Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 11, 2015

104.000 θέσεις εργασίας μέσα στο επόμενο εξάμηνο και άλλες 150.000 από τον Μάρτιο του 2016

Εικόνα
Σειρά δράσεων με στόχο τη συμμετοχή 254.000 ωφελούμενων ανέργων έχει προγραμματιστεί από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ έως το τέλος του 2016.

Συγκεκριμένα, οι 104.000 θέσεις θα «τρέξουν» μέσα στο επόμενο εξάμηνο, ενώ οι υπόλοιπες 150.000 θα προκύψουν από τον Μάρτιο του 2016 έως το τέλος του χρόνου και θα αφορούν θέσεις κοινωφελούς εργασίας, διάρκειας 8 έως 12 μηνών.

Βασική προϋπόθεση και απώτερος στόχος των νέων προγραμμάτων είναι ότι ένα ποσοστό των ανέργων που θα συμμετάσχει σε αυτά, θα συνεχίζει να εργάζεται και μετά τη λήξη τους.

Ορισμένα από αυτά τα προγράμματα «νέου τύπου» θα οδηγούν σε πιστοποίηση γνώσεων και σε «εφοδιασμό» των ανέργων με τα απαραίτητα προσόντα ώστε να μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και όχι να επιστρέφουν στην ανεργία.

Εξάλλου, θα υπάρξουν στοχευμένες παρεμβάσεις σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας, σε κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας που έχουν τοπικά μεγαλύτερη βαρύτητα και δυναμική, καθώς και σε ειδικές κατηγορίες ανέργων ό…

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Εικόνα
Α Φθιώτιδας: Μόνη πρώτη η ΕΝΩΣΗ 2010……….
Η ΕΝΩΣΗ 2010  «απολαμβάνει» απ΄ το απόγευμα του Σαββάτου μετά και τα  παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής ημέρας την μοναξιά της κορυφής στον βαθμολογικό πίνακα . Η ομάδα της Δυτικής Φθιώτιδας πέτυχε το 6 στα 6  και είναι μόνη πρώτη μιας και  Στυλίδα και Μαλεσίνα στο μεγάλο παιχνίδι  της ημέρας έμειναν στο 0-0.
24 γκόλ σημειώθηκαν στα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής ημέρας. Οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν στα τέσσερα , είχαμε τρία «διπλά» με το πιο εντυπωσιακό το «διπλό» του Παγκρατιακού μέσα στον Άγιο Κωνσταντίνο. Δύο παιχνίδι έληξαν ισόπαλα  .Είναια χαρακτηριστικό ότι το 0-0 εμφανίσθηκε ως αποτέλεσμα σε αγώνα μετά από πάρα πολύ καιρό.
Αναλυτικά όλα τα απαοτελέσματα της  6ης αγωνιστικής ημέρας έχουν ως εξής:
6η αγωνιστική.
ΣΤΥΛΙΔΑ- ΜΑΛΕΣΙΝΑ :0-0
ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΛΟ- ΡΑΧΕΣ: 2-1
ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ- ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ : 3-1
ΑΡΗΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ- ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ  : 0-1
ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ: 1-1
ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ- ΕΝΩΣΗ 2010: 0-4
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΣΤΑΥΡΟΥ- ΑΤΑΛΑΝΤΗ : 1-0
ΚΗΦΙΣΣΟΣ- ΚΑΛΑΠΟΔΙ…

Κατανομή εκατόν εβδομήντα οκτώ (178) θέσεων μονίμων κληρικών κατά το έτος 2015

Εικόνα
Α) Εκκλησία της Ελλάδος: εκατόν εξήντα (160) θέσεις, σύμφωνα με τo αρ. πρωτ. 5052/16-10-2015 επισυναπτόμενο έγγραφο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Β) Εκκλησία της Κρήτης: δέκα (10) θέσεις, σύμφωνα με τo αρ. πρωτ. 436/15-09-2015 επισυναπτόμενο έγγραφο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης. Γ) Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου: οκτώ (8) θέσεις. 1) Ιερά Μητρόπολη Ρόδου: Μία (1). 2) Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου: Δυο (2). 3) Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου: Μία (1). 4) Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας: Δυο (2). 5) Ιερά Μητρόπολη Σύμης, Τήλου και Χάλκης: Μία (1). 6) Πατριαρχική Εξαρχία Πάτμου: Μία (1).
www.diorismos.gr
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ:
178 ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ.pdf by thriskeftika blogspot gr

