Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

[ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ] ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 4ωρη στάση εργασίας για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών στη ΛΑΡΚΟ


 
 Σ      Υ       Ν       Δ       Ι       Κ        Α       Τ      Ο
 ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ  ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ  ΚΑΙ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
 Μ Ε Τ Α Λ Λ Ο Υ    Ν Ο Μ Ο Υ     Φ Θ Ι Ω Τ Ι Δ Α Σ
 ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ  ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΦΘΙΩΤ
 ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ.   ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95  
EMAIL:  politiskp@gmail.com   Τηλ: 6937887924
  Fax: 22330-41164
Αρ.Πρωτ.    -12-                                                                    ΛΑΡΥΜΝΑ 05/02/2017
                                                                      ΠΡΟΣ:
                                                                      ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Σ.Ε.Λ ΛΑΡΚΟ
                                                                      ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΑΡΚΟ
                                                                      ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ
                                                                    ΚΑΡΑΤΣΛΙΩΛΗ
                                                                    ΚΑΡΑΜΠΑ
Ευρεία κοινοποίηση
ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για την Τρίτη 07/02/2017 και ώρα 10:00  με 14:00  με αίτημα: συνάντηση μαζί σας για την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματος μας που είναι κατάργηση του σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ίδια την ΛΑΡΚΟ»
Κύριοι,
Στις 03/02/2017   πραγματοποιήσαμε Γ.Σ των μελών μας , εργαζομένων στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ και αποφασίσαμε  να προκηρύξουμε 4ωρη στάση εργασίας  για την Τρίτη 07/02/2017 και ώρα 10:00  με 14:00 » κατά την ώρα της οποίας ζητάμε συνάντηση μαζί σας.
Σας υπενθυμίζουμε τα δίκαια αιτήματα μας: 
Απαιτούμε να ενσωματωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες στην ίδια την ΛΑΡΚΟ διότι:
    Εργάζονται ήδη για πολλά  έτη σε αυτή μέσο του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών, εργάζονται δίπλα, μαζί και κάνουν ακριβός την ίδια εργασία με το προσωπικό της.
    Ενώ εργάζονται δίπλα, μαζί και κάνουν ακριβός την ίδια εργασία με το προσωπικό της, δεν είναι λήπτες αυτονόητων παροχών με τους υπόλοιπους εργαζόμενους όπως μισθολογικές αμοιβές, φροντίδα του εργοδότη για τα ίδιας ποιότητας Μ.Α.Π, χορήγηση προϋπηρεσίας για την κατοχή απαραιτήτων αδειών για μηχανές  που ήδη χρησιμοποιούν όπως π.χ ηλεκτροσυγκόλληση, οξυγονοκόλληση, χορήγηση οικίας στους οικισμούς της ΛΑΡΚΟ, χορήγηση γάλατος και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
    Ενώ εργάζονται δίπλα, μαζί και κάνουν ακριβός την ίδια εργασία με το προσωπικό της ζουν στην ανασφάλεια σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, γίνονται λήπτες μεγαλύτερης ακόμη πίεσης, πολλές φορές είναι θύματα κατακρεούργησης αυτονόητων δικαιωμάτων.
Όλα τα παραπάνω και δεκάδες ακόμη που τα γνωρίζετε γεννούν αντικειμενικά σύγχυση, απαξίωση, σοβαρά προβλήματα ασφαλούς εργασίας.
Απαιτούμε να ενσωματωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες στην ίδια την ΛΑΡΚΟ, να επαναλειτουργήσει το Σ.Α.Ε.Ξ, να επανδρωθούν με εξοπλισμό και προσωπικό τα συνεργεία, να αξιοποιηθεί το εργατοτεχνικό, επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό που ήδη υπάρχει και απασχολείτε ως απλοί εργαζόμενοι,   να γίνουν νέες προσλήψεις, εργατοτεχνικού, επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού, να φτιαχτεί οργανόγραμμα  και να αναρτηθεί, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και  παίρνοντας υπόψη την 10ετια του 80’ που στο ίδιο εργοστάσιο, πιο καινούριο τότε κατά 35 έτη, οι εργαζόμενοι ξεπερνούσαν τους 1200 και ήταν η μοναδική 10ετια που η ΛΑΡΚΟ δεν είχε θανατηφόρο ατύχημα. Το αίτημα μας αυτό είναι για την ασφαλή εργασία των εργαζομένων και ελαττώνει την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ. Δίνει οικονομική ανάσα στην ίδια, στους εργαζόμενους στην τοπική κοινωνία και προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον για τους εξής λόγους:
    Ένας εργαζόμενος στην ΛΑΡΚΟ μέσω εργολαβίας κοστίζει αν όχι το ίδιο ίσως και περισσότερο από ένα εργαζόμενο στην ίδια την ΛΑΡΚΟ και ας αμείβετε αρκετά πιο χαμηλά ο εργαζόμενος στην εργολαβία. Η διαφορά του μεγαλύτερου κόστους για την ΛΑΡΚΟ μαζί με τις μικρότερες απολαβές του εργαζομένου είναι το κέρδος του εργολάβου που δεν προσφέρει υποδομές παρά μόνο νοικιάζει στην πραγματικότητα τους εργαζόμενους της εργολαβίας στην ΛΑΡΚΟ.
    Η επαναλειτουργία του Σ.Α.Ε.Ξ  θα μηδενίσει σχεδόν την ύπαρξη εργολάβου στην ΛΑΡΚΟ.
    Η επάνδρωση με εξοπλισμό και προσωπικό των συνεργείων θα μηδενίσει σχεδόν τις δαπάνες σε εξωτερικά  συνεργεία και μηχανουργία. Οποιαδήποτε επισκευή η κατασκευή θα είναι πιο ποιοτική και ασφαλές διότι θα είναι κατασκευασμένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του εργοστάσιου και των εργαζομένων.
Αναμένουμε αλλαγή στην στάση σας για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Προσωπικό ασφάλειας θα αφήσουμε μόνο αν μας ζητήσατε έγγραφος.
                                                                Για το Δ.Σ
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                    ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ.                       ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδελφισες και συνάδελφοι
Υπενθυμίζουμε στα μέλη του Συνδικάτου μας πως την Τρίτη  07/02/2017 και ώρα 10:00 – 14:00  θα πραγματοποιήσουμε  4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πύλη 2 - 10 απαιτώντας συνάντηση με την διοίκηση. Μετά θα πραγματοποιήσουμε και Γ.Σ .Το θέμα της Γ.Σ. είναι «συνέχιση του αγώνα  για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών».
  
