Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επίσκεψη του Αγροτικού Συλλόγου Μώλου Αγ.Κων/ νου στον δήμαρχο Γ.Συκιώτη

To Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου επισκέφθηκε το Δήμαρχο κ.Συκιώτη , μετά από έναν εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγής προτάσεων που αφορούσαν την στήριξη για την παραγωγή αλλά και την προβολή των αγροτικών προϊόντων , που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή του δήμου μας,καταλήξαμε στα εξής συμπεράσματα:
1. Στο ΕΣΠΑ που ανοίγει στο προσεχές διάστημα μπορούν να προταθούν και αρδευτικά έργα.Υπάρχει η βούληση του δημάρχου μετά από την σχετική μελέτη που θα προκηρυχθεί να προταθεί στο ΕΣΠΑ έργο αποταμίευσης νερού με φράγμα.
2. Για να δοθεί προσωρινή λύση στις αρδευτικές ανάγκες των δημοτών θα εξεταστεί ποιες ανενεργές γεωτρήσεις ύδρευσης έχουν την ικανότητα να χρησιμοποιηθούν για την άδρευση.
3. Σχετικά με τις εστίες των βυτίων ψεκασμού καταλήξαμε ότι πρέπει ελεγχθούν από την αρχή όλες σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, ώστε όπου απαιτείται να γίνουν ασφαλείς και λειτουργικές προς στον χρήστη και το περιβάλλον .Ειδικά για το διαμέρισμα του Μώλου δόθηκε άμεση εντολή να κατασκευαστεί και δεύτερο σημείο υδροληψίας ώστε να εξυπηρετηθεί η μείζονος περιοχή για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων κάτω από τη σιδηροδρομική γραμμή του Μώλου.
4. Το Δ.Σ. του συλλόγου δεσμεύτηκε να καταγράψει τις μεταποιητικές μονάδες αγροτικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας ώστε να χρησιμοποιηθεί με τους τρόπους που θα επιλέξει ο δήμος για την ανάδειξη και προβολή των αγροτικών προϊόντων του δήμου μας.
5. Ο Δήμαρχος μας ανακοίνωσε οτι στα σχέδιά του είναι και η κατασκευή σκεπαστής αγοράς για την καλύτερη εξυπηρέτηση παραγωγών και καταναλωτών.

Ελπίζουμε στην ειλικρινή και αγαστή συνεργασία της δημοτικής αρχής με το σύλλογό μας.
Τέλος σας ενημερώνουμε πως ο σύλλογός μας συμμετέχει πλέον θεσμικά στη τριμελή επιτροπή έλεγχου της Περιφέρειας για τις λαϊκές αγορές .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)