Τροποποίηση για την κατάθεση Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Δημόσια Διοίκηση

Εικόνα
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης υπέγραψε την τροποποίηση της αριθμ. πρωτ. 266355/11-02-2009 (ΦΕΚ 594/Β΄ /2009) Κοινής Απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπως ισχύει.
Οι Οργανώσεις Παραγωγών με βάση την ανωτέρω απόφαση, δύνανται να υλοποιούν Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΕΠ), διάρκειας 3 έως 5 ετών, ετήσιας εφαρμογής, με ανώτατο ύψος επένδυσης έως το 8,2% της Αξίας Εμπορευθείσας Παραγωγής της ΟΠ του έτους αναφοράς και Ενωσιακή χρηματοδοτική ενίσχυση που ανέρχεται στο 4,1% της ΑΕΠ ή στο 50% των δαπανών που έχουν πραγματοποιηθεί (υπό ορισμένες προϋποθέσεις δύναται να ανέλθει στο 60%).
Οι ΟΠ μέσω των Ε.Π. μπορούν να υλοποιήσουν δράσεις, με τους κάτωθι στόχους:
Προγραμματισμός της παραγωγής συμπεριλαμβανομένης της πρόβλεψης και παρακολούθησης της παραγωγής και της κατανάλωσηςΒελτίωση και ή/και διατήρηση της ποιότητας νωπών ή μεταποιημένων·Ενίσχυση της εμπορικής αξίας των προϊόντωνΠρ…

Ο νέος Κώδικας για τα «κόκκινα» δάνεια – Ενεργοποιείται η διαδικασία αντιμετώπισης τραπεζικών οφειλών

Εικόνα
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο τροποποιημένος Κώδικας Δεοντολογίας του Ν.4224/2013, τροποποίηση η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.
Με τον Κώδικα ενεργοποιείται η διαδικασία για την αντιμετώπιση των οφειλών προς τις τράπεζες από νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Τι αναφέρεται στο ΦΕΚ:
Η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση μπορεί να αποσταλεί μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2015 για τις περιπτώσεις δανείων που συμπληρώνουν μέχρι και την 15η Δεκεμβρίου 2015, καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριάντα ημερολογιακών ημερών. Η εν λόγω ειδοποίηση παρέχει προθεσμία δεκαπέντε εργασίμων ημερών στον δανειολήπτη να ενταχθεί στο στάδιο 2 της Δ.Ε.Κ. υποβάλλοντας στο ίδρυμα: 1. Εφόσον είναι φυσικό πρόσωπο, την «Τυποποιημένη Κατάσταση Οικονομικής Πληροφόρησης», συμπληρωμένη, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στην από 5.12.2014 διευκρινιστική εγκύκλιο της Τράπεζας της Ελλάδος,
2. Εφόσον πρόκειται για νομικό πρόσωπο, τα στοιχεία τα οποία ζητούνται από το ίδρυμα για την αξιολόγηση της …

