Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΒΕ --ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


Του Χρήστου Αλεξανδρή 
Πρόταση-βόμβα του προέδρου του ΕΒΕ Φθιώτιδας Αλέκου Διαμαντάρα προκαλεί εκλογικές αναταράξεις στον επιμελητηριακό χώρο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ανεβάζει το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου.
Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ στη Λαμία, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Αλέκος Διαμαντάρας εισηγήθηκε την κατάργηση του Τουριστικού Τμήματος και την συγχωνευσή του με το Τμήμα των Υπηρεσιών. Η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και υπερψηφίστηκε με 8 θετικές ψήφους και 5 αρνητικές . Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ το Επιμελητήριο με την αποφασή του αυτή  αποκαθιστά μια τεράστια αδικία ως προς την εκλογή εδρας που συντελούνταν τα προηγούμενα χρόνια σε βάρος του Τμήματος των Υπηρεσιών στο οποίο αριθμεί 5.100 μέλη σε αντίθεση με το Τουριστικό που έχει μόνο 100 άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο πρόβλημα είχε απασχολήσει ξανά τα μέλη του Επιμελητηρίου και τις παραμονές των εκλογών  του  2012.
Μεσολάβησαν τρία χρόνια και τα μέλη του Επιμελητηρίου, ενόψει των εκλογών του Δεκεμβρίου του 2017 αυτή τη φορά, βρέθηκαν και πάλι όπως τότε έτσι και τώρα αντιμέτωπα με το ιδιο πρόβλημα. Τότε το 2012, υπενθυμίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕ,  είχε αποφασιστεί να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία στο τουριστικό τμήμα να ενισχυθεί και να ενδυναμωθεί.
''Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό και σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουμε την αδικία'', δηλώνει στο lamiakos-typos.gr ο  πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Διαμαντάρας. Όπως επισημαίνει, ο κ. Διαμαντάρας, όποιος επιθυμεί να εργαστεί στο Επιμελητήριο για την ανάπτυξη του τουρισμού μπορεί να το κάνει μέσα απο το Τμήμα των Υπηρεσιών και έχουμε προτείνει στις τουριστικές ενώσεις να μας προτείνουν εκπροσώπους.
Έντονη ήταν η αντίδραση του Οικονομικού Επόπτη Θανάση Κυρίτση, ο οποίος διαφώνησε με την πρόταση και καταψήφισε την εισήγηση του προέδρου. ''Οτι καταργείται αποδυναμώνεται και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό και μάλιστα σε μια περίοδο κατα την οποία εγγράφονται και τα ξενοδοχεία της περιοχής αυξάνοντας τον αριθμό των μελών του τμήματος", δηλώνει ο Θανάσης Κυρίτσης.
Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση τα Επιμελητήρια που εχουν στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού, διατηρούν δυνατό το τουριστικό τους τμήμα. ''Τα Επιμελητήρια των Κυκλάδων, των Χανίων, της Κεφαλονιάς, της Κέρκυρας, σίγουρα έχουν κάποιο σοβαρό λόγο που διατηρούν το τουριστικό τους τμήμα, μήπως πρέπει να τους μιμηθούμε'' αναρωτιέται το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕ Θανάσης Κυρίτσης.
Με την πρόταση διαφώνησαν επίσης τα μέλη Γιάννης Μπέρδος και Νίκος Ζιάκας. Το θέμα πάντως που προκλήθηκε με την κατάργηση του τουριστικού τμήματος προαναγγέλλει μια θερμή προεκλογική περίοδο στο ΕΒΕ . Οι εκλογές έχουν προγραμματιστει να διεξαχθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου και κάλπες θα στηθούν στη Λαμία, την Στυλίδα, την Αταλάντη και τη Σπερχειάδα.
lamiakos-typos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)