Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα ρύθμιση για οφειλές προς τους δήμους




Ρύθμιση για τις οφειλές δημοτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις θα καταθέσει η κυβέρνηση, όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στη Βουλή.

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι σε νομοσχέδιο του υπουργείου που αναμένεται να κατατεθεί μέσα στον Ιανουάριο να περιληφθούν διατάξεις οι οποίες θα ρυθμίζουν τις οφειλές των δημοτών στους δήμους», ανέφερε σήμερα 12 Ιανουαρίου ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥΜΠΑΡ, Βασίλη Κεγκέρογλου.

«Το νομοσχέδιο θα αποτελέσει μια πραγματική ανάσα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και συμπλήρωσε ότι η ρύθμιση γίνεται ύστερα από συζήτηση «με την ΚΕΔΕ και ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης».

Όπως εξήγησε ο κ. Σκουρλέτης, με τις διατάξεις που θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί, θα υπάρχουν βελτιωμένες ρυθμίσεις για τον αριθμό των δόσεων των οφειλών, αλλά και μέριμνα για πιθανές προσαυξήσεις που έχουν δημιουργηθεί. «Με τις νέες ρυθμίσεις θα δοθεί ανάσα και στους δήμους, αλλά και σε αυτούς που έχουν χρεωθεί αυτά τα ποσά», είπε.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου χαιρέτησε την πρόθεση του υπουργού να ρυθμίσει άμεσα το ζήτημα, ενώ από την πλευρά του ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε πως στα αυτονόητα όλα τα κόμματα μπορούν και πρέπει να έχουν κοινή οπτική.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)