Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ευθυνη των ψηφοφορων για την επιλογη των πολιτικων

Κάτω από αντίξοες συνθήκες καλούμαστε να επιλέξουμε τους αυριανούς άρχοντες του τόπου μας.Διότι η κρίση που περνάμε δεν είναι μόνο οικονομική, είναι και θεσμική και ηθική.
Τα μηνύματα από τις τριπλές εκλογές (40 ψηφοδέλτια μόνο για ευρωεκλογές) είναι πάρα πολλά, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα που συμμετείχαν όλοι οι Συνδυασμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δεν ήταν ευδιάκριτοι οι στόχοι και οι κινήσεις πολλών στελεχών, που προσπαθούσαν να μας αποσπάσουν την ψήφο. Ο Λαός μας λέει πως «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Οι ηγέτες της κεντρικής πολιτικής σκηνής μπέρδεψαν τα πράγματα με το διακύβευμα και τα διλήμματα, αν τα αποτελέσματα δεν είναι τα δέοντα γι’ αυτούς.
Οι περισσότεροι υποψήφιοι προσπαθούν να μας πείσουν με διάφορα τεχνάσματα, συνήθως απευθύνονται στο συναίσθημα και λιγότερο στη λογική για να μας υφαρπάξουν την ψήφο.
Εμείς οι ψηφοφόροι πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και ρεαλιστές, για να κάνουμε την καλύτερη επιλογή.
Αυτούς τους ανθρώπους που θα επιλέξουμε, θα είναι οι εκπρόσωποί μας για τα επόμενα (5) πέντε χρόνια. Συνεπώς είναι μια σημαντική πολιτική στιγμή της ζωής μας, που θα καθορίσει το μέλλον μας.
Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί, για το ποιους θα εμπιστευτούμε. Να βάλουμε στην άκρη τους ψεύτες και τους ανίκανους και να επιβραβεύσουμε τους τίμιους και τους εργατικούς. Αυτό επιβάλει η κρισιμόττα των καιρών.
Έχουμε υποχρέωση ως Πολίτες και Δημότες να επιλέξουμε για κάθε θέση τον καλύτερο, για Δήμαρχο, για Περιφερειάρχη και για Ευρωβουλευτή.
Η μία επιλογή μας δεν πρέπει και δεν είναι σωστό να είναι δεσμευτική και για τις άλλες, διότι οι πολιτικές επιλογές δεν είναι κουστούμια ή συνολάκια για την έξοδο, που πρέπει να είναι «ασορτί», έτσι απλά.
Μπορούμε δηλαδή να επιλέξουμε Ευρωβουλευτή από τον “ΣΥΡΙΖΑ”, Περιφερειάρχη από τη “Νέα Δημοκρατία” και ανεξάρτητο Δήμαρχο, αρκεί αυτόν που θα επιλέξουμε να μας ικανοποιεί και την άλλη μέρα, για να μην κόβουμε τα χέρια μας μετά.
Μάλιστα τώρα είναι πιο εύκολο διότι έφυγαν από τη μέση οι Σύμβουλοι.
Η επιλογή να κάνουμε την μοίρα μας καλύτερη, είναι δική μας υπόθεση και όχι των άλλων και έχουμε την ευκαιρία με την ψήφο μας να το κάνουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)