Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 2, 2015

Από τα ΕΛΤΑ οι πληρωμές του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

Εικόνα
Το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, στην υπηρεσία του δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος από την ίδρυση του και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναλλασσομένους του – δικαιούχους λογαριασμού ταμιευτηρίου, λαμβάνοντας υπόψη το ιδιάζον καθεστώς αναλήψεων και μεταφοράς κεφαλαίων που έχει επιβληθεί με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη θέσπιση περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων», υπέγραψε στις 31 Ιουλίου 2015, Σύμβαση Συνεργασίας με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αποτελούν έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο Όμιλο Επιχειρήσεων στην υπηρεσία των πολιτών, ο οποίος, αφουγκραζόμενος τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας, ανανεώνει και εμπλουτίζει τις υπηρεσίες του με καινοτόμα και μοναδικά προϊόντα, υψηλής ποιότητας και προσιτής τιμής, σε όλη την επικράτεια της χώρας.
Σύμφωνα με τη Σύμβαση Συνεργασίας, τα ΕΛΤΑ αναλαμβάνουν, μέσω της Υπηρεσίας Ταχυπληρωμών (με κατ΄ οίκον καταβολή ή σε ο…

Πώς ο «υγρός χρυσός» μένει ανεκμετάλλευτος στην Ελλάδα

Εικόνα
Το ελληνικό ελαιόλαδο είναι από τα καλύτερα του κόσμου και θα μπορούσε να έχει λύσει πολλά από τα προβλήματα της χώρας, όμως, μένει ανεκμετάλλευτο.
Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post σε ανάλυσή της τονίζει ότι αν και το λάδι στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται «υγρός χρυσός» εν τούτοις η χώρα δεν κερδίζει από αυτό όσα θα μπορούσε.
Τίτλος του άρθου: «Πώς το ελαιόλαδο εξηγεί τα προβλήματα της Ελλάδας».
Αφού συλλεχθεί ο καρπός και παραχθεί το ελαιόλαδο, το 60% της παραγωγής φορτώνεται σε τάνκερ και φεύγει από την Ελλάδα - και την οικονομία. Κατά κύριο λόγο μεταφέρεται στην Ιταλία, όπου γίνεται η εμφυάλωση, μπαίνει σε μπουκάλια δηλαδή και αποκτά ετικέτα - κάπως έτσι η ιταλική οικονομία παίρνει ένα επιπλέον 50% της τιμής του ελληνικού ελαιολάδου, σύμφωνα με την εταιρεία McKinsey.
Η Washington Post εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό: Οι Έλληνες παραγωγοί αντιμετωπίζουν διάφορα ζητήματα, όπως για παράδειγμα ότι δεν υπάρχει εργοστάσιο που να κατασκευάζει μπουκάλια στην Ελλάδα. Θα έπρ…

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Εικόνα
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων:

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Καθημερινή της Κυριακής

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής
REAL NEWS
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
TO ΠΑΡΟΝ
ΤΟ AΡΘΡΟ
ΤΟ ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
KONTRA NEWS
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣΣτον αέρα οι συντάξεις

Εικόνα
Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για το έλλειμμα στα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, που παρουσιάζει ο πρώην επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης. Σε συνέντευξή του, επισημαίνει ότι διαπιστώνεται έλλειμμα 3,7 δισ. ευρώ για την πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων έως το 2016, ενώ 100.000 νέοι αναμένεται να προστεθούν στις λίστες ανεργίας έως το τέλος της επόμενης χρονιάς. Μάλιστα, μέχρι το τέλος του 2016 εκτιμάει ότι το ποσοστό της ανεργίας θα βρίσκεται στο 28%, δηλαδή οι άνεργοι θα έχουν φτάσει σε 1,4 εκατομμύρια. Αναφορικά με τα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Ρομπόλης τονίζει: «Η επικαιροποίηση των μελετών για τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού και ειδικότερα για τον κλάδο των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) αναδεικνύει ότι το ετήσιο έλλειμμα της κύριας ασφάλισης κατά την περίοδο 2015-2016 ανέρχεται στο επίπεδο των 2,4 δισ. ευρώ και το ετήσιο έλλειμμα της επικουρικής ασφάλισης σε 1,3 δισ. ευρώ».

