Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έρχεται νέο κύμα με ισχυρές βροχές - καταιγίδες και χιόνια


Μικρή πτώση σημειώνει η θερμοκρασία σήμερα, Σάββατο, ενώ ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση από τα ανατολικά.
Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα επηρεάσουν κυρίως την κεντρική και νότια Ελλάδα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σταδιακά στα ημιορεινά, κυρίως της κεντρικής χώρας, σε υψόμετρο από 800 μέτρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα νότια και δυτικά, εντάσεως 4-6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ. Οι ισχυρές βροχές θα επηρεάσουν:
-Κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα) και τη δυτική Πελοπόννησο.
-Σταδιακά μέχρι και τις απογευματινές ώρες την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στερεά (περιλαμβανομένης της Αττικής), τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
-Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής (25-02-18) την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και σταδιακά τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά προβλέπεται κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά:
Α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:
-Την Κυριακή (25-02-18) τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
-Τη Δευτέρα (26-02-18) εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές βαθμιαία όλη την υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι ιδιαιτερα έντονα από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Β. Τις πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές:
-Την Κυριακή (25-02-18) της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (πάνω από τα 700 μέτρα), της Θεσσαλίας (πάνω από τα 500 μέτρα) και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 300
μέτρα).
-Τη Δευτέρα (26-02-18) και την Τρίτη (27-02-18) της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Θράκης (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 200 μέτρα), της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (με ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα).
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για το Σάββατο:
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρά, σταδιακά θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Ανατολικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα παράκτια της κεντρικής Μακεδονίας. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά και σε περιοχές στη δυτική Μακεδονία με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές, κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 και πρόσκαιρα πιθανόν 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα νότια θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που από το μεσημέρι στα νότια θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές από τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Πηγή: Κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια | iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)