Οι διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου στη Φθιώτιδα

Εικόνα
6η αγωνιστική Α΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ.  Φθιώτιδας
Σάββατο   17-10-2015 ΩΡΑ: 16.00
Αγώνας:   ΣΤΥΛΙΔΑ-ΜΑΛΕΣΙΝΑ 2008   ΩΡΑ 15.30
Διαιτητής:  ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Βοηθοί:   ΚΑΛΥΒΑΣ Β - ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΟΣ
Αγώνας:   ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΟ-ΡΑΧΕΣ
Διαιτητής:    ΞΑΡΧΑΣ
Βοηθοί:   ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΗΣ- ΤΣΙΛΙΚΑ ΒΑΣ
Αγώνας:   ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ -ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ
Διαιτητής:    ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Βοηθοί:   ΖΑΦΕΙΡΗΣ -ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ
Αγώνας:   ΑΡΗΣ ΑΓ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ
Διαιτητής:    ΜΟΥΤΣΩΚΟΣ
Βοηθοί:   ΚΟΝΤΟΣ -ΖΙΩΓΑΣ
Αγώνας:   ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
Διαιτητής:    ΣΩΣΩΝΗΣ
Βοηθοί:   ΚΟΜΗΤΗΣ -ΛΙΤΟΣΕΛΙΤΗΣ
Αγώνας:   ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ-ΕΝΩΣΗ 2010
Διαιτητής:   ΚΟΥΔΑΣ
Βοηθοί:   ΚΑΝΤΖΑΡΗΣ Φ -ΜΠΕΛΛΗΣ
Αγώνας:   ΑΣΤΗΡ ΣΤΑΥΡΟΥ –ΑΤΑΛΑΝΤΗ  ΩΡΑ: 15.30
Διαιτητής:    ΤΖΟΒΑΡΑΣ
Βοηθοί:   ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤ -ΒΛΑΧΟΣ
Αγώνας:   ΚΗΦΙΣΣΟΣ-ΚΑΛΑΠΟΔΙ
Διαιτητής:    ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ
Βοηθοί:   ΚΑΝΤΖΑΡΗΣ Κ-ΚΑΚΛΗ ΙΦ
Αγώνας:   ΚΑΜ ΒΟΥΡΛΑ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Διαιτητής:     ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ
Βοηθοί:   ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ –ΣΚΑΡΛΑΣ
4η αγωνιστική Β΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ.  Φθιώτιδας
Σάββατο   17-10-2015 ΩΡΑ: 16.00
Αγώνας:   ΓΛΥΦΑ-ΠΕΛΑΣΓΙΑΚΟΣ

Στην ιστορία των μνημονίων εγγράφεται το πολυνομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε με 154 «ναι»

Εικόνα
Με 154 «ναι» υπερψηφίστηκε από την Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το οποίο ξεκλειδώνει τη δόση των 2 δις ευρώ βάσει της συμφωνίας του τρίτου προγράμματος. Σημειώνεται πως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, απουσίαζε. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ενώ καταψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (140 βουλευτές). Στην ψηφοφορία συμμετείχαν συνολικά 294 βουλευτές. Απόντες από τη διαδικασία ήταν οι Βασιλική Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ), Άδωνις Γεωργιάδης (ΝΔ), Άννα Καραμανλή (ΝΔ), Φώφη Γενηματά (ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ), Κατερίνα Μάρκου (Ποτάμι). Όλοι οι απόντες με επιστολή τους γνωστοποιούσαν την ψήφο τους, η οποία ήταν στην ίδια γραμμή με τα κόμματά τους, ωστόσο οι επιστολές δεν προσμετρούνται. Ονομαστική ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε και για συγκεκριμένα άρθρα. Ειδικότερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για επτά άρθρα (1, 2, 5, 10, 13,…

Τι λέει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις γονικές άδειες

Εικόνα
Με την απόφαση για την υπόθεση C-222/14 το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τέταρτο τμήμα) στις 16 Ιουλίου 2015, αποφάνθηκε ότι εθνική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία δημόσιος υπάλληλος δεν έχει δικαίωμα γονικής άδειας σε περίπτωση κατά την οποία η σύζυγός του δεν εργάζεται ή δεν ασκεί οποιοδήποτε επάγγελμα, εκτός αν, λόγω σοβαρής πάθησης ή βλάβης, κριθεί ανίκανη να αντιμετωπίσει τις ανάγκες ανατροφής του παιδιού, αντιβαίνει στις διατάξεις των οδηγιών 96/34/ΕΚ του Συμβουλίου, της 3ης Ιουνίου 1996, σχετικά με την συμφωνία-πλαίσιο για τη γονική άδεια, που συνήφθη από την UNICE, την CEEP και την CES, όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 97/75/ΕΚ του Συμβουλίου, της 15ης Δεκεμβρίου 1997, καθώς και 2006/54/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 5ης Ιουλίου 2006, για την εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας (Ελλάδα) αιτήθηκε προδικαστική απόφαση από το Δικαστήριο της Ευρω…

