Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 18, 2016

Ένας μαθηματικός για το ΔΥΕΠ Θερμοπυλών

Εικόνα
Τις προσλήψεις 44 αναπληρωτών εκπαιδευτικών πλήρους και μειωμένου ωραρίου για απασχόληση στις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ) του τρέχοντος σχολικού έτους, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Συγκεκριμένα πρόκειται για εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων, ΠΕ02-Φιλολόγων, ΠΕ03-Μαθηματικών, ΠΕ06 – Αγγλικής Γλώσσας, ΠΕ08 – Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής, ΠΕ19-20-Πληροφορικής και  ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών για απασχόληση σε Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ).
Από αυτούς οι 13 είναι στη Δευτεροβάθμια εκ των οποίων ένας μαθηματικός μειωμένου ωραρίου είναι για το ΔΥΕΠ των Θερμοπυλών.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας   την   9η Ιανουαρίου 2017, όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε ΔΥΕΠ μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
efthia.gr

Xριστουγεννιάτικη ανάσα στους αγρότες από την εξισωτική

Εικόνα
Καταβλήθηκε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η πληρωμή του Μέτρου 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 για τις αιτήσεις του ΟΣΔΕ 2016.
Το πόσο που καταβλήθηκε συνολικά και για τα δύο υπομέτρα του Μέτρου 13 ανέρχεται σε 223,7 εκ. ευρώ και αφορά 328.021 δικαιούχους.
Ειδικότερα, για το Υπομέτρο 13.1 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε ορεινές περιοχές» καταβλήθηκε το ποσό των 143,9 εκ. ευρώ σε 206.812 δικαιούχους ενώ για το Υπομέτρο 13.2 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς εκτός των ορεινών» καταβλήθηκε το ποσό των 79,8 εκ. ευρώ σε 166.921 δικαιούχους.
Το ποσό που καταβάλλεται αφορά στο 100% της δικαιούμενης ενίσχυσης, όπως είχε ανακοινωθεί.
Για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις πληρωμές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους φορείς υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης, στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ (21…

Απολύσεις στην Εθνική Τράπεζα: 1.200 εργαζόμενοι σε εθελούσια έξοδο

Εικόνα
Ετήσια εξοικονόμηση δαπανών περίπου 60 εκατ. ευρώ θα φέρει στην Εθνική η αποχώρηση περίπου 1.200 εργαζομένων από την τράπεζα και κάποιες εν Ελλάδι θυγατρικές της, όπως υπολογίζει η ίδια η Τράπεζα.

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ολοκληρώθηκε χθες, χωρίς προς το παρόν να υπάρχει σχεδιασμός για χορήγηση παράτασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις εργαζομένων στην τράπεζα ξεπέρασαν τις 1.100, ενώ σήμερα αναμένονται και τα στοιχεία από θυγατρικές που ήταν στο πρόγραμμα (Χρηματιστηριακή κ.ά.).
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο τελικός αριθμός όσων κάνουν χρήση του προγράμματος θα διαμορφωθεί στα 1.200 άτομα, επίδοση εντός του στόχου για αποχώρηση 1.000 με 1.300 εργαζομένων.

Το κόστος αποχώρησης καλύπτεται πλήρως από την πρόβλεψη των 118 εκατ. ευρώ που σχημάτισε στο δ΄ τρίμηνο του 2015 η Εθνική, ενώ το ετήσιο όφελος από την εξοικονόμηση δαπανών μισθοδοσίας θα ανέλθει σε περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Με την αποχώρηση 1.200 ατόμων, η Εθνική είναι πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου που έχει το …

