Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 13, 2014
Εικόνα
Εφορίες: 4.000 κατασχετήρια ανά ημέρα
Σε οικονομικό αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αδυνατούν όχι μόνο να πληρώσουν τις οφειλές τους αλλά ακόμα και να ενταχθούν σε ρυθμίσεις.

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής «όμηροι» της Εφορίας είναι 2,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι καθώς οι οφειλές προς το Δημόσιο αυξάνονται μήνα με τον μήνα με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Ηλεκτρονική «επιδρομή» στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων που χρωστούν στο Δημόσιο έχουν εξαπολύσει τους τελευταίους μήνες οι εφορίες, με αποτέλεσμα να εκδίδονται ακόμη και 4.000 κατασχετήρια ανά ημέρα.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικά τα στοιχεία που δείχνουν την έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο. Πάνω από 6 δισ. ευρώ δεν πληρώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους και οι ληξιπρόθεσμες συνολικά είναι πάνω από τα 67 δισ. ευρώ. Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014, 21:16
Εικόνα
Η μουσική βοηθά στην βιολογική ανάπτυξη των νεογνών
Οι μουσικές εμπειρίες αναλύονται από τον εγκέφαλο παρουσιάζοντας μια πολυτροπική προσέγγιση, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν τη διεργασία το ακουστικό, το οπτικό, το …γνωσιακό, το συναισθηματικό και κινητικό σύστημα. Αυτή η προσέγγιση ξεκινάει από πολύ νωρίς στη ζωή μας και αποτυπώνεται σε όλες τις εκφάνσεις της προσωπικής και κοινωνικής δράσης μας όντας ακόμη μωρά.
Σκεφτείτε απλά το πώς η μουσική επηρεάζει εσάς προσωπικά – πώς δηλαδή μία γρήγορη μελωδία ή ένα ισχυρό ‘beat” σας βοηθάει να ανεβάσετε τους προσωπικούς σας παραγωγικούς ρυθμούς. Ή ακόμη και το πώς μία ήσυχη μελωδία σας βοηθάει να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε. Ένα μωρό δεν διαφέρει σε τίποτα σε σύγκριση με εσάς σε αυτό το σημείο, αφου όλοι μας από πολύ μικροί αρχίζουμε αποδεδειγμένα να έχουμε μια άμεση βιολογική και συναισθηματική σχέση με τη μουσική.
Καταρχήν, θα πρέπει να αναφερθεί ότι το νανουρίσμα και κάθε είδους μουσική αλληλεπίδραση στην πρώιμη βρεφική ηλι…
Εικόνα
Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων .

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


TO BHMA THΣ KYΡΙΑΚΗΣ


REAL NEWS

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑESPRESSO ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΤΟ ΧΩΝΙ


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ
Εικόνα
Βρείτε δουλειά στο εξωτερικό με προσόν… την ελληνική γλώσσα!
Ανθρώπους όλων των ειδικοτήτων και όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων που να μιλούν Ελληνικά ζητούν πολλές διεθνείς εταιρείες.
Οι εταιρείες αυτές του εξωτερικού αναζητούν να προσλάβουν Έλληνες γιατρούς, μηχανικούς, προγραμματιστές, αναλυτές, στελέχη εξυπηρέτησης πελατών και άτομα για τη φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων. Βασική προϋπόθεση για όλες τις θέσεις είναι η γνώση ελληνικών και η κατοχή των εκάστοτε τυπικών προσόντων.
Όσοι Έλληνες ή ελληνόφωνοι επιθυμούν να ξεκινήσουν μια νέα καριέρα στο εξωτερικό, μπορούν να αναζητήσουν στις εξειδικευμένες αγγελίες τη θέση που τους ενδιαφέρει σε Ευρώπη, Αμερική, Καναδά, Κίνα και Αυστραλία!
Για να δείτε τις συγκεκριμένες αγγελίες, επισκεφθείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες:
http://hireagreek.com/?job_listing#open http://www.greekamericancareers.com/ http://www.careerjet.com/greek-jobs.html http://australia.trovit.com/jobs/greek-speaking-jobs http://www.indeed.co.uk/Greek-Speaking-jobs http…
Τι αλλάζει σε μετρό, λεωφορεία, ΚΤΕΛ και τρόλεϊ Τη συνεργασία μεταξύ ΟΑΣΑ και ΚΤΕΛ προκειμένου να μην επιβαρύνεται το κέντρο της Αθήνας από την είσοδο τόσο των μέσων μαζικής μεταφοράς όσο και όλων των υπεραστικών λεωφορείων προτείνει μελέτη του υπουργείου Υποδομών.

