Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 24, 2017

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Έως και το 75% του εισοδήματος σε φόρους και εισφορές το 2018

Εικόνα
Έως και το 75% του εισοδήματός τους θα κληθούν να "προσφέρουν" στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία οι ελεύθεροι επαγγελματίες, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής της Κυριακής".

Οι νέες επιβαρύνσεις για 1,4 εκατομμύρια επαγγελματίες και αγρότες προκύπτουν από τον νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών, που φέρνει αυξήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι για ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ, η εφορία και ο ΕΦΚΑ θα πάρουν το 50,61%. Όσο αυξάνεται το εισόδημα, τόσο διογκώνονται και οι επιβαρύνσεις, και συγκεκριμένα για εισόδημα 70.000 το κράτος υφαρπάζει το 64,05%.Χαμένοι το 2018 θα είναι και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι λόγω της κατάργησης φοροαπαλλαγών και της επιβολής νέων φόρων, ενώ η εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές τιμές θα φέρει αύξηση επιβαρύνσεων μέσω του ΕΝΦΙΑ στις φθηνές περιοχές έως και 30% και ελαφρύνσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων στις ακριβές περιοχές.

(30/12/17)

Πειθαρχική ποινή σε ποδοσφαιριστή του Άρη Αγίου Κωνσταντίνου

Εικόνα
Το Δ.Σ του ΑΣ ΑΡΗΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ανακοινώνει τον εξάμηνο αποκλεισμό από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ποδοσφαιριστή Παρασκευά Τσικίμη,λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς προς τον Γενικό Αρχηγό της ομάδας στην προπόνηση της Τετάρτης 27/12/2017

Φωτο από την εκδήλωση του Λαογραφικού συλλόγου Καμ. Βούρλων και την παρουσίαση με θέμα την αρχαία ΣΚΑΡΦΕΙΑ

Εικόνα
Φωτογραφία από την εκδήλωση του Λαογραφικού συλλόγου Καμ. Βούρλων.Σχετική παρουσίαση απ’τον Β.Μήτσου με θέμα την αρχαία ΣΚΑΡΦΕΙΑ
Φωτογραφία  Loukas Sarakiotis

Εκδήλωση για το "Λεύκωμα των Καλλιτεχνών" του Εκδοτικού οίκου Όστρια με εργα της Βιργινίας Μπακογιώργου

Εικόνα
Χθές στις 19.00 το απόγευμα έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης για το  Εικαστικό Λεύκωμα των Καλλιτεχνών του Εκδοτικού οίκου Όστρια παρουσία πολλών ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών,με ωραία μουσική και την παρουσία του διάσημου Πασχάλη Τσαρούχα ως συγγραφέα και τραγουδιστή.
Η εικαστικός Βιργινία Μπακογιώργου συμμετέχει τρία έργα της.Η έκθεση θα διαρκέσει πολλές μέρες και τα έργα  ειναι διαθέσιμα προς πώληση.
Με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΕ, το 70% των οφειλών στον ΟΑΕΕ έγιναν μετά το 2009

Εικόνα
Στις 12/11/2014 η κα Κωτίδου, τότε διοικητής του ΟΑΕΕ, σε ομιλία της, εκτός από το σχετικό «λιβάνισμα» στο νόμο για τις ρυθμίσεις, είχε αποκαλύψει και τα επίσημα στοιχεία για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ. Από το κείμενο της ομιλίας της αντιγράφω ένα κομμάτι για να καταλάβουμε πως όσα κατά καιρούς είχαν ειπωθεί για «μπαταχτσήδες» ήταν εν γνώση τους πλαστά :
“… το 60% των ενεργών οφειλετών, δηλαδή 225.000, οφείλουν ποσά έως 20.000€, που αντιστοιχούν σε αδυναμία πληρωμής εισφορών σε περίοδο οικονομικής κρίσης
– Το 30% των ενεργών οφειλετών ανήκουν στην 1η και στη 2η ασφαλιστική κατηγορία, είναι δηλαδή ασφαλισμένοι της τελευταίας 5ετίας, ενώ αν συνυπολογίσουμε και την 3η κατηγορία το ποσοστό ανέρχεται σε 45%, επομένως, πρόκειται περί ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίοι ασφαλίστηκαν στον ΟΑΕΕ την εποχή της οικονομικής κρίσης, που δεν συνηγορεί και τόσο υπέρ της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
Στους σε διακοπή οφειλέτες, το ποσοστό όσων ανήκουν στην 1η και στην 2η ασφαλιστική κατηγορ…

