Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 10, 2017

Μώλος:Απεγκλώβισαν παγιδευμένο σκυλάκι

Εικόνα
Είναι περασμένα μεσάνυχτα και η ομάδα δράσεις μας του Μώλου είναι στο δρόμο!!!!Αξίζει ενα μεγάλο μπράβο γιατί αυτή την φορά βοήθησαν έναν μικρό φίλο πού παγιδεύτηκε στην προσπάθεια του να φτάσει κοντά στην αγαπημένη του!!!!
Φιλοζωικός Σύλλογος "Φίλοι Καρδιάς"

Η χορωδία Μώλου συμμετέχει στην"16η Εορταστική Χορωδιακή Συνάντηση " Τυρνάβου

Εικόνα
Η μικτή χορωδία Μώλου προσκαλεσμένη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυρνάβου , συμμετέχει στην "16η Εορταστική Χορωδιακή Συνάντηση "που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου ώρα 19:00 στο  με σολίστ τον Γιάννη Φλώρο , αφηγήτρια την Ελένη Πανέτσου και μαέστρο τον Αντώνη Μπαλή

Βραδιά διασκέδασης από τον Φιλοζωικό Σύλλογο ”Φίλοι Καρδιάς” στα Καμένα Βούρλα

Εικόνα
Βραδιά διασκέδασης διοργανώνει ο  Φιλοζωικός Σύλλογος ”Φίλοι Καρδιάς” στα Καμένα Βούρλα την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Καμένα Βουρλα χειμώνα-καλοκαίρι...

Εικόνα

Εφάπαξ επίδομα 400 ευρώ σε νέους ανέργους του ΟΑΕΔ

Εικόνα
Εφάπαξ επίδομα «νεανικής αλληλεγγύης» σε κάθε άνεργο ηλικίας από 18 έως 24 ετών, ύψους 400 ευρώ, θα χορηγήσει τις επόμενες μέρες το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως ανακοίνωσε η υπoυργός Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ, το επίδομα θα λάβουν όσοι νέοι ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον μήνα Οκτώβριο και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), όπου θα συμπληρώσουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα πιστωθεί το ποσό.
Η προθεσμία για την αίτηση είναι έως την προσεχή Τετάρτη, ενώ όπως είπε η υπουργός το επίδομα θα καταβληθεί έως το τέλος του έτους και το συνολικό ποσό της παρέμβασης υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ.

Η καταβολή του επιδόματος γίνεται διότι οι περισσότεροι άνεργοι αυτής της ηλικιακής ομάδας δεν έχουν εργασιακή εμπειρία ώστε να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου.

(16/12/17)

Με έδρα τη Λαμία το Κτηματολογικό Γραφείο για την Στερεά Ελλάδα

Εικόνα
Tην κατάργηση της εταιρείας του Εθνικού Κτηματολογίου και του συνόλου των υποθηκοφυλακείων, με τη συγκέντρωση των αρμοδιοτήτων τους σε έναν νέο φορέα, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Ο Οργανισμός Εθνικού Κτηματολογίου θα αποτελείται από μια κεντρική υπηρεσία, 17 κτηματολογικά γραφεία και 69 υποκαταστήματα. Σε αυτόν θα ενσωματωθεί η Ανώνυμη Εταιρία του Δημοσίου, με την επωνυμία «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.» (ΕΚΧΑ Α.Ε.), τα λειτουργούντα «οριστικά» και «μεταβατικά» κτηματολογικά γραφεία και όλα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας. Σε διάστημα εντός δύο ετών, κατ’ ανώτατο όριο, από την ημερομηνία δημοσίευσης του νομοσχεδίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα εκδίδονται σταδιακά αποφάσεις από το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, κατόπιν εισήγησης του γενικού διευθυντή, που θα αφορούν καταργήσεις υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων.
Ειδικότερα και σύμφωνα με το άρθρο 15 συστήνονται κτηματολογικά γραφεία του Οργανισμού ως εξής:

Η ψυχολογία της δωρεάς/ προσφοράς και της απολαβής!

