Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 23, 2017

Μικρασιάτες πρόσφυγες στη Φθιώτιδα.Μαρτυρίες

Εικόνα
Οι Έλληνες πρόσφυγες που είχαν καταγωγή από τις πόλεις και τα χωριά της Μ.Ασίας εγκαταστάθηκαν στη Λαμία (Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση), τη Στυλίδα, τη Λοκρίδα (Μώλος, Αταλάντη, Αγιος Κωνσταντίνος) και αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες τα πρώτα χρόνια. Στην αρχή, οι περισσότεροι έκαναν έναν αγώνα επιβίωσης ζώντας σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας. Η εργατικότητα, η αξιοπρέπεια, ο κοινός πόνος και καημός για τις χαμένες πατρίδες, ο πολιτισμός που κουβαλούσαν, τα ελληνικά ήθη και έθιμα τους κράτησαν ενωμένους και τους έδωσαν δύναμη να ξεπεράσουν αυτές τις δυσκολίες με τον καιρό. Σε αυτή τη σελίδα καταγράψαμε αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων που βίωσαν τον ξεριζωμό και τις δυσχέρειες προσαρμογής στη νέα τους πατρίδα, τη Φθιωτική γη, πριν πολλά χρόνια. Οι γραπτές μαρτυρίες προέρχονται από το αρχείο καταγεγραμμένων αφηγήσεων προσφύγων α' γενιάς του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Φθιώτιδας για όσους πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Στυλίδας. Για τους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην περι…

ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Εικόνα
Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/#ixzz4oEUBrFXf

Εθελοντική αιμοδοσία στο Mώλο

Εικόνα
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ – ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΩΛΟΥ Η τράπεζα αίματος του Δημοτικής Ενότητας Μώλου πολλές φορές χρειάσθηκε να καλύψει έκτακτες ανάγκες συνανθρώπων – συμπολιτών μας . Τις περισσότερες από αυτές , δυστυχώς , βρέθηκε στην ανάγκη να δανειστεί από τα νοσοκομεία διότι το δικό της δεν επαρκούσε ή είχε εξαντληθεί . Η πρόσφατη αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε , δεν κάλυψε τις ανάγκες που προέκυψαν . Φέτος θα έρθει η ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ του ΤΖΑΝΕΙΟΥ ΝΟΣΟΣΚΟΜΕΙΟΥ την Κυριακή 30 Ιουλίου για να γίνει η αιμοδοσία μέχρι τις 13:00 μ.μ Η προσφορά της τράπεζας μας είναι βαθύτατα ανθρωπιστική σε όλους όσους κατά καιρούς την είχαν ανάγκη. Για το λόγο αυτό η δικιά σου ενεργός συμμετοχή σε αυτήν εξασφαλίζει : Tην συνέχιση της ύπαρξηςτης Τράπεζας Αίματος του Δήμου μας. Τον έλεγχο της υγείας σου κάθε φορά που δίνεις αίμα ( γίνεται αδρός έλεγχος που μπορεί να αποκαλύψει κάποιο πρόβλημα , αναιμία , υπέρταση , καρδιολογικό , και μπορεί να θεραπευτεί έγκαιρά ). Εκτελείς κοινωνικό καθήκον αφού η προσφορά σε αίμα …

2ο 3 on 3 ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΡΥΜΑΙΑΣ18/8/2017

Εικόνα
Το απόγευμα της 18ης Αυγούστου 2017 σας καλούμε στο Μονοήμερο Τουρνουά Μπάσκετ στο ανοιχτό γήπεδο καλαθοσφαίρισης της Δρυμαίας Φθιώτιδας.
Υπό το ρυθμό της μουσικής, μικροί και μεγάλοι ξεδιπλώστε το ταλέντο σας στο άθλημα, που αγαπά όλη η Ελλάδα και αναμετρηθείτε με ομάδες γειτονικών χωριών.

Παρακαλούμε κάντε την εγγραφή της ομάδας σας εγκαίρως για την καλύτερη διαμόρφωση των ομίλων. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πληροφορίες και Εγγραφές ομάδων από 3 άτομα και πάνω
(μέχρι και Tρίτη 15/8/17) στο τηλ: 698 577 6260

www.drymaia-syllogos.gr

Σας περιμένουμε!

Διοργάνωση: Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος των

Λαμία: Πόσα ξέρεις για το Δημοτικό Θέατρο της πόλης μου μένεις;

Εικόνα
Η δραστηριότητα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης αναπτύσσεται σε τρεις σκηνές, την Κεντρική Σκηνή, την Πειραματική Σκηνή και την Παιδική Σκηνή. Στην Κεντρική Σκηνή έχουν ανέβει μεταξύ άλλων έργα των Αισχύλου, Ευριπίδη, Αριστοφάνη, Σαίξπηρ, Τζόνσον, Μολιέρου, Γκολντόνι, Φεϋντώ, Λόρκα, Μίλλερ, Ουίλλιαμς. Έμφαση δόθηκε και στο νεοελληνικό θέατρο με έργα των Καμπανέλλη, Κεχαίδη-Χαβιαρά, Σκούρτη, Κορρέ, Μποστ κ.α. Στην Πειραματική Σκηνή έχουν ανέβει μεταξύ άλλων έργα των Ρίντλεϊ, Λάμπιουτ, Ντούκοσφκι, Τομά, Τσικληρόπουλου, Κοβάτσεβιτς, κ.α. Ενώ στην Παιδική Σκηνή έχουν ανέβει έργα των Αριστοφάνη, Αρμένη, Τσιάνου, Τριβιζά, Μπραουδάκη, Καλογεροπούλου, Ρουγγέρη, Μπάουμ, Τουέιν, Γουέι, Γκαρθία Λόρκα, Κένι, κ.α.Από το 1998 το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης διοργανώνει κάθε χρόνο το Φεστιβάλ για Σολίστες και Πρωταγωνιστές φιλοξενώντας μονοπρόσωπες παραστάσεις.
Ιστορική περιγραφή-Αναδρομή: Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης με έδρα τη Λαμία, το μοναδικό στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εντάχθηκε στο δίκτυο των ΔΗ.ΠΕ.Θ…

Φωτογραφικό ταξίδι στα κτίρια της Παλιάς Λαμίας!

Εικόνα
Οδός Υψηλάντου, απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο. Χτίστηκε στα 1890. Στα 1917 το αγόρασε ο Κώστας Γκλέτσος, παππούς του μεγάλου δικηγόρου Αποστόλη Γκλέτσου.

Το ίδιο κτίριο σε άλλη φωτογραφική άποψη.

Το Τσάλειο μέγαρο στην οδό Μακροπούλου χτίστηκε στα 1870 και ανήκε στο μεγαλοκτηματία Κ. Τσάλη.

Στην αρχή της οδού Διάκου (Flocafe) και απέναντι από το σημερινό Πλάτανο, στεγαζόταν το βιβλιοπωλείο του Γ. Ποντικόπουλου. Φωτογραφία στα 1939.

Στην οδό Μακροπούλου, αριθμός 59, η είσοδος μεγαλοπρεπούς αρχοντικού. Φωτογραφία στα 1975.