Ξεκινά η αξιολόγηση στο Δημόσιο - Τι θα περιεχει το σχετικό έντυπο

Στην υπογραφή της υπ’ αριθμ ΔΙΔΑΔ/Φ.32.14/750/οικ.30360/22-12-2016 υπουργικής απόφασης για τη μορφή και το περιεχόμενο των Εντύπων Έκθεσης Αξιολόγησης των υπαλλήλων, κατ’ εξουσιοδότηση των διατάξεων του Άρθρου 16 παρ. 5 του Ν. 4369/16, προχώρησε η αρμόδια υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Στην Υπουργική Απόφαση ορίζονται οι προδιαγραφές των εντύπων, τα κριτήρια πάνω στα οποία γίνεται η αξιολόγηση, τα πεδία που συμπληρώνονται και κάθε άλλη συναφής λεπτομέρεια που είναι απαραίτητη για τη ρύθμιση των ζητημάτων της αξιολόγησης.
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του του ΥΠΔΑ, «με την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης υλοποιούνται οι προϋποθέσεις για την αντικειμενική και διαφανή αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δημοσίου, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις του Ν. 4369/2016».

-Η αξιολόγηση των προϊσταμένων οργανικών μονάδων, οι οποίοι υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 14 του ν. 4369/2016 πραγματοποιείται στο έντυπο Α΄.

Στην πρώτη σελίδα του εντύπου …

Πόσες αγορές με κάρτα πρέπει να κάνετε για το αφορολόγητο

“Η διασύνδεση του δικαιώματος έκπτωσης φόρου με την υποχρέωση εξόφλησης βασικών καταναλωτικών δαπανών με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής καθώς και ορισμένα άλλα «κίνητρα» για την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής περιλαμβάνονται στις διατάξεις του νέου νόμου(Ν.4446/2016), ο οποίος ψηφίστηκε από τη Βουλή, στις 21 Δεκεμβρίου.

Ποσοστά από 10% έως και 18,75% του ετησίου εισοδήματός τους θα πρέπει πλέον να καλύπτουν με δαπάνες εξοφληθείσες με πλαστικό χρήμα ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες προκειμένου να παραμείνουν δικαιούχοι των εκπτώσεων φόρου των 1.900 έως 2.100 ευρώ που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.
Αν δεν καταφέρνουν να καλύπτουν τα ποσοστά αυτά θα καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρο 22% επί του ακάλυπτου ποσού. Οι υποχρεώσεις τους αυτές ισχύουν από την 1η-1-2017.

Οι διατάξεις αυτές προσθέτουν νέες φορολογικές και… γραφειοκρατικές υποχρεώσεις σε 4.…

Όλες οι αλλαγές στις συντάξεις χηρείας (Παραδείγματα)

Εικόνα
Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση σύνταξης, λόγω θανάτου, στα δικαιούχα μέλη, καθώς και τα δικαιώματα του αντισυμβαλλομένου σε σύμφωνο συμβίωσης, με βάση το νέο ασφαλιστικό νόμο, περιγράφονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.
Συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο ρυθμίζονται οι προϋποθέσεις χορήγησης σύνταξης, λόγω θανάτου, στα δικαιοδόχα μέλη συνταξιούχου ή ασφαλισμένου, εφόσον ο θάνατος επήλθε από 13.05.2016 και εφεξής, εισάγοντας ενιαίες αρχές και κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους, ανεξαρτήτως ασφαλιστικού φορέα προέλευσης. Καταργείται, επομένως, από την ως άνω ημερομηνία κάθε άλλη καταστατική ή γενική διάταξη που ρυθμίζει το θέμα διαφορετικά για θανάτους, μετά την ισχύ του νέου ασφαλιστικού νόμου (ν. 4387/2016).
Επισημαίνεται ότι, προκειμένου να χορηγηθεί σύνταξη, λόγω θανάτου, στα δικαιοδόχα μέλη σε περίπτωση θανάτου ασφαλισμένου, ο θανών θα πρέπει κατά το θάνατο ν…

Ο Όμιλος Παράδοσης-Λαογραφίας Καμένων Βούρλων τραγουδαει τα κάλαντα των Χριστουγέννων

