Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 11, 2018

Όταν άρχιζε να χτίζεται η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων

Εικόνα

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ''ΡΑΔΙΟ'' ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΟΡΟΣ ΚΝΗΜΙΔΑ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Εικόνα
Σπάνιο καρτ ποσταλ με το ξενοδοχείο ''Ράδιο'' στα Καμένα Βούρλα τα παλιά τα χρόνια από τις εκδόσεις ''Χατζηαριστείδης''.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr

ΟΤΑΝ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΓΥΡΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ HOLLYWOOD ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Εικόνα
Καρτ ποσταλ από το γύρισμα της ταινίας ''Flying Horsemen'' από την αμερικάνικη εταιρεία παραγωγής ''Century fox'' στα Καμένα Βούρλα. Το καρτ ποσταλ είναι των εκδόσεων ''Παπαϊωάννου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr

Φιλόδημος ΙΙ: Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης δήμων

Εικόνα
Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης των Δήμων της χώρας παίρνει σάρκα και οστά με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών. Σκοπός του Προγράμματος είναι η χρηματοδότηση των έργων, προμηθειών, υπηρεσιών και μελετών των δήμων. Βασικοί στόχοι του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» είναι η ενδυνάμωση της ισόρροπης, βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, η βελτίωση των υποδομών, η αύξηση της απασχόλησης, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των δήμων. Η συνολική διάρκεια εφαρμογής του Προγράμματος είναι η περίοδος 2018-2022, με δυνατότητα παράτασης. Οι άξονες προτεραιότητας του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» είναι: α) Η τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος, ήτοι: κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση έργων τεχνικών υποδομών, προστασίας του περιβάλλοντος και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, χρηματοδότηση μελετών των ανωτέρω και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων. β) Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων, ήτοι: κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση διοικητικών, κοινωνικών, αθλητικών κ…

Υπ. Εσωτερικών: 70 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για την αναβάθμιση των δημοτικών Παιδικών Χαρών

Εικόνα

ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΛΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ» - ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εικόνα
«Διαβεβαιώνουμε ότι τη Δευτέρα θα εξυπηρετηθούν πάρα πολλοί συμπολίτες μας, με δεδομένο ότι έχουν εκδοθεί 20.000 πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης, ενώ αναμένονται ως και 40.000 αιτήσεις», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Μιχάλης Βεργιόπουλος. Τόνισε παράλληλα, ότι η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» , θα γίνει ανά Περιφέρεια, βάσει της προσπάθειας «να μην πέφτει το σύστημα, όπως έγινε την περασμένη Πέμπτη με 1,5 εκατομμύριο απόπειρες εισόδου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα».

Πέτρινες βρύσες στην Ανάβρα

Εικόνα
Φωτογραφίες απο τον Πολ.Σ ΑνάβραςΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Εικόνα
Από την Πέμπτη 15 Μαρτίου μέχρι τη Δευτέρα 16 Απριλίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για ένταξη στο υπομέτρο 6.1 Εγκατάσταση Νέων Αγροτών. Η δεύτερη πρόσκληση αφορά τις Περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας, των Ιονίων Νήσων, της Αττικής, της Ηπείρου και του Νοτίου Αιγαίου, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 26.667.500 ευρώ.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για στήριξη μέσω του προγράμματος έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα. Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του ενώ δεν θα πρέπει να έχει υπερβεί το 41ο. Παράλληλα, θα πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος των παραπάνω Περιφερειών και δεν θα πρέπει να έχει ασκήσει κατά τα τελευταία πέντε χρόνια γεωργική επαγγελματική δραστηριότητα.

Η γεωργική εκμετάλλευση του υποψηφίου θα πρέπει να είναι ιδιόκτητη, μισθωμένη ή συνδυασμός τους, να έχει μέγεθος παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση) από 8.000 έως 100.000 ευρώ και το σύνολο της πρέπει να έχει περιληφθεί στην Ενιαία Αί…

ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Εικόνα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙ∆ΑΣ
Καµένα Βούρλα, 15-3-2018
∆ΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
Αριθµ. Πρωτ. : 2.139
Αριθµ. Πρακτικού : 5 Γραφείο: Προέδρου ∆ηµοτικού Συµβουλίου ∆/νση: Αγ. Παν/νος 8- 35008 Καµένα Βούρλα Τηλ.: 2235350029, 2235350037
E mail: lxondrodimou@mwlos.gr
Προς: -∆ήµαρχο Μώλου Αγίου Κων/νου -∆ηµοτικούς Συµβούλους -Προέδρους ∆ηµοτικών Κοινοτήτων -Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων -Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων Κοιν: Πρακτικογράφο ∆ηµοτικού Συµβουλίου
 ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης ∆ηµοτικού Συµβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10) Καλείσθε να προσέλθετε στη δηµόσια τακτική συνεδρίαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, στις 21 Μαρτίου 2018, ηµέρα Τετάρτη και ώρα 18.30 µ.µ., για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνηµµένα θέµατα της ηµερήσιας διάταξης.
 Ο Πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Ιωάννης ∆. Πλατανιάς
Συνηµµένα: Πίνακας θεµάτων ηµερήσιας διάταξης ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ∆ΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙ…

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:Ο Σεραφείμ Λάζος συνεπήρε το ακροατήριο «τραγουδώντας τότε και τώρα»

Εικόνα
Ο τραγουδοποιός Σεραφείμ Λάζος. Του Δημήτρη Τσάκα. 
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο δημοφιλής κιθαρωδός Σεραφείμ Λάζος, το βράδυ του Σαββάτου 4 Μαρτίου, έδωσε στο Αρχιεπισκοπικό Κέντρο στην Αστόρια τη συναυλία «Τραγουδώντας τότε και τώρα» και κατάφερε να συνεπάρει το κοινό και να τραγουδήσει μαζί του.
Η συναυλία ήταν δωρεάν για το κοινό και ο Σεραφείμ Λάζος επεσήμανε ότι «ήταν μια συναυλία ευγνωμοσύνης για την αγάπη με την οποία τον περιέβαλαν οι ομογενείς για τέσσερις και πλέον δεκαετίες που υπηρετεί το ποιοτικό ελληνικό τραγούδι.

Βίντεο/φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη
«Εγώ και η κιθάρα μου ανεβήκαμε στη σκηνή του Αρχιεπισκοπικού Κέντρου στην Αστόρια και τραγουδήσαμε διαχρονικά τραγούδια. Τραγούδια που τραγουδούσαμε όταν αγωνιζόμασταν κατά της δικτατορίας, τραγούδια της μεταπολίτευσης και τραγούδια που τραγουδούμε σήμερα. Πρόκειται για ένα ευρύ φάσμα τραγουδιών τα οποία σιγοτραγουδάμε όλοι στις δύσκολες και στις χαρούμενες στιγμές της ζωής μας και αντλούμε δυνάμεις εμπνεόμαστε να …

Δεν εστάλει η ενημέρωση-αναφορά,απο τον δήμο Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου,για τα αδέσποτα ζώα

Εικόνα
Ποιοί Δήμοι της Φθιώτιδας δεν δήλωσαν για τα αδέσποτα σκυλιά…
Ελλιπή ανταπόκριση των Δήμων στην αποστολή στοιχείων προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αναφορικά με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς καταλογίζει ο Αναπληρωτής Υπουργός, Ι. Τσιρώνης. Ειδικότερα, απέστειλε επιστολή σε 169 Δήμους που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν ανταποκρίθηκαν, απευθύνοντας ταυτοχρόνως την ίδια επιστολή στις Περιφέρειες, ζητώντας από αυτές“ να συντονίσουν και να συγκεντρώσουν τις απαντήσεις των Δήμων αρμοδιότητάς τους”.
Πρόκειται για την υπ’αριθμ. 638/36334/2018 επιστολή, όπου ο Αναπλ. Υπουργός αναφέρει ότι στις 21.12.2017 ζήτησε από όλους τους Δήμους να στείλουν, μέχρι 15.1.2018, συγκεκριμένα δεδομένα για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην περιοχή τους, όπως προκύπτει από την παρακολούθηση του πληθυσμού τους και από την εφαρμογή του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισής τους, σύμφωνα με το αρ.9 του ν.4039/2012 ως ισχύει. Παρότι η ανταπόκριση ορισμένων Δήμων ήταν άμεση, συνεχί…

Τι προσωπικό ζητάει ο Δήμος Μώλου - Αγ. Κων/νου

Εικόνα
20 θέσεις προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα προγραμματίζει για το 2018 ο Δήμος Μώλου - Αγ. Κων/νου.
Συγκεκριμένα ομόφωνα το ΔΣ αποφάσισε την παρακάτω πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας Ι.∆.Ο.Χ. διάρκειας έως 8 µηνών:
Υπηρεσία Περιβάλλοντος
• δέκα (10) θέσεις κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης, κλάδου ΥΕ16, ειδικότητας Εργατών Καθαριότητας
• έξι (6) θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης, κλάδου ΥΕ16, ειδικότητας Εργατών Καθαριότητας (συνοδοί απορριµµατοφόρων)
• µία (1) θέση κατηγορίας δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης, κλάδου ∆Ε29 ειδικότητας Οδηγός Αυτοκινήτου (απορριµµατοφόρου χωρίς κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)
Υπηρεσία Τεχνικών Έργων
• τρεις (3) θέσεις κλάδου ∆Ε28 –Χειριστών Μηχανηµάτων Έργου

Ο φάρος στη Στρογγυλή.

