Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εγγραφές στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λαμίας


Ενόψει έναρξης εγγραφών σε Γυμνάσια και Λύκεια για το σχολικό έτος 2018-2019, από το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λαμίας ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:
«Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών έχουν τη δυνατότητα εγγραφής αποφοίτων μαθητών δημοτικών σχολείων και μαθητών γυμνασίων αντιστοίχως, στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια αρμοδιότητας Υπηρεσίας μας.
Σύμφωνα με τον ν. 3432/2006, σκοπός της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης είναι η ανάδειξη και κατάρτιση κληρικών και λαϊκών στελεχών της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, υψηλού μορφωτικού επιπέδου και χριστιανικού ήθους, χωρίς η στελέχωση της Εκκλησίας (ιερατικώς ή διοικητικώς) να αποτελεί υποχρεωτικό ή/και αποκλειστικό επαγγελματικό προσανατολισμό των αποφοίτων.
Τα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια αποτελούν τμήμα της Γενικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, συνεπώς, οι προαγωγικοί και απολυτήριοι τίτλοι σπουδών τους είναι ισότιμοι με τους αντίστοιχους των Γυμνασίων και των Γενικών Λυκείων.
Ως εκ τούτου, οι απόφοιτοι των Γενικών Εκκλησιαστικών Λυκείων έχουν όμοια δυνατότητα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων.
Οι γονείς/κηδεμόνες που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λαμίας, οφείλουν να προσκομίσουν στον διευθυντή του τα εξής:
 Σχετική αίτηση,
 Απολυτήριο τίτλο (δημοτικού ή γυμνασίου αντίστοιχα),
 Σύντομο βιογραφικό σημείωμα,
 Συστατική επιστολή του επιχώριου με το Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης ή την περιοχή καταγωγής του/της μαθητή/τριας Μητροπολίτη.

Επισημαίνεται ότι η επιλογή φοίτησης σε Εκκλησιαστικό Σχολείο δεν περιορίζεται από την περιοχή διαμονής του μαθητή ή των γονέων του. Για το λόγο αυτό σε αριθμό αρρένων μόνο μαθητών είναι – υπό προϋποθέσεις – δυνατή η δωρεάν διαμονή και σίτιση τους στα οικοτροφεία των Περιφερειακών Εστιών Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.
***  Περισσότερες πληροφορίες για το σκοπό, το χαρακτήρα, τα ωρολόγια προγράμματα μαθημάτων, τα μαθήματα ειδικότητας, τις σχολικές και διασχολικές δράσεις καλλιέργειας και προαγωγής της εκπαιδευτικής ιδιοπροσωπίας της Β/θμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας που βρίσκεται στη Νέα Μαγνησία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)