Προδημοσιεύθηκε Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για ελεύθερους επαγγελματίες με 100% ενίσχυση

Εικόνα
Εκδόθηκε η προδημοσίευση του Προγράμματος "Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης" από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα - Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την Προδημοσίευση, θα ενισχύσει πτυχιούχους τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν γεννηθεί πριν την 1.1.1991, για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και την οργάνωση αυτοτελούς επαγγελματικού χώρου.
Ειδικότερα το πρόγραμμα θα ενισχύσει:
άνεργους πτυχιούχοι τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν γεννηθεί πριν την 1.1.1991, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης, ήφυσικά πρόσωπα πτυχιούχους τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που έχουν γεννηθεί πριν την 1.1.1991, ασκούν συναφή με την ειδικότητά τους επαγγελματική δραστηριότητα και δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας. Οι επαγγελματικές δραστηριότητες που θα χρηματοδοτηθούν από το Π…

226 προσλήψεις μόνιμων στα νοσοκομεία

Εικόνα
Στην προκήρυξη 226 θέσεων εργασίας προχώρησε την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να στελεχωθούν νοσοκομεία της χώρας. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη άλλων 759 θέσεων, ενώ σημειώνεται ότι για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, προκηρύσσονται θέσεις μόνιμου προσωπικού για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Επίσης, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν άλλες 2440 μόνιμες θέσεις όλων των ειδικοτήτων – γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό. «Παρά την αδιαμφισβήτητη δυσκολία της οικονομικής συγκυρίας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προχωρά στη σταδιακή ενίσχυση των μονάδων του ΕΣΥ, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά και την ανακούφιση των εργαζόμενων, που όλα αυτά τα χρόνια με το ζήλο και το φιλότιμό τους κρατούν όρθιο το δημόσιο σύστημα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου. Από τις 226 θέσεις εργασίας που προκηρύχθηκαν την Παρασκευή, στην κατηγορία υποχρε…

«Παστούρωμα»: Η βάρβαρη πρακτική ακινητοποίησης των ζωών ανά την Ελλάδα!

Εικόνα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Π.Φ.Π.Ο)& ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Διεύθυνση: Λύκτου 7 – Ηράκλειο/Κρήτη, Τ.Κ. 71307
Τηλέφωνο: +306979913007 / +306976489349
Email: info@pfpo.gr
Ιστοσελίδα: http://www.pfpo.gr
Facebook: https://www.facebook.com/pfpomospondia
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 13/10/2015    ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ: 665

Προς:
•    Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου

Κοινοποίηση:
•    Εισαγγελέα Αρείου Πάγου
κ. Ε. Κουτζαμάνη
•    Υ.Π.Α.Π.ΕΝ
•    Κτηνιατρικές Διευθύνσεις
•    Αστυνομικές Διευθύνσεις
•    Kεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Θέμα :Έλεγχοι και κατάργηση του «παστουρώματος» στα ζώα

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την βαριά κακοποίηση χιλιάδων ζώων σ’ όλη την Ελληνική επικράτεια, τόσο ιπποειδών, όσο και παραγωγικών ζώων λόγω της επαίσχυντης πρακτικής του <<παστουρώματος>> και να ζητήσουμε τις ενέργειες σας για την εξάλειψη του φαινομένου.

 <<Παστούρωμα>> ( ή  μπαστούρωμα ή περδούκλωμα ή περδούκλι) είναι το δέσιμ…

1os Ποδηλατικός Γύρος Λαμίας από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας

