Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 2, 2017

Στο ταμείο για 200 εκατ. ευρώ οι αγρότες έως τη Μ. Τρίτη

Εικόνα
Χρήστος Διαμαντόπουλος -
Ημέρες πληρωμών θα είναι οι επόμενες για χιλιάδες αγρότες σε όλη τη χώρα που από σήμερα, Παρασκευή 7 Απριλίου, έως και τη Μεγάλη Τρίτη, 11 Απριλίου, θα εισπράξουν περίπου 200 εκατ. ευρώ.
Οι πληρωμές αφορούν την ειδική ενίσχυση βάμβακος, ύψους 170 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 30 εκατ. ευρώ αφορούν συνδεδεμένα καθεστώτα.
Τα παραπάνω έκανε γνωστά με δηλώσεις του στην «ΥΧ» ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γιώργος Κέντρος, συμπληρώνοντας επίσης πως το ίδιο χρονικό διάστημα θα πληρωθούν και ενισχύσεις για τα μικρά νησιά του Αιγαίου.
Εν τω μεταξύ, οι πληρωμές των συνδεδεμένων αφορούν τα τεύτλα, τους σπόρους σποράς, τα συμπύρηνα ροδάκινα, τα σπαράγγια και τη σηροτροφία. Ο υπόλοιπες συνδεδεμένες, όπως αυτές για το ρύζι ή τα ζωικά –που ακόμα δεν έχει καθοριστεί το ακριβές ύψος της ενίσχυσης–, αναμένεται να πληρωθούν τον Μάιο.
Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 5 Απριλίου καθορίστηκε το ύψος της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους τομείς των ζαχαρότευτλων στα 72,45 ευρώ το …

Το πανηγύρι του Αγίου Κων/νου και η ιστορία του

Εικόνα
Μπορεί τις επόμενες ημέρες να ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε το Άγιο Πάσχα, η Δημοτική Κοινότητα όμως του Άγιου Κων/νου ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή του προστάτη Αγίου της. Από το 1859 με Προεδρικό Διάταγμα έχει καθιερωθεί ετήσια εμποροπανήγυρη από 18 μέχρι 23 Μαΐου για να γιορτάζουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του χωριού. Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική Κοινότητα Αγίου Κων/νου του Διευρυμένου Δήμου, καθόρισε τις οδούς που θα περιλαμβάνουν το παζάρι ως εξής: -Μιαούλη από το Κλειστό Γυµναστήριο έως και την οδό Εθνικής Ανίστασης -Εθνικής Αντίστασης από τη συµβολή της µε την οδό Μιαούλη µέχρι τη συµβολή της µε την οδό Φλέµινγκ -Φλέµινγκ από Εθνικής Αντίστασης µέχρι της συναντήσεως της µε την οδό Σπύρου Λούη -Σπύρου Λούη δεξιά οδός Σολωµού.  Για τα διάφορα παιχνίδια (λούνα παρκ) καθορίστηκε ως χώρος η ανατολική πλατεία πέραν του Ιερού Ναού.  Εκτός των παραπάνω χώρων απαγορεύεται η τοποθέτηση εµπορευµάτων ή η εγκατάσταση παιχνιδιών σε οποιονδήποτε άλλο χώρο ή οδό. efthia.gr

Απο 2 εως 19 Μαιου οι εγγραφες στα νηπιαγωγεια και τα δημοτικα

Εικόνα
Από 2 έως 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία, κατόπιν των αλλαγών στις ημερομηνίες, που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και θα ισχύσουν από φέτος.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα νηπιαγωγεία θα δέχονται όλες τις αιτήσεις νηπίων και προ-νηπίων και παράλληλα, όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά μπορούν να λειτουργήσουν με ολοήμερο πρόγραμμα.

Οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών θα πρέπει να προσκομίσουν το βιβλιάριο υγείας του παιδιού και το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ).

Υπενθυμίζεται, ότι δεν χρειάζεται η προσκόμιση πιστοποιητικού γεννήσεως, αφού γίνεται ηλεκτρονικά η αναζήτησή του, στο νηπιαγωγείο ή το δημοτικό σχολείο, μέσω της πλατφόρμας «myschool».

(ΑΠΕ)


Με μεγάλη συμμετοχή το συλλαλητηριο Εργατουπαλληλικού Κέντρου Λαμίας

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους, ανέργους, μικρούς αγρότες που συμμετείχαν στη συγκέντρωση ενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία των Σύριζα ΑΝΕΛ με τους θεσμούς. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας προετοιμάζοντας την απεργία όταν κατατεθούν προς ψήφιση τα μέτρα στη βουλή, αλλά και τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς.


