Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 6, 2015

Μέτρα ύψους 500 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υποστήριξη των αγροτών

Εικόνα
Μιλώντας στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ, κ. Katainen δήλωσε: «Η δέσμη αυτή θα επιτρέψει την άμεση χρήση κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους 500 εκατ. ευρώ προς όφελος των αγροτών. Πρόκειται για ισχυρή και αποφασιστική απάντηση που αποδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την ευθύνη της έναντι των αγροτών και είναι έτοιμη να την υποστηρίξει με τα ανάλογα κονδύλια. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αν λάβει κανείς υπόψη του άλλες ανάγκες που πρέπει επίσης να καλυφθούν από τον προϋπολογισμό.»
Τα εν λόγω μέτρα εστιάζονται σε τρία σημεία:
αντιμετώπιση των δυσχερειών ταμειακής ροής που αντιμετωπίζουν οι αγρότες,σταθεροποίηση των αγορών καιαντιμετώπιση της λειτουργίας της αλυσίδας εφοδιασμού. Η Επιτροπή θα προτείνει το σημαντικότερο μέρος της ολοκληρωμένης δέσμης που θα παρασχεθεί σε όλα τα κράτη μέλη, να είναι κονδύλια για τη στήριξη του γαλακτοκομικού τομέα. Η κατανομή των ενισχύσεων αυτών θα πραγματοποιηθεί με τρόπο…

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Εικόνα
Διαβάστε  τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων:

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣΚαθημερινή της ΚυριακήςΕΘΝΟΣ της Κυριακής


REAL NEWS


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣTO ΠΑΡΟΝ


ΤΟ AΡΘΡΟ


ΤΟ ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


KONTRA NEWS


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015, 19:57

Πρεμιέρα με πολλά γκολ στην Α’

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την eΦΘΙΑ
Έβρεξε γκολ στην πρεμιέρα της Α’ Κατηγορίας Φθιώτιδας, καθώς σε 8 ματς σημειώθηκαν συνολικά 32 γκολ! Η περσινή πρωταθλήτρια Μαλεσίνα ξεκίνησε με «πεντάρα» απέναντι στον άτυχο Μώλο, ενώ εξίσου εντυπωσιακή ήταν η επικράτηση και μάλιστα εκτός έδρας της Ένωσης επί της Ελάτειας (έγινε στο γήπεδο της Κάτω Τιθορέας). Καμία ισοπαλία στα 8 ματς, ωστόσο μια ομάδα ο Άγιος Κων/νος ξεκινά με έναν βαθμό, αφού παρά τη σημερινή νίκη του έχει να ξεχρεώσει το -2 της τιμωρίας της περσινής περιόδου. Απομένει το παιχνίδι Στυλίδα – Καλαπόδι που λόγω της συναυλίας Μαχαιρίτσα – Κότσιρα, θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή στις 17.30. Τα σημερινά αποτελέσματα Μαλεσίνα 2008-Μώλος 5-0 Ευρυτανικός Λαμίας-Αστέρας Σταυρού 3-1 Άρης Αγ. Κων/νου-Κηφισσός Κ. Τιθορέας 1-0 Δάφνη Λιβανατών-Καμένα Βούρλα 0-2 Νέο Κρίκελλο-Προμηθέας Στυλίδας 4-1 Στυλίδα-Καλαπόδι (Κυριακή 13/9, 17.30) Ράχες-Αταλάντη 2-4 Ελατειακός-Ένωση Δυτ. Φθιώτιδας 1-5 Παγκρατιακός-Ολυμπιακός Λαμίας 0-3 Η βαθμολογία εδώ.
Η 2η Αγωνιστική Σά…

Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστήριου: Η διαδρομή προς τη δουλειά, είναι δουλειά

Εικόνα
ΣΧΟΛΙΑ (2) Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η διαδρομή προς τη δουλειά, είναι δουλειά Πηγή: www.lifo.gr Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η διαδρομή προς τη δουλειά, είναι δουλειά Πηγή: www.lifo.gr

