Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θανασης Μιχελης : Συντομα ψηφιακο σημα στα χωρια της ορεινης Φθιωτιδας

Εγκρίθηκε η διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για την ψηφιακή τηλεόραση και ετσι τα χωριά της ορεινής Φθιώτιδας θα αποκτήσουν πλέον ψηφιακό σήμα. Η  απάντηση αυτή δόθηκε από τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Μιχελής.
Στην απάντησή του ο Υπουργός αναφέρει οτι  η διενέργεια του πρόχειρου διαγωνισμού αφορά  την επιλογή εξειδικευμένου αναδόχου, που θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου για την ψηφιακή τηλεόραση. Σκοπός της υπόψη μελέτης, είναι να μελετήσει τα σχετικά τεχνικά και λειτουργικά θέματα και θα παρουσιάσει προτάσεις για την βελτίωση του χάρτη συχνοτήτων της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα σοβαρά και επείγοντα προβλήματα που αναφέρονται από βουλευτές, δημοτικές αρχές, φορείς και πολίτες για την τηλεοπτική κάλυψη πολλών περιοχών της χώρας. Επίσης επισημαίνει, ότι το Υπουργείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕΤΤ προς την οποία διαβιβάστηκε η υπόψη ερώτηση του Βουλευτή, μεριμνούν για την βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης σύμφωνα με τις αρμοδιότητές τους.
Επιπλέον, υπόμνημα σχετικά με την «Ειδική συμπληρωματική παροχή ανεργίας σε φορτοεκφορτωτές Λιμένων ή Ξηράς - έλεγχος απασχόλησης πριν την χορήγηση της παροχής» κατέθεσε ο Βουλευτής στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στόχος του εν λόγω υπομνήματος είναι να αναδείξει το γεγονός, πως σε επαρχιακές πόλεις οι φορτοεκφορτώσεις λαμβάνουν χώρα σε περιορισμένο βαθμό και μόνο για συγκεκριμένες μέρες κάθε μήνα και οι απασχολούμενοι σε αυτές εμπίπτουν στην κατηγορία των ελεύθερων φορτοεκφορτωτών καθώς συμπληρώνουν τα απαιτούμενα ένσημα, η απασχόλησή τους όμως είναι στοιχειώδης και ανεπαρκής για να καλύψει τις βιοποριστικές τους ανάγκες.
lamiakos-typos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)