Εικόνα
Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας διοργανώνει την Κυριακή 25 Οκτωβρίου τον «1ο Ποδηλατικό Γύρο Λαμίας» . Η συμμετοχή είναι ελεύθερη αλλά οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν μια υπεύθυνη δήλωση – εάν είναι ανήλικοι υπογεγραμμένη απ τον κηδεμόνα τους- την οποία μπορούν να προμηθευτούν απ τα Γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, τις κατά τόπους ενορίες και απ το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως «ΕΝΘΕΟΝ» στην Πλατεία Πάρκου στην Λαμία .Ηλεκτρονικά η αίτηση υπάρχει  και στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως,. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι και τις 21 Οκτωβρλιου .
Η εκκίνηση θα δοθεί από την Πλατεία Ελευθερίας στις 11:00 το πρωί και η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες θα είναι :Πλατεία Ελευθερίας- Υψηλάντου- Παπασιοπούλου- Σίφνου- Ικαρίας –Τυμφρηστου-Αμπλιανίτη- Κοραή –Σκληβανιώτου – Πλατεία Ελευθερίας.
Στο τέλος του αγώνα θα απονεμηθούν αναμνηστικά βραβεία σε όλους  και θα κληρωθούν 4 ποδήλατα για τους συμμετέχοντες απ τον Σεβασμιότατο Μητρο…

Το κυνήγι απαγορεύεται για τους Ιερείς

Εικόνα
Προς τους Αιδεσιμωτάτους Εφημερίους της καθ  ημᾶς Ιεράς Μητροπόλεως.
Αγαπητοί αδελφοί. Επειδή κληρικοί τινές εις την μηνιαίαν Ιερατικήν Σύναξιν του Σεπτεμβρίου τ.ε. έθεσαν το ερώτημα, εάν είναι επιτρεπτόν εις τον Ιερέα το κυνήγι, δηλαδή η αναζήτηση, η καταδίωξη και η σύλληψη ή θανάτωση αγρίων ζώων, που ζουν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον, σας αποστέλλω το Εγκύκλιο τούτο Σημείωμα δια την ενημέρωσίν σας και την αποφυγήν δυσαρέστων καταστάσεων δι ἐκείνους, που αρέσκονται να επιδίδονται εις την θήραν, δηλαδή στο κυνήγι και ως εκ τούτου οπλοφορούν. Περί του θέματος τούτου υπάρχει εκπεφρασμένη η θέση της Ορθοδόξου Εκκλησίας δια της υπ ἀριθ. πρωτ. 1068/1513/13.6.2006 απαντήσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προς την Διεύθυνσιν Κρατικής Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, εις την οποίαν ρητώς ορίζει: «Η Ιερά Σύνοδος, έχουσα υπ  ὄψει τους Ιερούς Κανόνας, ΞΕ τῶν Αγίων Αποστόλων και Η  Μ. Βασιλείου, ως και την υπ ἀριθ. 24/25.5.2006 εισήγησιν της αρμοδίας Συνοδικής Επιτροπής Δογματικώ…

Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΠΟ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Εικόνα
Στις 9 Νοεμβρίου θα αρχίσει να κυκλοφορεί στα φαρμακεία το φάρμακο κατά της γρίπης που αποτελείται από ελαιόλαδο και αρωματικά φυτά της Κρήτης, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Πειραματικής Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Ηλίας Καστανάς, κατά τη διάρκεια συνεδρίου για το ελαιόλαδο που πραγματοποιήθηκε στην Κριτσά Λασιθίου το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου.
Η επίσημη πρώτη παρουσίαση του σκευάσματος θα γίνει σε μεγάλη εκδήλωση στο Ρέθυμνο στις 9 Νοεμβρίου. Την ίδια μέρα το σκεύασμα με την κάψουλα θα κυκλοφορήσει στα φαρμακεία της Κρήτης. Δύο μέρες αργότερα το φάρμακο θα τοποθετηθεί σε όλα τα φαρμακεία της Ελλάδας, σε τιμή προσιτή στους καταναλωτές.
Ο κ. Καστανάς ανακοίνωσε επίσης ότι γίνονται έρευνες για να κυκλοφορήσει ένα ακόμα φάρμακο, από ελαιόλαδο και αρωματικά φυτά, κατά τις χοληστερίνης, αλλά δεν θέλησε να δώσει, στην παρούσα φάση, περισσότερες λεπτομέρειες.