Πρόγραμμα εξέτασης μαθημάτων ομογενών

Εικόνα
Από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται το Πρόγραμμα Εξέτασης των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες των τέκνων Ελλήνων του εξωτερικού και των τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό.
Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν από 7 έως και 11 Σεπτεμβρίου 2015 σε εξεταστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται για όλα τα μαθήματα η 15.30 μ.μ.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος ορίζεται σε τρεις (3) ώρες.
Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων.
ΕΞΕΤΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εξετάζονται, εφόσον έχουν αποστείλει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα, τις ίδιες ώρες και στα ίδια μαθήματα από επι…

ΠΡΟΣΟΧΗ: AYTA είναι τα ΟΝΟΜΑΤΑ των εμφιαλωμένων ΝΕΡΩΝ με εξασθενές ΧΡΩΜΙΟ

Εικόνα
Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, τα ονόματα των εταιρειών εμφιαλωμένων νερών... στα οποία, σύμφωνα με μετρήσεις που έκαναν με δική τους πρωτοβουλία, εντοπίστηκαν υψηλές συγκεντρώσεις του άκρως τοξικού εξασθενούς χρωμίου.


Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους προέβησαν στη γνωστοποίηση των εταιρειών γιατί αν και τα στοιχεία βρίσκονται από τις 23 Δεκεμβρίου στη διάθεση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου δεν ασχολήθηκε, όπως λένε, με το θέμα. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν «τη στιγμή, όπου η πολιτεία δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις που της αναλογούν, εμείς δεν μπορούμε να κρατήσουμε μυστικά τα αποτελέσματα των δικών μας, έστω μη εξαντλητικών, ερευνών».
Δείτε τους πίνακες απο κάτω


Οι Οικολόγοι Πράσινοι ανέθεσαν σε ιδιωτικό εργαστήριο την εξέταση 9 εμφιαλωμένων νερών. Τα αποτελέσματα έδειξαν,σύμφωνα με το alexiptoto.com, ότι πρόβλημα εντοπίστηκε στο εμφιαλωμένο νερό 3 εταιρειών. Σε μια μάλιστα περίπτωση η συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου ήταν 22ppb «χίλιες φορές υψη…

Αύξηση σε 6% του ποσοστού παρακράτησης στις κύριες συντάξεις του Ι.Κ.Α.

Εικόνα
Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις της παρ. 31 του άρθρου 1 του Ν.4334/2015 (Φ.Ε.Κ.80/τ.Α΄/16-7-2015) «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕΜΣ)», γνωρίζοντάς σας τα ακόλουθα.
Αναλυτικά:
Ως γνωστόν, με τις διατάξεις των παρ.1 και 2 του άρθρου 6 του Α.Ν. 1846/51, όπως ισχύει μετά την αντικατάστασή του από το άρθρο 2 του Ν.Δ. 4104/60 προβλέπεται η ασφάλιση στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. για τον κλάδο παροχών ασθενείας των συνταξιούχων του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.
Στην παρ. 4 του ανωτέρω άρθρου, η εισφορά των συνταξιούχων του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. για την κατά τα ανωτέρω ασφάλιση τους ορίζεται σε 4% επί της συνολικής συντάξεως.
Με τις κοινοποιούμενες διατάξεις, από 1/7/2015, το ποσοστό εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη που παρακρατείται από τις κύριες συντάξεις όλων των Ασφαλιστικών Οργανισμών, του Δημοσίου και του Ν.Α.Τ., διαμορφώνεται σε 6%.
Με την υπ. αριθμ. Φ80000/οικ.32852/1092/30-7-2015 εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας Κοινων…

Το φαρμακείο που πρέπει όλοι να έχουμε στις διακοπές μας [λίστα]

Εικόνα
Ηλιος, θάλασσα, άμμος, φύση είναι τα βασικά συστατικά των διακοπών.Ωστόσο η χαλάρωση και η ηρεμία καμιά φορά μας οδηγούν στο να είμαστε απρόσεκτοι και να έχουμε μικροτραυματισμούς, οι οποίοι έστω και για λίγο μπορεί να χαλάσουν την αρμονία των διακοπών μας. Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό πριν από κάθε ταξίδι να έχουμε εφοδιαστεί με το φαρμακείο των διακοπών, το οποίο θα έχει λίγα, αλλά σωτήρια σε κάποιες καταστάσεις είδη πρώτης ανάγκης. Η λίστα Οινόπνευμα, οξυζενέ, ιώδιο ή κάποιο άλλο αντισηπτικόΤσιρότα αδιάβροχαΓάζες και επιδέσμουςΓάζες και επιδέσμουςΤσιμπιδάκι για την αφαίρεση αχινών ή αγκαθιώνΠαυσίποναΔραμαμίνες για τη ναυτίαΕντομοαπωθητικόΑντισταμινικό για αλλεργίεςΌρο πλύσης για τα μάτια (ο αέρος και η άμμος μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστες καταστάσεις)Θερμόμετρο iefimerida.gr