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του υπουργείου και του ΟΑΣΑ δίνει τις βασικές αρχές που πρέπει να υλοποιηθούν από τον Οργανισμό αλλά και από την νέα Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών (ΡΑΕΜ) που συστήθηκε σε σώμα ώστε να μπει τάξη στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αναμένεται τέσσερις ή πέντε μεγάλοι σταθμοί, του μετρό, οι οποίοι θα έχουν χώρους στάθμευσης και άνετη προσέλευση των επιβατών, να μετατραπούν σε «κυκλοφοριακούς κόμβους» και να αλλάζουν τα σημερινά δεδομένα στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Στο τραπέζι του διαλόγου θα εξεταστεί σειρά προτάσεων και εισηγήσεων ομάδων εργασίας αλλά και φορέων.

Στο πλαίσιο αυτό γίνεται λόγος για ένταξη των ΚΤΕΛ Αττικής στο σύστημα αστικών συγ…
Εικόνα
Αυτός είναι ο 35χρονος Γιώργος Πετρακάκος που ψάχνει η αστυνομία για συνεργό του Μαζιώτη στα Καμένα Βούρλα (ΦΩΤΟ)

Αυτοί είναι οι συνεργοί του Μαζιώτη σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. 

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία φωτογραφίες από ληστείες και στοιχεία ταυτότητας του Νίκου Μαζιώτη, του συντρόφου του Γιώργου Πετρακάκου, καθώς και τεσσάρων ακόμα συνεργών τους.

