Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 1, 2016

«Έπεσε» στα 8.600 το αφορολόγητο - Στο 29% η φορολογία μικρών επιχειρήσεων

Εικόνα
Παρά την σφραγίδα «εκπρόθεσμός», το υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία του μεσονυκτίου «κούρεψε» ακόμα περισσότερο το αφορολόγητο.
Στο λάκκο των λεόντων χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις που πλέον θα φορολογούνται όπως ακριβώς οι μεγάλες, δηλαδή με 29%.
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει εκτεθεί πολιτικά και ακόμα περισσότερο προσωπικά, καθώς είχε δηλώσει δημοσίως ότι δεν πρόκειται να είναι αυτός ο υπουργός που θα υπογράψει περαιτέρω μείωση του αφορολογήτου. Μισθωτοί και  συνταξιούχοι με ένα, δύο, τρία ή περισσότερα παιδιά γλιτώνουν τα χειρότερα. Η τροπολογία στην πραγματικότητα κινείται πάνω στις επιταγές του ΔΝΤ και κόβει 200 ευρώ από την έκπτωση φόρου ήτοι περίπου 900 ευρώ από το σημερινό αφορολόγητο των 9.545 ευρώ, για όσους δεν έχουν παιδιά. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι ένας μισθωτός ή συνταξιούχος των 600 ευρώ,  που σήμερα είναι αφορολόγητος, θα φάει στο κεφάλι φόρο 200 ευρώ, που σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι… μικρή επιβάρυνση.
Αναλυτικά, η τροπολογί…

Τι ενέργειες κάνουμε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος

Εικόνα
Ενέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματοςΤι κάνουμε σε ένα τροχαία ατύχημα:

Τι ορίζει ο Κ.Ο.Κ.

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει:

α) Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.

β) Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να  ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή

γ) Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει:
Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες. Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρ…

Ποιοι απεργούν την Κυριακή 8 Μαϊου

Εικόνα
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συμμετέχει στον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου, προκηρύσσοντας 3ωρη στάση εργασίας από τις 05:00 έως και τις 08:00 για όλα τα τρένα εκτός των αρτηριακών αμαξοστοιχιών.
«Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με την ψήφιση, από την Κυβέρνηση, των «προαπαιτούμενων» από τους δανειστές για την εκταμίευση της δόσης. Για μια ακόμη φορά, τα συνήθη υποζύγια εργαζόμενοι και συνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό. Οι σιδηροδρομικοί όπως και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι, αντιδρούμε, τόσο στις προθέσεις των δανειστών όσο και στις αλλαγές της Κυβέρνησης στο ασφαλιστικό που θα μετατρέψουν τις συντάξεις, όταν και αν αυτές δοθούν, σε προνοιακά επιδόματα, και υποθηκεύουν το μέλλον των επόμενων γενεών« αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, προσλήψεις προσωπικού και αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ …

Αναπαράσταση της Μάχης του Χανίου της Γραβιάς

Εικόνα
Ο Δήμος Δελφών διοργανώνει σήμερα στις 8:30μ.μ. στη Γραβιά τη θεατρική αναπαράσταση της ιστορικής Μάχης του Χανίου της Γραβιάς, υπό την επιμέλεια του καθηγητή θεολογίας, κ. Γεωργίου Ρηγάκη. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται αύριο σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: 7:30π.μ.: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Γραβιάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδας κ.κ. Θεοκτίστου. 10:15π.μ.: Αφίξεις προσκεκλημένων και επισήμων. 10:30π.μ.: Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Γραβιάς. 11:00π.μ.: Έναρξη εκδήλωσης που περιλαμβάνει απαγγελία ποιημάτων, κατάθεση στεφάνων, παρέλαση και παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς. Αναρτήθηκε από