Έτσι θα καλυφθεί η λειτουργία των παιδικών σταθμών μετά τη μείωση ωραρίου

Εικόνα
Απαντώντας σε δημοσίευμα που έκανε λόγο για κίνδυνο περιορισμού στις ώρες λειτουργίας των σταθμών, λόγω επικείμενης μείωσης ωραρίου του προσωπικού από οκτώ σε έξι ώρες ημερησίως, το υπουργείο αναφέρει ότι το ωράριο είναι μεγαλύτερο των 8 ωρών (07.00-16.00), η δε προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών το πρωί και το μεσημέρι αντίστοιχα, γίνεται σταδιακά, ανάλογα με τις ανάγκες των γονέων τους.
Στο πλαίσιο αυτό, η ομαλή λειτουργία των σταθμών δεν διαταράσσεται, καθώς αυτή θα καλύπτεται – όπως και σήμερα – από περισσότερες της μίας βάρδιες εργαζομένων, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σταθμού κατά τη διάρκεια της ημέρας, σημειώνει σε ανακοίνωση το υπουργείο.
Η μείωση του ωραρίου του παιδαγωγικού προσωπικού των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο ρυθμίζει θέματα ΟΤΑ και κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η σχετική διάταξη «αποτελεί αποκατάσταση της οριζόντιας και αδικαιολόγητης εξομοίωσης τ…

Διάλεξη με θέμα"Θρόνιο. Αναζητώντας την πρωτεύουσα των Επικνημιδίων Λοκρών",την Τετάρτη 12 Αυγούστου στο Καινούριο

Εικόνα
Ο αρχαιολόγος της Εφορείας Φθιώτιδας και Ευρυτανίας,
Δρ. Πέτρος Κουνούκλας θα δώσει διάλεξη με θέμα:
"Θρόνιο. Αναζητώντας την πρωτεύουσα των Επικνημιδίων Λοκρών",
την Τετάρτη 12 Αυγούστου και ώρα 20.30 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Καινούριου ''Το Κύμα''.

Προσφέρουν "μηχανάκι" που σπάει τα capital controls έναντι προμήθειας

Εικόνα
Ειδικά μηχανήματα που επιτρέπουν την απευθείας μεταφορά της είσπραξης σε τράπεζα του Λουξεμβούργου, σπάζοντας έτσι τα capital controls, φέρονται να προτείνει εταιρία σε μαγαζάτορες ανά την Ελλάδα. Το θέμα αναδεικνύει με αναλυτικό ρεπορτάζ της η Εφημερίδα των Συντακτών:
Τα capital controls ήρθαν για να μείνουν και μπορεί για τους περισσότερους από εμάς, που τα... capitals μας είναι από περιορισμένα έως ανύπαρκτα, το control να μη σημαίνει τίποτα, όμως κάποιοι που εξακολουθούν να βγάζουν χρήματα στην καθημαγμένη οικονομικά Ελλάδα ψάχνουν τρόπους να τα «σπάσουν».
Eναν τέτοιο τρόπο διαφημίζουν με το βαλιτσάκι τους ανά χείρας εμπορικοί αντιπρόσωποι που περιοδεύουν σε ταβέρνες, μπαρ και μικρομάγαζα, πουλώντας τους τη «μαγική κάρτα» που θα βγάλει το χρήμα χωρίς κανέναν έλεγχο στο Λουξεμβούργο.
Ο κύριος Μ. (τα πλήρη στοιχεία του στη διάθεση της εφημερίδας) έχει εστιατόριο σε τουριστικό θέρετρο της Αττικής. Ο αντιπρόσωπος της εταιρείας τον επισκέφτηκε πριν από λίγες μέρες κι αφού …

Απίστευτο! Το Υπ. Πολιτισμού κλέβει την εφορία

Εικόνα
Ένα απίστευτο όργιο φοροδιαφυγής αποκάλυψαν οι ελεγκτές της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (αντίστοιχη του ΣΔΟΕ) την Τετάρτη στο κατάστημα (Πωλητήριο) που βρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και ανήκει στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του υπουργείου Πολιτισμού. Κοινώς, οι ελεγκτές ανακάλυψαν εμβρόντητοι ότι το υπουργείο Πολιτισμού κλέβει την Εφορία, ή ακόμη πιο απλά, ότι το κράτος κλέβει... το κράτος. Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας οι υπάλληλοι του καταστήματος (δηλαδή, οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού) δεν έκοψαν ούτε μία απόδειξη ταμειακής μηχανής. Όμως, ακόμη κι εάν έκοβαν ουδεμία διαφορά θα υπήρχε διότι, όπως αποκαλύφθηκε στο τέλος του ελέγχου, η ταμειακή μηχανή δεν ήταν... δηλωμένη στην Εφορία. Αναλυτικά, η - πραγματικά απίστευτη - ιστορία έχει ως εξής: Κλιμάκιο της υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών δέχθηκε καταγγελίες τουριστών ότι κατά την αγορά αναμνηστικών από το κατάστημα του Μουσείου της Κνωσού δεν τους δόθηκαν αποδείξεις. Οι ελεγκτέ…

