Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκλογές ΕΠΣ Φθιώτιδας: Επιστολή Σ. Κουτσοβέλη γιατί απέσυρε την υποψηφιότητα του


αρχείο λήψης
Η επιστολή του κ. Σωτήρη  Κουτσοβέλη (επικεφαλής του Συνδυασμού «Ποδοσφαιρική Ανανέωση») όπου επεξηγεί για ποιούς λόγους και με ποιο σκεπτικό οδηγήθηκε στην ανάκληση της υποψηφιότητας του για τις εκλογές στην ΕΠΣ Φθιώτιδας:
Λαμία  19/1/2017 
Δελτίο  Τύπου
Όπως σας είναι γνωστό υπό την ηγεσία μου είχε κατατεθεί υποψηφιότητα συνδυασμού για τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΣ Φθιώτιδας.
Σας είναι επίσης γνωστό ότι ανακλήθηκε αυτή η υποψηφιότητα πριν επικυρωθεί.
Νιώθω πραγματικά την ανάγκη να αναφερθώ και στους λόγους υποβολής της υποψηφιότητας και πολύ δε περισσότερο στους λόγους ανάκλησής της, καθώς θεωρώ ότι πρέπει το σύνολο των παραγόντων να γνωρίζουν την       αλήθεια.
Από τα βασικά κίνητρα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις εκλογές δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μόνο η αγάπη μας για το Φθιωτικό ποδόσφαιρο και η εκτίμησή μας ότι μια ισχυρή Ένωση με εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό θα μπορούσε να αποτελέσει το μοχλό ανάπτυξης του Φθιωτικού ποδοσφαίρου.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο συνδυασμός μας δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μόνο μία φωνή δική σας, μια φωνή απ΄ όλους εσάς οι οποίοι καταδικάζετε τη μετριότητα, την υποτέλεια, την ετεροδιοίκηση που βιώνουμε για χρόνια.
Ήταν μια εντελώς διαφορετική άποψη για το ποδόσφαιρο στη Φθιώτιδα που δεν θα είχε καμία σχέση με «μαγαζάκια», είτε πρόκειται για «μπακάλικα», είτε πρόκειται για «σουπερμάρκετ». Δεν θα είχε καμία σχέση με τα «μπακαλοδεύτερα».
Ήταν μια άποψη που ήθελε κατοχυρωμένη τη διαφάνεια, τη σύνθεση διαφορετικών απόψεων, την ανάδειξη της άμιλλας σαν βασικά στοιχεία των επιλογών μας.
Αυτή ήταν η άποψη που συσπείρωσε τα στελέχη που συγκρότησαν αυτή την κοινή μας προσπάθεια.
Ήταν οι φωνές που ακούγαμε τόσο καιρό στα γήπεδα της Φθιώτιδας.
Ήταν μια προσπάθεια αναδιάταξης δυνάμεων έτσι ώστε να βγει η περιοχή από το ποδοσφαιρικό τέλμα.
Και φτάνουμε τώρα στο κρίσιμο σημείο.
Γιατί ανακλήθηκε η υποψηφιότητα του Συνδυασμού μας;…
Καταρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η απόφαση μας για ανάκληση της συμμετοχής μας έχει στόχο οι υγιείς δυνάμεις όλης αυτής της προσπάθειας να μην καθίστανται συνυπεύθυνοι σε γεγονότα τα οποία ούτε είχαν φανταστεί.
Η απόφαση αυτή ήταν η μοναδική από την στιγμή που δεν υπήρχε καμία διάθεση να συνεισφέρουμε σε έναν «ολισθηρό δρόμο».
Αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη στο επίπεδο της άμιλλας, νιώσαμε πραγματικά αδυναμία, ως συνδυασμός, να συμβάλλουμε, έστω και με την προσωπική μας παρουσία ή ανοχή, σ’ αυτό τον «ανταγωνισμό», όταν η «υποβοήθηση» που εξελίχτηκε σε μια πραγματικότητα, ήταν και είναι έξω και από τη λογική μας αλλά και έξω από την πολιτική μας ηθική και τις κρυστάλλινες επιλογές μας.
Απόφαση μας ήταν να μην συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους προκλητικές πρακτικές που είναι έξω από τις αρχές μας.
Θεωρούμε ότι η ανάκληση της υποψηφιότητας του συνδυασμού μας πέρα από στάση ευθύνης, είναι στάση διαμαρτυρίας, καθώς αποτελεί βούλησή μας η ανατροπή στοιχείων που συνθέτουν την μετριότητα και την υποτέλεια.
Δεν θέλουμε ακόμα και η συμμετοχή μας σε αυτές τις εκλογές, να αποτελεί στοιχείο συνενοχής και συνυπευθυνότητας.
Δεν έχει θέση σ΄ εμάς αυτό που λέγεται δηλαδή ότι «αυτό το παιχνίδι με τέτοιους τρόπους παίζεται».
Η στάση μας ήταν ασυμβίβαστα ανατρεπτική και θα συνεχίσει να είναι.
Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους αυτούς του τολμηρούς που συμπορεύτηκαν στην ελπίδα.
Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω πολύ περισσότερο όλους αυτούς που έκαναν τα πάντα για να «φωτίσουν το δρόμο» και να μην συμμετέχουμε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.
Ειλικρινά τους χρωστώ ευγνωμοσύνη.
Θέλω να ευχηθώ τα καλύτερα στις ομάδες που συγκροτούν την ΕΠΣ Φθιώτιδας όπως επίσης να ευχηθώ καλό κουράγιο στην πληθώρα των παραγόντων, στους παίκτες και διαιτητές που συνεισφέρουν στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα στη Φθιώτιδα.
Εμείς μένουμε ενωμένοι και μαχητές στην προσπάθεια και είναι βέβαιο ότι αυτή μας η στάση – που είναι στάση ευθύνης – θα αναγνωριστεί.
Εύχομαι δε στα μέλη που θα προκύψουν από την κάλπη της ΕΠΣΦ να βάλουν τον καλύτερο τους εαυτό και να διαψεύσουν τους δικούς μας φόβους.
Με τιμή
Σωτήρης Κουτσοβέλης
ΥΓ.:  Από τα βάθη της καρδιάς μου, θέλω να ευχηθώ στον ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964, που εμπράκτως έχουμε αποδείξει την αγάπη μας και την προσφορά μας, να υλοποιήσει το όραμα όλων των φιλάθλων και να βρεθεί στα σαλόνια της Super league.
fonografos.net

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)