Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 2, 2017

Asproneri (Ασπρονέρι)Καμένα Βούρλα-Φωτογραφίες & Χαρτης περιοχής

Εικόνα
Το Ασπρονέρι (Δημοτική Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου - Δημοτική Ενότητα ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ), ανήκει στον δήμο ΜΩΛΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.
Η επίσημη ονομασία είναι “το Ασπρονέρι”. Έδρα του δήμου είναι τα Καμένα Βούρλα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Στερεάς Ελλάδας.
Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Ασπρονέρι ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Αγίου Κωνσταντίνου, του πρώην Δήμου ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του Νομού ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ.
Το Ασπρονέρι έχει υψόμετρο 29 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 38,7790944189 και γεωγραφικό μήκος 22,8128677362. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στο Ασπρονέρι θα βρείτε εδώ.
Πληροφορίες  http://buk.gr//div>

Συμμετοχή της Βιργινίας Μπακογιώργου σε Ομαδική Έκθεση ζωγραφικής

Εικόνα
Συμμετοχή της Μωλιώτισσας εικαστικού Βιργινία Μπακογιωργου,με νέα έργα της,σε Ομαδική Εκθεση Ζωγραφικής υπο την αιγίδα του Ομίλου για την Ουνέσκο Πειραιώς και Νήσων και σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης


ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΓΡΕΓΟΛΙΜΑΝΟ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΪΚΟΥ

Εικόνα

Το ναυάγιο «μεσαριά» στον Ευβοϊκό, που «αρνείται» να βουλιάξει!

Εικόνα
«Μεσαριά» έτσι μας είπε ο ψαράς που μας έδωσε την πληροφορία και είχε απόλυτο δίκιο. Εννοούσε στη μέση του Νότιου Ευβοικού κόλπου μιας και το ναυάγιο βρίσκετε στα 4.300 μέτρα από τη πιο κοντινή ακτή.
Είναι το δυσκολότερο θέμα που έχουμε καλύψει μέχρι σήμερα και χρειάστηκαν 50 λεπτά πτήσεις μέχρι να το εντοπίσουμε.
Την 1η Σεπτεμβρίου 2000 στην περιοχή Λευκαντί της Χαλκίδας κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη με το φορτηγό πλοίο Eurobulker X.
Κατά την διάρκεια φόρτωσης φορτίου τσιμέντων το πλοίο κόπηκε στα δύο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Ουκρανός ναυτικός και να τραυματιστούν άλλα τέσσερα μέλη του πληρώματος.
Οι συνέπειες από το ναυάγιο του Eurobulker X, ήταν άμεσα ορατές, αφού πετρέλαια απελευθερώθηκαν από τις δεξαμενές του και κατέκλυσαν τις γύρω ακτές, παρά την άμεση ενεργοποίηση υπηρεσιών και συνεργείων που σφράγισαν τις δεξαμενές του πλοίου.
Το φορτηγό πλοίο είχε καταπλεύσει στη Χαλκίδα στις 28 Αυγούστου, προερχόμενο από την Τουρκία και με προορισ…

Δημόσιο: Ηλεκτρονικά η διακίνηση εγγράφων από φθινόπωρο -Οι πρώτοι φορείς (λίστα)

Εικόνα
Ηλεκτρονικά και με ασφάλεια αναμένεται να διακινείται σταδιακά από το προσεχές φθινόπωρο η αλληλογραφία μεταξύ των φορέων του Δημοσίου, αλλά και να πραγματοποιείται η επικοινωνία με υπηρεσίες άλλων κρατών, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Η μείωση της γραφειοκρατίας και του χρόνου διεκπεραίωσης των υποθέσεων των πολιτών και των επιχειρήσεων από τους δημόσιους φορείς, με ενίσχυση της διαφάνειας και της ασφάλειας των συναλλαγών, αποτελεί πάγιο στόχο και σημαντικό τομέα χάραξης πολιτικής του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Σλοβενία, καθώς και με ελληνικούς φορείς, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και κατασκευαστές λογισμικού για συστήματα διαχείρισης εγγράφων στο ελληνικό Δημόσιο. Οι συνεργασίες αυτές έχουν στόχο την ανάπτυξη συστήματος ασφαλούς και πιστοποιημένης διακίνησης εγγράφωνμέσω της…

Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για άδεια ίδρυσης μονάδων υδατοκαλλιέργειας

Εικόνα
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χορήγηση, ανανέωση ή τροποποίηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας μονάδων υδατοκαλλιέργειας καθορίζονται με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία έλαβε ΦΕΚ.
Την ΚΥΑ συνυπογράφουν οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, και Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Τσιρώνης.
Σύμφωνα με την απόφαση, καθορίζονται και εξειδικεύονται τα δικαιολογητικά που υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας μονάδων υδατοκαλλιέργειας, εντατικής ή ημιεντατικής μορφής, σε υδάτινες και χερσαίες εκτάσεις, καθώς και για την ανανέωση ή τροποποίηση αυτής, σε εφαρμογή των άρθρων 21, 22 και 23 του ν. 4282/2014.
Αναλυτικά, η ΚΥΑ, όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εδώ

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας

Εικόνα
Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας, σχολείο με παρουσία ενός ολόκληρου αιώνα στην πόλη της Λαμίας, ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και είναι ισότιμο με όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας. Λύκειο και Γυμνάσιο λειτουργούν υπό ενιαία Διεύθυνση.
Στο Λύκειο λειτουργούν όλες οι Ομάδες Προσανατολισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Εκκλησιαστικών Λυκείων έχουν τη δυνατότητα να εισάγονται στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες της χώρας σε ποσοστό 10%.
Το Σχολείο διαθέτει, επίσης, οργανωμένο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, σύγχρονο εργαστήριο Πληροφορικής, πλουσιότατη δανειστική Βιβλιοθήκη για το κοινό, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, καθώς και παρεκκλήσι για τη συμμετοχή και την εξάσκηση των μαθητών στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας.
Οι μαθητές συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες και προγράμματα, όπως πολιτιστικά, αθλητικά, περιβαλλοντικής αγωγής, αγωγής υγεία…

Η 31η Πανελλήνια Συνάντηση Vespa στις Ράχες Φθιώτιδας

Εικόνα
Τα μέλη του Vespa club Lamias ετοιμάζουν πυρετωδώς την ετήσια καλοκαιρινή 31η Πανελλήνια Συνάντηση Vespas για τους φίλους Vespisti ανά την Ελλάδα που θα γίνει όπως συνηθίζεται τέλη Αυγούστου. Συγκεκριμένα η 31η Πανελλήνια καλοκαιρινή Συνάντηση Vespa θα γίνει στις 24-27 Αυγούστου στο Vespa Campus nisi στις Ράχες Φθιώτιδας. 
Οι Ράχες (Τοπική Κοινότητα Ραχών – Δημοτική Ενότητα ΕΧΙΝΑΙΩΝ), ανήκουν στον δήμο Στυλίδας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας που βρίσκεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Απέχουν 32χλμ από τη Λαμία, 263χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 242χλμ από την Αθήνα.
Θα ακολουθήσουν περισσότερες πληροφορίες τόσο για το πρόγραμμα της εκδήλωσης όσο και για τον τόπο διεξαγωγής της τις ημέρες που ακολουθούν.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, απορία, βοήθεια, συμβουλή επικοινωνήστε με τα μέλη συντονισμού:
‘Ακης: 6932992000
Κατερίνα: 6980902542

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στον Άγιο Σεραφείμ Φθιώτιδας

Εικόνα
Ο Αθλητικός Σύλλογος Αστέρας Αγίου Σεραφείμ για τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του καλοκαιριού:
”Φίλες και Φίλοι
Σε συνέχεια της πολύ καλής αγωνιστικής πορείας των τελευταίων ετών και θέλοντας να γιορτάσει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία του νομού, ο Α.Σ. Αστέρας Αγίου Σεραφείμ σκοράρει και …πολιτιστικά. 
Έπειτα από απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου, κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο θα πραγματοποιηθούν τρεις, διαφορετικού μεταξύ τους χαρακτήρα, πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες έχουν σαν στόχο να προσφέρουν σε άτομα κάθε ηλικίας στιγμές διασκέδασης, χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας στη γιορτή της ομάδας μας.”
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Το Δ.Σ. του Α.Σ. Αστήρ Αγίου Σεραφείμ
.
fonografos.net

