Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΤΗ “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΧΗ” Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΚΡΩΝ ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΛΙΟΣ



Ο Δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος συμμετείχε στην Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ στα γραφεία της Ένωσης στις Βρυξέλλες και στην υπογραφή από Έλληνες Δημάρχους της Δήλωσης «Συμμαχία για τη Συνοχή», σε ειδική τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Karl Heinz Lambertz. 
 Η Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού αποδεικνύει ότι έχει τη δυνατότητα και το κύρος να πραγματοποιεί δυναμικές παρεμβάσεις με τεκμηριωμένες προτάσεις για το μέλλον της Ευρώπης.

 Ο Δήμος Λοκρών μέσω της ΚΕΔΕ γίνεται έτσι μέλος μιας μεγάλης πολιτικής ομάδας που στοχεύει στην ανάδειξη πολιτικών στην Ευρώπη για την προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής, και εδαφικής συνοχής, με στόχο την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση.
Στη συνεδρίαση η οποία έγινε παρουσία του Πρέσβη Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδος στην ΕΕ Ανδρέα Παπασταύρου, Ελλήνων Ευρωβουλευτών, του επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην επιτροπή Περιφερειών Ανδρέα Τζιτζικώστα, αλλά και του Διευθυντή του Γραφείου του Έλληνα Επιτρόπου για τη Μετανάστευση, αναδείχθηκε επιπλέον ο ρόλος της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.
Στη συνεδρίαση παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει μια ριζική μεταρρύθμιση στον τρόπο που κατανέμονται τα ευρωπαϊκά κονδύλια, προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην υλοποίηση κοινωφελών και αναπτυξιακών έργων, με τους Δήμους να έχουν αποδείξει την ικανότητα στην επιτυχημένη απορρόφηση των κονδυλίων και την υλοποίηση των έργων.
Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο κος. Λιόλιος, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔΕ συμμετείχαν στις εργασίες της 127ης Συνόδου της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών  στο κτίριο της Ευρωβουλής.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)