Φιλικά παιχνίδια το Σαββατοκύριακο στη Φθιώτιδα

Εικόνα
Το 1ο της φιλικό δίνει η ομάδα της Στυλίδας  το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο του Αγ.Κωνσταντίνου με την τοπική ομάδα στα πλαίσια της προετοιμασίας για το άθλημα της  Α’ ΕΠΣ Φθιώτιδας.
Οι φιλικοί αγώνες που θα γίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο και οι διαιτητές είναι οι εξής:

Τραγωδία: Πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος συγχωριανό του

Εικόνα
Στη σύλληψη ενός 60χρονου, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος έναν συγχωριανό του, προχώρησε σήμερα το πρωί η αστυνομία, στο Βόλο.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο δράστης βρισκόταν με τον 61χρονο συγχωριανό του μέσα στην καλύβα του αγροκτήματός του, όταν ενώ περιεργάζονταν το κυνηγετικό του όπλο, πάτησε άθελά του τη σκανδάλη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 61χρονος.
Το όπλο, το οποίο κατείχε νόμιμα, καθώς και ένας κάλυκας κατασχέθηκαν.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

© Provided by έθνος.gr/l;amiatimes.gr

Απόφαση βόμβα από τον Άρειο Πάγο για τα ενοίκια

Εικόνα
Η οικονομική δυσχέρεια, δεν αποτελεί εύλογη αιτία μη καταβολής ενός μισθώματος, ούτε απαλλάσσει έναν ενοικιαστή από τις συνέπειες της υπερημερίας - αποφάσισε ο Άρειος Πάγος αποφαινόμενος σε μια περίπτωση αντιδικίας Δήμου της Βορείου Ελλάδος με ιδιώτη ενοικιαστή, που αφορούσε την τύχη ενός ενοικιαζόμενου ακινήτου.
Το ακίνητο εκμισθωνόταν από ιδιώτη για τη χρήση του ως εστιατορίου. Ο εν λόγω ενοικιαστής, το 2008 είχε καθυστερήσει να καταβάλει στον ΟΤΑ-ιδιοκτήτη του ακινήτου, νοίκια οκτώ μηνών, δημιουργώντας συνολικά οφειλή 7500 ευρώ. Κατά το τέλος του 2008, ο Δήμος κατήγγειλε τη σύμβαση, και με αγωγή του αξίωσε να του επιστραφεί το ακίνητο. Σύμφωνα με το νόμο, η καταγγελία της σύμβασης επιτάσσει την αποπληρωμή της οφειλής εντός μηνός, αλλιώς η συμφωνία λύεται και το ακίνητο αποδίδεται στον ιδιοκτήτη.
Ο ενοικιαστής δεν κατέβαλε τα ενοίκια εντός των προβλεπόμενων από την νομοθεσία τριάντα ημερών, αλλά τα κατέβαλε σε δύο δόσεις από τον δεύτερο μέχρι τον έκτο μήνα.

Σε ποια πρατήρια θα απαγορευτεί η πώληση καυσίμων

Εικόνα
Όλα τα μέτρα για το λαθρεμπόριο
Την απαγόρευση της πώλησης καυσίμων σε πρατήρια, που δεν έχουν εφαρμόσει τα προβλεπόμενα για το σύστημα εισροών - εκροών και δεν βρίσκονται αναρτημένα στον «λευκό κατάλογο» της ιστοσελίδας του υπουργείου Οικονομικών, αποφάσισε την Πέμπτη, μεταξύ άλλων, η Διυπουργική Επιτροπή Πάταξης της Διαφθοράς σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, μετά από εισήγηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη η Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς αποφάσισε την επίσπευση της ολοκλήρωσης του θεσμικού πλαισίου που έχει ψηφιστεί εδώ και χρόνια αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί.


Ειδικότερα οι πρωτοβουλίες θα περιλαμβάνουν:
- Απαγόρευση πώλησης καυσίμων σε πρατήρια που δεν έχουν εφαρμόσει τα προβλεπόμενα για το σύστημα εισροών - εκροών.

- Χρήση μοριακών ιχνηθετών σε όλα τα καύσιμα.

- Τοποθέτηση GPS σε πλωτά και επίγεια μεταφορικά μέσα καθώς και SLOPS (υγρά απορρίμματα πλοίων).