ΕΦΚΑ: Παράταση έως 31/1/2018 για τις εισφορές του 2016

Εικόνα
H προηγούμενη παράταση που είχε δοθεί έληγε στις 30/11/2017.
Την παράταση προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών έτους 2016 για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και αγρότες αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ. Αναλυτικά, το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση του, αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2016 για όλους τους ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ και για όλους τους κλάδους, έως τις 31-1-2018, χωρίς προσαυξήσεις. Αντίστοιχη απόφαση ελήφθη και για τις εισφορές β’ εξαμήνου του πρώην ΟΓΑ.
Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη παράταση που είχε δοθεί έληγε στις 30/11/2017.

Αυξηση της καρπωσης του αγριοχοιρου στη Φθιωτιδα

Εικόνα
ικη / Ειδησεις

Δικαίωση από πρόσφατο άρθρο Του Βαγγέλη Ρίζου

Μετά από εισηγήσεις των αρμοδίων Αποκεντρωμένων Δασικών Υπηρεσιών για προβλήματα που καταγράφονται από πληθυσμούς αγριόχοιρων σε οικονομικές δραστηριότητες των περιοχών ευθύνης τους, και σύμφωνα με την πρόβλεψη που υπάρχει φέτος για πρώτη φορά στη ρυθμιστική διάταξη θήρας (ΦΕΚ Β΄2809), εκδόθηκε σε ΦΕΚ η 160706/2261/19-12-2017(ΦΕΚ Β´ 4558) «Συμπλήρωση Ρυθμιστικής Απόφασης για τη Θήρα» απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, η οποία τροποποιεί για δεύτερη φορά φέτος τη ρυθμιστική απόφαση.

Οι κυνηγοί στις ακόλουθες περιφερειακές ενότητες θα μπορούν κατά τις εξόδους τους να θηρεύουν έως 10 άτομα αγριόχοιρων, αντί για 6 άτομα που ίσχυε έως σήμερα.

Συγκεντρωτικά, οι περιοχές στη χώρα όπου επιτρέπεται η κάρπωση 10 ατόμων αγριόχοιρου ανά ομάδα κυνηγών και έξοδο για τη φετινή κυνηγετική περίοδο είναι:

· Πελοπόννησος   
· Δυτική Μακεδονία
· ΠΕ Εύβοιας        
· ΠΕ Ιωαννίνων
· ΠΕ Θεσσαλονί…

Χωρίς τηλέφωνο το χωριό Άγιος Χαράλαμπος Μώλου.

Εικόνα
Δεν έχουμε τηλέφωνο εδώ και ένα μήνα στο χωριόνέφεραν ακροατές  στον ΦΜ1 .Τι θα γίνει είμαστε ηλικιωμένοι και έχουμε ανάγκη από το τηλέφωνο .Έλεος……..

Αρχές του 2018 ξεκινούν διαγωνισμοί για τα ιαματικά στη Φθιώτιδα

Εικόνα
Τα συμπεράσματα από το 2ο Επιχειρηματικό Φόρουμ, με θέμα «Τουρισμός: Στρατηγικός κλάδος ανάπτυξης» το οποίο διοργανώθηκε πρόσφατα από το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο, και το οποίο εστίασε στην πορεία των επενδύσεων στον ιαματικό και θερμαλιστικό τουρισμό, μετέφερε μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του FM-1 ο Διευθυντής της Ναυτεμπορικής και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας Γιάννης Περλεπές.
Από τα πλέον βασικότερα,όπως σημείωσε,είναι σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υφυπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλα η εκκίνηση της Διαγωνιστικής διαδικασίας από το ΤΑΙΠΕΔ εντός του 2018, για τις ιαματικές πηγές Θερμοπυλών, Καμένων Βούρλων και στη συνέχεια των Λουτρών Υπάτης.Παράλληλα κατεγράφη το έντονο ενδιαφέρον από τους Γάλλους για το χιονοδρομικό του Παρνασσού.Οι προοπτικές για τον τουρισμό 4 εποχών, μέσω του θερμαλισμού, του ιαματικού και του τουρισμού βουνού είναι ιδιαίτερα ευοίωνες για τη πατρίδα μας,αρκεί  να αξιοποιηθούν, σχολίασε ο κος Περλεπές ο οποίος  συντό…

