Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 12, 2017

Χορηγία στο Γυμνάσιο Μώλου Φθιώτιδας από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαμίας

Εικόνα
Θέμα:Ευχαριστήρια Επιστολή του Γυμνασίου Μώλου προς τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαμίας.
Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Μώλου εκπροσωπώντας την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο και το Διοικητικό συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαμίας για την χορηγία του . Η ενέργεια αυτή δείχνει την ευαισθησία των αγροτών απέναντι στους μαθητές, αλλά και γενικότερα στη νεολαία σε μία οικονομικά τόσο δύσκολη συγκυρία.
Ο Δ/ΝΤΗΣ
Παπαδημητρίου Βασίλειος
Read more at: http://didefth.gr
fonografos.net

Η Φθιώτιδα και οι Άγιοί της

Εικόνα
efthia.gr
Με πάνδημη τη συμμετοχή του ευσεβούς λαού ξεκίνησαν οι τριήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν των προστατών και εφόρων μας, Φθιωτών Αγίων. Την Παρασκευή 17 Μαρτίου, το απόγευμα, στον μεγαλοπρεπή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου έγινε η κατάθεση των ιερών λειψάνων των αγίων της Φθιώτιδος από τις ιερές μονές και τις ενορίες στις οποίες βρίσκονται αποτεθησαυρισμένα, προκειμένου να εκτεθούν προς προσκύνηση, ενδυνάμωση και αγιασμό των πιστών. Εν συνεχεία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Νικολάου, εψάλη η Γ’ Στάση των χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκου, παρουσία πλήθους ευσεβών πιστών, με την συμμετοχή του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυίδ του γέροντος του εν Ευβοία, πρεσβυτέρων και διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τον λαό, όπως συνηθίζει, να ψάλει δυνατά τον εθνικό – ευχαριστήριο  ύμνο του Βυζαντίου (Τη υπερμάχω) και δραττόμενος της ευκαιρίας αυτής,  ωμίλησε στους πιστούς για το πρόσωπο …

Λιγότεροι από πέρυσι οι εισακτέοι σε ΑΕΙ – ΤΕΙ

Εικόνα
Τον συνολικό αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, αλλά και ανά τμήμα, το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η σχετική υπουργική απόφαση θα δημοσιευθεί αύριο στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, οι εισακτέοι στα Πανεπιστήμια θα είναι 42.850 (λιγότεροι από πέρυσι) και στα ΤΕΙ 26.640 (περισσότεροι από πέρυσι). Συνολικά, οι εισακτέοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το νέο ακαδημαϊκό έτος θα είναι 69.490, λιγότεροι κατά 495 σε σχέση με πέρυσι.
Το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017 στα Πανεπιστήμια είχαν εισαχθεί 43.855 άτομα και στα ΤΕΙ 26.130 στα ΤΕΙ, δηλαδή συνολικά 69.985.
Για την κατανομή του αριθμού εισακτέων ανά τμήμα έχουν ληφθεί υπ’ όψιν τα ακόλουθα κριτήρια:
οι αναπτυξιακές κατευθύνσεις της χώραςοι εισηγήσεις των τμημάτων, ιδίως εκείνων στα οποία προβλέπονται εργαστηριακά μαθήματα και για τη  λειτουργία των οποίων τεκμηριώθηκαν σοβαρές δυσκολίεςη ανάγκη αποκατάστασης μιας ισορροπίας στην αναλογία των θέσεων που προσφέρονται στο…