- Εντατικούς έλεγχους για το εάν εφαρμόζεται ο νόμος περί τοποθέτησης συστήμ…

Τέλος το ΤΑΙΠΕΔ

Εικόνα
Ετοιμη είναι η ελληνική πρόταση για να κατατεθεί στους θεσμούς για τη δημιουργία του Υπέρ-Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων που θα διαδεχθεί το ΤΑΙΠΕΔ.
Το νέο ταμείο δεν θα έχει αποκλειστικό σκοπό την πώληση δημόσιων περιουσιακών στοιχείων, αλλά και την αξιοποίησή τους με στόχο τα έσοδα, όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο στα έσοδα του Ταμείου να ενταχθούν και όλα τα μελλοντικά έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του ορυκτού και φυσικού πλούτου της χώρας.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές:
Διαφορετική λειτουργία και λογική από το ΤΑΙΠΕΔ
«1. Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία ενός Ταμείου στο οποίο, με ορίζοντα 30ετίας, θα δημιουργηθεί ένα αποθεματικό ύψους 50 δισ. ευρώ, ως αξία των περιουσιακών του στοιχείων (ακίνητα, μετοχές, κ.λπ.). Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο, με τελείως διαφορετική λειτουργία και λογική από το ΤΑΙΠΕΔ, παρόμοιο μ' αυτά που έχουν δημιουργήσει αρ…

ΒΟΜΒΑ! - ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ!

Εικόνα
Αλλάζουν όλα στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών φέρνει σημαντικές αλλαγές, υποκύπτοντας στις πιέσεις των δανειστών.

Και μπορεί έως και σήμερα από τη ρύθμιση να έχουν μπει στα κρατικά ταμεία περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ από περίπου 900.000 οφειλέτες, που την αξιοποίησαν, ωστόσο ΔΝΤ,ΕΕ, ΕΚΤ και ESM επιθυμούσαν εξαρχής την αλλαγή της ρύθμισης και τελικά επέβαλαν συγκεκριμένες αλλαγές σε αυτή.


Ετσι έρχονται οι εξής αλλαγές:


Διπλασιάζεται σχεδόν το επιτόκιο για όσους χρωστάνε στο Δημόσιο και είναι στη ρύθμιση. Ειδικότερα, το ισχύον επιτόκιο που θεωρείται προκλητικά χαμηλό από τους δανειστές θα αυξηθεί κοντά στο 5%. Σημειώνεται πως για ποσά άνω των 5.000 ευρώ το ετήσιο επιτόκιο είναι σήμερα 3%, ενώ εάν οι ρυθμιζόμενες οφειλές είναι έως 5.000 ευρώ, δεν επιβάλλεται καμία προσαύξηση εντός της ρύθμισης.Καταργούνται οι μισές δόσεις για όσους αποδειχθεί ότι μπορούν να πληρώσουν περισσότερα. Συγκεκριμένα, μια ακόμη σημαντική αλλαγή έχει να κάνει με του…

Κυνηγετική.Συνομοσπονδία.Ελλάδος.: Υπογραφή ρυθμιστικής απόφασης 2015-2016

Εικόνα
Ανακοίνωση εξέδωσε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος (ΚΣΕ) με αφορμή την υπογραφή των υπουργικών αποφάσεων με τις καθορίζονται οι ρυθμίσεις θήρας της κυνηγετικής περιόδου 2015-2016 (ρυθμιστική) και η ετήσια συνδρομή των κυνηγών στους κυνηγετικούς συλλόγους. Η ΚΣΕ, στην ανακοίνωσή της, κάνει λόγο, χωρίς να διευκρινίζει περισσότερο, για προθέσεις του Υπουργείου που θα επέφεραν πολύ σημαντικές έως καταστροφικές μειώσεις του κυνηγιού σε περιόδους θήρας, θηρεύσιμα είδη και τοπικές απαγορεύσεις. Τελικά, μετά από έντονη διαπραγμάτευση, ο αρμόδιος αν. υπουργός, κ. Τσιρώνης, έκανε αποδεκτή την πρόταση της ΚΣΕ, όπως αυτή διαμορφώθηκε κατά το έκτακτο Δ.Σ. της Κ.Σ.Ε. την Τρίτη 4-8-2015, σύμφωνα με την οποία  θα μειωθεί κατά -10- ημερές η κυνηγετική περίοδος σε ορισμένα υδρόβια και θα απαγορευθεί το κυνήγι ενός από τα θηρεύσιμα υδρόβια. Αναλυτικά η ανακοίνωση: Οι προθέσεις του Υπουργείου για τη Ρυθμιστική της κυνηγετικής περιόδου 2015-2016, όπως αυτές διατυπώθηκαν κατά τις συναντήσε…