Τα κριτήρια υπαγωγής στις 120 δόσεις για οφειλές στα Ταμεία

Εικόνα
Την υπουργική απόφαση για τα κριτήρια της ρύθμισης οφειλών προς τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης υπέγραψαν σήμερα η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος. Η ρύθμιση αφορά:
- Φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα (π.χ. έμποροι) ή νομικά πρόσωπα, εφόσον (α) οι συνολικές οφειλές τους προς όλους τους πιστωτές τους δεν υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ ή (β) οι οφειλές τους προς τους Φ.Κ.Α. υπερβαίνουν το 85% των συνολικών οφειλών τους.
- Φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα με επιχειρηματική δραστηριότητα (π.χ. δικηγόροι, αγρότες) υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κάνει έναρξη εργασιών και ότι οι οφειλές τους προς τους Φ.Κ.Α. δεν υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ. Η ρύθμιση καλύπτει οφειλές που δημιουργήθηκαν τις 31/12/2016 και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως τις 31/12/2018, ηλεκτρονικά προς το Κ.Ε.Α.Ο. Για την αξιολόγηση του εισοδήματος του οφειλέτη λαμβάνεται υπόψη το μεγαλύτερο μεταξύ του μέσου όρου των κερδών προ φόρων, τό…

Ενδιαφέρον από Γάλλους για Παρνασσό - Τι γίνεται με τις Ιαματικές Πηγές

Εικόνα
«Οι προοπτικές είναι ευοίωνες για τον τουρισμό 4 εποχών και στη Στερεά Ελλάδα, αρκεί βέβαια να γίνουν πράξη όσα σχεδιάζονται επί χάρτου...», δηλώνει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Περλεπές στο LamiaReport.
Ενδιαφέροντα ήταν συμπεράσματα για τον τουρισμό στη χώρα μας και ειδικότερα στην περιοχή μας, από το 2ο Επιχειρηματικό Φόρουμ, με θέμα «Τουρισμός: Στρατηγικός κλάδος ανάπτυξης» το οποίο διοργανώθηκε πρόσφατα από το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο, και το οποίο εστίασε στην πορεία των επενδύσεων στον ιαματικό και θερμαλιστικό τουρισμό. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στον τουρισμό 4 εποχών, παρουσιάζοντας μεθόδους και τρόπους οργάνωσης των τουριστικά αναπτυγμένων περιοχών στη Γαλλία, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Εκπρόσωποι γαλλικών εταιρειών, όπως των MND Group, ARTELIA Group, LE SPA FRANÇAIS, παρουσίασαν βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στη Γαλλία, πρακτικές που αφορούν τις συγκεκριμένες μορφές τουρισμού. Αναλύθηκαν θέματα που αφορούν στην εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών,…

Δείτε όμορφες εικόνες από την παραλία της Σκάρφειας

Εικόνα
Φωτογραφία Molos Fthiotidas Greece - Mamel
.


Ευχαριστήρια επιστολή απο τον Φιλοζωικό Σύλλογος "Φίλοι Καρδιάς"

Εικόνα
Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση του Φιλοζωικού Συλλόγου"Φίλοι Καρδιάς"Η επιτυχία ήταν τεράστια και φυσικά το κέρδος για τούς μικρούς μας φίλους θα είναι μεγάλο!!!!
ΟΙ νικητές τις Λαχειοφορου είναι:
1) Το ταξίδι κέρδισε ο Βαγγέλης Καραδημας 
2)Την τηλεόραση ο Γεώργιος Μπελης 
3) Το ταμπλετ ο Κώστας Πενταλιος.!!!
Ευχαριστούμε πολύ τούς χορηγούς της εκδήλώσης
1)Σοφία Βουνού
2)Γιώργο Αναγνου
3)Θυμιο Αποστόλου
4) Ηλεκτραγορα "ΚΑΡΠΕΤΑ" στο Μώλο!!!
Ευχαριστούμε πολύ επίσης εκπρόσωπους του Φιλοζωικου Συλλόγου Αταλάντης για την τιμή πού μας έκαναν να βρίσκονται κοντά μας!!!!