Μεταφορά ζώων συντροφιάς με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Εικόνα
Στο νέο Κανονισμό Δικαιωμάτων Επιβατών Αριθμ. οικ. Α27733/2213 – ΦΕΚ B 1181 – 19.06.2015 – Κανονισμός Δικαιωμάτων Επιβατών τακτικών και έκτακτων γραμμών με οδικά μέσα δημόσιας μεταφοράς (Λεωφορεία) και μέσα σταθερής τροχιάς (Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό και Τραμ)
για την ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΖΩΑ ισχύει ότι
«β. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΖΩΑ
Η μεταφορά μικρών ζώων συντροφιάς με οδικά μέσα και μέσα σταθερής τροχιάς επιτρέπεται, με ευθύνη του επιβάτη και κατά την κρίση του οδηγού ή άλλου εντεταλμένου προσωπικού του μεταφορέα ανάλογα με τις συνθήκες πληρότητας του οχήματος/ συρμού και την ασφάλεια των επιβατών (με εξαίρεση τους σκύλους βοηθείας), εφόσον:
• Είναι τοποθετημένα σε ασφαλές κλουβί μεταφοράς, κλειστού τύπου διαστάσεων έως 70εκ. x 40εκ. x 50εκ. για την περίπτωση των τακτικών αστικών γραμμών ή σε ασφαλές κλουβί μεταφοράς, κλειστού τύπου διαστάσεων έως 50εκ. x 40εκ. x 35εκ. για την περίπτωση των υπεραστικών τακτικών καθώς και των έκτακτων γραμμών.
• Συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη ή κάτοχ…

Αγιος Κωνσταντίνος:"Κούρεμα με την ψιλή"στην αυλή του σχολείου(παλιά φωτογραφία)

Εικόνα

Σε Βουδαπέστη – Βελιγράδι οι μαθητές του Λυκείου Μώλου

Εικόνα
Με την υπογραφή πλέον του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, Χρήστου Δημητρίου, οι μαθητές της Γ’ Τάξης του ΓΕΛ Μώλου ετοιμάζουν βαλίτσες για το εξωτερικό. 26 μαθητές/τριες με τρεις συνοδούς θα μεταβούν για έξι ημέρες σε Βουδαπέστη – Βελιγράδι στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής από 26 έως 31 Μαρτίου 2017. Θυμηθείτε τις αλλαγές που έφερε η Υπουργική Απόφαση του Κωνσταντίνου Γαβρόγλου για όλες τις σχολικές εκδρομές.

26.000 αγρότες θα λάβουν αποζημιώσεις ύψους 7,34 εκατ. ευρώ

Εικόνα
Αποδεσμεύονται με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, λογαριασμοί της πρώην ΑΤΕ. Οι λογαριασμοί, που είχαν δεσμευθεί για την περίοδο 2003-2015, αφορούσαν σε ποσά που είχαν καταβληθεί ως έναντι σε παραγωγούς για ενισχύσεις και αποζημιώσεις της ΚΑΠ, Μέτρα Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιώματα Ενιαίας Ενίσχυσης, ενισχύσεις ελαιοπαραγωγών, καθώς και αποζημιώσεις πυρόπληκτων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, με την απόφαση αυτή επιλύεται ένα χρονίζον πρόβλημα που αφορά 26.613 αγρότες, οι οποίοι θα λάβουν τα υπόλοιπα των ποσών που δικαιούνται, συνολικού ύψους 7,34 εκατ. ευρώ, και τα οποία παρέμεναν δεσμευμένα πλέον των δέκα ετών.
Σημειώνεται ότι το επόμενο διάστημα οι δικαιούχοι αγρότες θα λάβουν σχετική ενημέρωση από την Τράπεζά τους και θα μπορούν να εισπράξουν τα ποσά που δικαιούνται.

3 θέσεις ασκούμενων δικηγόρων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Εικόνα
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προσκαλεί τους υποψηφίους δικηγόρους που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της πρακτικής τους άσκησης, διάρκειας έξι (6) μηνών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής έως και την 25/3/2017 στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (http://www.pste.gov.gr/).
Αναλυτικά η πρόσκληση εδώ

Δήμος Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου:Προσκληση για δημοτικό συμβούλιο 22/03/2017

Εικόνα
ΘΕΜΑ:«Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου»

     (Άρθρο 67 Ν.3852/10)


ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 22-3-2017 ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 2.569/17-3-2017 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ
 (Άρθρο 67, Ν.3852/10)

