Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Το έργο που επιτέλεσε ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας μέσα σε τρία μόλις χρόνια χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες στη διαχείριση στερεών αποβλήτων και συντελώντας στην προστασία του περιβάλλοντος ,  παρουσιάστηκε  στο 2ο Verde.Tec Forum απο τον Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη .Στην ομιλία του ο Δήμαρχος εκανε μια συνοπτική αναφορά στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι 23 Δήμοι -μέλη του ΦοΔΣΑ στην προσπαθειά τους να επιλύσουν μέσα απο διαδημοτικές συνεργασίες ενα πρόβλημα που καρκινοβατούσε για πολλές δεκαετίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση .
Αντιμέτωποι με το «βαθύ κράτος» και τα προβλήματα που αυτό μας δημιούργησε, τόνισε ο κ. Σταυρογιάννης , οι 23 Δήμοι-μέλη ξεπεράσαμε χρησιμοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα, τις όποιες παρεμποδίσεις και εξασφαλίσαμε για τους δημότες μας, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με δημόσια χρηματοδότηση για τα έργα μας και ένα από τα πιο χαμηλά κόστη διαχείρισης πανελλαδικά.
Σχεδιάσαμε και έχουμε ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση ενός πλήρους και αποκεντρωμένου συστήματος διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων των το οποίο περιλαμβάνει 43 έργα: 4 ΜΕΑ, 1 μονάδα διαλογής, 4 μονάδες κομποστοποίησης, 18 ΣΜΑ, 8 ΧΥΤΥ και 8 σημεία συγκέντρωσης και  επεξεργασίας ΑΕΚΚ, καθώς και πλήθος υποστηρικτικών υπηρεσιών.
Στη Διεθνή Εκθεση Περιβάλλοντος παρουσιάστηκαν ολες οι διαστάσεις της χρήσης και των ωφελημάτων που προκύπτουν από την αποκαλούμενη «γαλάζια ενέργεια» στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικώς με τα απαραίτητα μέτρα για την αξιοποίηση του δυναμικού της θαλάσσιας και της ωκεάνιας ενέργειας της Ευρώπης έως το 2020 . 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Μαρτίου στην Παιανία .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)