Πολύχρωμα σύννεφα πάνω από το Μώλο

Εικόνα
Φωτογραφία Molos Fthiotidas Greece - Mamel

Ο Ετήσιος Χορός Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μενδενίτσας

Εικόνα
"Ο Ετήσιος Χορός Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μενδενίτσας,
Παρασκευή 2/2/2018 21:00 στο ΙΡΙΔΑ Live · Καραϊσκάκη 3, 12461 Χαϊδάρι, Attica!!!"

Έριξαν φόλες στα Καμένα Βούρλα – Σκότωσαν 3 αδέσποτα σε μία εβδομάδα…

Εικόνα
Όσο μεγαλώνει το πρόβλημα με τα αδέσποτα τόσο φαίνεται να οξύνεται και αυτό των επιθέσεων εναντίον τους με φόλες… Μόλις σε μία εβδομάδα στα  Καμένα Βούρλα τρία αδέσποτα σκυλιά βρήκαν φρικτό θάνατο αφού τους έριξαν φόλες…
Μάλιστα σύμφωνα με φιλόζωους  των Καμένων Βούρλων, τα δύο από αυτά είναι από την περιοχή που βρίσκεται η ΔΕΗ, όπου πριν λίγες μέρες έγιναν καταγγελίες για επιθέσεις  αδέσποτων…
Το πρόβλημα συνεχίζεται και αν η πολιτεία δεν λάβει μέτρα με νέα νομοθεσία, ενίσχυση σχετικών δομών  στην τοπική αυτοδιοίκηση τότε θα παρατηρούμε  συνέχεια τέτοια περιστατικά.
Οι φωτογραφίες που καταγράφηκαν, μαρτυρούν την κατάσταση (σκληρές εικόνες)…

 fonografos.net

Λοκρίδα:Πυροβόλησε 39χρονη με καραμπίνα

Εικόνα
Στον Εισαγγελέα σήμερα ο δράστης - Στο Νοσοκομείο Λαμίας εκτός κινδύνου το θύμα - Τι λέει το ρεπορτάζ.
Παραλίγο φονικό το βράδυ της Τετάρτης (27-12-2017) στη Λοκρίδα και συγκεκριμένα  στο χωρίο Κυρτώνη (Κολάκα) , με δράστη έναν 39χρονο τσοπάνη κάτοικο της περιοχής ο οποίος και συνελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Λοκρών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 39χρονης αλλοδαπής.
Το περιστατικό συνέβη στις 20:30 στο σπίτι του 39χρονου όταν και πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο – το οποίο κατείχε παράνομα – κατά μιας 39χρονης Βουλγάρας ύστερα από διαπληκτισμό. Η γυναίκα μεταφέρθηκε τραυματισμένη από σκάγια σε διάφορα σημεία του σώματός της, αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενη, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της.
Τα παραπάνω προέκυψαν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Λοκρών, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας και ενώ αρχικά ο δράστης είχε υποστηρίξει ότι πυροβόλησε κ…

ΑΣΕΠ: Εκδόθηκαν οι πίνακες των προσωρινά απασχολουμένων στους ΟΤΑ του ν.4483/2017

Εικόνα
Σήμερα καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π:
1.    Α΄ Πίνακας Προσωρινά Απασχοληθέντος Προσωπικού, στον οποίο περιλαμβάνεται το προσωπικό  που απασχολήθηκε σε ΟΤΑ α΄ βαθμού και Νομικά Πρόσωπα αυτών  κατά τις διατάξεις του άρθρου 21, παρ.4 του Ν. 3584/2007 βάσει προσωρινών πινάκων κατάταξης, με καταγραφή της βαθμολογίας που έλαβε στους οριστικούς πίνακες κατάταξης της οικείας Προκήρυξης, μετά από απόφαση του Α.Σ.Ε.Π.
2.    Β΄ Πίνακας Προσωρινά Απασχοληθέντος Προσωπικού, στον οποίο περιλαμβάνεται το προσωπικό  που απασχολήθηκε σε ΟΤΑ α΄ βαθμού και Νομικά Πρόσωπα αυτών  κατά τις διατάξεις του άρθρου 21, παρ.4 του Ν. 3584/2007 βάσει προσωρινών πινάκων κατάταξης, για το οποίο δεν έχει διενεργηθεί έλεγχος (αυτεπάγγελτος, κατ’ ένσταση ή κατόπιν αιτήσεως θεραπείας ή στο πλαίσιο διαδικασίας αναπλήρωσης) στα δικαιολογητικά της συμμετοχής του από το Α.Σ.Ε.Π.
Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι του Β΄ Πίνακα, εφόσον δεν κριθούν απορριπτέοι, μετά τον έλεγχο του Α.Σ.Ε.Π. και την έκ…