Διάθεση υπολογιστών σε σχολεία από το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Εικόνα
Το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης δεσμών συνεργασίας με την τοπική κοινωνία κι έχοντας πάντα σαν αρχή την ενίσχυση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την τεχνολογία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, προχώρησε στη διάθεση οκτώ Ηλεκτρονικών Υπολογιστών σε 3 Δημοτικά Σχολεία της Λαμίας. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε μετά από αιτήματα που κατατέθηκαν στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, είτε μέσω της Διεύθυνσης των Σχολείων, είτε μέσω των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με τα οποία περιγράφανε τη σοβαρή (και σε μερικές περιπτώσεις πλήρη) έλλειψη ηλεκτρονικών υπολογιστών για τη λειτουργία εργαστηρίων πληροφορικής στα σχολεία τους.
Σε αυτό το πλαίσιο και μετά από συζήτηση με τον Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής και τους Υπεύθυνους των Εργαστηρίων Η/Υ διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν προς απόσυρση 8 Η/Υ που δεν καλύπτανε επαρκώς τις εκπαιδευτικές ανάγκες των φοιτητών, σε επίπεδο εργαστηριακών ασκήσεων, δεν ήταν όμως παρωχημένοι και μπορούν να …

Έγκλημα στις Λιβανάτες

Εικόνα
Τον μαχαίρωσε για προσωπικές διαφορές! Τραγική εξέλιξη φέρεται να είχε ο καυγάς δύο υπηκόων Αλβανίας στις Λιβανάτες απόψε (5/4) στις 19.50, καθώς ο ένας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του άλλου. Το τραγικό συμβάν φέρεται να ξεκίνησε όταν το θύμα πήγε στο σπίτι που διέμενε ο δράστης για να του ζητήσει το λόγο για κάποια διαφορά που είχαν. Τότε ο δεύτερος πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και του κατάφερε θανάσιμα χτυπήματα. Πολύ γρήγορα στο σημείο έφτασε η ΟΠΚΕ και συνέλαβε το δράστη, ενώ διαπίστωσε ότι το θύμα είχε εκπνεύσει. Αυτή την ώρα ο δράστης του φονικού έχει προσαχθεί στο Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας προκειμένου να εξεταστούν τα αίτια τα οποία τον οδήγησαν σε αυτή την εγκληματική πράξη. efthia.gr

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Εικόνα
Τους τρόπους με τους οποίου εφαρμόζεται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παρουσίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ως προσκεκλημένος του Ινστιτούτου για την Τοπική Διακυβέρνηση και τις Πολιτικές Καινοτομίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO). Στην εκδήλωση με θέμα «Η σημασία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Προϋποθέσεις, προκλήσεις και ευκαιρίες», ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ανέπτυξε τους άξονες στους οποίους βασίζεται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με στόχο την πλήρη διαφάνεια, όπως είπε χαρακτηριστικά, τη μείωση του κόστους λειτουργίας όλων των υπηρεσιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας προς όφελος των πολιτών.  Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε: Στη λειτουργία της νέας ιστοσελίδας της Περιφέρειας, η οποία αποτελεί μία διαδραστική πλατφόρμα ενημέρωσης, επικοινωνίας αλλά και πλήρους ελέγχου από τους πολίτες, των υπηρεσιών της Περιφέρειας.Στην ψηφιακή υπογραφή υπαλ…

Ποιοι κλάδοι βάζουν υποχρεωτικά POS έως το τέλος Ιουνίου

Εικόνα
Περισσότεροι από 200.000 επαγγελματίες
(Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα Τους επαγγελματικούς κλάδους που θα πρέπει να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά τερματικά POS έως το τέλος Ιουνίου ανακοινώνει σήμερα, Τετάρτη, το υπουργείο Οικονομικών.

Περισσότεροι από 200.000 επαγγελματίες που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της οικονομίας θα πρέπει υποχρεωτικά να δέχονται κάρτες για τις πληρωμές από τους πελάτες.

Σύμφωνα με την Ημερησία, στον κατάλογο των υπόχρεων περιλαμβάνονται ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, γιατροί, φαρμακεία, νοσοκομεία, δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές, εταιρείες τηλεπικοινωνιών και ενέργειας, κάθε είδους καταστήματα εστίασης, μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, και τυχερά παιχνίδια.