Τα πάνω κάτω στις 100 δόσεις: Ποιοι θα βρεθούν εκτός ρύθμισης

Εικόνα
Σημαντικές αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων φέρνει το υπουργείο Οικονομικών, υποκύπτοντας στις πιέσεις των δανειστών.
Και μπορεί έως και σήμερα από τη ρύθμιση να έχουν μπει στα κρατικά ταμεία περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ από περίπου 900.000 οφειλέτες, που την αξιοποίησαν, ωστόσο ΔΝΤ,ΕΕ, ΕΚΤ και ESM επιθυμούσαν εξαρχής την αλλαγή της ρύθμισης και τελικά επέβαλαν συγκεκριμένες αλλαγές σε αυτή.
Ετσι έρχονται οι εξής αλλαγές:
Διπλασιάζεται σχεδόν το επιτόκιο για όσους χρωστάνε στο Δημόσιο και είναι στη ρύθμιση. Ειδικότερα, το ισχύον επιτόκιο που θεωρείται προκλητικά χαμηλό από τους δανειστές θα αυξηθεί κοντά στο 5%. Σημειώνεται πως για ποσά άνω των 5.000 ευρώ το ετήσιο επιτόκιο είναι σήμερα 3%, ενώ εάν οι ρυθμιζόμενες οφειλές είναι έως 5.000 ευρώ, δεν επιβάλλεται καμία προσαύξηση εντός της ρύθμισης.Καταργούνται οι μισές δόσεις για όσους αποδειχθεί ότι μπορούν να πληρώσουν περισσότερα. Συγκεκριμένα, μια ακόμη σημαντική αλλαγή έχει να κάνει με τους «μεγαλοοφειλέτες», οι οποίο…

Επίκαιρη ερώτηση Καραναστάση για τα διόδια φωτιά και τους θανατηφόρους παράδρομους

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Λένα Παρασκευά Μετά την παρατηρηθείσα δραματική αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στο δευτερεύον εθνικό οδικό δίκτυο και το δίκτυο των παραδρόμων της ΠΑΘΕ στον Νομό Φθιώτιδας
και με δεδομένη την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού σε ερώτηση Βουλευτή για τα διόδια της Αττικής Οδού, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Φθιώτιδας, Απόστολος Καραναστάσης, επανέφερε προς συζήτηση – απάντηση, με τη διαδικασία της επίκαιρης ερώτησης, ώστε να απαντηθεί άμεσα, ερώτηση σχετικά με τα έργα που εκτελούνται με συμβάσεις παραχώρησης, την οποία είχε καταθέσει τον Μάρτιο του 2015 και μέχρι σήμερα δεν είχε απαντηθεί.
Η ερώτηση έχει ως εξής :

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό:
Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
Θέμα: Συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων – τέλη διοδίων.
Είναι γνωστό ότι, μέγιστο θέμα για τους Νομούς που διατρέχονται από τα λεγόμενα μεγάλα έργα (ΠΑΘΕ, γενικά οδικοί άξονες εκτελούμενοι με συμβάσεις παραχώρησης), αποτελούν, ακριβώς, οι συμβάσεις παραχώρησης που …

Την Τρίτη ο ΕΛΓΑ θα καταβάλει ΠΣΕΑ του 2011-2012

Εικόνα
Σε ακόμη μια πληρωμή κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) προχωράει ο ΕΛ.Γ.Α. για τις περιόδους 2011-2012, με την αποστολή στην Τράπεζα Πειραιώς των ηλεκτρονικών αρχείων πληρωμής.
 Ο ΕΛ.Γ.Α προχωράει στις 11/08/2015 σε ακόμα μια πληρωμή κρατικών ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) για τις περιόδους 2011-2012.
 Το συνολικό ποσό των Ενισχύσεων των προγραμμάτων Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) για  ακόμη 322 δικαιούχους από 13 Νομούς, ανέρχεται σε 376.389,96. Η πληρωμή αναφέρεται κυρίως στην απώλεια παραγωγής, από περονόσπορο στα αμπέλια για το έτος 2011 και σε ζημιές από τις πυρκαγιές των ετών 2011 και 2012.
  Η διαδικασία των εκκαθαρίσεων συνεχίζεται.