Χιονισμένη Μενδενίτσα

Εικόνα
Φωτογραφίες Giota Megaliou

Δημοτικά τέλη: Δικαίωμα απαλλαγής και για μη μόνιμους κατοίκους

Εικόνα
Και οι οι μη μόνιμοι κάτοικοι ενός δήμου δικαιούνται απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη, μετά από σχετική παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα μετά από διαμεσολάβηση του ΣτΠ ο δήμος Ναυπλιέων τροποποίησε την απόφασή του και δέχθηκε μείωση των τελών για πολίτη που δεν ήταν μόνιμος κάτοικος.
Αναλυτικά: 
O ∆ήµος Ναυπλιέων αρνήθηκε να απαλλάξει πολίτη από την υποχρέωση
καταβολής δηµοτικών τελών καθαριότητας και φωτισµού, επειδή δεν ήταν
µόνιµη κάτοικος Ναυπλίου. Η ενδιαφερόµενη ωστόσο είχε τις προϋποθέσεις που
προβλέπονται από το νόµο για την απαλλαγή, ήτοι 67% αναπηρία και οικογενειακό
εισόδηµα κατώτερο του εισοδηµατικού κριτηρίου της σχετικής απόφασης του
∆ηµοτικού Συµβουλίου.
Ο Συνήγορος ζήτησε από το ∆ήµο Ναυπλιέων να άρει τη διακριτική µεταχείριση
εις βάρος των µη δηµοτών ή µονίµων κατοίκων. Tο ισχύον θεσµικό πλαίσιο
παρέχει σε όλους αδιακρίτως τους ∆ήµους της χώρας την ευχέρεια να λάβουν
αποφάσεις για τη φορολογική ελάφρυνση των δηµοτών τους, αξιολογώντας σε κ…

Μέχρι τέλους του 2018 ηλεκτρονικά διόδια με αναλογική χρέωση στις εθνικές οδούς

Εικόνα
Εκδόθηκε σήμερα η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την «Εγκατάσταση Πλήρους Ηλεκτρονικού Συστήματος Αναλογικής Χρέωσης διοδίων τελών, δορυφορικής τεχνολογίας με οπτική αναγνώριση», σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας Εκδόθηκε σήμερα η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την «Εγκατάσταση Πλήρους Ηλεκτρονικού Συστήματος Αναλογικής Χρέωσης διοδίων τελών, δορυφορικής τεχνολογίας με οπτική αναγνώριση», σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, όπως είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υποδομών και  Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

«Για εμάς τα έργα των αυτοκινητοδρόμων θα ολοκληρωθούν με την εγκατάσταση ενός δίκαιου και σύγχρονου ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων και με μικρότερες χρεώσεις προς τους πολίτες» τόνισε ο κ. Σπίρτζης.
Το νέο σύστημα πλεονεκτεί σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο σύστημα χρέωσης, καθώς εξασφαλίζει τη χρέωση του χρήστη αποκλειστικά με βάση τη διανυόμενη χιλιομετρική απόσταση, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο αφενός την προσ…

Σκυλιά επιτέθηκαν σε παιδιά και τη μητέρα τους στα Καμένα Βούρλα

Εικόνα
.

