Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:Ο Σεραφείμ Λάζος συνεπήρε το ακροατήριο «τραγουδώντας τότε και τώρα»


Ο τραγουδοποιός Σεραφείμ Λάζος.
Του Δημήτρη Τσάκα. 
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο δημοφιλής κιθαρωδός Σεραφείμ Λάζος, το βράδυ του Σαββάτου 4 Μαρτίου, έδωσε στο Αρχιεπισκοπικό Κέντρο στην Αστόρια τη συναυλία «Τραγουδώντας τότε και τώρα» και κατάφερε να συνεπάρει το κοινό και να τραγουδήσει μαζί του.
Η συναυλία ήταν δωρεάν για το κοινό και ο Σεραφείμ Λάζος επεσήμανε ότι «ήταν μια συναυλία ευγνωμοσύνης για την αγάπη με την οποία τον περιέβαλαν οι ομογενείς για τέσσερις και πλέον δεκαετίες που υπηρετεί το ποιοτικό ελληνικό τραγούδι.

Βίντεο/φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

«Εγώ και η κιθάρα μου ανεβήκαμε στη σκηνή του Αρχιεπισκοπικού Κέντρου στην Αστόρια και τραγουδήσαμε διαχρονικά τραγούδια. Τραγούδια που τραγουδούσαμε όταν αγωνιζόμασταν κατά της δικτατορίας, τραγούδια της μεταπολίτευσης και τραγούδια που τραγουδούμε σήμερα. Πρόκειται για ένα ευρύ φάσμα τραγουδιών τα οποία σιγοτραγουδάμε όλοι στις δύσκολες και στις χαρούμενες στιγμές της ζωής μας και αντλούμε δυνάμεις εμπνεόμαστε να ανέβουμε ακόμη πιο ψηλά», δήλωσε στον «Ε.Κ.» ο δημοφιλής κιθαρωδός Σεραφείμ Λάζος.
Στιγμιότυπο από την συναυλία του Σεραφείμ Λάζου “Τραγουδώντας τότε και τώρα”.
Αναφερόμενος στο ρεπερτόριο της συναυλίας, υπογράμμισε ότι περιελάμβανε καντάδες, ρεμπέτικα, μελοποιημένη ποίηση των Νομπελίστων ποιητών, δικά του τραγούδια, καθώς επίσης και δημοτικά μεταξύ των οποίων και το «Βασιλικός θα γίνω στο παραθύρι σου / κι ανύπαντρος θα μείνω για το χατίρι σου….».
«Στόχος αυτής της συναυλίας ήταν να δώσουμε την ευκαιρία στους ομογενείς να απολαύσουν εντελώς δωρεάν μια συναυλία και να περάσουν ευχάριστα. Τα τραγούδια αγγίζουν τις λεπτές χορδές των ομογενών και τους δίδουν το έναυσμα να προσφέρουν, να ενδιαφερθούν για τον συνάνθρωπό τους. Να ενδιαφερθούν για τους ομογενείς που δεινοπαθούν», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι «ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα μας στην Ομογένεια και στους ελάχιστα τυχερούς ομογενείς».
«Προ ημερών ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Συλλόγου Αθηναίων και προσφέραμε τον οβολό μας για την αγορά πετρελαίου για το Γηροκομείο Αθηνών» επεσήμανε και χαριτολογώντας τόνισε: «Η μοίρα το έφερε να προσφέρουμε τον οβολό μας γι’ αυτούς που με την ψήφο τους κατάφεραν σε σαράντα χρόνια να φέρουν την χώρα μας στην ημέρα χωρίς πετρέλαιο».

Παράλληλα, εξέφρασε την αγανάκτησή του για την αναλγησία του πολιτικού κόσμου της γενέτειρας ως προς το μείζον θέμα της παροχής του δικαιώματος ψήφου στους ομογενείς και απήγγειλε τους στίχους του ποιήματος «Γύριζε» του Κωστή Παλαμά: «Δεν έχεις, Ολυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Οσσα / ραγιάδες έχεις, μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, / κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, / των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι».
«Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι, / Και Μαμμωνάδες βάρβαροι, και χαύνοι λεβαντίνοι / Λύκοι, κοπάδια, οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι. Κι οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη!».
«Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περιγράψει κανείς τα επτά τελευταία χρόνια της κρίσης στη γενέτειρα από τους στίχους που ο Κωστής Παλαμάς έγραψε το 1908», τόνισε ο κ. Λάζος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)