Σε πρώτη φάση θα ενταχθούν 15 κλάδοι και κατηγορίες επαγγελμάτων, ενώ το 2018 η λίστα με τους υπόχρεους θα διευρυνθεί.

Οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν αν θα πληρώνουν με μετρητά ή με κάρτα, αλλά οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες θα πρέπει υποχρε…

Δήμος Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου:Φρούτα και λαχάνικά θα μοιραστούν σε δημότες σήμερα.Δείτε τα κριτήρια.Ποτε θα γίνει η διανομή στους αλλους δήμους στη Φθιώτιδα

Εικόνα
Διανομή προϊόντων για τέταρτη φορά στους δικαιούχους του προγράμματος TEBA.
Ο Δήμος Λαμιέων, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδος σε συνεργασία με τους αλλους  Δήμους του νομού θα πραγματοποιήσει την τέταρτηδιανομή, αυτήν τη φορά σε φρούτα και λαχανικά, στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ». Η διανομή θα πραγματοποιηθεί σε όλους τους Δήμους της Φθιώτιδας τις ημέρες και ώρες που αναγράφονται παρακάτω: Για το Δήμο Λαμιέων το σημείο διανομής είναι ο χώρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (2ο κτήριο) και η διανομή θα γίνει την Πέμπτη 6 Απριλίου από 11:00 έως 18:00 και την Παρασκευή 7 Απριλίου από08:00 έως 14:00. Για περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή που αφορά το Δήμο Λαμιέων, οι ωφελούμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 22313 51025, -Για το Δήμο Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου τα σημεία διανομής είναι το Δημοτικό Κατάστημα Καμένων Βούρλων,…

Άγιος Κωνσταντίνος:Eκκληση του Αντιδημάρχου για τα σκουπίδια(μπάζα,κλαδιά)

Εικόνα
Στη Δ.Ε. Αγίου Κων/νου σήμερα το πρωί δύο φορτηγά και ένα JCP του Δήμου ασχολήθηκαν με την αποκομιδή κλαδιών και σκουπιδιών που όλοι εμείς τα εναποθέτουμε ασυλλόγιστα σε διάφορα σημεία ρυπαίνοντας το περιβάλλον και δημιουργώντας άσχημη εικόνα στην είσοδο και έξοδο του Αγίου Κων/νου και του Λογγού. Θα μπορούσαμε σήμερα και αύριο που τα μηχανήματα του Δήμου ασχολούνται γι' αυτό το σκοπό να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για άλλα κοινωφελή έργα.Παρεμπιπτόντως απαγορεύεται σε όλα αυτά τα σημεία να εναποθέτουν σκουπίδια!!! Υπάρχουν αντίστοιχες πινακίδες. Ειλικρινά μπορείτε να με ενοχλείται στο κινητό μου ( 6974346914) καθώς και στην Υπηρεσία του Δήμου στο 2235031100 για να ενημερωθείτε σχετικώς. Λυπάμαι γι' αυτήν την κατάντια και δεν θα ήθελα να προβώ σε άλλες νόμιμες ενέργειες. Ευχαριστώ για την κατανόηση.
Nικος Τριανταφυλλης Αντιδήμαρχος Αγίουτ Κωνσταντίνου


Αν είσαι πελάτης της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ σε αφορά ! Τι θα γίνει την Παρασκευή;

Εικόνα
Τρέμουν για τις θέσεις εργασίας τους!

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την Παρασκευή 7 Απριλίου κήρυξε ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, καταγγέλλοντας παραβίαση του κανονισμού εργασίας και πολιτική απαξίωσης του δυναμικού της Τράπεζας.


H ανακοίνωση των εργαζομένων

«Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα την Παρασκευή 7 Απριλίου, απαιτώντας την τήρηση του Κανονισμού Εργασίας και την εγκατάλειψη της ρουσφετολογικής και αδιαφανούς πολιτικής των προσλήψεων και τοποθετήσεων σε οργανικές θέσεις ευθύνης συνεργατών και συμβούλων, που αυξάνουν το λειτουργικό κόστος, ενώ την ίδια στιγμή απαξιώνουν τα ικανά και άξια στελέχη της Ε.Τ.Ε. στερώντας τους προοπτικές, κίνητρα και υπηρεσιακή εξέλιξη.
Ο στόχος της Διοίκησης είναι προφανής. Να δημιουργηθεί στη διοικητική δομή ένα πλήρως ελεγχόμενο, κλειστό, καλά αμειβόμενο και αδιαφανές σύστημα «κολλητών», το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την…

Θα πληρώνονται όλοι οι αντιδήμαρχοι - Αποζημιώσεις και στούς δημοτικούς συμβούλους

Εικόνα
Προβλέψεις και ρυθμίσεις για τις αντιμισθίες και τις αποζημιώσεις των αιρετών περιέχει το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών. Ειδικότερα:
Άρθρο 35 Αντιμισθία Αντιδημάρχων – Αποζημιώσεις δημοτικών συμβούλων 1. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 92 του ν. 3852/2010 αντικαθίσταται ως εξής:
«Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν αντιμισθία, η οποία καταβάλλεται από το δήμο» 2. Τα εδάφια β΄, γ΄, δ΄, και ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 92 του ν. 3852/2010 καταργούνται. 3. Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 5 του άρθρου 92 του ν. 3852/2010, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, καταργείται. 4. Στο άρθρο 92 του ν. 3852/2010 προστίθενται παρ. 9 και 10 ως εξής: «9. Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, πλην αυτών που λαμβάνουν αντιμισθία, δικαιούνται αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και μέχρι τέσσερις (4) συνεδριάσεις το μήνα. Το ύψος της αποζημίωσης αυτής δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που αντιστο…

Πότε κλείνουν τα Λύκεια

Εικόνα
Μηνυτήρια αναφορά του Υπουργείου για δηλώσεις του Προέδρου Φροντιστών Την Τρίτη 9 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα του διδακτικού έτους 2016-2017 στα Ημερήσια και Εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια σύμφωνα με σημερινή (4/4) υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου. Εν τω μεταξύ το πρωί της Τετάρτης (5/4) ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  Γιάννης Παντής θα επισκεφθεί την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδας, Ι. Βαφειάκη σε ιστότοπο όπου έθεσε θέμα αδιάβλητου των πανελλαδικών. Όπως υποστηρίζει το υπουργείο απέκρυψε ουσιώδη στοιχεία και διαστρέβλωσε ανακοίνωση του. efthia.gr

Βιβλιάρια τέλος λόγω κόστους!

Εικόνα
Στην κατάργηση των βιβλιαρίων στους λογαριασμούς καταθέσεων μέσα στους επόμενους μήνες θα προχωρήσουν οι τράπεζες, με στόχο την εξοικονόμηση κόστους. Αντί της ενημέρωσης του βιβλιαρίου οι πελάτες τους θα μπορούν να ενημερώνονται είτε από τα ΑΤΜ ή από τα εναλλακτικά δίκτυα για τις κινήσεις του λογαριασμού τους. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρει το moneyonline.gr, οι τράπεζες στρέφουν τους συναλλασσόμενους στο internet banking και στο mobile banking με διαφημιστικές καμπάνιες και ειδική ενημέρωση εντός των καταστημάτων. Οι στόχοι έως το 2018 Στόχος τους είναι οι πελάτες τους να μάθουν εκτός από την ενημέρωση, να διενεργούν πληρωμές και μεταφορές κεφαλαίων μέσω των εναλλακτικών δικτύων. Σήμερα εκτιμάται ότι 6 στις 10 πληρωμές οφειλών γίνονται μέσω e-banking και ο στόχος είναι μέχρι και το τέλος του 2018 το ποσοστό αυτό να ανέβει στο 80%. Ως προς τις μεταφορές κεφαλαίων, περίπου 8 στις 10 γίνονται μέσω των εναλλακτικών δικτύων και ο στόχος είναι μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο το ποσοστό α…

Φθιώτιδα: Ζητείται τεχνικός βάρδιας στα διόδια

Εικόνα
Τεχνικός ΒάρδιαςΣυστημάτων Διοδίων (Περιοχή Εργασίας: Τραγάνα Φθιώτιδας)
Ο/Η κατάλληλος/η υποψήφιος/α θα αναφέρεται στον Προϊστάμενο Συντήρησης Συστημάτων Λειτουργίας και θα παρέχει τεχνική υποστήριξη στα ηλεκτρονικά, ηλεκτρολογικά και μηχανολογικά στοιχεία των συστημάτων Διοδίων.
Αρμοδιότητες Ρόλου
Πραγματοποιεί προληπτική συντήρηση και επισκευή του εξοπλισμού των συστημάτων διοδίων συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία του σταθμού διοδίων.Εγκαθιστά και αντικαθιστά στοιχεία του ηλεκτρολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού επεμβαίνοντας όπου απαιτείται, στοχεύοντας στην ορθή λειτουργία των συστημάτων.Παρέχει τεχνική υποστήριξη στους χρήστες των συστημάτων με σκοπό την βέλτιστη εξυπηρέτηση τους και την άμεση επίλυση των προβλημάτων.Δημιουργεί γραπτές αναφορές των προβλημάτων και της συχνότητας αυτών, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση της διοίκησης του τμήματος στις πραγματοποιηθείσες επεμβάσεις.Διαχειρίζεται και παρακολουθεί τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του τμήματος (υλικά, …