Εικόνα
Όμιλος Παράδοσης-Λαογραφίας Καμένων Βούρλων
Αύριο το απόγευμα στις 5 η ώρα θα τραγουδήσουμε κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια στους δρόμους των Καμένων Βούρλων, ξεκινώντας από το super market Γαλαξίας , κάνοντας στάση στις 6 η ώρα στο ξενοδοχείο Γαλήνη και καταλήγοντας στα Πλατανέικα .Όσοι θέλουν να αισθανθούν μια ξεχωριστή παραμονή Χριστουγέννων ας έρθουν μαζί μας ανεξαρτήτως ηλικίας. Φαναράκια,τρίγωνα και άλλα μουσικά όργανα ευχαρίστως δεκτά.

Πρόσκληση για Δημοτικό Συμβούλιο 29/12/2016

Εικόνα
Πέμπτη, 29 Δεκέμβριος, 2016 - 14:00 Είδος Επιτροπής:  Αριθμός Πρακτικού ΘΕΜΑ:«Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου»      (Άρθρο 67 Ν.3852/10)

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου,  στις 29 Δεκεμβρίου 2016,  ημέρα Πέμπτη  και ώρα 14.00 μ.μ., για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.


Η Πρόεδρος του Δημοτικού ΣυμβουλίουΚουκούλη Ευαγγελίου Γεωργία

Οι Ευχές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ”Νεανικό Παλμό” Καμένων Βούρλων

Εικόνα

«Άστεγος για μια μέρα» Μπορείς ΤΩΡΑ να προσφέρεις κι εσύ ΦΩΤΟ)

Εικόνα
Ο Θανάσης, ο Χρήστος και ο Γιάννης θα σε περιμένουν μέχρι αύριο (Σάββατο) το πρωί στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία.
Για 4η χρονιά συνεχίζεται η εθελοντική δράση «Άστεγος για μια μέρα», με σκοπό να συγκεντρωθούν τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα, ενισχύοντας άστεγους και ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες για την περίοδο των εορτών!
Από νωρίς σήμερα το πρωί ο Θανάσης Θεοδώρου, ο Χρήστος Σολόπουλος και ο Γιάννης Κούτσικος είναι στην πλατεία Πάρκου και θα παραμείνουν εκεί για ένα 24ωρο, ακόμη και την παγωμένη νύχτα στο παγκάκι, περιμένοντας όλους εμάς να προσφέρουμε ότι μπορεί ο καθένας.
lamiareport.gr

Δείτε φωτογραφίες:

Επίσκεψη του Βουλευτή Γ.Σαρακιώτη στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Λαμίας

Εικόνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: «Επίσκεψη του Βουλευτή Γιάννη Σαρακιώτη στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Λαμίας»

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης παρευρέθηκε στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Λαμίας, όπου και αντάλλαξε ευχές με τα παιδιά και τους εργαζόμενους της δομής εν όψει των εορταστικών ημερών. Ο ίδιος, συνοδεία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Θεόδωρου Δημόπουλου και των στελεχών, επισκέφθηκε τους χώρους και τις λοιπές εγκαταστάσεις, ερχόμενος σε επαφή τόσο με τα παιδιά, όσο και με το προσωπικό, επιδεικνύοντας το ενδιαφέρον του για τον τρόπο λειτουργίας του Παραρτήματος και γενικότερα τη φύση των παρεχομένων υπηρεσιών.
Στο περιθώριο της επίσκεψης, ο Γιάννης Σαρακιώτης υπογράμμισε: «Οι δυσχέρειες και τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα, δεν πρέπει να μας κάνουν να ξεχνάμε τα ζητήματα κοινωνικής προστασίας και παροχών υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας. Δομές, όπως το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Λαμίας, πρέπει να υποστηρίζονται και ν…