Έγκριση πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου
Ορισμός  εκπροσώπων του Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου στην ΠΕΔ για την κατάρτιση και τήρηση  μητρώου προσώπων που θα συγκροτούν  τις επιτροπές διαγωνισμού των έργων
Ανάκληση της αριθμ. 18/230/2016 προηγούμενης απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου -Έγκριση σχεδίου   δανειστικού συμβολαίου για τοκοχρεωλυτικό  δάνειο για αναχρηματοδότηση  συναφθέντων δανείων με το Τ.Π. και δανείων σύμφωνα με  το άρθρο 81 παρ. 1 και 2 του Ν. 4316/2014
Αποδοχή χρηματοδοτήσεων – Αναμόρφωση και τροποποίηση του προϋπολογισμού , του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης και του Τεχνικού Προγράμματος οικονομικού έτους 2017
Έγκριση απολογιστικών στοιχείων 4ου τριμήνου  έτους 2016
Έγκ…

Υποδοχη Ιερων Λειψανων παρουσια 10 Μητροπολιτων το Σαββατο 18 Μαρτιου στην Πλατεια Παρκου

Εικόνα
Ένα ιστορικό εκκλησιαστικό γεγονός θα φιλοξενήσει αύριο η Μητρόπολη Φθιώτιδας και η πόλη της Λαμίας, παραμονή τῆς γιορτῆς της Σταυροπροσκυνήσεως καί τῶν Φθιωτῶν Ἁγίων. Στις 5 το απόγευμα στην Πλατεία Πάρκου θα υποδεχθεῖ με κάθε επισημότητα τά ὀστά δύο μα­κα­ριστών Μητροπολιτῶν Φθιώτιδος, τοῦ ἀειμνήστου Ἀρχιεπισκόπου Καλλινί­κου Καστόρχη καί τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου Ἀμβροσίου Νικολαΐδου.
Συγκεκριμένα ὁ ἀείμνηστος Ἀρχιεπίσκοπος Καλλίνικος Καστόρχης, μέγας ἐθνικός ἄνδρας καί διδά­σκαλος τοῦ Γένους, ἀρχιεράτευσε στή Φθιώτιδα ἀπό τοῦ ἔτους 1852 μέχρι τοῦ 1877, ἐκηδεύθη στόν Μητροπολιτικό Ναό Ἀθηνῶν καί ἐτάφη στήν Ἱερά Μονή Πε­τρά­κη.

Τά ὀστᾶ του ἀργότερα μετεφέρθησαν στήν ἰδιαιτέρα του πατρίδα Δημη­τσά­να, ὅπου ἐφυλάσσοντο.
Ὁ μακαριστός Μητροπολίτης Φθιώτιδος Ἀμβρόσιος Νικολαΐδης ἀρχιεράτευσε ἀπό τοῦ 1932 μέχρι τοῦ 1958. Νοσηλευόμενος στήν Ἀθήνα, πέθανε και κηδεύτηκε στόν Μητροπολιτικό Ναό Ἀθηνών ενώ η ταφή του έγινε στό κοιμητήριο Νέας Σμύρνης. Είναι επιθυμία μας νά ἐπιστ…

Στο στόχαστρο τρομοκρατών ο Κώστας Μπακογιάννης;

Εικόνα
Ένα σενάριο που – δυστυχώς – είναι βγαλμένο από την τραγική επικαιρότητα, εξελίχθηκε – ευτυχώς – ως άσκηση σήμερα (17/3) το πρωί στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην πρώην ΜΕΡΥΠ. Επρόκειτο για την ετήσια άσκηση της 7ης ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής για Χημική – Βιολογική – Ραδιολογική – Πυρηνική & Τεχνολογικών Ατυχημάτων, απειλή με την ονομασία «Τροία 2017», που ήθελε φάκελο με ύποπτο περιεχόμενο να έχει σταλεί στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη. Η άσπρη σκόνη, ένδειξη για απειλή άνθρακα, έθεσε σε κινητοποίηση την 7η ΕΜΑΚ και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, της αστυνομίας, του ΕΚΑΒ για την ευτυχή κατάληξη της επιχείρησης. Επικεφαλής της άσκησης ήταν ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ, Αντιπύραρχος Αντώνης Μίχας, ενώ την άσκηση παρακολούθησε ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Δήμος Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου:Πρόσκληση συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής στις 21-3-2017