Μια σημαντική απόφαση για το χρόνο της μετακίνησης των εργαζομένων… Ο χρόνος που δαπανάται για τη μετακίνηση προς το πρώτο και το τελευταίο ραντεβού των εργαζομένων χωρίς σταθερό γραφείο θα πρέπει να θεωρείται ως χρόνος εργασίας, αποφάσισε το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζομένους όπως π.χ. αντιπροσώπους πωλήσεων θα πρέπει να οργανώσουν τα ωράρια εργασίας κατά τέτοιο τρόπο ώστε το πρώτο και το τελευταίο ραντεβού να είναι κοντά στο σπίτι των εργαζομένων. Δικηγόρος δηλώνει στο BBC ότι πλέον μετά από αυτή την απόφαση «χιλιάδες εργοδότες μπορούν πλέον να είναι δυνητικά παραβάτες του καθορισμένου ωραρίου εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.» Η οδηγία αποσκοπεί στην προστασία των εργαζομένων από την εκμετάλλευση από τους εργοδότες, και θεσπίζει κανόνες…

Α' ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ:Αποτελέσματα πρεμιέρας...

Εικόνα
Μαλεσίνα 2008-Μώλος…5-0
Ευρυτανικός Λαμίας-Αστέρας Σταυρού…3-1
Άρης Αγ. Κων/νου-Κηφισσός Κ. Τιθορέας…1-0
Δάφνη Λιβανατών-Καμένα Βούρλα…0-2
Νέο Κρίκελλο-Προμηθέας Στυλίδας…4-1
Στυλίδα-Καλαπόδι…ΑΥΡΙΟ
Ράχες-Αταλάντη…204
Ελατειακός-Ένωση Δυτ. Φθιώτιδας…1-5
Παγκρατιακός-Ολυμπιακός Λαμίας…0-3

Παράνομα τα capital controls;

Εικόνα
Στο μικροσκόπιο της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας βρίσκεται ήδη η συνταγματικότητα και συμβατότητα με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία της επιβολής capital controls, η οποία έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην οικονομική ζωή της χώρας, στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και στον απλό μισθωτό και συνταξιούχο. Capital control είναι η επιβολή ενός ελάχιστου ποσού ανάληψης από τα ATM, τα τραπεζικά γκισέ, την αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό κ.ο.κ. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία των ατελείωτων ουρών μπροστά από τα ATM και την αγανάκτηση συνταξιούχων, μισθωτών, εμπόρων κ.ά. Το μέτρο του capital control δημιούργησε τεράστια προβλήματα στις εισαγωγές και ειδικά πρώτων υλών, αλλά και ειδών που δεν παρασκευάζονται στην Ελλάδα (χαρτί, ηλεκτρονικά είδη κ.ά.) Το capital control επιβλήθηκε αμέσως μόλις η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να μην αυξήσει την έκτακτη χρηματοδότηση μέσω του ELA, κάτι που αποτελούσε έως τότε πάγια τακτική της. Αυτ…

Τα 31 προαπαιτούμενα του μνημονίου

Εικόνα
Αν τα 21 προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου μπορούν να θεωρηθούν –με την εξαίρεση των 4 αγκαθιών- ως σχετικά βατά για την επόμενη κυβέρνηση, τα 31 του Οκτωβρίου είναι σκέτη... «φωτιά και λαύρα».
Να επισημάνουμε αρχικά πως από την αξιολόγηση των 52 προαπαιτουμένων θα εξαρτηθεί η εκταμίευση 3 δις. ευρώ που θα κατευθυνθούν στην αγορά ως επί το πλείστον, καθώς και η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την απομείωση του χρέους (όχι "κούρεμα" γιατί αυτό έχει αποκλειστεί).
Τα πιο καυτά μέτρα, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αφορούν στους αγρότες και αποτελούν σημείο αντιπαράθεσης προεκλογικά μεταξύ των κομμάτων. Η φορολόγηση των αγροτών με συντελεστή 20% αρχικά και 26% το 2017 προκαλεί τριβές και αναμένεται να αναζητηθούν ισοδύναμα.
Μεγάλο πρόβλημα που μπορεί να βγάλει τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς είναι και η κατάργηση της επιστροφής φόρους στο ντίζελ κατά 50% φέτος και άλλο τόσο το 2016.
Σημαντικό και ευνοϊκό μέτρο για τους αγρότες είναι επίσης ο αυστηρότερος…

