Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Υπεγράφη το σχέδιο Π.Δ. για την επένδυση του Atalanti Hills στη Φθιώτιδα

Yπεγράφη το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την οριοθέτηση του Atalanti Hills, της πρώτης Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) σε μη παραθαλάσσια περιοχή στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή Έξαρχος του δήμου Λοκρών στη Φθιώτιδα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού η επένδυση είναι ύψους 1,3 δισ. ευρώ και κατά τη διάρκεια κατασκευής των εγκαταστάσεων και λειτουργίας της μονάδας θα δημιουργηθούν πάνω από 5.500 θέσεις εργασίας.

Βασικά χαρακτηριστικά της επένδυσης είναι:
η έμφαση σε τουριστικές υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας το περιορισμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα (οι κτηριακές εγκαταστάσεις θα καλύψουν μόνο το 2,56% της συνολικής έκτασης της ΠΟΤΑ, δηλαδή 420 από τα 12.500 στρέμματα)ο απολαμβάνει ευρείας αποδοχής και υποστήριξης του δήμου Λοκρών, καθώς και της τοπικής κοινωνίας.

Επόμενο βήμα, πλέον, είναι η κατάθεση από το υπουργείο Περιβάλλοντος του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)