Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΛΑΡΚΟ: Έσβησαν τα καμίνια μετά από 39 χρόνια

39 χρόνια μετά την μεγάλη απεργία στη ΛΑΡΚΟ τότε που τα καμίνια είχαν σταματήσει για 101 μέρες να καίνε και να παράγουν μετάλλευμα,επαναλαμβάνεται η ιστορία. Αυτή τη φορά με ενέργειες της διοίκησης όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και το Ε Κ Φθιώτιδας.

Είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση απαντά στο δικαίωμα για απεργία με ανταπεργία (lock out )δίνοντας εντολή να σταματήσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα στο εργοστάσιο και καταργώντας τον πίνακα προσωπικού ασφαλείας.
" Η εντολή αυτή εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους ασφαλείας για την ιδια την βιομηχανία αλλά και τους εργαζομένους" δηλώνει στο κεντρικό δελτίο του FΜ-1 ο πρόεδρος του σωματείου Μετάλλου και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Πολίτης."Προφανώς" πρόσθεσε "έχει αποφασίσει η δήθεν αριστερή κυβέρνηση ό,τι δεν τόλμησαν  να κάνουν οι δεξιοί τόσα χρόνια δηλαδή να πουλήσουν  την ΛΑΡΚΟ σε τιμή ευκαρίας σε μια εποχή που τα ταμεία της ειναι αδεια και η τιμη του νικελίου σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο."
 
Σε ανακοίνωση του σωματείου τονίζεται πως η Διοίκηση αυθαίρετα  και καταπατώντας κάθε ασφαλή διαδικασία λειτουργίας μείωσης της ισχύος των Η/Κ  η οποία έχει καθορισθεί με τους τεχνικούς κανόνες λειτουργίας τους αλλά και με δικαστικές αποφάσεις, προχώρησε  στο σβήσιμο των Η/Κ και μονομερώς κατάργησε από την κατάσταση το προσωπικό ασφαλείας το οποίο καθορίζεται ανά έτος κάθε Νοέμβρη.
Αυτές τους οι ενέργειες που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους δημιούργησαν και θα δημιουργήσουν τεράστιους κινδύνους στις εγκαταστάσεις των Η/Κ αφού δεν έγινε με την πρέπουσα διαδικασία η μείωση ισχύος των Η/Κ και οι κίνδυνοι αυτοί θα γίνουν μεγαλύτεροι κατά την επανέναρξη ανόδου ισχύος τους.
Οφείλουμε να καταγγείλουμε αυτή την απαράδεκτη ενέργειά τους και τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι αναλαμβάνουν ακέραια την ευθύνη για ότι κινδύνους προκύψουν για την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου.
 
 Δείτε περισσότερα http://www.lamiafm1.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)