Μώλος Φθιώτιδας: Τα αδέσποτα έπνιξαν 30 κουνέλια(video)

Εικόνα
Με τον φόβο των αδέσποτων σκύλων ζουν καθημερινά οι κάτοικοι στα Καμένα Βούρλα και τον Μώλο του Δήμου Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου. Πολύ συχνά όπως καταγγέλλουν, τα σκυλιά επιτίθενται σε ανθρώπους, ενώ σήμερα το πρωί, στον Μώλο έπνιξαν 30 κουνέλια. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και ζητούν την παρέμβαση της δημοτικής αρχής προκειμένου να απομακρυνθούν τα ζώα. Πηγή : https://tvstar.gr

Καμένα Βούρλα:Η γιαγιά πλήρωσε τις μπανάνες για χρυσάφι!

Εικόνα
Βγήκε από το σπίτι της για να ψωνίσει φρούτα και οι επιτήδειοι «πωλητές» βρήκαν την ευκαιρία να ξαφρίσουν το σπίτι…
Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 11 το πρωί της Τετάρτης (27/12) στα Καμένα Βούρλα με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα.
Η γιαγιά θέλησε να ψωνίσει μπανάνες από πλανόδιο πωλητή Ρομά. Την ώρα που ο ένας απασχολούσε τη γιαγιά, ο «βοηθός» του βρήκε την ευκαιρία να «τρυπώσει» στο σπίτι και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία να βουτήξει περίπου 500 ευρώ!
Με το που συνειδητοποίησε η γιαγιά τι ακριβώς είχε πάθει ειδοποίησε την αστυνομία που ξεκίνησε αναζητήσεις για ένα λευκό βανάκι με Ρομά που πουλάει φρούτα.
Δε θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε πόση προσοχή χρειάζεται σε οποιαδήποτε συναλλαγή μας με ανθρώπους που δε γνωρίζουμε και δεν έχει σχέση με το αν είναι Ρομά ή όχι. Η μέθοδος της απασχόλησης ή τα σενάρια εξαπάτησης με μαϊμού – εφοριακούς, ΔΕΗτζήδες κι άλλες ειδικότητες, είναι στην ημερήσια διάταξη και οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και να ενημερώνουμε …

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε… προικοδότηση 25.000 ευρώ σε 10 «άπορες κορασίδες»!

Εικόνα
φωτο-αρχείου Μπορεί η προίκα να έχει καταργηθεί με νόμο, όμως χάρη σε κάποια κληροδοτήματα η παράδοση της προίκας συνεχίζεται σε κάποιες περιοχές. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, με ομόφωνη απόφασή του, ενέκρινε το ποσό των 25.000 ευρώ για την προικοδότηση δέκα άπορων κοριτσιών στην περιοχή των Πατρών. Η απόφαση είχε τυπικό χαρακτήρα, μιας και τα χρήματα της προίκας δίνονται στις άπορες κορασίδες από το κληροδότημα «Ι. Μεϊντάνη», βάσει συγκεκριμένων κοινωνικών κριτηρίων. Η επιλογή των κοριτσιών έγινε από την Επιτροπή επιλογή προικοδότησης του κληροδοτήματος, στην οποία πρόεδρος είναι ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και μετέχουν εκπρόσωποι του Δήμου Πατρέων, του Ιατρικού Συλλόγου και του Δικηγορικού Συλλόγου. Μάλιστα, για την επιλογή των προικοδοτούμενων κοριτσιών είχε βγει και ανακοίνωση παλιότερα από τον Δήμο, ώστε οι ενδιαφερόμενες να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Να σημειωθεί ότι η προικοδότηση αφορούσε το έτος 2016, με την οποία έλαβαν δέκα γυναίκ…

Αν δείτε πότε πέφτουν οι αργίες το 2018... θα «κλάψετε»

Εικόνα
Το 2018 έρχεται και, όπως κάθε χρόνο, ανατρέχουμε στις αργίες του νέου έτους.
Το 2018 έρχεται και, όπως κάθε χρόνο, ανατρέχουμε στις αργίες του νέου έτους. Αν δείτε όμως θα... κλάψετε καθώς δεν πέφτει ούτε ένα τριήμερο.