Bullying - Ενδοσχολική βία - Εκφοβισμός

Εικόνα
Η σχολική βία και ο εκφοβισμός που εκδηλώνεται μεταξύ των μαθητών θεωρείται κοινωνικό πρόβλημα. Ο όρος που χρησιμοποιείται διεθνώς για να περιγράψει το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού είναι «bullying ». Προέρχεται από το ρήμα «bully » που σημαίνει «πληγώνω ή τρομοκρατώ ή υποχρεώνω κάποιον με τη βία να κάνει κάτι που δεν θέλει». Αφορά σε μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου. Αποτελεί φαινόμενο που ενισχύεται από τη λάθος αντιμετώπισή του, καθόσον τα περισσότερα περιστατικά αποσιωπούνται, διότι θεωρείται ότι στιγματίζουν τους θύτες, τα θύματα και το κύρος του σχολείου. Ωστόσο, το φαινόμενο αυτό έχει πολλές και σοβαρές επιπτώσεις, τόσο στη σωματική και ψυχική υγεία, όσο και στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, ενίοτε με επικίνδυνες συνέπειες και τραγικά αποτε…

Το ΝΕΟ κολυμβητήριο της Λαμίας (Φωτογραφίες)

Εικόνα
Γράφουμε ΝΕΟ γιατί δεν πιστεύουμε στα μάτια μας, ότι ένα χρόνιο αίτημα των γονιών, αθλητών, εκπαιδευτών για ανακίνηση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, επιτέλους υλοποιήθηκε!

Γονείς παιδιών που αγαπούν το κολύμπι μας ενημέρωσαν για τα έργα ανακαίνισης που έγιναν στο Κολυμβητήριο και μας κάλεσαν να το δούμε και εμείς, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τους υπευθύνους που επιτέλους ακούστηκαν!
Όπως μας είπαν οι ίδιοι οι γονείς: «Δεν πιστεύαμε ότι όντως ανακαινίστηκε! Με το φόβο κάθε φορά, μη κολλήσουν κάτι ή αρρωστήσουν κολυμπώντας στα κατά…πράσινα νερά της πισίνας όπως ήταν συνεχώς τα τελευταία χρόνια!
Αντιδήμαρχος Αθλητισμού είναι η κα Αργύρη που με τη σύμφωνη γνώμης της αλλά με την αποφασιστικότητα του εντεταλμένου Συμβούλου του Δήμου για θέματα αθλητισμού Γιώργου Ζαγγανά, ανακαινίστηκε «εκ…βάθρων» το Κολυμβητήριο στην κυριολεξία!
Από τα αποδυτήρια, διαδρόμους μέχρι τις πισίνες, όλα ανακαινίστηκαν!
Μακάρι να συνέβαινε το ίδιο και στο Γήπεδο ΔΑΚ…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩhttp://…

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ - Επιστολή - Καταγγελία

Εικόνα
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ
Χειμάρρας 30, 546 43 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλ: 2310 932420, 932473, 932481 – Fax: 2310 932431 – Κιν.: 6983161473
www.paskedi.gr – e-mail: paskedi@paskedi.gr
Θεσσαλονίκη 11/09/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιστολή - Καταγγελία

Του «Πανελλήνιου Συνδέσμου Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης» με τον διακριτικό τίτλο «ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ», εδρεύοντος στη Θεσσαλονίκη, οδός Χειμάρας αριθ. 30, νόμιμα εκπροσωπούμενου.

ΠΡΟΣ

Υπουργό Πολιτισμού Κυρία Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα.
Θέμα: Τρόπος ελέγχου εκ μέρους των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων και συγκεκριμένα της ΑΕΠΙ ΑΕ.

Αξιότιμη κ. Υπουργέ

Εκ μέρους των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης, θα θέλαμε, καταρχάς, να σας εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων και να σας ευχηθούμε, κατά το βραχύ, αλλά κρίσιμο αυτό διάστημα, να έχετε μία παραγωγική θητεία.

Το Σωματείο μας μετρώντας δώδεκα χρόνια …

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας

Εικόνα
Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας

Παιδικοί Σταθμοί: Πότε ανακοινώνονται τα οριστικά αποτελέσματα – Πότε ξεκινούν οι εγγραφές

Εικόνα
Άμεσα μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων από την Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ ΑΕ) για την φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, θα ξεκινήσουν και οι εγγραφές στις δομές παιδικής φροντίδας.
Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα υπολογίζεται να γίνουν γνωστά το απόγευμα της Κυριακής και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (eetaa.gr). Ταυτόχρονα, το βράδυ θα σταλούν από την Εταιρεία προς τους παιδικούς σταθμούς της χώρας οι πίνακες των αποτελεσμάτων και οι γονείς θα μπορούν να εγγράφουν τα παιδάκια από την Δευτέρα, οπότε θα αρχίσει η λειτουργία των σταθμών και η φιλοξενία των παιδιών, έως και την Παρασκευή, τελευταία ημέρα της επόμενης εβδομάδας.
Στην περίπτωση μη προσέλευσης των ωφελουμένων μητέρων κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, οι Δομές ενημερώνουν την ΕΕΤΑΑ Α.Ε. Η ΕΕΤΑΑ διατηρεί το δικαίωμα να τις διαγράψει από ωφελούμενες, να ακυρώσει τη σχετική «εντολή τοποθέτησης» του τέκνου τους και να καλέσει τις αντ…