Η Εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στην Άγναντη

Εικόνα
Με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια εόρτασαν την ανάμνηση της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου και οι κάτοικοι της Άγναντης καθώς και όσοι κατάγονται από το χωριό αυτό και διαμένουν στις γύρω περιοχές. Ειδικά στον εσπερινό δεκάδες μικροί και μεγάλοι προσκυνητές κατέκλυσαν τον παλαιό και νέο ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου.Της ακολουθίας προηξήρχε ο αρχιερατικός επίτροπος Μενδενίτσης και Καμένων Βούρλων πατήρ Κωνσταντίνος Ρεντίφης. Η ακολουθία του εσπερινού τελέσθηκε στο νέο Ιερό Ναό και μετά την περιφορά της  Εικόνος του Αγίου στους δρόμους του χωριού, η πολυπληθής πομπή κατέληξε στον παλαιό Ιερό Ναό ο οποίος εγκαταλείφθηκε γιατί έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από σεισμό. Η συγκίνηση όλων ήταν έκδηλη στα πρόσωπά τους, μιας και ο Ναός αυτός ήταν στενά συνδεδεμένος με τη ζωή του καθενός.
Έψαλαν όλοι μαζί το Χριστός Ανέστη και στη συνέχεια στο προαύλιο του νέου Ναού τέλεσαν την αρτοκλασία, ανταλλάσοντας ευχές και ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρ…

Τον προστάτη του Άγιο Γεώργιο τίμησε ο στρατός

Εικόνα
Τον προστάτη του Στρατού Ξηράς, Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο, τίμησε σήμερα το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου στη Λαμία. Της δοξολογίας, που τελέσθηκε στον προαύλιο χώρο του στρατοπέδου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.
Μετά τη δοξολογία ανεγνώσθη η ημερήσια διαταγή και όλοι οι επίσημοι ξεναγήθηκαν στην έκθεση υλικών πολέμου.
Μετά την τελετή, πραγματοποιήθηκε δεξίωση στo Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδος  κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του, αφού ευχαρίστησε τον Διοικητή του ΚΕΥΠ για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στο βίο και στην ανδρεία του στρατιωτικού Αγίου Γεωργίου και ευχήθηκε σε όλους ο Άγιος να σκεπάζει και να περιφρουρεί τον Ελληνικό Στρατό και να χαρίζει τρόπαια στην εκτέλεση των καθηκόντων των στρατιωτικών αλλά και υπέρ της πίστεως και των ιδανικών της πατρίδος.
 Ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Ελευθέριος Παπαδόπουλος, εις ανάμνησιν της ημέρας επέδωσε τιμητικές πλακέτες με το έμβλημα του ΚΕΥΠ στον Σεβασμιώτατο κα…

Σε διαβουλευση μεχρι και τις 16 Μαιου ο αναπτυξιακος νομος

Εικόνα
Τεθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016, και ώρα 15.00, σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας» (και το παράρτημα αυτού) και το υπουργείο Οικονομίας καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει, καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου.
lamiakos.typos.gr

Θανασης Μιχελης : Συντομα ψηφιακο σημα στα χωρια της ορεινης Φθιωτιδας

Εικόνα
Εγκρίθηκε η διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για την ψηφιακή τηλεόραση και ετσι τα χωριά της ορεινής Φθιώτιδας θα αποκτήσουν πλέον ψηφιακό σήμα. Η  απάντηση αυτή δόθηκε από τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Μιχελής.
Στην απάντησή του ο Υπουργός αναφέρει οτι  η διενέργεια του πρόχειρου διαγωνισμού αφορά  την επιλογή εξειδικευμένου αναδόχου, που θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου για την ψηφιακή τηλεόραση. Σκοπός της υπόψη μελέτης, είναι να μελετήσει τα σχετικά τεχνικά και λειτουργικά θέματα και θα παρουσιάσει προτάσεις για την βελτίωση του χάρτη συχνοτήτων της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα σοβαρά και επείγοντα προβλήματα που αναφέρονται από βουλευτές, δημοτικές αρχές, φορείς και πολίτες για την τηλεοπτική κάλυψη πολλών περιοχών της χώρας. Επίσης επισημαίνει, ότι το Υπουργείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕΤΤ προς την οποία διαβιβάστηκε η υπόψη …

