Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Καλπάζει» η ιλαρά - Κρούσματα και στη Λαμία

  «Καλπάζει» η ιλαρά - Κρούσματα και στη Λαμία
Μόνο την τελευταία εβδομάδα δηλώθηκαν περισσότερα από 140 νέα περιστατικά, σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα ιλαράς στη χώρα μας. Από την περασμένη άνοιξη μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί 1829 κρούσματα της νόσου, σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων .
Στη συντριπτική πλειονότητα πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά. Μεταξύ αυτών, είναι και επαγγελματίες υγείας που είτε είναι ανεμβολίαστοι, είτε ατελώς εμβολιασμένοι.
Σε ετοιμότητα και στο ΓΝ Λαμίας
Τα τελευταία 24ωρα στο Τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου Λαμίας, υπάρχει αυξημένη ροή περιστατικών, κυρίως παιδιών ρομά, που ενδέχεται να έχουν ιλαρά. Τα περιστατικά αυτά εξετάζονται στο κοντέινερ του Παιδιατρικού που έξω από τα επείγοντα και αν χρειαστεί νοσηλεύονται προσωρινά, στον ειδικό χώρο βραχείας νοσηλείας που έχει δημιουργηθεί εκεί που ήταν η Παιδιατρική δίπλα στα Επείγοντα του Παθολογικού.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τα περιστατικά, που έχουν εξεταστεί μέχρι το πρωί του Σαββάτου, ένα από αυτά έχει επιβεβαιωθεί και εργαστηριακά, ενώ αναμένονται και κάποιες άλλες απαντήσεις.
Ποιοι πρέπει να κάνουν εμβόλιο
Εν τω μεταξύ και σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω σοβαρών επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με ιλαρά.
Το τελευταίο θύμα είναι μια 35χρονη Ελληνίδα, κάτοικος Αττικής, η οποία είχε εμβολιαστεί με μόνον μία δόση του εμβολίου. Μοιραία, η 35χρονη εμφάνισε σοβαρές επιπλοκές και κατέληξε από πνευμονία και αναπνευστική ανεπάρκεια.
Υπό τα δεδομένα αυτά, οι επιστήμονες συστήνουν τον εμβολιασμό με το μικτό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις.
Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά.http://www.lamiareport.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)