Εργα 3,9 εκ ευρω για Αγιο Κωνσταντινο και Καμενα Βουρλα υπεγραψε σημερα ο υπουργος Υποδομων

Εικόνα
Yπογράφηκε σήμερα, στο Υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών, από τον ανάδοχο, η σύμβαση εκτέλεσης του έργου του παραλιακού μετώπου στον Αγιο Κωνσταντίνο . Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 3,9 εκατ. ευρώ και, εκτός του παραλιακού μετώπου του Αγ. Κωνσταντίνου, περιλαμβάνει και την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στα Καμένα Βούρλα και τον ηλεκτροφωτισμό του κόμβου στον Λογγό.Παρά την ύπαρξη της νέας μελέτης, το έργο δεν υλοποιείτο επί σειράν ετών. Η  σημερινή κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ,  αποφάσισε να υλοποιήσει το έργο , ικανοποιώντας ενα χρόνιο αίτημα για την ευρύτερη περιοχή .
Όπως είναι γνωστό σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και ευρύτερα, στους πολίτες της Φθιώτιδας, εδώ και αρκετά χρόνια κατασκευάσθηκε το έργο διαμόρφωσης του παραλιακού μετώπου και του λιμένα του Αγ. Κωνσταντίνου. Ηταν ενα  έργο χωρίς πρόβλεψη αντιπλημμυρικής προστασίας και με απομόνωση του χώρου της πόλης από αυτόν του λιμένα, λόγω των στηθαίων της εθνικής οδού που προέβλεπε η μελέτη του , επισημαίνει ο β…

Πασχαλινό παζάρι απο τον Σύλλογο Αγιο Φανούριο Μώλου 8-9/4/2017

Εικόνα

Open Στερεά Ελλάδα: Το πρώτο Περιφερειακό Κέντρο Καινοτομίας

Εικόνα
Με στόχο να αποτελέσει η Στερεά Ελλάδα το κέντρο υποδοχής και υποστήριξης έξυπνων, δημιουργικών και καινοτόμων εφαρμογών για όλους τους τομείς δημόσιας πολιτικής, ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το Κέντρο Καινοτομίας “Open”. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της στρατηγικής “Έξυπνη Περιφέρεια”, που υποστηρίζεται από τις υπηρεσίες της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, πρωτοβουλίες και πολίτες.
Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, δημιουργήθηκε ένα δίκτυο ανθρώπων με εμπειρία και ενθουσιασμό για καινοτόμες δράσεις, που υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Περιφέρειας, ενώ θα εισάγουν νέες ιδέες και προτάσεις στο μέλλον. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστα Μπακογιάννη, το Open δεν είναι μια γραφειοκρατική δομή, αλλά ένα δυναμικό δίκτυο ανθρώπων και ομάδων μέσα από το οποίο θα «ανοίξει» τη Στερεά Ελλάδα στην καινοτομία, στις νέες ιδέες, στη δικτύωση και στη γνώση. «Φιλοδοξία μας είναι το Κέντρο να μετεξελιχθεί …

Η απάντηση του Ι. Συκιώτη για τις πηγές του Κονιαβίτη

Εικόνα
Ο Δήμαρχος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ιωάννης Συκιώτης, έδωσε τις απαντήσεις σχετικά με τα όσα  γράφτηκες για τις πηγές του Κουνιαβίτη έξω από τα Καμένα Βούρλα.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Lamiafm1, στις πηγές έχει γίνει διακοπή για αυτό και δεν αναβλύζει το νερό καθώς κρίθηκε απαραίτητο, λόγω των παρεμβάσεων που γίνονται στον χώρο. Θα γίνει νέα μεγαλύτερη δεξαμενή στην οποία με καινούργιους  αγωγούς όπου θα υπάρχει και η δυνατότητα καθαρισμού του νερού.
Επιπρόσθετα τόνισε ότι η απόφαση της διακοπής προήλθε και με αφορμή τον δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε στο νερό και χρειάζεται τις αντίστοιχες  επεμβάσεις στις υποδομές για να καθαριστεί.
Με κάθε βεβαιότητα δήλωσε ότι οι πηγές Κονιαβίτη θα λειτουργήσουν κανονικά και σε συνδυασμό με τα έργα που είναι σε εξέλιξη θα  επαναλειτουργήσουν σε καλύτερο επίπεδο για τους επισκέπτες, με χρονοδιάγραμμα περίπου 2 μηνών να ολοκληρωθούν.
fonografos.net

Στέρεψαν οι ιαματικές πηγές στον Κουνιαβίτη;(αποκλειστικό) (φωτο)

Εικόνα
inShare Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει όσους φτάσουν μέχρι τις ιαματικές πηγές Κουνιαβίτη με σκοπό να κάνουν το ιαματικό τους μπάνιο.

Λιγοστό πράσινο σκούρο στάσιμο νερό στις τσιμεντένιες πισίνες που είναι γεμάτες σκουπίδια πλαστικές σακούλες και σπασμένες καρέκλες. Κάτοικοι των Καμ Βούρλων αλλά και επισκέπτες  είναι ανάσταστοι. Χάθηκαν τα νερά που εκατοντάδες χρόνια αναβλύζουν από το βουνό και χαρίζουν υγεία και ευεξία σε όσους κάνουν εκεί τα μπάνια τους; Δίπλα στις πισίνες μηχανήματα που προχωρούν το έργο για την διαμόρφωση του παράπλευρου δρόμου. Ναι, δίπλα στις πηγές, και ας υπήρχε εναλλακτική πρόταση όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι. Πήγαμε μέχρι εκεί, είδαμε τα έργα που εξελίσσονται,είδαμε το στάσιμο και κάθε άλλο παρά ιαματικό νερό,δημοσιεύουμε τις φωτογραφίες και περιμένουμε απαντήσεις. Όπως περιμένουν και όσοι φτάνουν μέχρι την ιαματική πηγή Κουνιαβίτη με τα μπουρνούζια τους έχοντας προγραμματίσει τα ανοιξιάτικα μπάνια τους αλλά επιστρέφουν άπραγοι και απογο…

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Πιθανά «λουκέτα» 18.700 επιχειρήσεων στο α' εξάμηνο

Εικόνα
Share7 Tη δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκονται οι εναπομείνασες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μετά από 9 χρόνια βαθειάς ύφεσης αποτυπώνει η εξαμηνιαία έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ).
Μεταξύ άλλων, εκτιμάται ότι το α΄ εξάμηνο του 2017 θα διακόψουν τη λειτουργία τους 18.700 επιχειρήσεις, με τα «λουκέτα» να συγκεντρώνονται σε επιχειρήσεις της Αττικής και στον κλάδο της μεταποίησης.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ τα πιθανά λουκέτα επιχειρήσεων, που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνεπάγονται υψηλό κίνδυνο απώλειας 34.000 θέσεων συνολικής απασχόλησης (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί).
Στη δήλωσή του κατά την παρουσίαση της εξαμηνιαίας έρευνας του οικονομικού κλίματος για τις Μικρές Επιχειρήσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς ανέφερε:
"Οι καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης επιτείνουν την κατάσταση αυτή, με αποτέλεσμα 2 στις 5 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κινδυνεύουν να κλείσουν. Οι πωλήσεις βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση (-17,…

Επ’ αυτοφωρω συλληψη 36χρονου Λαμιωτη την ωρα που πουλουσε ναρκωτικα

Εικόνα
Επ’ αυτοφώρω την ώρα που επιχειρούσε να πουλήσει ναρκωτικά σε 39χρονο, συνελήφθη ένας 36χρονος Λαμιώτης. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και μεθαδόνης, πιστόλι, φυσίγγια και 2 μαχαίρια.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εντός του αυτοκινήτου, ένα μπουκάλι που περιείχε υγρό διάλυμα μεθαδόνης, ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 12 εκατοστών και μία λάμα μαχαιριού, μήκους 21,5 εκατοστών, ενώ στην κατοχή του 36χρονου, πέντε 5 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, με μικροποσότητες ηρωίνης σε μορφή βράχου, εκ των οποίων οι τέσσερις ισοβαρείς.
Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθως πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 36χρονου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου, ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες και 104 φυσίγγια πιστολιού.
Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών…