Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ζητάτε απόδειξη; Κερδίζετε ...σπίτι (χωρίς ΕΝΦΙΑ)!


Φυσικά μην περιμένετε να σας αγοράσει κάποιο καινούργιο διαμέρισμα το ελληνικό δημόσιο. Απλά θα πάρετε κάποιο από τα κατασχεμένα, από αυτά για τα οποία οι φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν τον φόρο κληρονομιάς και τα απέδωσαν στο ελληνικό δημόσιο ή κατασχεμένα, τα οποία οι φορολογούμενοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, που δεν ήταν και λίγες τα τελευταία χρόνια.

Αφού λοιπόν το ελληνικό δημόσιο κατήργησε τις εκθέσεις ελέγχου του ΣΔΟΕ (άραγε γιατί;), οι οποίες πλέον θεωρούνται απλά πληροφοριακά δελτία χάνοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ, αποφάσισε με καθυστέρηση δύο χρόνων να εφαρμόσει λοταρίες. Όσοι λοιπόν συγκεντρώσουν περισσότερες αποδείξεις από αυτές που χρειάζονται θα μπαίνουν σε ειδικές κληρώσεις.
Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται δύο σχέδια τα οποία προβλέπουν τα εξής:

1. Το σχέδιο προβλέπει ότι κάθε φορολογούμενος θα αποστέλλει στο υπουργείο Οικονομικών μέσω του κινητού τηλεφώνου του, με μήνυμα sms ή μέσω μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής στο Taxisnet τον αριθμό κάθε απόδειξης που έχει συλλέξει. Έτσι θα μπορεί να μετέχει σε κληρώσεις χρηματικών ποσών. Ο αριθμός της κάθε απόδειξης, τον οποίο θα αποστέλλει ο φορολογούμενος, θα μετέχει στην κλήρωση ως «λαχνός». Οι κληρώσεις θα γίνονται κάθε μήνα και οι τυχεροί στην αρχή τουλάχιστον, θα κερδίζουν ποσά - δώρα της τάξης των 500 - 1.000 ευρώ. Στο τέλος της χρονιάς θα γίνεται μία μεγάλη κλήρωση με δώρα, όπως ένα ακίνητο ή ένα αυτοκίνητο. Το μοντέλο αυτό εφαρμόζεται ήδη σε Πορτογαλία, Σλοβακία και Μάλτα. Μάλιστα στην Πορτογαλία σημειώνει μεγάλη επιτυχία, καθώς αποφέρει πρόσθετα έσοδα ύψους 1,6 δισ. ευρώ.


Κάθε φορά που ο πελάτης παίρνει μια απόδειξη, στέλνει με το κινητό του ένα SMS με το ΑΦΜ του πωλητή, το ποσό και την ημερομηνία. Τα μηνύματα αυτά μαζί με τον αριθμό του κινητού, συγκεντρώνονται σε ένα κεντρικό υπολογιστή όπου αυτόματα, κατά τακτά διαστήματα γίνονται κληρώσεις για διάφορα ποσά. Οι τυχεροί λαμβάνουν ένα SMS με ένα ειδικά κρυπτογραφημένο κείμενο, που αποτελεί ηλεκτρονική επιταγή για να εξαργυρώσουν το βραβείο τους σε τράπεζα ή σε ΑΤΜ.

2. Το δεύτερο σχέδιο προβλέπει μία μεγάλη κλήρωση στο τέλος κάθε χρόνου που θα μοιράζονται δώρα αξίας 12 εκατ. ευρώ. Το σχέδιο αυτό αναγκάζει τους φορολογούμενους, όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, να συνεχίζουν να ζητούν αποδείξεις μέχρι την τελευταία ημέρα του έτους.

Πηγή: liberal.gr
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)