Αναλυτικά, οι αργίες του 2018:
   Πρωτοχρονιά (Δευτέρα)
   Φώτα: 6 Ιανουαρίου (Σάββατο)
   Καθαρά Δευτέρα: 19 Φεβρουαρίου
   25η Μαρτίου (Κυριακή)
   Πρωτομαγιά (Τρίτη)
   Δεκαπενταύγουστος (Τετάρτη)
   28η Οκτωβρίου (Κυριακή)
   17η Νοεμβρίου (Σάββατο)
   Χριστούγεννα (Τρίτη)
Το  Πάσχα «πέφτει» στις 8 Απριλίου, ενώ η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος είναι στις 28 Μαΐου.

Προσφορά αγάπης του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμένων Βούρλων "Νεανικός Παλμός" στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας

Εικόνα
"TA ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ".
 Ευχαριστούμε το Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας που αποδέχτηκε την προσφορά μας σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Η πρωτοβουλία του Νεανικού Παλμού με την συνεργασία των μαθητών του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Καμένων Βούρλων, του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου των μαθητών του Λυκείου και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων όλων των βαθμίδων,στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ήταν συγκινητική η ενεργοποίηση των παιδιών όλων των σχολείων και ιδιαίτερα του Λυκείου μας με την καθοδήγηση του Λυκειάρχη τους Themis Katsaounos.Μεγάλη ποσότητα τροφίμων και άλλων ειδών συγκεντρώθηκε από τα παιδιά, που απέδειξαν με συγκινητικό τρόπο ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά και αλληλεγγύη, ότι υπάρχει ελπίδα.. 
Σας ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ από καρδιάς και σας ευχόμαστε καλές γιορτές με Υγεία , Αγάπη σε όλα τα σπιτικά κι Ευημερία στον τόπο μας.

Πάρτι προπαραμονή Πρωτοχρονιάς για τη Νεολαια Μώλου

Εικόνα

Λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας (πίνακες)

Εικόνα
Σε τρεις εργάσιμες ημέρες λήγει η προθεσμία πληρωμής  των ετήσιων τελών κυκλοφορίας ή της υποβολής δήλωσης ακινησίας του οχήματος για το οποίο δεν επιθυμούν να διατηρήσουν σε κίνηση και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.
Συγκεκριμένα η προθεσμία λήγει την ερχόμενη Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και το συνολικό ποσό που θα καταβάλλουν και φέτος οι φορολογούμενοι ανέρχεται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ.
Για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εκτυπώσουν το σχετικό ειδοποιητήρια μέσω του δικτυακού τόπου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr).

Τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται ως εξής:
Οι ιδιοκτήτες καταρχήν θα πρέπει να εισέλθουν στην ιστοσελίδα του TAXIS και στη συνέχεια στην ένδειξη που αφορά τα τέλη κυκλοφορίας. Αφού αναγράψουν τον ΑΦΜ τους και τον Αριθμό Κυκλοφορίας του οχήματός τους θα μπορούν να βρουν το ειδικό έντυπο των τελών και να το εκτυπώσουν.
Οι ιδιοκτήτες ΙΧ και δικύκλων ανάλογα με τον κυβισμό θα πληρώσουν για οχήματα που κυκλοφόρ…

Επίδομα θέρμανσης: Οι δύο βασικές αλλαγές -Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Εικόνα
Την Tετάρτη, 27 Δεκεμβρίου, αναμένεται να εκδοθεί και να σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για να πάρει ΦΕΚ, η υπουργική απόφαση για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης.
Στη συνέχεια, θα ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους. Το πιθανότερο είναι ότι η πλατφόρμα στο Taxisnet για την υποβολή των αιτήσεων θα ανοίξει εντός του πρώτο δεκαημέρου του Ιανουαρίου. 
Το επίδομα θα είναι φέτος «ψαλιδισμένο» κατά 50% σε σύγκριση με πέρσι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των δικαιούχων θα μείνει μεν ίδιος, όπως επίσης ίδια παραμένουν και τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Ωστόσο, τα ποσά και τα λίτρα που δικαιούται κάθε νοικοκυριό θα διαφοροποιηθούν ανά ζώνη.
Με τη μείωση κατά 50% του ποσού που θα χορηγείται σε κάθε δικαιούχο, το συνολικό ύψος του κονδυλίου που θα διατεθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 για τη χορήγηση του επιδόματος της περιόδου από 15-10-2017 έως 30-4-2018 θα είναι 55 εκατ. ευρώ, ακριβώς το μισό απ’ αυτό …