Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 12, 2017

Σε ΦΕΚ η ρύθμιση για κατοικίες του πρώην ΟΕΚ (αναλυτικά)

Εικόνα
Ανάσα σε χιλιάδες δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας δίνει ρύθμιση του υπ. Εργασίας που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. «Η ρύθμιση έχει τίτλο: Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, διαδικασίας και μεθόδου υπολογισμού της χρεούμενης αξίας των παραχωρούμενων και των προς παραχώρηση κατοικιών σε οικισμούς του τ.Ο.Ε.Κ. (νυν Ο.Α.Ε.Δ.) σε όλη την Επικράτεια, για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί τίτλος οριστικής παραχώρησης».
Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ

Άγιος Γεώργιος Καινουρίου

Εικόνα

Σε ποιους ανέργους θα δοθεί έκτακτο επίδομα 641 ευρώ

Εικόνα
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργείου Εργασίας η καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους εξακοσίων σαράντα ενός ευρώ και σαράντα ενός λεπτών (641,41 €) σε κάθε έναν από τους ανέργους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης. Οι άνεργοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης για να λάβουν το επίδομα θα πρέπει πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
– Να έχουν πραγματοποιήσει κατά το έτος 2015 από 5-49 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους.
– Να έχουν την ιδιότητα του μισθωτού της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης μέχρι και την περίοδο καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.
– Τα ημερομίσθια που τυχόν έχουν πραγματοποιήσει σε άλλους κλάδους ανά έτος 2015 και 2016 να μην είναι περισσότερα απ’ αυτά που πραγματοποίησαν ως μισθωτοί της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.
– Να μην έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 250 ημέρες ασφάλισης αθροιστικά στο έτος 2015.
– Να μην έχουν λάβει το ειδικό εποχιακό βοήθημα του άρθρου 22 του ν. 1836/1989 έτους 2016.

Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στο ποδόσφαιρο

Εικόνα
Από την ΕΠΣΦ ανακοινώθηκαν οι διαιτητές και οι βοηθοί διαιτητών που ορίστηκαν για την 20η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας και την 19η αγωνιστική της Β΄ κατηγορίας για το Σαββατοκύριακο 18-19/02/2017. Αναλυτικά:

20η αγωνιστική Α΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ.  Φθιώτιδας  Σάββατο   18-2-2017 ΩΡΑ: 15:30 Αγώνας:         ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
Διαιτητής:                           ΤΖΟΒΑΡΑΣ
Βοηθοί:                     ΔΟΥΔΟΥΜΗΣ-ΔΟΣΚΟΡΗΣ
Αγώνας:         ΟΜΒΡΟΣ -ΚΑΛΑΠΟΔΙ
Διαιτητής:                           ΜΟΥΤΣΩΚΟΣ
Βοηθοί:                     ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ-ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Αγώνας:         ΚΑΜ ΒΟΥΡΛΑ -ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ
Διαιτητής:                           ΛΑΘΥΡΗΣ
Βοηθοί:                     ΖΑΦΕΙΡΗΣ-ΡΟΥΣΚΑΣ
Αγώνας:         ΜΑΛΕΣΙΝΑ- ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ
Διαιτητής:                           ΣΩΣΩΝΗΣ
Βοηθοί:                     ΚΑΛΥΒΑΣ-ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗΣ
Αγώνας:         ΚΑΛΥΒΙΑ –ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΟ
Διαιτητής:                           ΜΠΛΟΥΝΑΣ
Βοηθοί:                     ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ-ΚΑΝΤΖΑΡΗΣ ΦΙΛ
Αγώνας:         …

Πανελλαδικές και ενδοσχολικές εξετάσεις

Εικόνα
Σε δηλώσεις του στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι οι Πανελλαδικές  «είναι αδιάβλητες», εξέφρασε δε τον προβληματισμό του για το κατά πόσον είναι αντικειμενικές, ενώ αμφισβήτησε το αξιοκρατικό-αξιόπιστο του χαρακτήρα τους. Στα ανωτέρω οφείλουμε να σημειώσουμε: 1) οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι απόλυτα αδιάβλητες, αντικειμενικές και αξιόπιστες. Το Υπουργείο οφείλει σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και την Ομοσπονδία να διορθώσει τις τυχόν υπάρχουσες παθογένειες. 2) διαχρονικά η Ελληνική κοινωνία αισθάνεται ασφαλής μέσα από τη συγκεκριμένη εξεταστική διαδικασία, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχουν οι λειτουργοί της Δημόσιας β/θμιας Εκπ/σης. 3) τυχόν πειραματισμοί με τα λεγόμενα «μεικτά συστήματα» ή την εμπλοκή των Πανεπιστημίων θα οδηγήσουν σε επικίνδυνους ατραπούς και θα επιστρέψουν την Παιδεία στις αρχές της δεκαετίας του ’60. 4) η πρόταξη των ενδοσχολικών θα αποδυναμώσει το Λύκειο και θα επιτείνει την ψυχολογική πίεση εξαιτίας των επικείμενων εξετ…