Εικόνα
Φωτογραφία της Γόνης Ανεστοπούλου

“ΠΡΑΣΙΝΟ” ΑΠΟ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ - ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ

Εικόνα
To πράσινο φως για την αναβάθμιση του

Άντρο ακολασίας τα ιαματικά στις Θερμοπύλες όταν πέσει η νύχτα

Εικόνα
Πιάτσα για "ψωνιστήρι" οι ιαματικές πηγές των Θερμοπυλών τη νύχτα...
Το θέμα δεν είναι καινούριο, οι καταγγελίες όμως και πάλι πληθαίνουν, καθώς πολλοί αναγνώστες μας που θέλουν απλά να απολαύσουν τον μπάνιο τους στις πηγές των Θερμοπυλών, έρχονται αντιμέτωποι με μια θλιβερή όσο και άθλια πραγματικότητα.
Όταν πέσει το σκοτάδι οι θαυματουργές πηγές μετατρέπονται σε στέκι ανεύρεσης ερωτικών συντρόφων και μάλιστα μεταξύ του ίδιου φύλου.
Οι εικόνες δεν περιορίζονται σε μερικά παράνομα gay ζευγαράκια, αλλά σε κανονικό «ψωνιστήρι» με αλλοδαπούς κυρίως άνδρες να πουλάνε το κορμί τους σε όποιον δύναται να πληρώσει για αυτό. Οι πελάτες σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι από τη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, τη Βοιωτία, αλλά και από την Αθήνα.
Και σε μια τέτοια κατάσταση δεν λείπουν ούτε οι καυγάδες, ούτε υπάρχει ασφάλεια για τα σταθμευμένα οχήματα όσων επιλέγουν βράδυ – εξαιτίας κυρίως της δουλειάς τους – για να απολαύσουν το χαλαρωτικό μπάνιο.
«Φοβά…

Β’ Φθιώτιδας: ΣΑΜΕ Ρεγγίνι-Παμμωλιακός 0-3 (photos)

Εικόνα
Ηλίας Ζαχάρης http://speaker.gr Ο Παμμωλιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με το Ρεγγίνι με σκορ 0-3, όπου υπήρξε τυπικά φιλοξενούμενος, μιας και το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Μώλου. Ο Παμμωλιακός πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και στο 20ο λεπτό πήρε το προβάδισμα ελέγχοντας στη συνέχεια τον αγώνα. Από την άλλη το Ρεγγίνι προσπάθησε να μπει στο  ρυθμό του παιχνιδιού, όμως με τις ελλείψεις που είχε δεν μπόρεσε να τις καλύψει και να καταφέρει το κάτι παραπάνω. Στην επανάληψη ο Παμμωλιακός κατάφερε προς το τέλος της αναμέτρησης να πετύχει ακόμη δύο τέρματα και να διευρύνει τη νίκη του. Αναλυτικά 21′ 0-1, Κότσκα 67′ 0-2, Ρουμπής 88′ 0-3 Ρουμπής Οι συνθέσεις των ομάδων ΣΑΜΕ Ρεγγίνι (Κ. Ρουμελιώτης)
Κωστάκος, Ριζάδης, Παπαθανασίου, Τζοβάρας, Μπερτάνος Ε,
Δημητρακάκης, Παπαγεωργίου, Κρέτσης, Καραδήμας, Μπερτάνος Ζ, Γιαννόπουλος. Παμμωλιακός (Θ. Αποστόλου-Σ. Καλοβελόνης)
Γεροθανάσης, Φίλης Μ, Κολντρέου, Ρόμπας, Καραϊνδρος,
Μπουσδούκ…

Ανακοίνωση Ιερού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου Μώλου

Εικόνα
ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
ΜΩΛΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ
_____________________________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
______________

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΛΑΒΕΙΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ
11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΙΣ 17:30.

@ta.eisodia.tis.theotokou.molou.gr

"Ο ΞΗΡΙΑΣ ΣΤΟ ΜΩΛΟ!!!"

Εικόνα