Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΕ ΕΠΤΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ


“Συμμετοχή του Δήμου σε εκθέσεις εξωτερικού” είχε τίτλο το δεύτερο θέμα συζήτησης στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, η οποία έγινε με μέτρια προσέλευση μελών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου 2018.

Την συμμετοχή του Δήμου σε επτά διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, με ιδιόκτητο περίπτερο ή συστέγαση σε περίπτερο του ΕΟΤ, ανακοίνωσε αναλυτικά η Δήμαρχος κα. Λίνα Ευσταθίου. Επίσης θα μπορούν να συμμετάσχουν φορείς και επιχειρηματίες του τουρισμού, με έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό, αλλά και με ντόπια προϊόντα.
Διαβάστε στη συνέχεια ποιες είναι οι εκθέσεις που θα συμμετέχει ενεργά ο Δήμος, τον τόπο και τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους, καθώς και την αιτιολογία συμμετοχής του Δήμου σε αυτές. Τσεχία, Σερβία, Ρωσία, Ρουμανία, Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία θα είναι οι προορισμοί, εκμεταλλεύοντας στο έπακρο το χαμηλό μπάτζετ που διαθέτει η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ).
1. Holiday World, 15-18 Φεβρουαρίου 2018, Πράγα (Τσεχία).
Η ετήσια έκθεση Holiday World που πραγματοποιείται στην Πράγα, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις της τουριστικής βιομηχανίας στην Κεντρική Ευρώπη, με συμμετοχή 300 εκθετών και 30000 συμμετεχόντων ετησίως. Θεωρούμε ότι η συμμετοχή του δήμου στην παραπάνω έκθεση θα έχει πολλαπλά οφέλη για την τουριστική ανάπτυξη του δήμου, καθώς καλύπτει όλο το φάσμα των τουριστικών κατηγοριών: ιαματικός, θρησκευτικός αθλητικός, θερινών διακοπών και γαστρονομικό. Θα επιδράσει θετικά στη διασύνδεση με τουριστικούς φορείς της Τσεχίας και χωρών της Κεντρικής Ευρώπης και θα γνωρίσει παραδείγματα καλών πρακτικών και μοντέλων με δυνητική εφαρμογή στο Δήμο.

2. International Fair of Tourism, 22-25 Φεβρουαρίου 2018, Βελιγράδι (Σερβία).
Η ετήσια έκθεση International Fair of Tourism που πραγματοποιείται στο Βελιγράδι , αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός της Σερβίας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με συμμετοχή άνω 1000 εκθετών και 70000 συμμετεχόντων ετησίως. Θεωρούμε ότι η συμμετοχή του δήμου στην παραπάνω έκθεση θα δημιουργήσει πολλαπλά οφέλη για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του δήμου ως κορυφαίου θρησκευτικού προορισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η έκθεση αποτελεί ιδανική ευκαιρία για προβολή και συνεργασία με χώρες και φορείς που δραστηριοποιούνται κυρίως στον θρησκευτικό τουρισμό αποσκοπώντας στη δημιουργία ευρύτερων συνεργασιών.

3. Inwetex - Cis Travel Market, 10-12 Οκτωβρίου 2018, Αγία Πετρούπολη (Ρωσία).
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στη Ρωσία και πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη σε ετήσια βάση. Σημαντικό χαρακτηριστικό της είναι η συμμετοχή πλήθους φορέων όπως δήμοι, τουριστικοί φορείς, εκπρόσωποι ξενοδοχείων, μουσεία καλύπτοντας ποικίλες θεματικές τουριστικές κατηγορίες. Η συμμετοχή του δήμου στην παραπάνω έκθεση μπορεί να διευρύνει την προβολή του δήμου και την ανάπτυξη συνεργασίας και με φορείς εκτός ευρωπαϊκών χωρών.

4. Romanian Tourism Fair IΙ, 18-21 Οκτωβρίου 2018, Βουκουρέστι (Ρουμανία).
Πρόκειται για μια τουριστική έκθεση με πολυθεματικό αντικείμενο (αθλητικός, ιαματικός, γαστρονομικός, θρησκευτικός τουρισμός), που διοργανώνεται ετησίως στο Βουκουρέστι. Ο δήμος με τη συμμετοχή του με εκθεσιακό περίπτερο μπορεί να ωφεληθεί από την ενημέρωση σχετικά με τις νέες τάσεις που κυριαρχούν σε καθεμιά από τις παραπάνω τουριστικές κατηγορίες και να συμβάλλει  στην περαιτέρω προσαρμογή του πλάνου τουριστικής ανάπτυξής του με βάση τις διεθνείς εξελίξεις.

5. World Travel Market, 5-7 Νοεμβρίου 2018, Λονδίνο (Αγγλία).
Η World Travel Market είναι μια τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λονδίνο με βασικό χαρακτηριστικό της την πολυθεματικότητα και την προβολή νέων προορισμών. Υπάρχει έντονη διαδραστικότητα με το κοινό που περιλαμβάνει την παρουσίαση για παράδειγμα παραδοσιακών συνταγών από διάφορες χώρες. Ο δήμος μπορεί να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών προβάλλοντας τον ως κύριο διεθνή προορισμό ιαματικού, αθλητικού, θρησκευτικού και γαστρονομικού τουρισμού.

6. ΙΒΤΜ World, 27-29 Νοεμβρίου 2018, Βαρκελώνη (Ισπανία).
Η ΙΒΤΜ είναι τουριστική έκθεση που διοργανώνεται ετησίως στη Βαρκελώνη. Προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από 100000 συμμετέχοντες και σχεδόν 10000 εκθέτες από 165 χώρες. Χαρακτηριστικό της είναι η μεγάλη προσέλκυση κοινού από την Αμερική, προσφέροντας την ευκαιρία για τουριστική προβολή του δήμου στο αμερικανικό κοινό.

7. TTG INCONTRI, 10-12 Οκτωβρίου 2018, Ρίμινι (Ιταλία).
Η έκθεση πραγματοποιείται ετησίως στο Ρίμινι. Συγκεντρώνει συμμετέχοντες από 130 χώρες. Χαρακτηριστικό της είναι η παρουσίαση  καινοτομιών σε διάφορους τομείς τουρισμού και η ευρεία προβολή του δήμου ως κυρίαρχου τουριστικού προορισμού σε ένα μεγάλο πλέγμα τουριστικών αγορών διεθνώς.
 http://istiaianews.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)