Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 22, 2016

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Εικόνα
Διαβάστε  τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Μαΐου 2016, 19:53

Δημόσιο: Μεταθέσεις, μετατάξεις, μισθοί και επιδόματα – Αλλάζουν όλα για τους δημοτικούς υπαλλήλους

Εικόνα
Δημόσιο: Μεταθέσεις, μετατάξεις, μισθοί και επιδόματα – Αλλάζουν όλα για τους δημοτικούς υπαλλήλους
- Τι προβλέπεται για τους υπαλλήλους που υπηρετούν σε οργανισμούς, φορείς και επιχειρήσεις που καταργούνται
- Τι θα γίνει με τις μετατάξεις, τις μεταθέσεις και τους μισθούς των υπαλλήλων
- Τι προβλέπεται για τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες Με τον τίτλο Ρύθμιση ΟΤΑ και άλλες διατάξεις το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών αλλάζει τον χάρτη για 80.000 υπαλλήλους των ΟΤΑ.
Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή, ενώ ήδη έχει τεθεί σε διαβούλευση.
Εννιά αλλαγές περιλαμβάνονται σε αυτό:
- Μετατάξεις και αποσπάσεις υπαλλήλων από και προς τους Δήμους.
- Διατήρηση της προσωπικής διαφοράς των υπαλλήλων που μετατάσσονται.
- Μεταφορά προσωπικού των προς κατάργηση ΝΠΔΔ ΔΠΙΔ και ΑΕ των ΟΤΑ στους Δήμους.
- Τοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων
- Μέσα ατομικής προστασίας δημοτικών υπαλλήλων
- Καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής…

Δωρεάν Wi-Fi αποκτούν 20 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία της χώρας

Εικόνα
Δωρεάν ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες (Wi-Fi) αποκτούν 20 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία της χώρας. Πρώτοι χώροι εφαρμογής, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Αριστείδης Μπαλτάς, επισκέφθηκε σήμερα το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου έγινε η πρώτη χρήση δωρεάν ασύρματου internet, που προσφέρει ο Όμιλος ΟΤΕ, με τον οποίο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει υπογράψει μνημόνιο χορηγίας.
Παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλη Τσαμάζ, και της Διευθύντριας του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου κ. Κατερίνας Δελαπόρτα, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία μιας εικονικής ξενάγησης.
«Είναι μια ωραία στιγμή σήμερα, γιατί η σύγχρονη τεχνολογία έρχεται να συναντήσει την κληρονομιά μας», σημείωσε ο Υπουργός και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο της δουλειάς που έχει γίνει ήδη από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και χάρη στην…

Αγροτικό μνημείο στο Μόδι

Εικόνα
Αγροτικό μνημείο στο Μόδι Γράφει ο Παναγιώτης Δημάκης, υπεύθυνος ιστορικού αρχείου Αμφικλείας-Ελατείας Το Μόδι, είναι ένα από τα χωριά, στις παρειές του Καλλιδρόμου Όρους, από τα αρχαιότερα της κοιλάδας του Κηφισού, που διατηρεί και προβάλλει και εμπράκτως την αγροτική του παράδοση, που διέσωσε, όπως και το ελληνικό του όνομα, χάρη στην αφοσίωση και προσήλωση των κατοίκων του, στην παραγωγή εξαιρετικών προϊόντων, οσπρίων και δημητριακών, της ευλογημένης και ποτισμένης με ιδρώτα και μόχθο, πατρικοδοσμένης γης.
Εξ ιδίων, οι φιλοπρόοδοι κάτοικοι, ίδρυσαν αυτό μικρό μνημείο της Αγροτιάς, στην μικρή νοικοκυρεμένη Πλατεία, τιμώντας την μακρά σειρά των κεκοιμημένων προγόνων, που αναλώθηκαν στην πραγματική, αγροτική πρωτογενή παραγωγή.  Η ευρηματική σύνθεση από το αλάθητο λαϊκό επιλεκτικό κριτήριο, του αρότρου, σφηνωμένου σε αρμοσμένους λίθους, αιχμαλωτίζει αμέσως τον θεατή.
Εύγε στο Μόδι, που παρά τα σημερινά ισχνά πολιτιστικά δεδομένα, διατηρεί ζώντα τα πατρικά του κληροδοτήματα. Επιμέλεια-Ανάρτ…

Αναρτήθηκαν τα βαθμολογικά κριτήρια για τους νέους γεωργούς

Εικόνα
Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ τα βαθμολογικά κριτήρια του υπομέτρου 6.1 «Εκκίνηση επιχείρησης από νέους γεωργούς»
ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΥΠΟΜΕΤΡΟΥ 6.1
aftodioikisi.gr