Συλλυπητήρια Μπακογιάννη για το θάνατο του Ευάγγελου Μπασιάκου

Εικόνα
Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του πρώην υπουργού και βουλευτή Ευάγγελου Μπασιάκου εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Ο κ.Μπακογιάννης είπε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του: «Γνώρισα τον άνθρωπο, τον οικογενειάρχη και τον πολιτικό Ευάγγελο Μπασιάκο πριν από πολλά χρόνια. Άνθρωπος που στην συνάντηση μαζί του δεν χρειαζόταν πολύ ώρα για να αντιληφθείς πόσο αξιοπρεπής, ανοιχτόμυαλος και ευγενής ήταν. Πολιτικός που τόλμησε να δει τα πράγματα πέρα από κόμματα και παρατάξεις, έντιμος και ευθύς στις αποφάσεις του και το όραμά του για τον τόπο του και για τη χώρα. Δεν περισσεύει κανένας από τους θετικούς χαρακτηρισμούς που μπορεί να αποδώσει κάποιος στον Ευάγγελο Μπασιάκο, γιατί πάντα θα πιστεύω ότι  άνθρωποι σαν αυτόν λείπουν από την πολιτική ζωή. Ο Ευάγγελος Μπασιάκος στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων με το κύρος, την σπάνια προσωπικότητά του και δίδαξε ήθος και πολιτισμό σε όλους εκείνους που βρέθηκαν κοντά του σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Άφησε…

Πρόταση για μεγάλο ενεργειακό πάρκο στη νότια είσοδο της πόλης κατέθεσε ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη

Εικόνα
Πρόταση για μεγάλο ενεργειακό πάρκο στη νότια είσοδο της πόλης κατέθεσε ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης στον Υπουργό Περιβάλλοντος και ΕνέργειαςΓιώργο Σταθάκη Πρόταση για τη δημιουργία ενός ενεργειακού πάρκου με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που θα περιλαμβάνει το Κλειστό Γυμναστήριο (Χαλκιοπούλειο) Λαμίας, το σύνολο των αθλητικών χώρων, το υπό κατασκευή Κολυμβητήριο αλλά και τα κτίρια της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, κατέθεσε  ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης στον Υπουργό Περιβάλλοντος και ΕνέργειαςΓιώργο Σταθάκη που βρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, στην πόλη μας στα πλαίσια επίσκεψής του στο Νομό.
Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης είχε ακόμα την ευκαιρία να θέσει στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζητήματα που αφορούν τους δασικούς χάρτες και την επανενεργοποίηση και χρηματοδότηση του Προγράμματος Εξοικονόμησης Ενέργειας για τα δημοτικά και σχολικά κτίρια, τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των υπαρχόντων σχεδίων του εντοπισμένου γεωθερμικ…

Συλλυπητήριο Μήνυμα ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για το θάνατο του Ε. Μπασιάκου

Εικόνα
Η Βοιωτία και ο Δήμος Ορχομενού θρηνεί σήμερα για το χαμό ενός πολιτικού άνδρα με μεγάλη προσφορά στην τοπική μας κοινωνία. Ένας πολιτικός με τον όποιο συνδέθηκα επί σειρά ετών με προσωπική φιλία, αλληλοεκτίμηση και αμοιβαίες αγωνίες για την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών. Αγωνιστήκαμε μαζί για μεγάλους στόχους και τους πετύχαμε .
Η πολιτική του παρακαταθήκη είναι μεγάλη για τη Στερεά Ελλάδα και την πατρίδα μας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ας είναι αιώνια η μνήμη του. Λουκάς Υπερήφανος Δήμαρχος Ορχομενού Πρόεδρος ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ «33ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» 26/02/2017

Εικόνα
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης συμμετέχει στο «33ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας», που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, με την παράσταση της Ερασιτεχνικής Σκηνής «Ψέμα στο Ψέμα» του Anthony Neilson, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο στις 26 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30.

       Tην Κυριακή 26 Φεβρουαρίου θα αναχωρήσει λεωφορείο για τους δημότες στις 18:00 το απόγευμα μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Λαμίας και ειδικά για αυτή την παράσταση το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης προσφέρει την μεταφορά των θεατών δωρεάν. Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 5€.


       Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την παράσταση να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης 22310 33325 μέχρι και την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017.

www.lamia.gr

Αυτός είναι ο χάρτης αέριων ρύπων Φθιώτιδας – Στερεάς

Εικόνα
Τους θεματικούς χάρτες με τους σταθμούς μετρήσεις αέριας ρύπανσης, συγκέντρωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, συγκαταλέγοντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στις περιοχές υψηλής παρακολούθησης, λόγω της μεγάλης βιομηχανικής συγκέντρωσης στη Βοιωτία. Με τη χαρτογραφική αποτύπωση όλων των σταθμών μέτρησης οι αρμόδιοι φορείς όπως Υπουργείο Περιβάλλοντος, Δ/νσεις ΠΕ.ΧΩ.ΣΧ. Περιφερειών, Δ/νσεις ΠΕ.ΧΩ.ΣΧ Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στις μετρήσεις προκειμένου να διαπιστώνουν υπερβάσεις και να λαμβάνονται μέτρα διασφάλισης της υγείας των πολιτών και της προστασίας του περιβάλλοντος και εφόσον απαιτηθεί, να ενεργοποιηθεί το γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης (ΣΑΤΑΜΕ). Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων αναγκών η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ εκπόνησε τέσσερις (4) θεματικούς χάρτες για τις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς…

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ

Εικόνα
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.

Αριθμός πρωτοκόλλου 5/2017
πλατεία Διάκου 1 ΛΑΜΙΑ                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συμβάσεις ορισμένου χρόνου χαμηλά μεροκάματα εντατικοποίηση της δουλειάς και απολύσεις έχει το μενού στον Κωτσόβολο. Συνεχίζει τις αντεργατικές μεθοδεύσεις με δύο νέες απολύσεις η επιχείρηση, σπέρνει τον φόβο και τον τρόμο στους εργαζόμενους.
Βρίσκουν και πατάνε στην ανεργία που υπάρχει για να διώξουν τους εργαζόμενους χωρίς αντιδράσεις . Για την εταιρία οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι. Μετά από χρόνια δουλειάς πετάνε τους εργαζόμενους στην ανεργία σαν στημένες λεμονόκουπες. Θέλουν πιο ευέλικτες εργασιακές σχέσεις , συνθήκες γαλέρας.

Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις . Ανάκλησή των απολύσεων.

Συνάδελφοι μόνο με το σωματείο μας οργανωμένα μπορούμε να κερδίσουμε αυτά που μας στερούν αλλά και δικαιούμαστε. Χρειάζεται τώρα, να δυναμώσει η αγωνιστική δράση με το σωματείο μας. Αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα ζωή με αξιοπρέπεια. Δεν…

ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ - Στάση εργασίας σήμερα Παρασκευή 17 Φλεβάρη ενάντια στις εργολαβίες

Εικόνα
ΛΑΡΥΜΝΑ 17/02/2017 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Κύριοι,

Σας έχουμε στείλει 10καδες επιστολές που ζητάμε συνάντηση μαζί σας με θέμα την επίλυση του δίκαιου αιτήματος μας που είναι η κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια την ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου.
Παρόλο αυτό, εσείς συνειδητά μας αγνοείτε και εκτός από αόριστες προφορικές προτάσεις δεν δέχεστε το Συνδικάτο μας για να μας πείτε επίσημα τι ακριβώς προτείνετε.
Στην τελευταία 4ωρη στάση που πραγματοποιήσαμε (07/02/2017) και σας σταμάτησαν οι εργαζόμενοι έξω από τα γραφεία της ΛΑΡΚΟ, παρόλο που εσείς δηλώνατε πως «δεν μιλάτε με τους εκλεγμένους συνδικαλιστές», παρόλο ότι δηλώνατε πως «δεν συζητάτε με απεργούς», παρόλο ότι μας λέγατε ότι «θέλουμε να κλείσουμε την ΛΑΡΚΟ», οι εργαζόμενοι ψύχραιμα , όμορφα και ωραία σας ανάδειξαν οι ίδιοι το αίτημα για συνάντηση. Μάλιστα την επόμενη ημέρα το Συνδικάτο μας το ξαναζήτησε και γραπτά.

Περιμέναμε μια εβδομάδ…

ΡΕΓΓΙΝΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Εικόνα
ΡΕΓΓΙΝΙ
Απέχει 8 χλμ από τα Καμένα Βούρλα και είναι χωμένο μέσα σε υπέροχη, καταπράσινη φύση. Οι διαδρομές είναι όλες ξεχωριστές και οδηγούν στο σημείο συνάντησης των οπλαρχηγών του 1821 για να δώσουν την 26 η Αυγούστου τη δοξασμένη μάχη στα Βασιλικά. Ακόμη οδηγούν στα σημεία διεξαγωγής του «Ράλυ Ακρόπολις», το οποίο περνάει μέσα από το Ρεγγίνι. Στις παρυφές του Ρεγγινίου, περνάει ο ποταμός Βοάγριος που φέρνει την ονομασία του από τα χρόνια του Ομήρου. Άλλα αξιοθέατα στην περιοχή του χωριού είναι η τοποθεσία με τη σημερινή ονομασία «Παλαιοκάστρα», η οποία αποτελεί τα ερείπια της ομηρικής πόλης Τάρφης ή Ναρύκας, γενέτειρας του ήρωα του Τρωικού Πολέμου Αίαντα του Λοκρού, η οποία ασκούσε έλεγχο στα περάσματα της Φοντάνας και των Βασιλικών.
Απο τη  Βασιλική Καραφέρη

