Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΕ ΔΥΟ «ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»


Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των δήμων για την αξιοποίηση δύο χρηματοδοτικών έργων, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦιλόΔημος». Ήδη την περασμένη Παρασκευή 15 Ιουνίου, πρώτη ημέρα της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, υποβλήθηκαν συνολικά 112 αιτήσεις, εκ των οποίων 77 στην «Πρόσκληση Ι» που αφορά έργα ύδρευσης και 35 στην «Πρόσκληση ΙΙ» για έργα αποχέτευσης.  

Για την υποστήριξη των δικαιούχων καθ' όλο το διάστημα μέχρι την υποβολή, το υπουργείο Εσωτερικών απάντησε αναλυτικά σε 90 ερωτήσεις που τέθηκαν από τους ενδιαφερόμενους, με το σύνολο των ερωτήσεων - απαντήσεων να επικαιροποιείται καθημερινά στον σχετικό ιστοχώρο του προγράμματος. 
Ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο προσκλήσεων είναι 400 εκατ. ευρώ -200 εκατ. ευρώ έκαστη.  Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» υλοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση και προβλέπει τη δανειοδότηση των ΟΤΑ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠ&Δ) για τη χρηματοδότηση των έργων. Τα δάνεια θα εξοφλούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χωρίς να βαρύνουν τους δήμους. 
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καμένα Βούρλα:Θρήνος για τον 20χρονο φοιτητή

Εγινε η πρωτη διαδρομή Τιθορέα-Μώλος-Λιανοκλάδι παρουσία Σπίρτζη(φωτο+βίντεο)