρότες ειδικά για τη Φθιώτιδα
Πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ νέα συμπληρωματική πληρωμή, ύψους 23 εκατ. ευρώ, για την ενιαία ενίσχυση του 2014, σε 38.864 δικαιούχους αγρότες, μετά από τον αναγκαίο έλεγχο των δηλώσεών τους.
Τα σχετικά ποσά πιστώθηκαν ήδη στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών. Τακτοποιείται, έτσι, μία εκκρεμότητα που υπήρχε.
Με τη νέα συμπληρωματική πληρωμή, το συνολικό ποσό που εισέπραξαν οι Έλληνες αγρότες, μέσα στο τελευταίο δίμηνο, για το καθεστώς ενιαίας ενίσχυσης έτους 2014, ανέρχεται σε 1,823 δισ. ευρώ.
Ειδικά για τη Φθιώτιδα, οι δικαιούχοι αγρότες είναι 1.297 και το ποσό που πιστώθηκε ανέρχεται 1,054 εκατ. ευρώ
fonografos.net
Εικόνα
Δελτίο Τύπου-Κ. Κουτσογιαννακόπουλος: «Μοιράζω το φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ και προκαλώ το κόσμο να το διαβάσει, πριν πάει στις κάλπες να ψηφίσει»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος: «Μοιράζω το φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ και προκαλώ το κόσμο να το διαβάσει, πριν πάει στις κάλπες να ψηφίσει»
«Μοιράζω το φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ και προκαλώ το κόσμο να το διαβάσει, πριν πάει στις κάλπες να ψηφίσει», δήλωσε ο υποψήφιος Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας, της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, σε συνέντευξη του σε διαδικτυακό μέσο. Ο Υπ. Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας, τόνισε ότι στη συζήτηση με τους πολίτες, πλέον κυριαρχεί «η περίσκεψη και η αναζήτηση του επιχειρήματος» και ότι ο κόσμος με αυτά που διαβάζει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «μένει εμβρόντητος».

Για το Μάιο του 2012

Στην αρχή αναφέρθηκε στο Μάιο του 2012 και στο πως έφτασε η χώρα έως εδώ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Εμείς δεν μπήκαμε από επιλογή μας το 2012 στην ιστορία, να θυμίσουμε ότι είχαμε μία υπό κατάρρευση κυβέρνηση» συμπληρώνοντας αν…
Εικόνα
ΚΕΔΕ: Επαναδραστηριοποίηση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε  την ανασυγκρότηση και επαναδραστηριοποίηση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ).
Στόχος είναι το ΙΤΑ να αποτελέσει επιστημονικό εργαλείο  στρατηγικού σχεδιασμού και τεκμηρίωσης για θέματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση αλλά και για την μετεξέλιξη του ίδιου του θεσμού.
www.dikaiologitika.gr
Εικόνα
ΥΠΕΣ: 11,7 εκατ. ευρώ στους δήμους για έργα – επενδύσεις-17.000 Ευρώ στον δήμο μας
Την κατανομή 11.728.334,00 € ευρώ στους Δήμους αποφάσισε το ΥΠΕΣ. Το ποσό αυτό προέρχεται από το λογαριασμό του Υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκώνκαι Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων» και αποδίδεται ως τακτική επιχορήγηση σε όλους τους Δήμους της Χώρας για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων.
Δείτε τη λίστα των Δήμων
Εικόνα
Το ψυχολογικό προφίλ όσων κακοποιούν τα ζώα Τι λέει η ψυχολογία για εκείνους που κακοποιούν ένα ζώο;

Οι άνθρωποι που μπορούν να κακοποιήσουν, να βασανίσουν ή/και να θανατώσουν ένα ζώο, μπορούν να είναι ή να γίνουν βίαιοι σε όλες τους τις σχέσεις.

Οι ψυχολογικές και εγκληματολογικές έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει στενή σχέση μεταξύ της κακοποίησης ζώου και της οικογενειακής βίας ή της οικογενειακής αδιαφορίας ή άλλων εγκλημάτων. Συχνά, δε, η κακοποίηση ζώων συχνά αποτελεί το πρώτο βήμα για την εκδήλωση πιθανής βίας προς ανθρώπους στο μέλλον.

Παραδείγματος χάριν, από διάφορες έρευνες προκύπτει ότι τα 2/3 των κακοποιημένων γυναικών αναφέρουν ότι ο δράστης εκτός από τις ίδιες είχε στο ιστορικό του κακοποίηση ζώου, ότι τα 2/3 ανθρώπων που είχαν κακοποιήσει ένα ζώο είχαν διαπράξει κι άλλες παραβατικές πράξεις, μεταξύ αυτών και επίθεση σε ανθρώπους.

Ποια είναι τα στοιχεία του χαρακτήρα ενός ανθρώπου κακοποιεί τα ζώα;
Συνήθως πρόκειται για άτομα που παρουσιάζουν ιδιαιτέρως χαμηλή ενσυναίσθηση, δηλα…