Ηλεκτρονικά πλέον οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών (εγκύκλιος)

Εικόνα
Ένα ακόμη βήμα κατά της γραφειοκρατίας από το Υπουργείο Παιδείας.
Για πρώτη φορά από φέτος οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για μετάθεση.
Μέχρι τώρα οι εκπαιδευτικοί ήταν υποχρεωμένοι  να συγκεντρώνουν τα δικαιολογητικά και να μεταβαίνουν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την υποβολή τους.
Το έγγραφο σε μορφή pdf (Πρωτοβάθμια Εκπ/ση)
Το έγγραφο σε μορφή pdf (Δευτεροβάθμια Εκπ/ση)

Τέλος στις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων

Εικόνα
Οριστικό τέλος στις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων και δραστικές αλλαγές στις συντάξεις χηρείας στο Δημόσιο, προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου όπως ξεκαθαρίζεται και στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.
Η απόφαση, αν και εκδόθηκε με σημαντική καθυστέρηση, δεν ρίχνει φως στο πότε θα ξεκινήσει το Δημόσιο να καταβάλει νέες συντάξεις χηρείας, καθώς η έκδοσή τους στηρίζεται στον νέο τρόπο υπολογισμού, που έχει «παγώσει» λόγω της έλλειψης του δείκτη ετήσιας μεταβολής μισθών από την ΕΛΣΤΑΤ. Προβλέπει, δε, όπως και στον ιδιωτικό τομέα, νέο καθεστώς που οδηγεί σε σημαντικές ανατροπές και δραστικούς περιορισμούς αναφορικά με τους δικαιούχους, τον χρόνο καταβολής και το ύψος της παροχής. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι συνολικά, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα περίπου 35.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης λόγω θανάτου θα κατατεθούν στον ΕΦΚΑ εντός του 2017.
Οι αλλαγές αφορούν συντάξεις που μεταβιβάζονται για θανάτους δημοσίων υπαλλήλων που επέρχονται από…

Δήμος Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου:Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου 22 Φεβρουαρίου 2017

Ανοιχτή πρόσκληση στο Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας για την οργανωτική ενοποίηση των Εργατικών Κέντρων

Εικόνα
Ανοιχτή πρόσκληση στο Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας για την οργανωτική ενοποίηση των Εργατικών Κέντρων

Συνάδελφοι,

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας παίρνοντας υπόψη την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο εργατικό κίνημα του Νομού μας μετά την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας και την δημιουργία δύο νέων Εργατικών κέντρων συνεχίζει της προσπάθειες στο δρόμο της ιδρυτικής του διακήρυξης για μια ενιαία δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, είναι καιρός να ανοίξουμε μια ουσιαστική συζήτηση για την οργανωτική δομή του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στο Νομό.

Στην Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 ομόφωνα αποφασίσαμε να απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση στο Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, στα Σωματεία και στους εργαζόμενους για την ανασύνταξη και ανασυγκρότηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στο Νομό με τις παρακάτω προϋποθέσεις.

1. Καμιά συμμετοχή του Εργατικού Συνδικα…

Τι αλλάζει στο βιβλιάριο υγείας παιδιού

Εικόνα
Νέο Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού θα χορηγηθεί στους γονείς από το καλοκαίρι αφού όπως κάνε γνωστό το υπουργείο Υγείας με απόφαση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα, ανατέθηκε η εκτύπωση του νέου Βιβλιαρίου Υγείας στο Εθνικό Τυπογραφείο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας το νέο Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού θα αποτελέσει εργαλείο για την οργάνωση και εφαρμογή της συστηματικής παρακολούθησης της υγείας και της ανάπτυξης των παιδιών και υποστήριξης των γονέων στην ανατροφή τους, λαμβάνοντας υπόψη τα ειδικά κατά ηλικία χαρακτηριστικά, τόσο σε σχέση με τις βιολογικές όσο και με τις συναισθηματικές, ψυχολογικές και κοινωνικές ανάγκες του παιδιού και της οικογένειας.
Το νέο Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:Επιλέχθηκαν «ηλικίες-κλειδιά» στις οποίες προτείνεται η εκτίμηση της υγείας και των αναγκών φροντίδας του παιδιού και της οικογένειας, λαμβάνοντας υπόψη τις ηλικίες στις οποίες συνιστάται να γίνονται οι εμβολιασμοί, η εκτίμηση αναπτυξιακών ή σχολικών δεξιοτή…