Έτοιμος ο κόμβος της Ξηριώτισσας

Εικόνα
Στις 12 το μεσημέρι παραδίδεται στην κυκλοφορία Ένα έργο που αναμένεται να δώσει λύση στα κυκλοφοριακά προβλήματα του Περιφερειακού της Λαμίας, παραδίδεται στην κυκλοφορία το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου 2016. Πρόκειται για τον κόμβο της Ξηριώτισσας ο οποίος στις 12 το μεσημέρι θα παραδοθεί στην κυκλοφορία με τη νέα του μορφή παρουσία του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και του Αντιπεριφερειάρχη Ευθύμιου Καραΐσκου. Σύμφωνα με τα όσα είχαν παρουσιαστεί τον περασμένο Ιούλιο, θα υπάρχει απευθείας υπόγεια σύνδεση Αθήνας – Δομοκού – Καρδίτσας – Τρίκαλα και το αντίστροφο, προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις για τους διερχόμενους οδηγούς, ενώ η υπέργεια διαδρομή θα διευκολύνει όσους θέλουν να αλλάξουν διεύθυνση και φυσικά την άμεση σύνδεση Λαμίας – Στυλίδα. Το περασμένο διάστημα έγινε ένας πραγματικός αγώνας δρόμου προκειμένου το δύσκολο αυτό έργο να παραδοθεί άρτιο και πριν την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα και με την τελευταία μικρή παράταση που είχε ζητηθεί. Σύμφωνα με τ…

2o ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΩΛΟΥ

Εικόνα

Ένδικα μέσα: Διευκρινίσεις υπουργείου Εσωτερικών για τις μονιμοποιήσεις χιλιάδων συμβασιούχων

Εικόνα
Πλήρη ελευθερία στους ΟΤΑ για την άσκηση ή μη ένδικων μέσων σε περιπτώσεις εργατικών διαφορών, καθώς αίρεται η υποχρεωτικότητα άσκησης έφεσης σε πρωτόδικες αποφάσεις, δίνεται, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών με την τροπολογία που ψηφίσθηκε στο νομοσχέδιο  του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας “Χωρικός σχεδιασμός – βιώσιμη ανάπτυξη”. Μάλιστα, τονίζει ότι «σε κάθε περίπτωση, οι ΟΤΑ διατηρούν ακέραιο το δικαίωμά τους να ασκήσουν περαιτέρω ένδικα μέσα, εάν κρίνουν ότι τους συμφέρει».
Συγκεκριμένα, οπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα του ΥΠΕΣ «με τη διάταξη για τα ένδικα μέσα, δίνεται η δυνατότητα στα αρμόδια όργανα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α’ και β’ βαθμού να αποφασίζουν την άσκηση ή μη ένδικων βοηθημάτων και μέσων, καθώς και την παραίτηση από ήδη ασκηθέντα. Η διάταξη αφορά εργατικές διαφορές για τις οποίες οι ΟΤΑ εξαναγκάζονταν μέχρι τώρα να εξαντλούν τα ένδικα μέσα, δηλαδή να ασκούν έφεση σε πρωτόδικες αποφάσεις δικαστηρίων σε βάρος τους, ακόμη κ…

ΚΕΔΕ προς δημάρχους: Προχωρήστε στην παράταση συμβάσεων -Σημείωμα νομικού συμβούλου

Εικόνα
Σε αλλαγή στάσης σε σχέση με τις παρατάσεις συμβάσεων στους δήμους προχωρά με σημερινή της ανακοίνωση μετά τις έντονες αντιδράσεις. Συγκεκριμένα με σημείωμα του νομικού της συμβούλου η ΚΕΔΕ «καλεί τους δήμους να προβούν σε διαπιστωτικές πράξεις περί παράτασης των συμβάσεων των απασχολουμένων στην καθαριότητα». Ωστστο «επισημαίνει ότι το ζήτημα τις συνταγματικότητας των σχετικών διατάξεων ανήκει στην ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία οφείλει να επιλύσει άμεσα το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και να μη συνεχισθεί η άρνηση εκ μέρους των Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου της θεώρησης των ενταλμάτων μισθοδοσίας των συμβασιούχων της καθαριότητας».
Να σημειωθεί ότι η αλλαγή στάση της ΚΕΔΕ είχε διαφανεί και από το γεγονός ότι παρά τις αρχικές έντονες αντιδράσεις και μάλιστα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, με συνεχείς επιστολές του προέδρου Γ. Πατούλη και «απειλές» είτε για άρνηση παράτασης συμβάσεων από τους δήμους είτε για αύξηση των δημοτικών τελών αλλά και σκέψεις για νομική ακύρωση τ…

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOY ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΣΥΚΙΩΤΗ ΣΤΟ STAR KEΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΛΕΒΕΝΤΗ(VIDEO)

Εικόνα

Η UEFA μοιράζει 4.000 ευρώ σε κάθε ΕΠΣ

Εικόνα
Με προσωπικές ενέργειες του Κωστάκη Κουτσοκούμνη, η UEFA ενισχύει οικονομικά τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων και αποζημιώνει τον Γιώργο Μπίκα για τον εμπρησμό της οικείας του.
Όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ την Τετάρτη (21/12), η πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι εκπρόσωποι των FIFA και UEFA στη διάρκεια της πρόσφατης Γ.Σ. για εφάπαξ οικονομική ενίσχυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ελλάδας, από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, δεδομένων και των εξαιρετικά περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων της ΕΠΟ, απέφερε τελικά αποτέλεσμα μέσα σε λίγες μάλιστα ώρες. Κατόπιν προσωπικών ενεργειών του επιτετραμμένου της FIFA στην Ελλάδα, Κωστάκη Κουτσοκούμνη και με την υποστήριξη του επικεφαλής του τμήματος ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου αποδέχθηκε το αίτημα της ΕΠΟ για έκτακτη ειδική χρηματοδότηση των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων και εγκρίθηκε: Έκτακτη χρηματοδότηση 300.000 ευρ…

Ο ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ ΚΑΙ Η ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Εικόνα
Από την έκθεση στο μουσείο Μπενάκη, για τον Γιάννη Τσαρούχη, αφιερωμένο στις γυναίκες της Αταλάντης 1956. Για την αντιγραφή: Γιάννης ΦραγκούληςΧ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
   ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ • ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
                     ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΕΣ
       ΕΜΠΟΡΙΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ
ΑΓ. ΖΩΝΗΣ 63 - ΑΘΗΝΑ • ΤΚ: 112 56
ΔΟΥ: ΙΓ’ ΑΘΗΝΩΝ • ΑΦΜ: 156688826
                ΤΗΛ./FAX:210 8659818
                   site: www.vs-a.gr

Παρέμβαση για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στον Μώλο Φθιώτιδας

Εικόνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η υπεύθυνη του κόμματος “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ” ν. Φθιώτιδος κ. Δημητράντζου Βασιλική παρεμβαίνει με επιστολή της ώστε να μην επαληθευτούν οι πληροφορίες που αναφέρουν το επικείμενο κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας κοινότητας Μώλου που θα πλήξει την τοπική οικονομία, εκφράζοντας την αντίθεσή της. Σας κοινοποιείται η επιστολή.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ
1.ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
2.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
3.ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Το επικείμενο κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας τοπικής κοινότητας Μώλου θα ήταν μεγάλο πλήγμα για την τοπική οικονομία. Το εν λόγω κατάστημα είναι σε λειτουργία εδώ και μισό αιώνα, εξυπηρετώντας ένα κομμάτι του πληθυσμού της Φθιώτιδας του ανέρχεται σε περίπου 4000 κατοίκους!
Η πλειοψηφία των πελατών του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Μώλου είναι αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες , με σημαντικό αριθμό συνταξιούχων και σχεδόν όλες οι συναλλαγές τους πραγματοποιούνται στο κατάστημα αυτό.
Η οικονομική κρίση δεν επιτ…

