Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιβολή «ΕΝΦΙΑ» εξωτερικού από το 2016


alt
Την εισαγωγή φορολογικών αντικινήτρων για την διακράτηση κεφαλαίων στο εξωτερικό, αλλά και αντικινήτρων για την αγορά περιουσιακών στοιχείων εκτός Ελλάδας επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών όπως προκύπτει από συνέντευξη του υπηρεσιακού αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη στη Ναυτεμπορική.
Ο κ. Αλεξιάδης περιγράφει στην εφημερίδα ένα σχέδιο για την επιβολή ενός διευρυμένου φόρου περιουσίας σε ακίνητα, καταθέσεις και επενδύσεις στο εξωτερικό.
Το σχέδιο που θα τεθεί σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές στο προσεχές διάστημα προβλέπει ότι από το 2016 ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από νέο διευρυμένο φόρο περιουσίας, ο οποίος σχηματικά περιγράφεται ως ΕΝΦΙΑ εξωτερικού.
Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη στο νέο φόρο θα υπάγονται τα ακίνητα που έχουν Έλληνες πολίτες εκτός της χώρας μας, καθώς επίσης και τα κεφάλαια που έχουν φυγαδεύσει σε τράπεζες του εξωτερικού.
Ο φόρος αυτός θα έχει ως στόχο όχι μόνο την είσπραξη των 2,65 δισ. ευρώ που αποδίδει ετησίως ο ΕΝΦΙΑ, αλλά και τον επαναπατρισμό κεφαλαίων καθώς αναμένεται λειτουργήσει ως αντικίνητρο για την διακράτηση κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)