Εικόνα
Με την αφορμή της προκείμενης εορτής των Χριστουγέννων, είναι σύνηθες η ανταλλαγή δώρων! Το δώρο δηλώνει πώς σκέφτονται οι άνθρωποι για τους άλλους, σε τι εκτίμηση τους έχουν, με ποιο τρόπο απολαμβάνουν, πώς οικοδομούν και διατηρούν σχέσεις. Ερευνητές μελέτης της προσωπικότητας διερευνούν διάφορες πτυχές της δοσοληψίας και της λήψης δώρων, όπως το πώς οι δωρητές επιλέγουν τα δώρα, πώς χρησιμοποιούνται τα δώρα από τους παραλήπτες, πώς τα δώρα επηρεάζουν τη σχέση μεταξύ δωρητών και αποδεκτών.

- Οι επιλογές των "επιλεκτικών" παραληπτών δώρου!

Οι άνθρωποι τείνουν να γίνονται όλο και πιο επιλεκτικοί όσον αφορά τα αντικείμενα που θέλουν. Οι ερευνητές Andong Cheng, Meg Meloy και Evan Polman παρακολούθησαν 7.466 αγοραστές Black Friday το 2016. Διαπίστωσαν ότι από τους αγοραστές που ερωτήθηκαν, το 39% των αντικειμένων που αγόραζαν ήταν για άτομα που θεωρούσαν «επιλεκτικά» και τα εκτιμούσαν. Ενώ οι περισσότεροι από εμάς μπορεί να ψωνίσουμε για ένα επιλεκτικό πρόσωπο στ…

Επιχορήγηση ΟΓΑ για τα οικογενειακά επιδόματα -Πότε θα δοθούν (απόφαση)

Εικόνα
Εγκρίθηκε από άποψη σκοπιμότητας η έκδοση απόφασης ανάληψης δέσμευσης πίστωσης, ύψους 158 εκατ. ευρώ, σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να επιχορηγηθεί ο ΟΓΑ για την καταβολή του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων του άρθρου 1 του ν. 4093/2012 και του άρθρου 40 του ν. 4141/2013 Δ’ τριμήνου 2017, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.
Αυτό προβλέπει απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια».
Θυμίζουμε ότι σε αποκλειστικές δηλώσεις είχε κάνει στην aftodioikisi.gr ο διοικητής του ΟΓΑ, κ. Στ. Πλιάκης, ενημέρωσε ότι τα οικογενειακά επιδόματα (Δ’ δόση) θα δοθούν μεταξύ 20 και 22 Δεκεμβρίου.
ΑΠΟΦΑΣΗ

Ηλίας Ακρίβος:Αστέρια κ πεφταστέρια παντρεύονται στην όψη του Προφήτη Ηλία.

Εικόνα

Πολιτιστικός Σύλλογος Καινουρίου ”Το Κύμα”: Συγκεντρώνουμε Τρόφιμα Για Αυτούς Που Έχουν Ανάγκη!

Εικόνα
Με το σύνθημα  Προσφέρω…Συμμετέχω…Νοιάζομαι, ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Καινουρίου “Το Κύμα” συγκεντρώνει τρόφιμα για να τα προσφέρουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Πληροφορίες για προσφορά στην αφίσα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Π.Στ.Ε. ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "Food Expo" - Πρόσκληση σε Επιχειρήσεις

Εικόνα
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λαμία, 13 Δεκεμβρίου 2017
Πρόσκληση για συμμετοχή επιχειρήσεων στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη 5η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, «FOOD EXPO 2018»
10 - 12 Μαρτίου 2018 ,AthensMetropolitanExpo

ΗΠεριφέρεια Στερεάς Ελλάδαςσυμμετέχει στην5η διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών, «FOOD EXPO 2018»,που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 12 Μαρτίου στο Athens Metropolitan Expo, παρέχοντας στις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής της αρμοδιότητας, τη δυνατότητα προβολής και προώθησης των προϊόντων τους σε ένα ευρύ και ειδικό αγοραστικό κοινό.
ΗFOOD EXPO(http://www.foodexpo.gr/) αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό, αλλά και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τα Τρόφιμα και Ποτά στη χώρα μας, καθώς έχει επιβεβαιώσει τη φήμη της ως μια πραγματικά μεγάλη διεθνής έκθεση, που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταπ…

1ο Φιλανθρωπικό Ποδοσφαιρικό Φεστιβάλ Ε.Π.Σ.Φ.

