Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μια «γέφυρα» καλοκαιριού για τα ΑΜΕΑ στα Καμένα Βούρλα - Έτοιμη η ειδική μπάρα


Έγινε η αρχή στα Καμένα Βούρλα και πλέον τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα μπορούν να απολαύσουν, όπως όλοι μας, το καλοκαιρινό τους μπάνιο ευκολότερα.
Όπως αναφέραμε την προηγούμενη εβδομάδα, οι εργασίες τελείωσαν κι έτσι εχθές παραδόθηκε η ειδική μπάρα που θα κάνει την προσβαση των ΑΜΕΑ στη θάλασσα, όχι ένα άπιαστο όνειρο, αλλά μια πραγματικότητα.
Μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Παραπληγικών μαζί με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους κατά τόπους δήμους δημιούργησε τις ράγες και το καθισματάκι που βλέπετε στις εικόνες ,τα οποία  βοηθούν τα ΑΜΕΑ να κάνουν τα μπάνια τους.
Αποτελείται από ράμπα πρόσβασης μήκους περίπου 15 μέτρων, κάθισμα κινούμενο με ηλεκτρικό ρεύμα – το οποίο λαμβάνεται από την ηλιακή ακτινοβολία και συλλέγεται σε μπαταρία – και αδιάβροχο τηλεχειριστήριο.
Μια ενέργεια άκρως απαραίτητη για αυτούς τους συνανθρώπους μας.
Ο πρόεδρος των ΑΜΕΑ Φθιώτιδας κος Καλαμάτας είχε αναφέρει:
Έγινε η αρχή.... Σήμερα ξεκίνησε η εγκατάσταση στην παραλία καμένων βούρλων ..και αύριο στην παραλία Ραχών!!! Ενα Όνειρο γίνεται πραγματικότητα!!!! Την ερχόμενη εβδομάδα γίνεται η παράδοση των ραμπών για κοινή χρήση....
Ας ευχηθούμε λοιπόν στα ΑΜΕΑ καλά μπάνια και όλοι μαζί να προστατέψουμε την "γέφυρα" που φέρνει το καλοκαίρι πιό κοντά στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Επιμέλεια Άκης Λούκας
Πηγή : mag24.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)