Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συμφωνία δωρεάν παραχώρησης εκτάσεων για ρητίνευση στην Εύβοια


Η πρώτη συμφωνία δωρεάν παραχώρησης εκτάσεων για ρητίνευση σε πληγέντες ρητινοσυλλέκτες του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, υπογράφτηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, Φάνη Σπανού. Η συμφωνία αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας της Π.Ε. Εύβοιας να έρθει σε επαφή με ιδιοκτήτες μεγάλων εκτάσεων της περιοχής, με στόχο τη συναίνεσή τους για εκμετάλλευση πευκόδεντρων ιδιοκτησίας τους για εξαγωγή ρητίνης.

Ο  Φάνης Σπανός μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Είναι καθήκον μας να στηρίξουμε ένα σημαντικό κλάδο του πρωτογενή τομέα του τόπου μας, αλλά κυρίως να σταθούμε δίπλα στους 14 ανθρώπους που είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται στις φλόγες της μεγάλης πυρκαγιάς της Λίμνης. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνοντας την αειφόρο δασική εκμετάλλευση κερδίζουμε άμισθους φύλακες του δάσους, συμμάχους μας στην προστασία του δασικού οικοσυστήματος. Προχωρούμε, λοιπόν, πέρα από τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από το Κράτος, σε άμεσες και δραστικές λύσεις. Δίνουμε ζωή στην παραγωγική δραστηριότητα και θα συνεχίσουμε μέχρι να καλύψουμε και τους 14 ρητινοσυλλέκτες της περιοχής.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια και προσωπικά τον κύριο Δημήτρη Τσάλλη, που τόσο πρόθυμα ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και παραχώρησε δωρεάν μέρος της ιδιοκτησίας του για εκμετάλλευση
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Η πανέμορφη παραλία του Κάλαμου στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας

Φρικιαστικό έγκλημα στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας. Εικόνες σοκ.