Μόνο τα μισά κενά θα καλυφθούν στα σχολεία: Τι θα καλύψουν οι πιστώσεις του ΕΣΠΑ

Εικόνα
Με ελλείψεις εκπαιδευτικών θα αρχίσει η επόμενη σχολική χρονιά τον προσεχή Σεπτέμβριο, με ελλείψεις θεωρείται βέβαιο ότι θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2016.
Την παραδοχή αυτή έκαναν στελέχη του υπουργείου Παιδείας, καθώς το τρέχον χρονικό διάστημα γίνονταν συσκέψεις για τον τρόπο κάλυψης των οργανικών κενών, που θα προκύψουν από τους μηδενικούς διορισμούς μονίμων και τις λίγες προσλήψεις αναπληρωτών.
Η προσπάθεια ξεκινά για κάλυψη 12.000 κενών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ενδεικτικό του προβλήματος φέτος είναι, ότι πέρυσι μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είχαν προσληφθεί 12.200 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, ενώ άλλοι περίπου 5.500 καθηγητές προσελήφθησαν σε θέσεις αναπληρωτών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 12.000 πιστώσεις διαθέσιμες από κονδύλια του ΕΣΠΑ, οι οποίες θα διατεθούν για προσλήψεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι πιστώσεις αυτές επαρκούν για να καλυφθεί μόνο το 50% τω…

Νέες προσλήψεις στον Δήμο Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου

Εικόνα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ
Την πρόσληψη συνολικού αριθμού δέκα(10) ατόμων ΥΕ 16 Εργατών Γενικών Καθηκόντων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, για απασχόληση μέχρι πέντε (5) ημερομίσθια κατ’ άτομο το μήνα  , προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών για τις εξής κατά αριθμό ατόμων


Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες

Δυστυχώς! Βρέθηκε νεκρός ο 27χρονος...

Εικόνα
Δυστυχώς! Βρέθηκε νεκρός ο 27χρονος ψαροντουφεκάς που είχε εξαφανιστεί στην Κρήτη! Τραγική ήταν η κατάληξη των ερευνών για τον 27χρονο ψαροτουφεκά, που πήγε στην Κρήτη για διακοπές και άφησε την τελευταία του πνοή στην θάλασσα…
Όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί, όταν ο 27χρονος Γάλλος φόρεσε την στολή του δύτη, πήρε το ψαροτούφεκό του και πήγε στον Άγιο Παύλο για να ψαρέψει και να θαυμάσει τον βυθό της θάλασσας.
Ο 27χρονος ψαροτουφεκάς δεν έδωσε σημεία ζωής το βράδυ με αποτέλεσμα να κινηθούν άμεσα οι λιμενικές αρχές και να ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό του.
Σήμερα το πρωί, σκάφος του λιμενικού βρήκε το ψαροντούφεκό του ενώ νωρίς το μεσημέρι άνδρες του Σώματος εντόπισαν το άψυχο σώμα του 27χρονου στο βυθό της θάλασσας στον Άγιο Παύλο…
Ήδη έχει διαταχθεί νεκροψία – νεκροτομή, για να αποσαφινηστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

ΠΗΓΗ: CretaPost
athensmagazine.gr
Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2015/08/27.html#ixzz3i7sEoLRn

Δεν μπήκαν τα λεφτά του Αυγούστου στην κάρτα σίτισης

Εικόνα
Άδειες παραμένουν οι κάρτες σίτισης, καθώς δεν μπήκε το αντίστοιχο ποσό για τον κάθε δικαιούχο την 1η Αυγούστου, ενώ μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας για το εάν και πότε θα μπει η δεύτερη δόση.

Τα χρήματα του Ιουλίου μπήκαν στο τέλος του μήνα, ενώ ακόμη δεν έχουν πιστωθεί τα αναδρομικά στην κάρτα.
Η κάρτα που παρέχει την επιδότηση σίτισης πρέπει να πιστώνεται με τα χρήματα στις αρχές κάθε μήνα. Το ύψος της παροχής είναι 70 ευρώ μηνιαίως για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 30 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας.

Χωρίς τα αναδρομικά ποσά από τον Απρίλη που έχει ξεκινήσει το μέτρο απο το πρόγραμμα της Ανθρωπιστικής Κρίσης θα ενεργοποιηθεί η κάρτα αλληλεγγύης στους δικαιούχους την Παρασκευή αφού το Υπουργείο Εργασίας έκανε γνωστό ότι το κονδύλι φτάνει μόνο για χρήματα ενός μήνα στους δικαιούχους.

Σημειώνεται πως η κάρτα αλληλεγγύης σύμφωνα με την νομοθεσία έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλη όμως οι δικαιούχοι έχουν πάρει μόνο …

Έσβησε στην άσφαλτο 39χρονος δικυκλιστής

Εικόνα
Δημοσιεύθηκε : 07 Αύγουστος 2015 Ο άτυχος άνδρας πέθανε ακαριαία μετά το μοιραίο τροχαίο που έγινε χθες το απόγευμα σε επαρχιακή οδό.
Το τραγικό δυστύχημα έλαβε χώρα χθες το απόγευμα λίγο μετά τις 5:00. Ο 39χρονος δικυκλιστής κινούταν στον δρόμο Πλατάνας Κύμης – Στομίου Οξύλιθου, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αυτοκίνητο που οδηγούσε 66χρονη.
Άγνωστο παραμένει εάν ο δικυκλιστής φορούσε κράνος. Ο άτυχος άνδρας διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Κύμης όπου διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του.
Την προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου διεξάγει το Α.Τ.Κύμης.
Πηγή:mag24.gr