Φαράγγι Πάντα Βρέχει, Ευρυτανία

Εικόνα
Εκεί που πάντα βρέχει! Βάλτε μαγιό και πάρτε τα βουνά!
Το Πάντα Βρέχει αποτελεί έναν από τους ομορφότερους κρυφούς παραδείσους της Ελλάδας και μιά από τις εντυπωσιακότερες περιοχές της Ευρυτανίας. Η διαδρομή μέσα στον Κρικελοπόταμο είναι απίθανη, πολλές φορές το νερό μπορεί να φτάσει και μέχρι τη μέση σας, ενώ στο εντυπωσιακό σημείο με τους καταρράκτες μπορείτε να κολυμπήσετε. Ανακαλύψτέ το, αξίζει!

Καμένα Βούρλα:Low budget προορισμός δίπλα ακριβώς στην Αθήνα !

Εικόνα
Γιατί όχι στα Καμένα Βούρλα; Χτισμένα αμφιθεατρικά στους πρόποδες του βουνού Κνημίς, τα Καμένα Βούρλα παραμένουν για τους περισσότερους άγνωστα κι ανεξερεύνητα. Αν δεν ενδώσετε σε θεραπείες περιποίησης, μπορείτε κάλλιστα να χαρείτε τα καθαρά και ήρεμα της μεγάλης παραλίας της πόλης, να δοκιμάσετε φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες ή να σκαρφαλώσετε εύκολα και γρήγορα στα κοντινά βουνά της Φθιώτιδας.

Το ομορφότερο ψαροχώρι της Ελλάδας που «επιπλέει» στο νερό! Βρίσκεται ανάμεσα στο Άκτιο και την Πρέβεζα

Εικόνα
Το πλούσιο σε βλάστηση περιβάλλον, οι ιδιαίτερες ψαρόβαρκες (πριάρια), οι κατάφυτες νησίδες, το φυσικό ανάγλυφο της περιοχής και το ήπιο κλίμα δημιουργούν μία ιδιαίτερη αίσθηση όταν κάποιος επισκέπτεται το νησί Κορωνησία που βρίσκεται στον Αμβρακικό κόλπο.
Η επιστήμη της γεωγραφίας χαρακτηρίζει τον Αμβρακικό κλειστό κόλπο καθώς επικοινωνεί με το Ιόνιο Πέλαγος μέσω ενός στενού διαύλου πλάτους μόλις 500 μέτρων, που βρίσκεται ανάμεσα στο Άκτιο και την πόλη της Πρέβεζας. Το καλύτερο σημείο για ν’ αποκτήσει κανείς μια ολοκληρωμένη εικόνα της ιδιαίτερης αυτής περιοχής της Δυτικής Ελλάδας είναι το ψαροχώρι της Κορωνησίας που προσεγγίζεται εύκολα από την πόλη της Άρτας.

Η Κορωνησία είναι ένα χωριό-νησί στον Αμβρακικό κόλπο με 167 μόνιμους κατοίκους (απογραφή 2011) και απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα από την πόλη της Άρτας. Με βάση τη νέα διοικητική διαίρεση που προβλέπει το Σχέδιο Καλλικράτης, η Κορωνησία εντάχθηκε στο Δήμο Αρταίων. Οι κάτοικοι του χωριού έχουν ως κύρια ασχολία τη…

Ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα»

Εικόνα
Γέμισε γεύσεις και μυρωδιές το πάρκο Αγ. Βαρβάρας Λαμίας
Ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης στο πάρκο της Αγ. Βαρβάρας, στη Λαμία, το Φεστιβάλ  «Κερνάμε Ελλάδα», που διοργανώνει το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων. Πρόκειται για ένα γαστρονομικό σταυροδρόμι συζητήσεων, γνώσεων και προβολής ιδιαίτερων γεύσεων, που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, με τη Λαμία να έχει το ρόλο της οικοδέσποινας, αλλά και της  Γαστρονομικής Πρωτεύουσας της χώρας φιλοξενώντας στο χώρο παραδοσιακά εδέσματα και προϊόντα όχι μόνο από τη Ρούμελη, τη Στερεά καθώς και από πολλά μέλη της Ελλάδας. Οι εκδηλώσεις, που είχαν συντονιστή τον  γ.γ. του ΕΒΕ Νίκο Ζιάκα, άρχισαν με τον αγιασμό, σε ειδικό χώρο του πάρκου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καρα’ί’σκο, τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αποστολόπουλο, ενώ κεντρικός  ομιλητής ήταν ο π…

Οι επιτυχόντες διαιτητές, βοηθοί & παρατηρητές 1ης-2ης κατηγορίας

Εικόνα
Από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοινώνονται τα ονόματα των διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας 1ης-2ης κατηγορίας που πέτυχαν στις γραπτές εξετάσεις των σεμιναρίων προεπιλογής 2017-2018. Επιτυχόντες διαιτητές 1ης & 2ης κατηγορίαςΕπιτυχόντες βοηθοί διαιτητές 1ης & 2ης κατηγορίαςΕπιτυχόντες παρατηρητές 1ης & 2ης κατηγορίας

250 χορευτές στη 1η Λοκρική Συνάντηση Παιδικών και Εφηβικών Χορευτικών Συγκροτημάτων στο Μαρτίνο

Εικόνα
Aπο την 1η Συναντηση Παιδικων και Εφηβικων Χορευτικων Συγκροτηματων του Πολιτιστικου Συλλογου " Η ΜΕΛΙΣΣΑ "στο Μαρτινο. Διακοσιοι πενηντα χορευτες απο Μαλεσινα , Λιβανατες , Αρκιτσα , Αγιο Κων/νο , Καινουριο , Καμενα Βουρλα , Αμφικλεια , Εξαρχο , Τραγανα ....και φυσικα τα δικα μας παιδια εδωσαν ενα δυναμικο παρων και συνεβαλλαν στην επιτυχια αυτου του μοναδικου πολιτιστικου γεγονοτος. Η παρουσια και συμμετοχη ολων αυτων των παιδιων σημαινει οτι, υπαρχει ελπιδα .....υπαρχει μελλον ...υπαρχουν αξιοι συνεχιστες της παραδοσης που θα παρουν την σκυταλη απο τους μεγαλυτερους για τη διασωση .διατηρηση και διαδοση της πολιτιστικης μας κληρονομιας..Πιστευουμε οτι , στη σημερινη δυσκολη εποχη οπου πολλοι κινδυνοι παραμονευουν στο καθε βημα των παιδιων και εκατομβες οι θυσιες στον συγχρονο Μινωταυρο ...τα ναρκωτικα....εκδηλωσεις οπως αυτη αποτελουν την δικη μας υγιη απαντηση στις πασης φυσεως σειρηνες που απειλουν να παρασυρουν τα παιδια στα διχτυα τους..Τα παιδια ...μεσω του χορου ...…

Καταδύσεις στα Καμένα Βούρλα.ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ υποβρύχιες φωτογραφίες από το ναυάγιο στα Λιχαδονήσια και στη Στρογγυλή(ΦΩΤΟ & VIDEOS)

Εικόνα
Καταδύσεις στα Καμένα Βούρλα
1) Ναυάγιο στα Λιχαδονήσια Η περιοχή προσφέρεται για υποβρύχιο ψάρεμα, θαλάσσια σπορ και καταδύσεις. Στη Μονολιά σώζονται ερείπια τειχών θεμέλια σπιτιών και ερείπια χριστιανικής εκκλησίας στο βυθό της θάλασσας ενώ στη Μεγάλη Στρογγυλή σώζονται λείψανα ρωμαϊκού υδραγωγείου. Βαθμός δυσκολίας Open Water Απόσταση από Άγιο Γεώργιο 3 ναυτικά μίλια, μέγιστο βάθος κατάδυσης 10 μέτρα. Η κατάδυση επικεντρώνεται σε Β«σλέπιΒ» (είδος πλοίου, κατασκευασμένο από τσιμέντο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μήκους 25 μέτρων, το οποίο βυθίστηκε μετά από βομβαρδισμό των συμμαχικών αεροσκαφών). Το πλοίο είναι καθισμένο σε αμμώδη βυθό, σε όρθια θέση και διατηρείται σε καλή κατάσταση. Γερμανικό τσιμεντόπλοιο στα Λιχαδονήσια ΕυβοίαςKostas Ladas photography
Εκατοντάδες γυμνοβράγχια(flabellina) μέσα στα υδρόζωα που καλύπτουν τα πλαϊνά του ναυαγίου

Σπόγγοι(