Στοιχεία ταυτότητας του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, γεν. 08-05-1979 στην Αγία Παρασκευή Αττικής, ο οποίος διώκεται με το υπ. αριθμ. 6/14 από 17-07-2014 Ένταλμα Σύλληψης του 27ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών. Εννέα (9) φωτογραφίες του, από τις οποίες οι τέσσερις (4) πρώτες προέρχονται από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας, την 20-12-2012, οι τέσσερις (4) επόμενες από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα, την 25-07-2013 και η τελευταία από το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας που είχε εκδοθεί το 2007. Επιπλέον δημοσιοποιούνται: …
Εικόνα
Επτά τρόποι για να ποτίζονται τα φυτά σας όσο θα λείπετε διακοπές
Ξενοδοχείο κλείσατε, βαλίτσα φτιάξατε, η παρέα σας είναι πανέτοιμη για διακοπές. Με τα φυτά σας όμως, τι θα γίνει; Θα τα αφήσετε στο έλεός τους και επιστρέφοντας από τις διακοπές θα τα βρείτε ξερά και μαραμένα; Κρίμα είναι…
Υπάρχουν επτά λύσεις με τις οποίες μπορείτε να τα ποτίζετε και να τα διατηρείτε φρέσκα και δροσερά όσο θα λείπετε για διακοπές:
Σφαίρες νερού
Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τρόπους να ποτίσετε τα φυτά σας όταν είστε μακριά από το σπίτι είναι να χρησιμοποιείτε σφαίρες νερού. Είναι σφαίρες φτιαγμένες από φυσητό γυαλί ή πλαστικό που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα κηπουρικής. Μια σφαίρα νερού αποτελείται από ένα στέρεο σωλήνα και μια στρογγυλή βάση που περιέχει νερό. Χρησιμοποιήστε μια σφαίρα νερού με μια μεγαλύτερη φούσκα για να διατηρήσετε τα φυτά σας φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα.
Βρεγμένη πετσέτα
Τοποθετώντας μια νοτισμένη/υγρή πετσέτα κάτω από την τρύπα αποστράγγισης της γλάστρας θα κ…
Εικόνα
Το Δημόσιο συρρικνώνεται -80.000 λιγότεροι υπάλληλοι κάθε χρόνο, ποια υπουργεία έχουν τους περισσότερους
Το χαώδες ελληνικό Δημόσιο δεν αποτελεί ακόμη παρελθόν, αλλά την τελευταία τετραετία παρουσιάζει σταθερές τάσεις συρρίκνωσης. Είναι η περίοδος που οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κατά 80.000 λιγότεροι κάθε χρόνο.
Παράλληλα βέβαια συρρικνώνεται και το μισθολογικό κόστος. Σύμφωνα με τα επίσημα συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης- τα οποία επικαλείται η «Καθημερινή» σε σχετικό δημοσίευμα- από το 2009 μέχρι το 2013 σημειώνεται μείωση περίπου κατά 80.000 υπαλλήλους ετησίως. Το 2009 περίπου ένα εκατομμύριο Ελληνες (952.625 για την ακρίβεια) εργάζονταν σε όλο το φάσμα του Δημοσίου. Τέσσερα χρόνια αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2013 οι δημόσιοι υπάλληλοι -μόνιμοι και έκτακτοι- που απασχολούνται στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, είναι 675.530.
Συνολικά την τετραετία 2009-2013 το προσωπικό μειώθηκε κατά 267.095 υπαλλήλους, ενώ ανάλογ…
Εικόνα
Το πατρικό σπίτι των γονιών του Νίκου Μαζιώτη ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τον Άγιο Κωσταντίνο,ερέυνησαν χθες οι άντρες της αντιτρομοκρατικής, ενώ οι έρευνες επεκτάθηκαν και σε ένα ή δύο  διαμερίσματα έξω από το  κέντρο  του οικισμού.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα τελείωσε η έρευνα ανδρών της αντιτρομοκρατικής στον Άγιο Κωνσταντίνο που από  νωρίς το  πρωί με πλήρη μυστικότητα ερεύνησαν το πατρικό σπίτι των γονιών του Νίκου Μαζιώτη ο οποίος έλκει την καταγωγή του από εκεί ενώ οι έρευνες επεκτάθηκαν και σε ένα ή δύο  διαμερίσματα έξω από το  κέντρο  του οικισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 αρχικά ακούστηκε πως έγιναν και δύο προσαγωγές αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από καμιά πηγή. Άλλη ομάδα της αντιτρομοκρατικής αναφέρουν ανεξάρτητες πηγές πρέπει να έκανε  έρευνα και σε διαμέρισμα των Καμένων Βούρλων αλλά περίοικοι που αντιλήφθηκαν τις ασυνήθιστες κινήσεις, δεν  βεβαιώνουν αν υπήρχαν μέσα  άνθρωποι ή αν έγιναν  προσαγωγές ή και συλλήψεις. Νεώτερη πληροφορία από…
Εικόνα
Πόσοι Καθηγητές αποχώρησαν τα δυο τελευταία χρόνια - Ποιες ειδικότητες αποψιλώνονται

Το 50,5% εξ αυτών να είναι φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί

Από την 1-1-2013 έως και τις 31-8-2014 αποχώρησαν συνολικά 7.216 εκπαιδευτικοί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με το 50,5% εξ αυτών να είναι φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί. Από τη σύγκριση των στοιχείων, ωστόσο, συνάγεται ότι το 2013 αποχώρησαν περισσότεροι καθηγητές από το 2014.


Αποχωρήσεις Εκπαιδευτικών
ΚΛΑΔΟΣ 1-1-2013 ΕΩΣ 31-12-2013 1-1-2014 ΕΩΣ 31-8-2014
ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ 1.045 851
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ 624 495
ΦΥΣΙΚΟΙ 348 246
ΛΟΙΠΟΙ ΚΛΑΔΟΙ 1.973 1.634