Τι δικαιολογητικά χρειάζονται για τις εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Εικόνα
Ξεκίνησαν στους περισσότερους δήμους της χώρας, στους υπολοίπους αρχίζουν εντός των επόμενων ημερών, η κατάθεση των αιτήσεων για εγγραφές νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς τους, για την περίοδο 2016-2017.
Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι:
1. Αίτηση γονέα. (Συμπληρωμένο έντυπο της υπηρεσίας)
2. Ληξιαρχική πράξη γέννησης
3. Βεβαίωση γιατρού για την καλή υγεία του παιδιού και αποτελέσματα φυματιοαντίδρασης.(το έντυπο από την υπηρεσία)
4. Βεβαίωση εργοδότη ότι και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι .
α.Για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, απαιτείται πρόσφατη βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη, καθώς και αντίγραφο μηχανογραφημένων ενσήμων του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους ή σχετική βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ή αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης ή αντίγραφο σύμβασης με τον εργοδότη.
β. Για άνεργους γονείς απαιτείται: Αντίγραφο δελτίου ανεργίας σε ισχύ, που να έχει όμως εκδοθεί πριν την ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων εγγραφών, με εξαίρεση την περίπτωση του πρόσ…

Οι 28 δημοτικές παιδικές κατασκηνώσεις που θα λειτουργήσουν φέτος

Εικόνα
Εικοσι οκτώ δημοτικές κατασκηνώσεις θα φιλοξενήσουν φέτος παιδιά δικαιούχων σύμφωνα με απόφαση που προβλέπει όλο το πλαίσιο λειτουργίας τους αλλά και τα προσόντα όλων όσων θα προσληφθούν από τους δήμους για την λειτουργία τους.
Για το έτος 2016 η οργάνωση και η λειτουργία των Παιδικών Εξοχών -Κατασκηνώσεων του Κρατικού Προγράμματος ανατίθεται στους παρακάτω Δήμους ως ακολούθως:

Διοίκηση Παιδικών Εξοχών – Κατασκηνώσεων
Κάθε Παιδική Εξοχή – Κατασκήνωση του Κρατικού Προγράμματος διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, που συγκροτείται με απόφαση του οικείου Δημάρχου, και του οποίου η σύνθεση καθορίζεται ως εξής: –    Ένας (1) υπάλληλος του οικείου Δήμου –    Ένας (1) εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας –    Ένα (1) μέλος που να διακρίνεται για την κοινωνική του δράση και προσφορά, οριζομένων μεταξύ αυτών του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Οικονομικού Συμβούλου. Ο Πρόεδρος εκπροσωπεί το Δ.Σ. στις δημόσιες και άλλες αρχές και λαμβάνει γνώση των εγγράφων, εγκυκλίων…

Το γάλα… μετατρέπεται σε χρήμα – Τι αλλαγές έρχονται στα ΜΑΠ

Εικόνα
Σε χρήμα θα λάβουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και το γάλα που τους οφείλεται από προηγούμενα έτη. Αυτό προβλέπει το άρθρο 36 στο προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ που έχει δώσει για διαβούλευση στους δημάρχους ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής (δείτε ολόκληρο το έγγραφο του νομοσχεδίου ΕΔΩ).
Η τιμή θα προκύπτει από τον διαγωνισμό που είχε λάβει χώρα για την προμήθεια των ίδιων ειδών και τα χρήματα θα αποδίδονται στους εργαζόμενους με τις εξής προϋποθέσεις:
α. Να αναγνωρίζεται η οφειλή προς τον εργαζόμενο από τον οικείο ΟΤΑ.
β. Να υπάρχουν οι αντίστοιχοι κωδικοί και πιστώσεις στους προϋπολογισμούς των ΟΤΑ των
ετών καταβολής.
γ. Να μπορεί να πραγματοποιηθεί η καταβολή τους, έως και σε τριάντα έξι (36) μηνιαίες
δόσεις.
«Οι δικαιούχοι, οι οφειλές, ο αριθμός των δόσεων καθώς και οποιαδήποτε άλλη σχετική
λεπτομέρεια, καθορίζονται με απόφαση του οικείου Δημοτικού ή Διοικητικού Συμβουλίου
κάθε ΟΤΑ, …