Εικόνα
Η Φθιώτιδα παίζει για το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού, Κέντρο κοινωνικής πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Δελτίο τύπου

Η Φθιώτιδα παίζει για το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού, Κέντρο κοινωνικής πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Το Σάββατο 16/12/2017 θα διεξαχθεί το 1ο Φιλανθρωπικό Ποδοσφαιρικό Φεστιβάλ της Ε.Π.Σ.Φ. σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Συμμετέχουν 24 ποδοσφαιρικά σωματεία με 64 ομάδες και 800 ποδοσφαιριστές ηλικίας 2006-2012.
Απώτερος σκοπός του Φεστιβάλ είναι η διασκέδαση των παιδιών και η μύηση τους στην προσφορά στο συνάνθρωπο, ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.
Είναι το πρώτο από τα επτά φεστιβάλ που θα γίνουν σε όλη τη χρονιά.
Παράλληλα η Ε.Π.Σ.Φ., ο Σύνδεσμος Διαιτητών Φθιώτιδας, οι διοικήσεις των σωματείων, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές θα προσφέρουν τα ποσοστά των αγώνων που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 16 και 17/12/2017 για το σκοπό αυτό.
Κεντρικό σύνθημα της δράσης είναι:
«σκοράρουμε για το συνάνθρωπο» και «διαφέρουμε…

Μαγικό ηλιοβασίλεμα και οι ροζ αποχρώσεις του ουρανού πάνω απο το Μώλο

Εικόνα
Φωτογραφία Μιχάλης Κωνσταντίνου

Έτοιμη η φάτνη των Χριστουγέννων στον Άγιο Κωνσταντίνο

Εικόνα

Έρχεται χειμώνας με χιόνια και στη Φθιώτιδα!

Εικόνα
Πότε θα χιονίσει και πόσο χαμηλά θα φτάσουν τα χιόνια στη Φθιώτιδα και την κεντρική Στερεά. Αν και είμαστε μακριά ακόμη σε προγνωστικό επίπεδο όσον αφορά τα Χριστούγεννα, παρόλα αυτά υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για την τάση που αναμένεται το προσεχές διάστημα, η οποία μάλιστα δείχνει αρκετά ελπιδοφόρα για τους λάτρεις του χιονιού και του χειμώνα γενικότερα. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει μετατόπιση των ψυχρών μαζών από τη δυτική Ευρώπη προς τα Βαλκάνια, η οποία και θα φέρει τα πολυπόθητα χιόνια στη χώρα μας, όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με αρκετά χαμηλότερο υψόμετρο με τη θερμοκρασία πλέον να θυμίζει χειμώνα όπως αρμόζει στο εορταστικό κλίμα! Λεπτομέρειες για ακριβείς ημερομηνίες, υψόμετρα κτλ θα ξέρουμε τις επόμενες ημέρες... Η Φθιώτιδα και εν γένει η κεντρική Στερεά θα παίξει "μπάλα" μεταξύ 20-21 του μηνός και το στοίχημα είναι πλέον πόσο χαμηλά θα φτάσει το χιόνι. Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα…

Υποχρεωτική εγκατάσταση τερματικού POS στα ξυλουργεία και σε 58 επιπλέον κλάδους

Εικόνα
Ακόμα και τα γραφεία κηδειών υποχρεούνται, μεταξύ άλλων, να τοποθετήσουν μηχανήματα αποδοχής πληρωμών με κάρτα (POS) σύμφωνα με απόφαση της φορολογικής διοίκησης. Στη μακρά λίστα των επιχειρήσεων που πρέπει να διαθέτουν μηχανήματα POS προστέθηκαν 58 νέοι κλάδοι, οι οποίοι και θα πρέπει να τοποθετήσουν μηχανήματα POS έως τις 11 Μαρτίου 2018.
Η κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου και της υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου καταγράφει τους 58 νέους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας, οι οποίοι εντάσσονται στην υποχρέωση αποδοχής πληρωμών με «πλαστικό χρήμα» και αφορούν μεταξύ άλλων υπηρεσίες αεροπορικής μεταφοράς επιβατών, θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές μεταφορές επιβατών, υπηρεσίες μετακόμισης, υπηρεσίες γενικού καθαρισμού κτιρίων, επισκευές ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών έως και γραφεία κηδειών.
Για όσους δεν συμμορφωθούν προβλέπεται ήδη πρόστιμο 1.500 ευρώ, το οποίο μειώνεται στο μισό εφόσον πληρωθεί εντός μηνός από την επιβολή του. Ωστόσο, ακόμα κα…

Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου Λοκρίδος το1918.