Το σκεύασμα θα ονομαστεί “κρητικό ίαμα” ενώ υπεύθυνη εταιρεία για την εμπορική εκμετάλλευσή και τη δι…

Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Φθιώτιδας:''Να σταματήσει η κατεδάφιση,να επισκευαστεί και να αναδειχτεί η γέφυρα στο Παλιούρι''

Εικόνα
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
για την ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΣΤΡΙΟΥ στο Νομό Φθιώτιδας
Προς
Πίνακα Αποδεκτών

Τα μέλη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Νομού Φθιώτιδας, μετά και τον θόρυβο, που είχε αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία , από την κατεδάφιση της Παλαιάς Γέφυρας Καστρίου – Παλιουρίου επί του Σπερχειού ποταμού, θέτουν υπ’ όψη σας τους προβληματισμούς, παρατηρήσεις και προτάσεις τους.

Με δεδομένη την παλαιότητα της Γέφυρας (σύμφωνα με συμβόλαια της εποχής και μαρτυρίες), ανεγέρθηκε περί το 1860, δηλ. ηλικίας άνω των 100 ετών, είναι προφανές ότι ανήκει στην κατηγορία κατασκευών, οι οποίες προστατεύονται από τις διατάξεις (Άρθρο 6
παρ. 10) του Ν. 3028 / 2002 «Για την προστασία Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής κληρονομιάς» :

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3028 (ΦΕΚ Α 153/28-6-2002)
10. Η κατεδάφιση νεότερων ακινήτων που είναι προγενέστερα των εκάστοτε εκατό τελευταίων ετών ή η εκτέλεση εργασιών για τις οποίες απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας, ακόμα και αν τα ακίνητα αυτά δεν έχουν χαρακτηρισθεί μ…

2,26 εκατ. ευρώ στους έλληνες αγρότες

Εικόνα
Το ποσό των 2,26 εκατ. ευρώ από τα 420 εκατ. θα λάβει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος Φιλ Χόγκαν από το βήμα της EXPO του Μιλάνου. Το κεφάλαιο θα διανεμηθεί κυρίως για τον κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η διάθεση κάποιου ποσού για εκτατες ανάγκες του αγροτικού τομέα. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα διπλασιασμού του ποσού σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο. Το ελληνικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2015 να υποβάλλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον κατάλογο με τα κριτήρια βάσει των οποίων θα χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις. Η διανομή των χρημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε εκτεταμένες συζητήσεις με την Αφρικανική Ένωση ώστε να διαθέσει κονδύλια προώθησης των ευρωπαϊκών διατροφικών προϊόντων αλλά και την εξαγωγή τεχνογνωσίας ως προς …

Μεγάλη φυτεία υδροπονικής κάνναβης μέσα σε βουστάσιο στο Μαρτίνο

Εικόνα
Μια ακόμα περίπτωση  φυτείας ινδικής κάνναβης υπερσύγχρονης υγρογονικής καλλιέργειας  ανακαλύφτηκε στην περιοχή μας που φαίνεται να αποτελεί μέρος μεγάλου κυκλώματος καλλιέργειας και διακίνησης κάνναβης στη χώρα μας. Ειδικότερα, το πρωί της Πέμπτης  επιχειρησιακές ομάδες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, συνεπικουρούμενες από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, εισέβαλαν σε πρώην κτηνοτροφική μονάδα έκτασης 840 τ.μ., στο χωριό Μαρτίνο του Ν. Φθιώτιδας, όπου και ανακάλυψαν μια πλήρως εξοπλισμένη και σε πλήρη λειτουργία εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας εμπλουτισμένης κάνναβης (skunk). Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.680 δενδρύλλια μερικής και πλήρους ωρίμανσης ύψους από 0,50 έως και 1,50 μέτρων, 590 γραμμάρια αποξηραμένων δενδρυλλίων κάνναβης καθώς και εξοπλισμός υψηλού επαγγελματικού επιπέδου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, όπως συσκευή ηλεκτροσυγκόλλησης, πλήθος φωτιστικών με αντίστοιχους λαμπτήρες κατάλληλων για υδροπονική καλλιέργεια, πλήθος ballast (με…

