Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παρουσίαση του πρώην Καποδιστριακού δήμου Μώλου απο τη Νικολέτα Κριαρά - Λάμπρου-Ιστορία του Μώλου



Ο τόπος που αγάπησα να μισώ.


Η  ιδέα ήρθε με αφορμή το σχόλιο της Χριστίνας Ανδρομέδα, ώστε να παρουσιάσω κάποια μέρη της Στερεάς Ελλάδας. Αν και ταλαντεύτηκα αρκετά στην απόφαση μου αυτή, θα σας μιλήσω για το μέρος όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα, κατέληξα και αγαπάω να μισώ! Κυρίες και κύριοι, ο Μώλος Φθιώτιδας.
(Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου λένε, θα πέσει να σε πλακώσει! Τα διακινδυνεύεις αυτά;)

Μώλος Φθιώτιδας
Ο Μώλος είναι δήμος του Νομού Φθιώτιδας που συστάθηκε με το σχέδιο Καποδίστριας, το 1999. (παλιές καλές εποχές θα τολμήσω να πω). Το σχέδιο Καποδίστριας καταργήθηκε το 2011 μπαίνοντας σε εφαρμογή το Σχέδιο Καλλικράτης όπου οι οικισμοί του αποτέλεσαν τμήμα του νέου Δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου. Είναι κτισμένος στο κέντρο στενόμακρης πεδιάδας και βρίσκεται κατά μήκος των ακτών του Μαλιακού κόλπου και του όρους Καλλίδρομο, νοτιοανατολικά της πόλης της Λαμίας. Ο δήμος αποτελείται από εννέα δημοτικά διαμερίσματα έχοντας συνολικό πληθυσμό 6.668 κατοίκους. Έδρα του δήμου είναι ο Μώλος.
Τα διαμερίσματα έχουν ως εξής :

Μώλος
Αγία Τριάδα 
Άγιος Σεραφείμ 
Άγιος Χαράλαμπος 
Ανάβρα 
Καλλίδρομο 
Κόμνινα 
Μενδενίτσα
Σκάρφεια 






Όπως είπε κάποιος σοφός, ο μόνος τρόπος για να παραμείνεις αθάνατος είναι να διαιωνίσεις τις σκέψεις σου. Είμαι η Νικολέτα, και αυτό το blog είναι η δική μου υπογραφή στην αιωνιότητα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)