Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015 : Το ποδήλατο αποτελεί μέρος της λύσης


Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2015, έχει επιλεγεί ως μότο το «επιλέγω – αλλάζω – συνδυάζω» (choose – change – combine) εστιάζοντας στη συνδυαστική χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ταυτόχρονα με την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό.
Με αφορμή την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κινητικότητας 2015 στις 16 Σεπτεμβρίου, η BrainBox Πληροφορική A.E. έδωσε στην δημοσιότητα στοιχεία χρήσης των κοινοχρήστων ποδηλάτων στις πόλεις του δικτύου EasyBike με ανακοίνωση στο easybike.gr.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Αύγουστο 2015 τα ποδήλατα χρησιμοποιήθηκαν από 15.000 χρήστες και πραγματοποιήθηκαν συνολικά 45.000 μισθώσεις ποδηλάτων ενώ στο μεγαλύτερο ποσοστό τους οι χρήστες ήταν συνδρομητές των συστημάτων. Με τα κοινόχρηστα ποδήλατα οι πολίτες διένυσαν 2.000.000 χιλιόμετρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουν εξοικονομηθεί τουλάχιστον 450 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα (CO2) καθώς κάθε χιλιόμετρο ποδηλασίας εξοικονομεί κατά μέσο όρο 271 gr CO2 σε σχέση με την χρήση αυτοκινήτου για την ίδια απόσταση. Τα παραπάνω στοιχεία αναδεικνύουν την συνεισφορά του ποδηλάτου στην προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και την αναβάθμιση μέσω αυτής, της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής διάστασης των πόλεων.
Στο δίκτυο πόλεων με κοινόχρηστα ποδήλατα EasyBike σε λειτουργία συμμετέχουν μεγάλες πόλεις της Ελλάδας όπως η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Ηγουμενίτσα, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, η Καρδίτσα, το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα, η Καβάλα, η Κομοτηνή, το Διδυμότειχο και το Γύθειο ενώ αναμένονται σύντομα θα ενταχθούν και νέες πόλεις όπως η Πάτρα και η Σάμος διευρύνοντας περαιτέρω το δίκτυο.
Όπως ανακοινώθηκε από την κατασκευάστρια εταιρία του συστήματος, BrainBox Πληροφορική Α.Ε., σύντομα θα είναι δυνατή η πρόσβαση στα ποδήλατα με την αποστολή ενός απλού SMS σε ειδικό αριθμό. Το γεγονός αυτό, αναμένεται να προσδώσει ακόμη περισσότερη κίνηση στο δίκτυο των ποδηλάτων, με αποτέλεσμα ακόμη περισσότερες και καλύτερες συνδυασμένες μετακινήσεις στο μέλλον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)