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015 : Το ποδήλατο αποτελεί μέρος της λύσης

Εικόνα
Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2015, έχει επιλεγεί ως μότο το «επιλέγω – αλλάζω – συνδυάζω» (choose – change – combine) εστιάζοντας στη συνδυαστική χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ταυτόχρονα με την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό.
Με αφορμή την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κινητικότητας 2015 στις 16 Σεπτεμβρίου, η BrainBox Πληροφορική A.E. έδωσε στην δημοσιότητα στοιχεία χρήσης των κοινοχρήστων ποδηλάτων στις πόλεις του δικτύου EasyBike με ανακοίνωση στο easybike.gr.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Αύγουστο 2015 τα ποδήλατα χρησιμοποιήθηκαν από 15.000 χρήστες και πραγματοποιήθηκαν συνολικά 45.000 μισθώσεις ποδηλάτων ενώ στο μεγαλύτερο ποσοστό τους οι χρήστες ήταν συνδρομητές των συστημάτων. Με τα κοινόχρηστα ποδήλατα οι πολίτες διένυσαν 2.000.000 χιλιόμετρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουν εξοικονομηθεί του…

150 σχολεία παρέμειναν κλειστά

Εικόνα
Χαμόγελα που δείχνουν τον παιδικό ενθουσιασμό για τη νέα αρχή. Η σχολική χρονιά που ξεκίνησε χθες θα μείνει στα χρονικά ως μία από τις χειρότερες, καθώς περί τα 150 σχολεία σε όλη τη χώρα παρέμειναν κλειστά επειδή δεν έχουν δασκάλους. ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Εκπαίδευση Εξήντα σχολεία στον νομό Ηρακλείου. Εικοσιένα στη Λέσβο. Κάποια στην Κόρινθο, την Εύβοια, την Ανατολική Αττική. Συνολικά, περί τα 150 σχολεία σε όλη τη χώρα παρέμειναν κλειστά χθες, ημέρα του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά. Το γεγονός αποτελεί κεντρική ψηφίδα στην εικόνα διάλυσης που παρουσίασαν χθες τα δημόσια σχολεία της χώρας. Ενδεικτικό είναι ότι πολλά νηπιαγωγεία και δημοτικά άνοιξαν από «εθελοντή» εκπαιδευτικό, ο οποίος παραβρέθηκε στον αγιασμό και στην συνέχεια αποχώρησε, καθώς η οργανική του θέση είναι σε άλλο σχολείο. Την ίδια στιγμή, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επιτέθηκε στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ειδικότερα, η υπηρεσιακή υπουργός Πα…

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964: Αγάπη διαρκείας για την ομάδα μας!

Εικόνα

Σε 10 απολύσεις εργαζομένων σε Τραγάνα και Λάρυμνα προχώρησε η εταιρεία «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» την ώρα που τους χρωστάει δεδουλευμένα μηνών

Εικόνα
Αλληλέγγυοι στον απεργιακό αγώνα που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες», ενάντια στην αντεργατική τακτική της εργοδοσίας, στέκονται τα μέλη των ΚΚΕ(μ-λ)☭Μ-Λ ΚΚΕ στη Φθιώτιδα. Καταγγέλλουν τις 10 απολύσεις εργαζομένων σε Τραγάνα και Λάρυμνα στις οποίες προχώρησε η εταιρεία «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» την ώρα που τους χρωστάει δεδουλευμένα μηνών. Η συνεργασία των δύο κομμουνιστικών κομμάτων είχε σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων  και στον πολυήμερο απεργιακό αγώνα τους τον περασμένο Ιανουάριο «όταν και πάλι αγωνίζονταν για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την επαναπρόσληψη συνάδελφων τους», όπως υπενθυμίζουν στην ανακοίνωσή τους. «Ο δρόμος του ταξικού αγώνα που επέλεξαν οι εργαζόμενοι στις ‘’Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες’’  είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος που πρέπει να βαδίσουν όλοι οι εργαζόμενοι για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία, την πολιτική των μνημονιόδουλων κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Στον …

Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Εικόνα
Τα όσα ίσχυαν το σχολικό έτος 2014-15 για την εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης ισχύουν και φέτος όπως προκύπτει από την αντιπαραβολή των δυο εγκυκλίων του Υπουργείου Παιδείας τα σχολικά έτη 2014-15 και 2015-16.
Συγκεκριμένα αναφέρεται πως σύμφωνα με τις με αριθμ. Φ.7/488/123316/Γ1/4-10-2010 και Φ.7/549/97335/28-8-2012 εγκυκλίους του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., για την εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και χαμηλά εισοδήματα ισχύουν όσα αναφέρονται στο άρθρο 27 του Ν. 3016/17-5-2002 (ΦΕΚ 110, τ. Α΄), στην παρ. 1 του άρθρου 28 του Ν. 3879/21-9-2010 (ΦΕΚ 163, τ. Α΄) με την οποία αντικαθίσταται το δεύτερο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 27 του Ν. 3016/17-5-2002 (ΦΕΚ 110, τ.Α΄), καθώς και στη με αρ. 2/46354/0026 (ΦΕΚ 2204/2012, τ. Β΄) Υ.Α.
Όπως αναφέρεται και σε δικτυακούς τόπους σχολείων για το προηγούμενο σχολικό έτος (2014-15) η παραπάνω οικονομική ενίσχυση δίνονταν στο τέλος κάθε σχολικού έτους, με την έκδοση, για κάθε μα…

Ανοιχτά και την ημέρα των εκλογών τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Τμημάτων

Εικόνα
Ανοιχτά και το σαββατοκύριακο των εκλογών τα Γραφεία Ταυτοτήτων μέχρι και τις απογευματινές ώρες Σεπτέμβριος 11 2015 19:06 Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε,  ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενόψει της διεξαγωγής των Βουλευτικών Εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 , τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:
-Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015, κατά τις ώρες 08.00 έως 16.00
-Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00
Ειδικότερα, επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης - αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, αυτό θα εκδίδεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Υπενθυμίζεται ενδεικτικά, ότι για την έκδοση Δελτίο…

Οδηγίες για την ηλεκτρονική ανανέωση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ

Εικόνα
Οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών, πλην της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων και του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, μπορούν να ανανεώνουν τα δελτία ανεργίας και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για όλες τις λοιπές παροχές χωρίς να προσέρχονται στα ΚΠΑ2 του Οργανισμού, αλλά με απλά «βήματα» μέσω της ιστοσελίδας www.oaed.gr.

Συγκεκριμένα, οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του Οργανισμού μπορούν, με τη χρήση των απαραίτητων κωδικών, να έχουν πρόσβαση, γρήγορα και εύκολα, στις νέες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ακολουθώντας τα εξής «βήματα»:
Με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή εισέρχονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) από οποιονδήποτε χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης και στη συνέχεια, Επιλέγουν το πεδίο «e–Υπηρεσίες» όπου υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες που τους βοηθούν να ολοκληρώσουν τις ενέργειες τους.
Επισημαίνεται ότι όσοι εγγεγραμμέν…

Πλήρης πρόσβαση των ελεγκτικών μηχανισμών στις κινήσεις λογαριασμών

Εικόνα
Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή η (ΦΕΚ Β΄ 1957/11.9.2015) Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, που αφορά την επέκταση και τροποποίηση του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών (όπως θεσπίστηκε με το Ν.4170/2013 και συμπληρώθηκε με το Ν.4211/2013).
Με την απόφαση για επέκταση του Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών, οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ θα μπορούν να βλέπουν, μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή που θα το ζητήσουν, κάθε ευρώ που μπήκε ή βγήκε από έναν τραπεζικό λογαριασμό τα τελευταία δέκα χρόνια.
Ειδικότερα, με την εν λόγω Απόφαση, αντιμετωπίζονται βασικά γραφειοκρατικά και λειτουργικά προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν κατά την πρώτη εφαρμογή του Συστήματος και τα οποία δεν είχαν επιλυθεί μέχρι σήμερα.
Με τον τρόπο αυτό, οι ελεγκτικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, η Οικονομική Αστυνομία, ο Οικονομικός Εισαγγελέας, ο Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς και η Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηρ…

Πότε θα μπαίνουν τα χρήματα στην Κάρτα Αλληλεγγύης

Εικόνα
Την καταβολή των μηνιαίων δόσεων για την κάρτα αλληλεγγύης, το διήμερο 23 και 24 κάθε μήνα, προσανατολίζεται να θεσμοθετήσει το υπουργείο Εργασίας. Ήδη προγραμματίζεται η γ' δόση της Κάρτας Αλληλεγγύης, που αφορά την επιδότηση σίτισης να δοθεί στις 24 Σεπτεμβρίου.