Συναδελφισες και συνάδελφοι,
Ο αγώνας μας για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών στη ΛΑΡΚΟ και η ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια  με σύμβαση αορίστου χρόνου , είναι ένας αγώνας που διεξάγεται την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πριν 2 μήνες στη Βουλή πέρασε τροποποίηση για περαιτέρω διεύρυνση και νομιμοποίηση των δουλεμπορικών γραφείων και διαπραγματεύεται αυτήν την ώρα τον παραπέρα σφαγιασμό των εργατικών δικαιωμάτων.
Άρα είναι ένας αγώνας που στην πράξη οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ αντιστεκόμαστε εδώ που εφαρμόζονται οι συμφωνίες τους. Στον χώρο δουλειάς.
Από αυτήν την άποψη ο αγώνας μας δεν μπορεί παρά να αποτελέσει πηγή αισιοδοξίας όχι μόνο για τους εργαζόμενους στις εργολαβίες αλλά και για τους μόνιμους εργαζόμενους που στην πλειοψηφία τους έχουν περάσει από αυτό το σκλαβοπάζαρο και σήμερα τους ξεζουμίζει η ίδια η ΛΑΡΚΟ, η οποία τους έχει καταπατήσει κεκτημένα όπως τριετίες, Β.Μ, χρήματα αναβαθμίσεων , ασφαλιστήριο συμβόλαιο, κ.α.
Πηγή αισιοδοξίας στον κλάδο μας μπορεί να αποτελέσει και ο αγώνας των συναδέλφων στην ζώνη Περάματος που απαιτούν αγωνιστικά την υπογραφή Σ.Σ.Ε κατοχυρώνοντας όλα τα κεκτημένα της προηγούμενης.
Πηγή αισιοδοξίας αποτελούν και οι καθημερινοί μικροί και μεγάλοι αγώνες Πανελλαδικά όπως στον Καρυπιδη, στον Ευαγγελισμό ενάντια στις εργολαβίες, τα αγροτικά μπλόκα κ.α
Συναδελφισες και συνάδελφοι
Ο αγώνας μας εκ των πραγμάτων , αντικειμενικά έχει απέναντί του τη ΛΑΡΚΟ, τους εργολάβους και τα κόμματα που τους εξυπηρετούν.
Είναι ένας αγώνας που εκ των πραγμάτων , αντικειμενικά έχει απέναντί του τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό , όπως και να λέγεται, από την άποψη πως έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει τα κόμματα που κυβερνούν και κυβέρνησαν.
Αυτό που βγαίνει ως πείρα από το διάστημα που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις μας μέχρι σήμερα είναι πως ο αγώνας όταν είναι μαζικός, συντονισμένος και με σωστό περιεχόμενο έχει αποτελέσματα θετικά για τους εργαζόμενους.
Αυτό πλέον οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες μπορούν να το διαβεβαιώσουν τεκμηριωμένα γιατί είναι αυτοί που ήταν  παρόντες όταν η ΛΑΡΚΟ στην αρχή του αγώνα  έλεγε πως δεν είναι δυνατόν να γίνουν ενσωματώσεις. Ο αγώνας όμως και η ενότητα όλων των εργαζομένων είναι αυτά που ανάγκασαν  την ΛΑΡΚΟ να αποφασίσει να κάνει λίγες ενσωματώσεις.
Η συνέχιση του αγώνα και η ενότητα των εργαζομένων είναι αυτά που θα τους αναγκάσουν να υλοποιήσουν στο σύνολο  το δίκαιο αίτημα μας και θα δώσει συνέχεια για νέους αγώνες στην ΛΑΡΚΟ όπως είναι η υπογραφή Σ.Σ.Ε η οποία βρίσκετε σε διάλογο με τις διορισμένες Διοικήσεις εδώ και 10 έτη.
Πρέπει να ξεκαθαρίσει στο μυαλό όλων μας, εργαζομένων στις εργολαβίες και μόνιμων πως μόνο με αγώνες κερδίζει η εργατιά. Αγώνες που χτυπούν στην καρδιά τους πραγματικούς αντιπάλους μας, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις, την Ε.Ε και τα κόμματα που τους εξυπηρετούν. Τέτοιον αγώνα έκαναν στην ΛΑΡΚΟ οι εργάτες πριν 40 έτη και κέρδισαν.
Συναδελφισες και συνάδελφοι

Έχοντας εμπιστοσύνη σε όλους σας καλούμε  την Τρίτη  07/02/2017 και ώρα 10:00 – 14:00  να συμμετέχετε στην  4ωρη στάση εργασίας,  στην συγκέντρωση στην πύλη 2 - 10 απαιτώντας συνάντηση με την διοίκηση και στην Γ.Σ . με θέμα  «συνέχιση του αγώνα  για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών».


Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)