Εικόνα
Του Στάθη Κοσματόπουλου

Λογγός Φθιώτιδας απο ψηλά

Εικόνα

Ο Εξωραιστικος Εκπολιτιστικος Συλλογος Ο Πλατων για το ρέμα στο Λογγό

Εικόνα

Παραλία Λογγού Φθιώτιδας

Εικόνα

ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ,απο τον Φιλοζωικό Σύλλογο του Δήμου Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου,"Φίλοι Καρδιάς"

Εικόνα

ΓΣΕΒΕ προς τους υποψηφίους του ΕΒΕ Φθιώτιδας

Εικόνα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΗΚΩΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Εικόνα
Θρίαμβος για τα τέσσερα κορίτσια απο την Κεντρική Ελλάδα και συγκεκριμένα του Α.Σ. Ταεκβοντο καμενων βουρλων Μολών Λαβε που έλαβαν μέρος την Κυριακή 10/12/2017 στο 8th Hereya Open στη Σόφια Βουλγαρίας καθώς γύρισαν με τρία μετάλλια στις αποσκευές τους.

Ο λόγος για τις:
Καραδήμου Αναστασία Χρυσό μετάλλιο στα -63kg B Νεανίδων που αν και με τραυματισμο επικρατησε 3-0 στον τελικό έναντι της Σκοπιανής αθλήτριας.
Μακρυγιαννη Βασιλικη Χρυσό Μετάλλιο στα -55kg B Νεανίδων κερδίζοντας τον τελικό 22-2 με διαφορά έναvτι της Ελληνίδας
Μακρυγιάννη Πελαγία Χάλκινο Μετάλλιο στα -57kg B Γυναικών παίζοντας έναν υπέροχο ημιτελικό αλλα δυστυχος χάνοντας με ένα πόντο διαφορά.
Αλφιέρη Χριστίνη στα -47kg B κορασίδων που αν και η ποιο μικρή της παρέας πάλεψε μέχρι τελευταία στιγμή φτάνοντας την τέταρτη θέση και μένοντας σε απόσταση αναπνοής απ τα μετάλλια.

Δίπλα τους πάντα η προπονήτρια τους Σταυρου Αγορη-Ερήνη.

Θερμά συγχαρητήρια εκ μέρους του συλλόγου στις αθλήτριες και προπονήτρια που αν και για …

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ / ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Εικόνα

Τι ισχύει σε περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στο δήμο Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου για τα αστικά στερεά απόβλητα.

Εικόνα
Προκειμένου όλοι οι αιρετοί Α΄ & Β΄ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Φορείς και οι πολίτες, να έχουν μια πλήρη εικόνα για τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας, μετά την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου και ιδιαίτερα τη ψήφιση του νέου ΕΣΔΑ, την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ και των Τ.Σ των Δήμων, ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας παραθέτει την υπάρχουσα κατάσταση και τον σχεδιασμό για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, των έργων καθώς και την πηγή χρηματοδότησής τους. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την νομοθεσία οι ΦοΔΣΑ έχουν την αρμοδιότητα της προσωρινής αποθήκευσης, μεταφόρτωσης, θαλάσσιας μεταφοράς ΑΣΑ, επεξεργασίας, ανάκτησης και διάθεσης των στερεών αποβλήτων, οι δε Δήμοι την αρμοδιότητα της αποκομιδής και του συνόλου των δράσεων διαλογής στη πηγή. (ανάπτυξη διακριτών ρευμάτων κάδων, ανακύκλωσης, πράσινα σημεία κ.α)  Οι Περιφερειακοί ΦοΔΣΑ έχουν επιπλέον την αρμοδιότητα της εκπόνησης και παρακολούθηση καθ…