Δικαιώματα καταναλωτών και διατροφή στις διακοπές

Εικόνα
Οι πρόσφατες αυξήσεις στον ΦΠΑ σε ορισμένα είδη διατροφής μας άγγιξαν όλους...
Έτσι εν μέσω καλοκαιριού οι τιμές καλά κρατούν. Όσοι καταφέρετε να αποδράσετε έστω και για λίγο, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε τα δικαιώματα σας και να τα διεκδικείτε.
Η ΕΚΠΟΙΖΩ σας υπενθυμίζει τα βασικά σας δικαιώματα (ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ –μπαρ, κυλικεία κτλ) στις διακοπές σας:
Τιμοκατάλογος
Ζητάτε τον τιμοκατάλογο του καταστήματος. Είναι υποχρεωμένοι να έχουν έναν ανά δύο τραπέζια και να τον διαθέτουν σε κάθε πελάτη πριν από την παραγγελία.Οι τιμοκατάλογοι πρέπει να είναι γραμμένοι υποχρεωτικά στα Ελληνικά και προαιρετικά σε κάποια άλλη γλώσσα.Ένας κατάλογος πρέπει υποχρεωτικά να είναι αναρτημένος στην είσοδο του καταστήματος.Πρέπει πάντα να αναγράφονται οι τελικές τιμές, καθώς την ένδειξη:«Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει εάν δε λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο).Εάν διαθέτουν κατεψυγμένα ψάρια, κρέατα ή λαχανικά, πρέπει να αναγράφονται στον κατάλογο με …

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ: ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εικόνα
ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ενστάσεων των επενδυτικών σχεδίων που αφορούν παρεμβάσεις ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας (ιδιωτικά έργα) και παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα που υποβλήθηκαν στα πλαίσια της 3ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος του άξονα 4 του Προγράμματος.

Σχετικό link:http://www.fthianap.gr/article.php?c=14&a=170
Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2015/08/3.html#ixzz3i7M1PMMH

Χτύπημα στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα -Πόσο θα μειωθούν λόγω της αύξησης της εισφοράς αλληλεγγύης [λίστα]

Εικόνα
Νέος πονοκέφαλος από αυτό το μήνα κιόλας περιμένει τους χιλιάδες μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, καθώς θα δουν το εισόδημά τους να μειώνεται λόγω της αύξησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα για όσους έχουν καθαρές αμοιβές (μετά φόρων) πάνω από 1.721 ευρώ η μείωση θα κυμαίνεται από 13 ευρώ έως 35 ευρώ το μήνα.
Η νέα κλίμακα της έκτακτης εισφοράς η οποία ψηφίστηκε από τη Βουλή διατηρεί αμετάβλητους τους συντελεστές για εισοδήματα από 12.000 έως 30.000 ευρώ αλλά από τα 50.000 ευρώ και πάνω, οι συντελεστές έχουν αυξηθεί σημαντικά.
Για την επιβολή της εισφοράς, λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο του φυσικού προσώπου ή σχολάζουσας κληρονομιάς. Οπως γράφει και το ΒΗΜΑ οι μειώσεις θα είναι σημαντικές.Πηγή: Χτύπημα στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα -Πόσο θα μειωθούν λόγω της αύξησης της εισφοράς αλληλεγγύης [λίστα] | iefimerida.grhttp://w…

Ποιες αγορές επιτρέπονται στο internet με κάρτες

Εικόνα
Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική, χρεωστική ή/και προπληρωμένη μου κάρτα για να κάνω αγορές στο internet;
ΝΑΙ, χωρίς περιορισμούς, εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα.
Εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις κάρτες σας:
μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα,εντός του ημερήσιου ορίου ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών, καιγια τις ακόλουθες κατηγορίες συναλλαγών:Αγορές εισιτηρίων αεροπορικών εταιρειών.Πληρωμές ξενοδοχείων.Ενοικιάσεις αυτοκινήτων.Πληρωμές ταξιδίων και μεταφορών.Πληρωμές ψηφιακών παρόχων μουσικού περιεχομένου και εφαρμογών (applications).Πληρωμές συνδρομών, για εγγραφή ή ανανέωση συμμετοχής μέλους σε επαγγελματικούς συλλόγους (δικηγορικούς/ ιατρικούς συλλόγους, κ.λπ) ή/και για επιστημονικά και λοιπά έντυπα.7. Πληρωμή υπηρεσιών εκπαίδευσης (δίδακτρα/…