ΚΕΔΕ: Η παραταση της ΚΥΑ για την παραχωρηση ακτων λυνει προβληματα και αιρει αδιεξοδα

Εικόνα
Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν «αλαλούμ με την παραχώρηση 4.000 ακτών στους Δήμους σε όλη τη χώρα», η Κ.Ε.Δ.Ε. Υπογραμμίζει, όπως αναφέρεται στο www.dikaiologitika.gr, ότι:
Η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση με την οποία παρατάθηκε για ένα έτος η ισχύς της Κ.Υ.Α. του 2015, όχι μόνον δεν δημιουργεί προβλήματα αλλά αίρει ένα τρομερό αδιέξοδο που θα εδημιουργείτο από την αδυναμία των κατά τόπους αρμόδιων υπηρεσιών «ερήμην των Δήμων», να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες παραχώρησης των παραλιών σε τρίτους και μάλιστα σε πολύ σύντομο διάστημα.
Αν δεν είχε υλοποιηθεί η θεσμική παρέμβαση τότε θα υπήρχε «απόλυτο αλαλούμ», αφού λόγω αδυναμίας έγκαιρης ολοκλήρωσης των διαγωνιστικών διαδικασιών από τα κατά τόπους κτηματικά γραφεία, θα προκαλείτο τεράστια ζημία στον τουρισμό και ευρύτερα στο Δημόσιο αφού οι περισσότερες παραλίες θα καταλαμβάνονταν από αυθαίρετους καταληψίες με δυσμενή αποτελέσματα για την καθαριότητα – την εξυπηρέτηση των λουομένων – την υποβά…

Έως 30/5 οι αιτήσεις στο Taxisnet για το επίδομα θέρμανσης

Εικόνα
Έως τις 30 Μαΐου 2016 μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους οι δικαιούχοι που δεν την έχουν ήδη στο TAXISnet, για το φετινό επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ενώ η επόμενη πληρωμή θα γίνει τέλος Ιουνίου.

Η πρώτη δόση για το επίδομα θέρμανσης του 2016, συνολικού ποσού 52 εκατομμυρίων ευρώ, έχει ήδη πιστωθεί τον Φεβρουάριο σε 330.000 δικαιούχους. Πρόκειται για δικαιούχους του επιδόματος, με βάση τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί ως 31 Δεκεμβρίου 2015.

Η δεύτερη δόση, όπως προβλέπεται στη σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, θα καταβληθεί έως τον Ιούνιο. Συνολικά φέτος θα διατεθούν για επίδομα θέρμανσης 105 εκατομμύρια ευρώ μετά την αυστηροποίηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι τα εισοδηματικά κριτήρια προβλέπουν ως δικαιούχους: άγαμους με ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ, έγγαμους έως 20.000 ευρώ με προσαύξηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί ενώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες το όριο εισοδήματος διαμορφώνεται τα 22.000 ευρώ (το οποίο προσαυξάνετα…

Ανδρ.Θεολόγος: Ατυχές ότι δεν έχουν λούσεις τα ιαματικά των Καμένων Βούρλων!

Εικόνα
inShare Είναι  λάθος ότι οι ιαματικές των Καμένων Βούρλων δεν έχουν λούσεις που αναφέρθηκε σε δημοσίευση αυτοδιοικητικού του Δήμου μας, δηλώνει στο  κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1  ο Γενικός Διευθυντής του Ξενοδοχείου ΓΑΛΗΝΗ Ανδρέας Θεολόγος.Download Το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι επιζήμιο για τον  ιαματικο μας τουρισμό και έχει  δικαιολογημένα προκαλέσει την αγανάκτηση των ξενοδόχων της λουτρόπολης,αν  τώρα η αναφορά εστιάζεται στα ιαματικά των πηγών Κουνιαβίτη τότε θα συμφωνήσουμε ότι  χρειάζονται  αρκετές παρεμβάσεις ώστε να γίνουν περισσότερο  πρσβάσιμα και χρηστικά για τους λοουμένους. Αλλά το  υδροθεραπευτήριο μας λειτουργεί κανονικά και με πολλές λούσεις ημερησίως. Οσο για το εισητήριο που πρέπει να πληρώσει κάθε λουόμενος αυτό δεν  αφορά μόνον το δικό μας υδροθεραπευτήριο,σε κάθε ισματική πηγή,όπως στην Υπάτη υπάρχει εισητήριο για να καλύπτονται οι δαπάνες λειτουργιας και συντήρησης των λουτρικών εγκαταστάσεων..." lamiafm1.gr