Έχει υπολογιστεί ότι από τους 145.359 δικαιούχους, έχουν ωφεληθεί από την χρήση της συγκεκριμένης κάρτας, μέσω της αγοράς τροφίμων έως και 349.826 άτομα, που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το υπουργείο Εργασίας θεωρεί ότι στο εξής κάθε μήνα θα καταβάλλεται η συγκεκριμένη επιδότηση χωρίς προβλήματα. Έχει αποφασιστεί να υπάρξουν 9 μηνιαίες δόσεις, κάτι που σημαίνει ότι το εν λόγω μέτρο μπορεί να φτάσει μέχρι και τον Απρίλιο του 2016, με ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω ανανέωσής του. Ήδη η στήριξη που έχει προκύψει στους πολίτες που λαμβάνουν από 70 έως 220 ευρώ το μήνα, είναι πολύ σημαντική, ενώ θετικά αντιμετωπίζουν την χρήση της συγκεκριμένης κάρτας και τα καταστήματα τροφίμων. Ειδικά στην επαρχία υπ…

Δευτέρα η δόση για τη ρύθμιση από τον ΟΑΕΕ

Εικόνα
Με ανακοίνωσή του, ο ΟΑΕΕ γνωστοποιεί ότι τη Δευτέρα 21.9.2015 θα γίνει η καταβολή των δόσεων ρύθμισης του νόμου 4305/2014, μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή). Ασφαλισμένοι που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση, θα πρέπει να μεριμνήσουν, ώστε να υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στο λογαριασμό τους κατά την ώρα εκτέλεσης παγίων εντολών της τράπεζας επιλογής τους για την εξόφληση δόσης της 21.9.2015 και τυχόν μη εξοφληθέντων δόσεων με ημερομηνία πληρωμής 21.8.2015. Προτείνεται η έγκαιρη πίστωση του λογαριασμού από την Παρασκευή 18.9.2015.

54 δημοτικά και νηπιαγωγεία στη Στερεά δεν άνοιξαν για τη νέα σχολική χρονιά (video)

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Σπύρος Καρανάσιος Σε 54 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία σε όλη τη Στερεά, δεν χτύπησε το πρωί το κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά,λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Σε 25 δημοτικά και 29 νηπιαγωγεία τα παιδιά εμειναν σπίτι τους. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε σε ορισμένα από αυτά τα σχολεία να ξεκινήσουν μαθήματα στις 22 Σεπτεμβρίου και αποδίδει το πρόβλημα στην έλλειψη σωστού προγραμματισμού από το υπουργείο παιδείας.
Συγκεκριμένα κλειστά παρέμειναν 8 δημοτικά σχολεία στην Ευρυτανία και 17 στην Εύβοια. 2 νηπιαγωγεία στη Φωκίδα, 1 στη Βοιωτία, 7 στην Ευρυτανία και 19 στην Εύβοια.

54 κλειστά σχολεία στη Στερεά από LAMIASTARGR

Ειδικότητες ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

Εικόνα
Αριθμ. 65873/28.8.2015 – ΦΕΚ B 1921 – 08.09.2015
Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 49743/12−06−2014 (ΦΕΚ 1683/Β/24−06−2014) απόφασης Διοικητή του ΟΑΕΔ περί ορισμού ειδικοτήτων στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του ΟΑΕΔ που λειτουργούν σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193/Α ́/17−9−2013).
Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
αποφασίζει:
Την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 49743/12−06−2014 (ΦΕΚ1683/24−06−2014) Απόφασης Διοικητή του ΟΑΕΔ περί ορισμού ειδικοτήτων στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του ΟΑΕΔ που λειτουργούν σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4186/2013 (ΦΕΚ 193/Α/17−9−2013)», συμπεριλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και ορίζοντας ειδικότητες ανά ΙΕΚ ως εξής:

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩhttp://www.odigostoupoliti.eu/idikotites-iek-oaed/