15νθήμερο με φόρους-φωτιά. Ποιοι πληρώνουν τη λυπητερή

Εικόνα
Η εισήγηση προς τον υπουργό Οικονομικών προβλέπει δραστικό «κουτσούρεμα» του εισοδηματικού κριτηρίου.
Μια εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη περιμένει εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές εντός των επομένων 48 ωρών.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του theTOC.gr, η εισήγηση προς τον υπουργό Οικονομικών είναι το εισοδηματικό κριτήριο για το επίδομα θέρμανσης, αν τελικώς διατηρηθεί καθώς παραμένει ακόμη και τώρα ανοικτό το ενδεχόμενο πλήρους κατάργησης, προβλέπει δραστικό «κουτσούρεμα» του εισοδηματικού κριτηρίου.
Έτσι, εκεί που πέρυσι πήραν επίδομα ακόμη και καταναλωτές με ατομικό εισόδημα 30.000 ευρώ, για φέτος η εισήγηση μιλάει για περιορισμό του εισοδηματικού κριτηρίου στις 9000-12.000 ευρώ για τον εργένη και κάτω από 20.000 ευρώ για την οικογένεια με δύο παιδιά.
Αυτό θα είναι ένα ακόμη «χτύπημα» για τους φορολογούμενους για τους οποίους από σήμερα και μέχρι το τέλος του μήνα θα έρχεται το ένα «χαστούκι» πίσω από το άλλο.
Η δραστική περικοπή του εισοδηματικού κριτηρίου, κρίνεται απαρα…

Τι αλλάζει με πρόστιμα που πρέπει να εισπραχθούν από τους ΟΤΑ – Διευκρινίσεις για τα ανταποδοτικά τέλη στους δήμους

Εικόνα
Νομοτεχνική βελτίωση για τα πρόστιμα που πρέπει να εισπραχθούν από τους ΟΤΑ, κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. Με την ρύθμιση που εντάσσεται στο άρθρο 13 παρ. 4 ορίζεται πως «τέλη και συναφή πρόστιμα που με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις έχει αναγνωριστεί η υποχρέωση να καταβληθούν στον οικείο ΟΤΑ εξαιρούνται από τη ρύθμιση και εισπράττονται κανονικά».
Διευκρινίσεις Κ. Πουλάκη για τα ανταποδοτικά τέλη στους δήμους
Νωρίτερα, σε διευκρινίσεις σχετικά με το άρθρο 13 του υπό ψήφιση «πολυνομοσχεδίου» για τα προαπαιτούμενα που απαλλάσσει από την καταβολή ανταποδοτικών τελών παραχωρησιούχους στις περιπτώσεις που οι σχετικές υπηρεσίες δεν παρέχονται από τους δήμους, προχώρησε με γραπτή δήλωση ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης.
Απαντώντας στις ενστάσεις της ΚΕΔΕ, η οποία ζητεί την απόσυρση του άρθρου, ο Κώστας Πουλάκης σημειώνει ότι οι παραχωρησιούχοι δεν θα απαλλάσσονται από όλες συλλήβδην τις αμοιβές που χαρα…

Πρωτοβουλίες με μικρό ή καθόλου κόστος. Διάθεση;...Aρθρο του Θάνου Ασημάκη

Εικόνα
Πολιτικό Γραφείο
Μαραθιάς Φωκίδας, 15 Οκτωβρίου 2015
Άρθρο
Θάνου (Αθανάσιος) Ασημάκη
Στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών
Απόφοιτου Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης
Παντείου Πανεπιστημίου


Πρωτοβουλίες με μικρό ή καθόλου κόστος. Διάθεση;
Το κράτος και οι δήμοι, τρέχουν να εισπράξουν τέλη και φόρους. Να βάλουν νέα
πρόστιμα. Όχι άδικα ή παράνομα. Απλά όταν υπήρχαν χρήματα δεν τα διεκδικούσαν.
Κάναν τα στραβά μάτια γιατί υπήρχε πολιτικό κόστος. Τώρα όμως δεν υπάρχουν. Αντί μόνο
να ζητάνε χρήματα, θα έπρεπε να βοηθήσουν τους πολίτες να τα αποκτήσουν. Πώς αλλιώς