ΛΑΡΚΟ: Έσβησαν τα καμίνια μετά από 39 χρόνια

Εικόνα
39 χρόνια μετά την μεγάλη απεργία στη ΛΑΡΚΟ τότε που τα καμίνια είχαν σταματήσει για 101 μέρες να καίνε και να παράγουν μετάλλευμα,επαναλαμβάνεται η ιστορία. Αυτή τη φορά με ενέργειες της διοίκησης όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και το Ε Κ Φθιώτιδας.

Είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση απαντά στο δικαίωμα για απεργία με ανταπεργία (lock out )δίνοντας εντολή να σταματήσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα στο εργοστάσιο και καταργώντας τον πίνακα προσωπικού ασφαλείας."Η εντολή αυτή εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους ασφαλείας για την ιδια την βιομηχανία αλλά και τους εργαζομένους" δηλώνει στο κεντρικό δελτίο του FΜ-1 ο πρόεδρος του σωματείου Μετάλλου και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Πολίτης."Προφανώς" πρόσθεσε "έχει αποφασίσει η δήθεν αριστερή κυβέρνηση ό,τι δεν τόλμησαν  να κάνουν οι δεξιοί τόσα χρόνια δηλαδή να πουλήσουν  την ΛΑΡΚΟ σε τιμή ευκαρίας σε μια εποχή που τα ταμεία της ειναι αδεια και η τιμη του νικελίου σε ιστορικά χαμ…

Απεργία κήρυξε το εργατικό κέντρο Φθιώτιδας!

Εικόνα
Συναγερμός έχει σημάνει σε συνδικαλιστικούς φορείς μετά τον αιφνιδιασμό της κυβέρνησης ότι το Σαββατοκύριακο ψηφίζονται το φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.  Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση το Σάββατο αρχίζει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και την Κυριακή το βράδυ πρέπει να έχουν ψηφιστεί ώστε  τη Δευτέρα να παρουσιασθεί το αποτέλεσμα στη συνεδρίαση του Eurogroup. Προσπαθεί να μας πλαγιοκοπήσει η κυβέρνηση αλλά δεν θα τους περάσει δηλώνει στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο πρόεδρος του εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας Κώστας Τσιάμης.  Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου μαζί με τους εκπροσώπους του Παμφθιωτικού μετώπου ώστε πάρα το ότι την Κυριακή είναι η μέρα εργατικής Πρωτομαγιάς να επιχειρήσουμε να αντιδράσουμε οργανωμένο και την προηγούμενη μέρα το Σάββατο που αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση για το ασφαλιστικό. 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμπληρώνονται φέτος 130 χρόνια από την εξέγερση των εργατών του ΣΙΚΑΓΟ το 1886 με κυρίαρχ…

Έγινε η εκκίνηση του Ράλλυ Ακρόπολις στις Θερμοπύλες

Εικόνα
Γράφει: - 6 Μαΐου 2016


Με λίγες ώρες να απομένουν για να ανάψει το πράσινο φως για την πρώτη ειδική διαδρομή του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις, καθώς σήμερα το απόγευμα τα 81 πληρώματα που αγωνίζονται στο ευρωπαϊκό και ελληνικό πρωταθλήματος ράλλυ πέρασαν από τη ράμπα της εκκίνησης, εμπρός από το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.
Μετά την Τελετή Εκκίνησης, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα επέστρεψαν στο χώρο της έκθεση της Λαμίας, όπου βρίσκεται το service park του αγώνα, για την διανυκτέρευση πριν από την έναρξη της ουσιαστικής δράσης.

Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε η κατατακτήρια διαδρομή για τα αυτοκίνητα που αγωνίζονται στο πλαίσιο του ERC. Εκεί, ο περσινός νικητής του αγώνα και κάτοχος του ευρωπαϊκού τίτλου, Kajetan Kajetanowicz, με το Ford Fiesta R5 ήταν αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, με τον Alexey Lukyanuk να τον ακολουθεί με ίδιο αυτοκίνητο και τον νεαρό Λετονό Ralfs Sirmacis με το Skoda Fabia R5 να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Ο Λάμπρος Αθανασούλα…

Έγινε η εκκίνηση του Ράλλυ Ακρόπολις στις Θερμοπύλες

Εικόνα
Γράφει: - 6 Μαΐου 2016


Με λίγες ώρες να απομένουν για να ανάψει το πράσινο φως για την πρώτη ειδική διαδρομή του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις, καθώς σήμερα το απόγευμα τα 81 πληρώματα που αγωνίζονται στο ευρωπαϊκό και ελληνικό πρωταθλήματος ράλλυ πέρασαν από τη ράμπα της εκκίνησης, εμπρός από το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.
Μετά την Τελετή Εκκίνησης, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα επέστρεψαν στο χώρο της έκθεση της Λαμίας, όπου βρίσκεται το service park του αγώνα, για την διανυκτέρευση πριν από την έναρξη της ουσιαστικής δράσης.

Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε η κατατακτήρια διαδρομή για τα αυτοκίνητα που αγωνίζονται στο πλαίσιο του ERC. Εκεί, ο περσινός νικητής του αγώνα και κάτοχος του ευρωπαϊκού τίτλου, Kajetan Kajetanowicz, με το Ford Fiesta R5 ήταν αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, με τον Alexey Lukyanuk να τον ακολουθεί με ίδιο αυτοκίνητο και τον νεαρό Λετονό Ralfs Sirmacis με το Skoda Fabia R5 να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Ο Λάμπρος Αθανασούλα…

Ερχονται κατασχετήρια και λίστες διαπόμπευσης για τους οφειλέτες του Δημοσίου

Εικόνα
Έτοιμες να πραγματοποιήσουν από 40 έως και 50 κατασχέσεις την ημέρα είναι οι 30 μεγαλύτερες εφορίες της χώρας, ενώ παράλληλα δημιουργείται και λίστα οφειλετών για διαπόμπευση με όλους τους οφειλέτες οι οποίοι χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ. Όπως σημειώνει το iefimerida.gr, η σχετική λίστα καταρτίζεται και αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΕ μέχρι το τέλος Μαΐου. Στόχος όλων των παρόμοιων μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση είναι να πιέσει τους οφειλέτες να προχωρήσουν είτε σε εξόφληση είτε σε ρύθμιση των οφειλών τους. Όσον αφορά στις συγκεκριμένες λίστες, υπάρχει και ειδική μεταχείριση στους ανήλικους που εμφανίζονται ως οφειλέτες προς το δημόσιο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι για αυτούς δεν θα αναγράφεται ολόκληρο το όνομά τους, αλλά μόνο τα αρχικά του επωνύμου, του ονόματος, του ονόματος του πατέρα και της μητέρας, η συνολική οφειλή χωρίς το ΑΦΜ, ενώ θα σημειώνεται η ένδειξη «ανήλικος» στις παρατηρήσεις. Όσοι οφειλέτες θα συμπεριληφθούν στις σχετικές λί…

Πρόσκληση για συμμετοχή στο Συνέδριο της ΔΡΑΣΗΣ

Εικόνα
06.05.2016

Η Δράση πραγματοποιεί στις 14 και 15 Μαΐου το 4ο Τακτικό Συνέδριο της. Στο Συνέδριό μας θα συμμετάσχουν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και πολλές ακόμα σημαντικές προσωπικότητες.