ΣΥΝΟΛΟ …
Εικόνα
Εισαγωγή αθλητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου θα κατατεθούν ταχυδρομικώς οι αιτήσεις Από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου θα καταθέσουν οι υποψήφιοι με αθλητικές διακρίσεις, όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 34 του Ν.2725/1999, τα δικαιολογητικά τους για να εισαχθούν σε σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση τμήματος των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. Τα δικαιολογητικά θα κατατεθούν ταχυδρομικώς.Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση του κ. Δερμεντζόπουλου τα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα: α) Αίτηση για συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής αθλητών για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ειδικά οι αθλητές με διάκριση του πρώτου εδαφίου της παρ. 8 του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999 στην αίτησή τους δηλώνουν και το τμήμα ή την εισαγωγική κατεύθυνση τμήματος των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. που επιθυμούν να εισαχθούν, ενώ οι αθλητές με διάκριση του τρίτου εδαφίου της παρ. 8 του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999 που επιθυμούν να εισαχθούν σε Τ.Ε.Φ.Α.Α. δηλώνουν σε αυτήν το Τ.Ε.Φ.Α.Α. στο οποίο επιθυμούν να …
Εικόνα
Σταματήστε να δουλεύετε και κάντε διακοπές Το να έχεις τη δικιά σου δουλειά έχει τα θετικά του. Μπορείς να λείψεις όποτε θες χωρίς να χρειάζεται να πάρεις την άδεια του αφεντικού σου... Παρ’ όλα αυτά, έρευνες έδειξαν πως όλο και περισσότεροι νέοι επιχειρηματίες δεν παίρνουν άδεια.
Σύμφωνα με έρευνα του Staples, οι περισσότεροι επιχειρηματίες «φοβούνται» να λείψουν από το πόστο τους καθώς πολλοί από αυτούς έχουν δηλώσει προβλήματα κατά τη διάρκεια της απουσίας τους, αλλά και επειδή δεν μπορούν να «βγάλουν» από το μυαλό τους τη δουλειά. 

Άλλοι λόγοι είναι επίσης για να κρατήσουν χαμηλά τα έξοδα και για να διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα τη παραγωγικότητα.

Ο Peter Handal, CEO της εταιρείας Dale Carnegie, δίνει τα δικά του tips για τις διακοπές και τη σημασία τους.

Προσπαθήστε να λείψετε για μια εβδομάδα

Οι 7 ημέρες είναι ο ιδανικός χρόνος για να ξεκουραστείτε αλλά και να μπορέσετε να επανέλθετε πιο ομαλά στην δουλειά σας μετά το πέρας των διακοπών.

Μην ελέγχετε τα email σας

Είστε διακο…
Εικόνα
Σε εξέλιξη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στα Καμένα Βούρλα
Σε εξέλιξη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στα Καμένα Βούρλα
 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες συνεχίζεται και σήμερα η έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι των Καμένων Βούρλων, που "επισκέφτηκαν" χθες το απόγευμα και στο οποίο φέρεται να διαμένουν δυο γυναίκες.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποια είναι η σχέση τους με τον 35χρονο συνεργό του Μαζιώτη που αναζητά η αστυνομία ή αν τελικά το συγκεκριμένο σπίτι συνδέεται με τον Μαζιώτη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Lamiareport, από το πρωί οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής κάνουν φύλλο και φτερό το συγκεκριμένο σπίτι και ότι δεν πρόκειται για διαμέρισμα αλλά για μονοκατοικία.
Το πιθανότερο είναι το συγκεκριμένο σπίτι να συνδέεται με τον 35χρονο Γ.Π, για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, αφου όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, συμμετείχε στις ληστείες που είχαν διαπραχθεί σε υποκαταστήματα τραπεζών, στις 20 Δεκεμβρίου του 2012 σ…
Εικόνα
Στην περιοχή των Καμένων Βούρλων το διαμέρισμα του συνεργού του Νίκου Μαζιώτη;


Τι κρύβει το διαμέρισμα που ερευνά η αστυνομία στην περιοχή Καμένων Βούρλων;


Σε πλήρη εξέλιξη είναι επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε διάφορες περιοχές όπου γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό 35χρονου, ο οποίος φέρεται να είναι συνεργάτης και συνεργός του Μαζιώτη σε διάφορες ληστείες.

Στη Φθιώτιδα οι έρευνες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, εστιάζονται σε διαμέρισμα στην περιοχή των Καμένων Βούρλων, το οποίο χθες το απόγευμα "επισκέφθηκε" η Αντιτρομοκρατική, όπου σύμφωνα με πληροφορίες βρήκε ως ενοίκους δυο γυναίκες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποια είναι η σχέση τους με τον 35χρονο και αν τελικά το συγκεκριμένο διαμέρισμα συνδέεται με τον 35χρονο και τον Μαζιώτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής κάνουν φύλλο και φτερό το συγκεκριμένο σπίτι στα Καμένα Βούρλα.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για τον 35χρονο Γ.Π, για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης…