Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 1, 2015

ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ; Εθνικός δρυμός Οίτης

Εικόνα
Η Οίτη (παλαιότερη ονομασία Καταβόθρα) είναι βουνό της Στερεάς Ελλάδας και καταλαμβάνει τμήμα των νομών Φθιώτιδας και Φωκίδας.
Στα νότια συνδέεται με τη Γκιώνα, δυτικά με τα Βαρδούσια και ανατολικά με το Καλλίδρομο, ενώ το όριο της στα βόρεια είναι η κοιλάδα του Σπερχειού.
Από την Οίτη πηγάζουν ο Μόρνος και ο Γοργοπόταμος.
Σημαντικά χωριά στις πλαγιές και στους πρόποδες της Οίτης είναι η Παύλιανη, η Υπάτη και το Μαυρολιθάρι.
 Η ψηλότερη κορυφή της, ο Πύργος, έχει υψόμετρο 2.152 μ. Άλλες κορυφές της Οίτης είναι το Γρεβενό (2.114 μ.), ορατό από τη Λαμία και την κοιλάδα του Σπερχειού, το Σέμπι (2.091 μ.), η Αλύκαινα ή Αλουμπόραχη (2.052 μ.) και τα Δύο Βουνά (1.615 μ.).
Αναβάσεις προς τις κορυφές της Οίτης πραγματοποιούνται από την Υπάτη και την Παύλιανη.
Όμως, τους καλοκαιρινούς μήνες τα ψηλότερα σημεία του βουνού είναι προσβάσιμα από δασικούς δρόμους.
Η περιοχή της Οίτης είναι ανακηρυγμένος Εθνικός δρυμός και είναι από τους ομορφότερους της Ελλάδας. Είναι κατάφυτη από έλα…

20 εκατομμύρια ευρώ το κόστος των καταστροφών σε υποδομές

Εικόνα
20 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται το κόστος των καταστροφών σε υποδομές, που άφησε πίσω της η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε τη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία.
Σε αυτό το ποσό δεν έχουν υπολογιστεί οι καταστροφές στις καλλιέργειες στον κάμπο του Σπερχειού και στις οικοσκευές. Ο περιφερειάρχης Στερεάς, έχει ζητήσει ήδη χρηματοδότηση από τα αρμόδια υπουργεία. Την ίδια ώρα ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, δηλώνει ότι έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία για να αντιμετωπιστεί και το νέο κύμα κακοκαιρίας.
lamiastar.gr

H 22η αγωνιστική της Α' Φθιώτιδας

Εικόνα
Αμετάβλητη η κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα....


Παγκρατιακός - Μαγνησιακός 3-0  Καμένα Βούρλα - Αρχάνι 2-0  Προοδευτική Λάρυμνας - Νέο Κρίκελλο 0-4  Αταλάντη - Μαλεσίνα 0-3  Ολυμπιακός Λαμίας - Κηφισσός Κάτω Τιθορέας 6-0  Άρης Αγ. Κων/νου - Καλαπόδι 0-1  Δάφνη Λιβανατών - Στυλίδα 2-1  Αχιλλέας Δομοκού - Παμμωλιακός 0-3 ά.α.

 Ένωση 2010 - Ευρυτανικός 1-0.

Βαθμολογία της A΄ Φθιώτιδας- 22η Αγωνιστική
ΘΕΣΗ                    ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ 1 ΜΑΛΕΣΙΝΑ 66 2 ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ 61 3 ΑΡΧΑΝΙ 46* 4 ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΛΟ 39 5 ΣΤΥΛΙΔΑ 38 6

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Εικόνα
πατήστε στις εικόνες για μεγέθυσνση
Τι είναι οι ΜΟΜΑ που ανασυγκροτεί ο Π. Καμμένος – Η ιστορία, η προσφορά τους και ο λόγος που καταργήθηκαν

Εικόνα
Τι ακριβώς είναι οι Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως, που δήλωσε ότι ανασυγκροτεί ο Πάνος Καμμένος. Ποια η προσφορά τους και γιατί καταργήθηκαν.

«Μετά από τις τεράστιες καταστροφές στις διάφορες υποδομές της που υπέστη  η χώρα κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου  αλλά και του εμφυλίου πολέμου (1946-1949), το 1957  κλήθηκαν και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της.

Γι αυτό το σκοπό  συγκροτήθηκαν στις έδρες των σπουδαιότερων νομών επτά Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως. Οι έδρες των επτά ΜΟΜΑ ανά τον Ελλαδικό χώρο ήταν στις πόλεις  Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Κρήτης, Πάτρα, Λαμία, Λάρισα, Ιωάννινα.