Η Δράση, από την ίδρυσή της το 2009 από τον Στέφανο Μάνο, μέχρι και σήμερα, σταθερά υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις, στην κατεύθυνση της μείωσης των κρατικών δαπανών και των φόρων και της προώθησης της ανάπτυξης μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας. Σήμερα το μήνυμα αυτό γίνεται επιτέλους ευρύτερα κατανοητό και αποτελεί κοινό τόπο για πολλές και διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις. Στις δυνάμεις αυτές επιδιώκουμε να δώσουμε τη δυνατότητα να συζητήσουν στη διάρκεια του Συνεδρίου μας τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να βγει η χώρα από το σημερινό αδιέξοδο.

Στόχος μας είναι όμως και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών που συμμερίζονται αυτές τις ιδέες. Γιατί η δική τους μαχητική πολιτική ενεργοποίηση είναι …

Ζητείται άμεσα προσωπικό ασφαλείας για ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ σε στατικές φυλάξεις στη ΦΘΙΩΤΙΔΑ.

Εικόνα
Ζητείται άμεσα προσωπικό ασφαλείας για ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ σε στατικές φυλάξεις στη ΦΘΙΩΤΙΔΑ. Προϋποθέσεις: Απολυτήριο Λυκείου, ηλικία από 21 ετών έως 40 ετών κάτοχος άδειας επαγγέλματος. Χαρακτηριστικά υποψηφίων: ήθος, εργατικότητα, πειθαρχία, ομαδικό πνεύμα και εχεμύθεια. Βιογραφικά:jobs@basegroups.com Επικοινωνία: 6940864823 η στο 211.0120715

Άδειες γάμου μοίρασε σε μελλονύμφους ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κος Νικόλαος

Εικόνα
inShare Την καθιερωμένη τελετή επιδόσεως αδειών γάμου προς τιμήν των μελλονύμφων πραγματοποίησε την Μεγάλη Τρίτη το πρωί το Κέντρο Γάμου και Οικογένειας της Ιεράς Μητροπόλεως στο γραφείο του Ποιμενάρχου μας κ. Νικολάου. Οι άδειες γάμου συγκεντρώθηκαν κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και τα ζευγάρια είχαν την ευκαιρία να τις λάβουν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο, ο οποίος τους απηύθυνε τις πατρικές του συμβουλές.
Συνολικά δόθηκαν 30 άδειες γάμου και στα ζευγάρια  διενεμήθη ως ευλογία, φάκελος με έντυπο υλικό σχετικό με το γάμο και την οικογένεια καθώς και το βιβλίο της Καινής Διαθήκης των εκδόσεων της Μητροπόλεως.
imfth.gr

Χιλιόμετρα ουρές στα διόδια Αγίας Τριάδας Μώλου!

Εικόνα
inShare Δεύτερη ημέρα ταλαιπωρίας των εξοδούχων του Πάσχα κατά την επιστροφή τους και την τρίτη ημέρα.Εκτός από το γνωστό πρόβλημα στην είσοδο της Λαμίας στα φανάρια της Ξηριώτισσας , ουρές χιλιομέτρων παρατηρήθηκαν κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα διόδια της Αγίας Τριάδας. Χιλιάδες αυοτκίνητα παρέμειναν ανινητοποιημένα ή προχωρούσαν...σημειωτόν από τις Θερμοπύλες μέχρι την Αγία Τριάδα. Αντίθετα στην άνοδο η κίνηση ήταν  ελάχιστη και η ροή των αυτοκινήτων ήταν ομαλή. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οδηγοί με προκλητική αδιαφορία κινούνταν στην λωρίδα έκτακτης ανάγκης εκμεταλλευόμενοι και στο γεγονός ότι δεν υπήρχε στο σημείο  εκείνο σταθμός της Τροχαίας για να κερδίσουν λίγα δευτερόλεπτα αφου λίγο μετά έμειναν και εκείνοι ακινητοποιημένοι μπροστά στις θυρίδες των διοδίων. Ιδιαίτερα ικανοποιιημένοι  είναι οι επαγγελματίες των Καμένων Βούρλων αφού σήμερα κατακλύσθηκαν από επισκέπτες με αποτέλεσμα στα καταστήματα εστίασης και τα καφέ να σημειωθεί το αδιαχώρητο και  να σχηματίζ…