13 προσλήψεις στην Φθιώτιδα απο την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Εικόνα
Ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, αναφορικά με την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας δύο (2) μηνών, συνολικά δεκατριών (13) ατόμων, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών της Π.Ε. Φθιώτιδας. ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
∆ιεύθυνση
Κλάδος/Ειδικότητα
∆ιάρκεια σύμβασης
Αριθμός ατόμων
∆/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Φθιώτιδας
∆Ε Οδηγών (φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5t)
2 μήνες
Επτά (7)
∆Ε Χειριστών Μηχανημάτων Έργου (ισοπεδωτή γαιών – γκρέϊντερ)
2 μήνες
Τρία (3)
∆Ε Χειριστών Μηχανημάτων Έργου (φορτωτή – εκσκαφέα)
2 μήνες
Ένα (1)
ΥΕ Εργατών
2 μήνες
∆ύο (2)
Δείτε περισσότερα εδώ: http://www.pste.gov.gr/wp-content/uploads/ΩΚΓΚ7ΛΗ-86Π.pdf ………………………………………………………………………………………………………………………… fonografos.net/)

Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ και Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ

Εικόνα
Μέσα στο Δεκέμβριο θα ξεκινήσει η χρηματοδότηση με την εκταμίευση εγκεκριμένης προκαταβολής, η οποία αντιστοιχεί στο 25% του συνόλου των πόρων που θα διατεθούν μέσω του ΕΣΠΑ..  Σε συνδυασμό με το νέο, καινοτόμο Ταμείο Συμμετοχών που για πρώτη φορά θα υλοποιηθεί στην ελληνική οικονομία, μέσα στον Δεκέμβριο, θα διοχετευθούν στην οικονομία συνολικά 2 δισ. ευρώ.
Στόχος με την ενεργοποίηση των εργαλείων αυτών είναι η στήριξη στη δυναμική και καινοτόμο μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. * Το Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας δράσης «Εξοικονομώ κατ' οίκον» για την ενίσχυση παρεμβάσεων που αφορούν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατοικιών. Η ενίσχυση θα αφορά είτε σε  επιχορήγηση των ωφελούμενων είτε σε επιχορήγηση σε συνδυασμό με άτοκο ή χαμηλότοκο δάνειο. Για το Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ θα διατεθούν 68 εκατ. ευρώ για την καταβολή δανείων από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) προς ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα. Ο συνολικός προϋπολο…

Ζητάτε απόδειξη; Κερδίζετε ...σπίτι (χωρίς ΕΝΦΙΑ)!

Φυσικά μην περιμένετε να σας αγοράσει κάποιο καινούργιο διαμέρισμα το ελληνικό δημόσιο. Απλά θα πάρετε κάποιο από τα κατασχεμένα, από αυτά για τα οποία οι φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν τον φόρο κληρονομιάς και τα απέδωσαν στο ελληνικό δημόσιο ή κατασχεμένα, τα οποία οι φορολογούμενοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, που δεν ήταν και λίγες τα τελευταία χρόνια.

Αφού λοιπόν το ελληνικό δημόσιο κατήργησε τις εκθέσεις ελέγχου του ΣΔΟΕ (άραγε γιατί;), οι οποίες πλέον θεωρούνται απλά πληροφοριακά δελτία χάνοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ, αποφάσισε με καθυστέρηση δύο χρόνων να εφαρμόσει λοταρίες. Όσοι λοιπόν συγκεντρώσουν περισσότερες αποδείξεις από αυτές που χρειάζονται θα μπαίνουν σε ειδικές κληρώσεις.
Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται δύο σχέδια τα οποία προβλέπουν τα εξής:

1. Το σχέδιο προβλέπει ότι κάθε φορολογούμενος θα αποστέλλει στο υπουργείο Οικονομικών μέσω του κινητού τηλεφώνου του, με μήνυμα sms ή μέσω μιας ηλεκτρονικής εφ…

Εγκολφόπουλος Κωνσταντίνος:Ο Mωλιώτης Αντινάυαρχος & Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας (1974, κυβέρνηση Κ. Καραμανλή).

Εικόνα