Εικόνα
Παρακαλείσθε την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 και ώρα 12.30 μ.μ., όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Οικονομικής Επιτροπής),  για να συζητήσουμε και λάβουμε απόφαση στο παρακάτω μόνο θέμα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Εκλογή Αντιπροέδρου Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νουΟρισμός πληρεξούσιου δικηγόρου (εξέταση ιδιοκτησιακού καθεστώτος των πηγών Ασπρονερίου έπειτα από αίτηση του  συλλόγου «Σύλλογος ο Αη Γιάννης Ασπρονερίου»)Έγκριση σχεδίου   δανειστικού συμβολαίου για τοκοχρεωλυτικό  δάνειο για αναχρηματοδότηση  συναφθέντων δανείων με το Τ.Π. και δανείων σύμφωνα με  το άρθρο 81 παρ. 1 και 2 του Ν. 4316/2014Λήψη απόφασης επί  της ένστασης της «ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε.», αναδόχου του έργου «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Καμένων Βούρλων» κατά της αριθμ. 1162/9-2-2017 ειδικής διαταγής του Τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νουΑποδοχή χρηματοδοτήσεων , αναμόρφωση και τροποποίηση του   προϋπολογισμού, του ετήσιου σχεδίου  δρά…

Διάθεση καυσόξυλων σε δημότες –Ποιοι είναι οι δικαιούχοι (ΦΕΚ)

Εικόνα
Τις τιμές και τους όρους διάθεσης καυσόξυλων για κάλυψη ατομικών αναγκών των κατοίκων καθορίζει με απόφαση του το υπουργείο Περιβάλλοντος. Στην απόφαση καθορίζονται μειωμένες τιμές για συνταξιούχους, ανέργους και πολύτεκνους.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, τα δικαιολογητικά για την διάθεση των καυσόξυλων είναι τα εξής:

Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας δικαιούχων οικογενειών
Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, η οικογένεια έχει κατοικία τον τόπο της κύριας και μόνιμης εγκατάστασης της. Μόνιμη κατοικία είναι η μόνιμη εγκατάσταση της οικογενείας σε ένα τόπο με πρόθεση να τον χρησιμοποιήσει στη διάρκεια του χρόνου ως κέντρο της κοινωνικής και οικονομικής της δραστηριότητας και δεν πρέπει να συγχέεται με την έννοια της διαμονής. Η μόνιμη κατοικία θα βεβαιώνεται από τους οικείους Δήμους.

Βεβαίωση συνταξιούχου ΟΓΑ
Η ιδιότητα του συνταξιούχου του ΟΓΑ βεβαιώνεται επίσης με κατάσταση που υποβάλλει η οικεία δημοτική αρχή στη δασική υπηρεσία.
Βεβαίωση πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.
Η ιδιότητα της πολ…

Λαμία:Σπίτι άνεργης μητέρας δύο ανήλικων παιδιών πλειστηριαζόταν την Τετάρτη 15/3/2017, για χρέος ύψους 1.600 προς το Δημόσιο

Εικόνα
Σε εξέλιξη οι πλειστηριασμοί σπιτιών και στη Λαμία
Το σπίτι μιας άνεργης μητέρας δύο ανήλικων παιδιών πλειστηριαζόταν την Τετάρτη 15/3/2017, στη Λαμία για χρέος ύψους 1.600 προς το Δημόσιο. Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Λαμίας, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, εκπρόσωπο της Ομάδας Γυναικών Λαμίας της Ο.Γ.Ε. προέβη σε παράσταση διαμαρτυρίας και ευτυχώς στην εξεύρεση λύσης για την αναστολή πλειστηριασμού περιουσιακού στοιχείου της μητέρας. «Καταγγείλαμε το γεγονός του ότι την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διαπραγματεύεται τα επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα ύψους 3,6 δις, αλλά και τις φοροαπαλλαγές και πάσης φύσεως διευκολύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και των επιχειρηματικών επενδύσεων, στραγγίζει το όποιο πενιχρό εισόδημα ή περιουσιακό στοιχείο έχουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για να βάζουν ‘’ένα πιάτο φαί στο τραπέζι τους’’», αναφέρουν οι γυναίκες της ΟΓΕ που δηλώνουν ότι θα συν…