Toυριστικες επιχειρησεις: Το τελος διανυκτερευσης ειναι το τελος του τουρισμου

Εικόνα
Ελαφρά μειωμένη σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα (-1,8%), ήταν τον Απρίλιο η τουριστική κίνηση στη χώρα μας σύμφωνα με στοιχεία του διεθνούς αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».  «Δεν βλέπω θετικά νέα. Πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια έχουμε μήνα με πτώση αφίξεων εξωτερικού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) Ανδρέας Ανδρεάδης.  Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εξέφρασε την κατηγορηματική διαφωνία του κλάδου στο ενδεχόμενο νέων φόρων στον τουρισμό, προειδοποίησε ότι «το τέλος διανυκτέρευσης είναι το τέλος του τουρισμού. Είναι το τελευταίο κερασάκι που θα οδηγήσει τον τουρισμό σε ύφεση.»
Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρεάδης ο τουρισμός είναι ήδη υπερφορολογημένος ως κλάδος και αντιμετωπίζει μια νέα αύξηση του ΦΠΑ την ώρα που οι ανταγωνιστικές χώρες έχουν χαμηλούς συντελεστές (Τουρκία στο 8%, Ισπανία, Ιταλία στο 10%).
«Αυτά τα χρόνια ο τουρισμός έχει δώσει 6% στο ΑΕΠ τις χώρας και 200 χιλιάδες θέσεις εργασίας.. Αν περά…

Kαθοδο με τα τρακτερ στην Αθηνα το Σαββατο ετοιμαζουν οι αγροτες

Εικόνα
Με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων «καλεί τους αγρότες, απ’ όλη την Ελλάδα, να πάρουν μέρος στο παναγροτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το Σάββατο 7 Μάη, στις 6 μμ, στην Ομόνοια. Στήνουμε το δικό μας «αγροτικό μετερίζι» μέσα στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, με τα δικά μας πανό, τις σημαίες, τα αιτήματα και τα συνθήματα του αγώνα μας».
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Ενωνόμαστε για δεύτερη φορά με τα αδέλφια μας τους εργατοϋπαλλήλους και το λαό της Αθήνας, με τους επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, τους νέους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους των λαϊκών οικογενειών, στον γενικό ξεσηκωμό, στην κοινή μάχη για μην περάσει το Ασφαλιστικό – Φορολογικό νομοσχέδιο και τα άλλα μέτρα σφαγιασμού του λαού, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, των άλλων κομμάτων που ψήφισαν μαζι το τρίτο μνημόνιο.
Καταγγέλλουμε τη μεθόδευση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που σαν τον εγκληματία, προσπαθεί να τελειώσει στα γρήγορα τη «βρωμοδου…

Τα ονοματα των νεων Διοικητων των Νοσοκομειων ανακοινωσε το υπουργειο Υγειας

Εικόνα
Τα ονόματα νέων Διοικητών Νοσοκομείων ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.
Αναλυτικά η λίστα: 1. Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας
Παναγιώτης Νάνος: Απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών & Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας- ΕΣΥ, ΕΑΠ Πατρών. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, αναπληρωτής Διοικητής της 3ης ΥΠΕ, διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Κύμης, διοικητικό στέλεχος του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας με συνολική προϋπηρεσία στο ΕΣΥ τριάντα συναπτά έτη.
2. Ασκληπιείο Βούλας
Θεόδωρος Ρούπας: Διδάκτωρ του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τη διοικητική λειτουργία, την οργάνωση και τη χρηματοοικονομική διαχείριση του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα. Μεταπτυχιακές σπουδές στην οργάνωση και διοίκηση δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων. Έχει διατελέσει αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας και προϊστάμενος υποδιεύθυνσης οικονομικών υ…

Ιερό Σπήλαιο Αγ. Γεωργίου Καινούριο

Εικόνα
Ιερό Σπήλαιο Αγ. Γεωργίου
Καινούριο
Προβάλλουμε τον τόπο μας!