H μικτή χορωδία Μώλου στο χορωδιακο Φεστιβάλ Θήβας

Εικόνα
Σήμερα 28-5-2016 με τη μικτή χορωδία του Μώλου θα παρουσιάσουμε τις Αλησμόνητες πατρίδες και όχι μόνο στο χορωδιακό Φέστιβάλ Θήβας
Antonis Mpalis

Εργο πνοης για Αγιο Κωνσταντινο -Καμενα Βουρλα --Δημοπρατειται τον Ιουλιο το παραπλευρο δικτυο

Εικόνα
Ενα απο τα πιο σημαντικά εργα της τελευταίας δεκαετίας που θα βοηθήσει την τουριστικά ανάπτυξη στην περιοχή δημοπρατείται στο Δήμο Μώλου-Αγίου Κωνσταντινου . Πρόκειται για την ανακατασκευή της παραλιακής οδού στον Αγιο Κωνσταντίνο ,εργο που ηταν χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας μετά την ολοκλήρωση του κλειστού αυτοκινητόδρομου . Το εργο χρηματοδοτείται απο πιστώσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και θα δημοπρατηθει στις 12 Ιουλίου του 2016 . Η εργολαβία περιλαμβάνει και ολα τα αντιπλημμυρικά και αποστραγγιστικά εργα που αναμένεται να δώσουν οριστική λύση στα συχνά πλημμυρικά φαινόμενα που επλητταν την περιοχή .Στα πλαίσια της εργολαβιας προβλέπεται καιη διαμόρφωση νέου κόμβου στα Καμένα Βούρλα πουδεν υπήρχε μέχρι σήμερα . ''Η Δημοτική αρχή απαντά με εργα και οχι με λόγια '' δηλώνει στο ''ΛΤ'' ο Δήμαρχος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου Γιάννης Συκιώτης τονίζοντας οτι πρόκειται για ενα εγο πνοής για ολόκληρη την παραλιακή ζώνη των Καμένω…

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ “GALINI WELLNESS SPA & RESORT”

Εικόνα
Το ξενοδοχείο “Galini Wellness Spa & Resort” βρίσκεται Γερασίμου Βασιλειάδη 5, στα Καμένα Βούρλα. Στους πρόποδες του όρους Κνημίς και με θέα στον όμορφο κόλπο του Μαλιακού, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τους ιστορικούς και θρησκευτικούς τόπους της Φθιώτιδας. Το ξενοδοχείο “Galini” χτίστηκε το 1964 με πρωτοβουλία του ξενοδοχειακού-τουριστικού ομίλου “Αστέρα”, ο οποίος ανέλαβε δράση με 40 δωμάτια, αναβαθμίζοντας σημαντικά την αναπτυσσόμενη τότε περιοχή των Καμένων Βούρλων. Στη δεύτερη φάση του, το 1974, η “Galini” επεκτάθηκε διαθέτοντας συνολικά 115 δωμάτια, με κοσμοσυρροή από Έλληνες μέχρι και Άραβες πρίγκηπες. Το 1999 το ξενοδοχείο “Galini” περνά στην τρίτη φάση του. Τη διαχείρισή του αναλαμβάνει ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Μήτσης και γίνεται ένα από τα 20 πολυτελέστατα ελληνικά ξενοδοχεία του τουριστικού ομίλου “MITSIS” σε όλη την Ελλάδα. Η “Galini” ανακατασκευάζεται, επεκτείνεται, ανακαινίζεται και ανανεώνεται ριζικά. Μέσα σε πέντε χρόνια, μέχρι το 2004, το ξ…

Αυτή είναι η συμμορία με 16 Αλβανούς και έναν Έλληνα Χτυπούσαν, βασάνιζαν και λήστευαν ηλικιωμένους

Εικόνα
Στη δημοσιότητα έδωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των σκληρών ποινικών αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι φέρονται να υιοθετούν ακραία εθνικιστική ιδεολογία υπέρ της «Μεγάλης Αλβανίας».
Πρόκειται για μία συμμορία 16 Αλβανών και ένός Έλληνα , οι οποίοι κατηγορούνται για αιματηρές ληστείες σε σπίτια, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και μία επίθεση κατά 84χρονης που άφησε την τελευταία της πνοή από τα χτυπήματά τους.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν τα προφίλ ορισμένων εκ των δραστών στο Facebook, όπου διαπιστώθηκε ότι κάποιοι από  αυτούς αναρτούσαν εθνικιστικά σύμβολα υπέρ της «Μεγάλης Αλβανίας», όπως και φωτογραφίες από όπλα.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος δεκαέξι (16) αλλοδαπών και ενός (1) ημεδαπού, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ένοπλες ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε οικ…