Οι ΜΟΜΑ ήταν κατασκευαστικές Μονάδες διοικητικά  και αναλάμβαναν την εκτέλεση έργων που τους ανέθετε η προϊσταμένη αρχή στο νομό της έδρας των ή σε γειτονικούς νομούς. Το προσωπικό των Μονάδων αποτελούνταν από αξιωματικούς και οπλίτες του  Μηχανικού, τεχνικά καταρτισμένους αλλά και με μικρό ποσοστό αξιωματικών από τα λοιπά…

Έχει ημερομηνία λήξης το νερό; Δείτε ποια είναι η αλήθεια!

Εικόνα
Όλα τα συσκευασμένα τρόφιμα και ροφήματα έχουν πάνω στις συσκευασίες τους μια ημερομηνία λήξης...

Το ίδιο συμβαίνει και με το νερό. Ποια είναι όμως η αλήθεια; Λήγει το νερό; Στην πραγματικότητα δεν είναι το νερό που χαλάει αλλά η συσκευασία.

Το εμφιαλωμένο νερό, έχει ημερομηνία λήξης κι αυτό γιατί μπορεί να αλλοιωθεί από τη συσκευασία ή ακόμα και το περιβάλλον αποθήκευσής. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων αναφέρει πάντως ότι το πλαστικό δεν είναι επικίνδυνο ή τοξικό, αλλά ούτε είναι απόλυτα υγιές καθώς είναι ελαφρώς πορώδες και μπορεί να «προσελκύσει» μυρωδιές και γεύσεις από τον έξω κόσμο. Από τη στιγμή του ανοίγματος καλό είναι να το καταναλώνουμε μέσα σε 2 εβδομάδες.

Επιδοτούμενα σεμινάρια για τους μελισσοκόμους

Εικόνα
Το πρόγραμμα, που θα «τρέξει» από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ξεκινά αμέσως και θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Στα σκαριά η δημιουργία μόνιμου Σχολείου Μελισσοκομίας Ερχονται επιδοτούμενα σεμινάρια μελισσοκομίας σε όλη την Ελλάδα, για όσους θέλουν να ασχοληθούν με έναν κλάδο που μπορεί να αποφέρει μεικτό ετήσιο εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ.

Σήμερα στην Ελλάδα με τη μελισσοκομία απασχολούνται περίπου 22.000 άτομα, εκ των οποίων οι 8.000 είναι επαγγελματίες μελισσοκόμοι με περισσότερες από 150 κυψέλες, ενώ οι υπόλοιποι είναι άτομα τα οποία ασκούν τη μελισσοκομία ως δευτερεύουσα απασχόληση Τα σεμινάρια για νέους αλλά και για εκπαιδευμένους μελισσοκόμους θα ξεκινήσουν αμέσως και θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Παράλληλα το Ινστιτούτο Μελισσοκομίας προσανατολίζεται στη δημιουργία μόνιμου Σχολείου Μελισσοκομίας για τη συνεχή εκπαίδευση των νέων αγροτών που θέλουν να ενταχθούν στο επάγγελμα του μελισσοκόμου.
Σήμερα στην Ελλάδα με τη με…

Στη 31η θέση στην Ελλάδα η ταχύτητα σύνδεσης ίντερνετ στη Λαμία

Εικόνα
Μέση ταχύτητα σύνδεσης στη χώρα μας τα 9,64 MbpsΤην 92η θέση, μεταξύ 196 χωρών διεθνώς, καταλαμβάνει η Ελλάδα στις ταχύτητες του ίντερνετ, ενώ η Γλυφάδα είναι η περιοχή της χώρας με το ταχύτερο ίντερνετ.
Αυτό προκύπτει από μετρήσεις του Net Index, με βάση τα στοιχεία της OOKLA.
Η μέση ταχύτητα σύνδεσης στην Ελλάδα είναι τα 9,64 Mbps, που την κατατάσσει σε καλύτερη θέση από την Ιταλία, την Κύπρο και την Αλβανία, αλλά σε χειρότερη από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Το ταχύτερο ίντερνετ στον κόσμο έχουν οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης με μέση ταχύτητα 103,99Mbps και του Χονγκ Κόνγκ με 96,30 Mbps. Επίσης, με πολύ υψηλές ταχύτητες «σερφάρουν» οι κάτοικοι της Νότιας Κορέας με 76,88 Mbps και της Ιαπωνίας με 67,83 Mbps.
Σουηδία, Ολλανδία, Λιθουανία και Ελβετία είναι οι χώρες της Ευρώπης που βρίσκονται μέσα στην πρώτη δεκάδα των χωρών με το ταχύτερο ίντερνετ στο κόσμο. Η Δανία, η Λετονία, η Μολδαβία, η Ισλανδία, το Λουξεμβούργο, η Γαλλία, η Εσθονία, η Φινλανδία και η Νορβηγία βρίσκονται σ…