Απεργία: 48ωρη και η ΓΣΕΕ! "Παραλύει" η χώρα με απεργιακές κινητοποιήσεις.

Εικόνα
- Νέο παράζ απεργιών σε ολόκληρη τη χώρα!
- Αφορμή η... άρον - άρον ψήφιση του ασφαλιστικού το ερχόμενο σαββατοκύριακο στη Βουλή!
- Η ΓΣΕΕ μπήκε στο... χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων προκηρύσσοντας 48ωρη απεργία
- 48ωρες απεργίες και από ΑΔΕΔΥ και ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
- Τετραήμερη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση προκήρυξε η ΠΝΟ!
Η οριστική απόφαση για ψήφιση του Ασφαλιστικού το σαββατοκύριακο που έρχεται, βγάζει ξανά τους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενους. 48ωρη απεργία κήρυξε και η ΓΣΣΕ, η οποία στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Mετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Click4more: Απεργία: Νέο διήμερο "χτύπημα" της ΑΔΕΔΥ 6 και 7 Μαΐου H ΓΣΕΕ αντιδρώντας τόσο στο περιεχόμενο του ασφαλι…

Θεατρική παράσταση απο τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Μώλου

Εικόνα

Όσα πρέ­πει να γνω­ρί­ζουν οι υπο­ψή­φιοι για την προ­φο­ρική εξέ­ταση στις πα­νελ­λα­δι­κές

Εικόνα
Τη δυ­να­τό­τητα προ­φο­ρι­κής εξέ­τα­σης έχουν υπο­ψή­φιοι που λόγω της υφι­στά­με­νης φυ­σι­κής αδυ­να­μίας τους (δυ­σλε­ξία, δυ­σγρα­φία, δυ­σα­ριθ­μη­σία, δυ­σα­να­γνω­σία, δυ­σορ­θο­γρα­φία, φά­σμα αυ­τι­σμού, κι­νη­τική αδυ­να­μία άνω άκρων ή προ­βλή­ματα στην όραση), αδυ­να­τούν να εκ­φρά­σουν γρα­πτά τις γνώ­σεις τους. Η εξέ­τασή τους δεν δια­φέ­ρει από την εξέ­ταση των υπό­λοι­πων υπο­ψη­φίων που εξε­τά­ζο­νται γρα­πτά. Έτσι λοι­πόν αυ­τοί εξε­τά­ζο­νται στα ίδια θέ­ματα με το ίδιο πρό­γραμμα και την ίδια διάρ­κεια εξέ­τα­σης με αυ­τούς που εξε­τά­ζο­νται γρα­πτά. Ει­δικά ως προς την συ­νο­λική διάρ­κεια εξέ­τα­σης των εξε­τα­ζο­μέ­νων προ­φο­ρικά, πρέ­πει να δια­σα­φη­νι­στεί ότι στη συ­νο­λική διάρ­κεια της προ­φο­ρι­κής εξέ­τα­σης συ­μπε­ρι­λαμ­βά­νε­ται: α) ο χρό­νος προ­ε­τοι­μα­σίας, ο οποίος δεν μπο­ρεί να υπερ­βαί­νει τις τρεις (3) ώρες, όπως για όλους τους υπο­ψη­φί­ους των πα­νελ­λα­δι­κών εξε­τά­σεων, μετά την πα­ρέ­λευση του οποίου οι υπο­ψή­φιοι κλ…